fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 36290 | Inloggade: 461 | Antal medlemmar: 179234
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Estació Blaugrana v. 4
  Redaktionen diskuterar bland annat Sandro Rosells plötsliga avgång.

  Estació Blaugrana v. 4

  I veckans Estació Blaugrana diskuteras dubbelmötenas vara eller icke vara, Rosells plötsliga avgång och nya Camp Nou, eller blir det Camp Nou Qatar?

  Det stormar rejält kring FC Barcelona efter Rosells avgång och här nedan diskuterar redaktionen bland annat vad detta kan innebära för klubben.

  Barcelona kommer att möta Levante tre gånger inom loppet av tio dagar, borde dubbelmötena i Copa del Rey skrotas till förmån för en enda match där det vinnande laget går vidare?

   
  Emily
  - Nej det tycker jag inte. Många tycker kanske att det är tråkigt att Copa del Rey har utvecklats i en riktning där de flesta storklubbar tar enkelt på den och ofta mönstrar bänkvärmare, reserver och ungdomsspelare i matcherna. Själv ser jag väldigt positivt på den här utvecklingen just eftersom det ger klubbarna en möjlighet att ge viktig speltid till truppspelare och ungdomar. Visst ger kanske enkelmöten större chans för de mindre lagen att skrälla, men det finns ju chans för dem att skrälla även i ett dubbelmöte där storlagen matchar just reserver och ungdomar. Och visserligen kan storlagen ställa upp med sina stjärnor i returmatchen och på så sätt ändå gå vinnande ur dubbelmötet om de skulle ligga lite illa till efter det första mötet, men jag tycker ändå inte att det är något att hänga upp sig på. I och med att storlagen inte lägger så stor vikt vid cupen kanske intresset från allmänheten minskar något, men samtidigt ges en chans för unga talanger att visa upp sig och det tycker jag borde vara intresseväckande nog. Man får ju en möjlighet att se potentiella blivande stjärnor ”in the making”, vilket jag personligen tycker är oerhört roligt, men tråkigt nog är det väl inte alla som ser det på det sättet.
   
  Taher
  - Det tycker jag. Alternativt kunde man göra som man gör i FA cupen i England att vid oavgjort resultat så kan det bli omspel. På så sätt kommer de ”mindre” lagen att ha mycket större chans och överraska. Men jag tror anledningen till att man inte gör så är återigen för att gynna storlagen. Både Barcelona och Real Madrid har för många bra spelare och de behöver ha så många matcher som möjligt för att alla ska kunna spela. Ett bra exempel är Tello som nog nästan aldrig hade fått spela om det inte hade varit för cupspelet. Men ifall jag skulle bestämma skulle jag göra det över en match så att det blir mer spänning och fler överraskningar.
   
  Marcus
  - För att göra Spanska Cupen lite mindre förutsägbar så tycker jag att Engelska FA cupen's modell är att föredra. En match spelas och omspel vid oavgjort. Då blir det mer intressant och mer betydelsefullt. 
   
  Michael
  - Nej jag får nog säga att jag gillar idén med dubbelmötena, framför allt i de tidiga omgångarna då vi får se lag från de lägre divisionerna komma till arenor som Mestalla, Camp Nou och Bernabeu. Visst blir det väldigt intensivt, men det är upp till coacherna själva att besluta hur mycket fokus man vill lägga på CdR. Nu har ju Tata börjat visa viss benägenhet att rotera truppen mellan matcherna, sen har vi motsatsen Atletico som nästan alltid lyckas ställa upp med starkaste möjliga lag utan att för den delen behöva tumma på kvalitén i matcherna alltför mycket. Så för min del får gärna cupen finnas kvar i samma format, då jag ser det som en bra väg för de mindre lagen att utmana på allvar i Spanien.
   
   
  I en hastig handvändning avgick i torsdags kväll klubbens starkt kritiserade president Sandro Rosell och ersattes av vice-presidenten Josep Maria Bartomeu. Som en av anledningarna till avgången nämns köpet av Neymar och allt fler ifrågasätter om det verkligen gått rätt till vid säsongens stora triumfvärvning. Vad betyder egentligen Rosells skilsmässa från klubben och finns det någon anledning till oro för reprimander mot klubben i form av böter/poängavdrag/avstängningar?
   
  Emily
  - Det luktar definitivt illa om den här soppan och Rosells plötsliga avgång tyder dessvärre på att allt inte är i sin ordning vad gäller Neymars värvning och att Rosell har något att dölja. Å andra sidan har det framkommit uppgifter som säger att Rosell avgick på grund av allvarliga hot mot både honom och hans familj. Eftersom hoten verkar vara bekräftade tror jag inte att Rosell ljuger om det, däremot tror jag inte att det enbart är på grund av hoten som han väljer att avgå utan att Neymaraffären också är en av anledningarna, trots att Rosell envist vidhåller att han inte har fifflat med siffrorna. Något jag dock ställer mig väldigt frågande till är att Bartomeu tillträder som president efter Rosells avhopp. Att han skulle bli ställföreträdande president i väntan på ett nyval skulle jag inte höja på ögonbrynen åt, men att han går in som president till 2016 känns skumt. Presidenten ska väljas av medlemmarna och inte ärva sin tron.
   
  För klubbens del är det här tumultet absolut inte bra. Även om jag starkt ogillar Rosell hade det nog varit bäst för klubben om detta sköttes efter säsongen. Nu var det kanske så akut att det inte var möjligt att vänta så länge, men Barcelona går snart in i en viktig period med Champions League-spel och det är klart att något sånt här påverkar spelarna och även tränarstaben. Vad gäller eventuella reprimander hoppas jag att det enbart blir Rosell som får stå till svars för sina handlingar och ta konsekvenserna av dem och inte klubben. Det har ju skrivits om både poängavdrag och avstängning från Europaspel och jag tycker det vore olyckligt om klubben straffas för något som Rosell har fifflat med.
   
  Taher
  - Före det första måste det framgå väldigt klart att det inte är FC Barcelona som är inblandade i den här skandalen utan det är personen Sandro Rosell (alternativt andra medlemmar inom ledningen). Rosell i sin tur gav för anledning att det var främst p.g.a. diverse hot mot honom själv samt hans familj som han tog detta beslut. Dessa uppgifter har  bekräftats från polisennu på eftermiddagen där det sägs att mer än 9 gånger hade de anmält om hot.
   
  Det som gör hela affären med Neymar, eller ”Neymargate” som det heter skumt, är att i en tidigare intervju har Don Florentino från Real Madrid officiellt sagt att Madrid backade från värvningen eftersom hela operationen skulle komma att kosta runt 150 miljoner euro. På samma gång gick Rosell och kompani ut stolt och sa att det hela kostade ”endast” 57 miljoner euro som nu har blivit till 57,1. Samtidigt har FC Barcelona även betalat ut runt 8 miljoner euro för att ha rätt till två spelare från Santos i framtiden och detta sägs officiellt att det inte räknades med i köpet av Neymar. Men även om Rosell fortfarande står fast vid att köpet endast kostade den originella summan som man hade meddelat, är de flesta helt övertygade om att så icke är fallet. Mellan 150 miljoner euro och 57,1 miljoner finns det en rätt stor lucka. Rosell valde därför att avgå och Bartomeu har sagt att han kommer sitta kvar till 2016 när det är dags för presidentval. Väldigt oklart om han kommer orka emot den enorma press från media som endast har börjat. Fortsättning följer…
   
  Min åsikt? Att en president som har under så många år anklagat Laporta för sina skumma affärer gör ett liknande sak är för mig helt ofattbart. Samtidigt har jag alltid stått fast vid att nästan samtliga presidenter i storklubbarna världen över gör skumma affärer, det de borde bedömas för är det sportsligta när det gäller supportrarna. Just i den frågan tycker jag Laporta var mycket mer kompetent som president. Med det sagt tycker jag det är rätt att både Laporta samt nu Rosell måste svara inför domstol och förklara sig. Men om man ska vara ärlig så är detta endast toppen av isberget och jag undrar hur många presidenter i den spanska ligan skulle klara sig igenom ifall man undersökte noga deras affärer.
   
  Marcus
  - Rosell själv säger att Neymar övergången är felfri och att han avgick p.g.a. hoten mot honom och hans familj. Hurvidare hela historien och avgången påverkar klubben är lite för tidigt att bedöma. Jag tror inte man behöver oroa sig för poängavdrag eller liknande straff eftersom det snarare handlar om Rosell's agerande än klubbens. Eftersom Sandro Rosell varit hårt kritiserad både internt och externt tror jag dock att avgången har en positiv inverkan på längre sikt. Bartomeu verkar vara kapabel nog att hantera läget och förhoppningsvis är stormen på väg att lugna ner sig, tillsvidare.

  Michael
  - Just nu strömmar ju uppgifter in från alla håll och kanter om allt från mörkade miljonbelopp till kulhål i Rosells boningshus, så kanske är hans val att avgå positivt i nuläget för att inte blanda in klubben i de skumraskaffärer som han och andra i ledningen beskylls för. Däremot är jag starkt emot att peka in honom som ett svart får nu innan några bevis lags på bordet, ungefär så som Rosell själv hängde ut Laporta för ett par år sedan, och självklart är alla former av hot eller våld mot Rosell skandalösa. Jag accepterar att han lämnar klubben, även om det känns väldigt misstänkt att göra det mitt under en säsong, men för laget och klubbens skull ser jag enbart hans avgång som positiv idag.
   
  En av de första konspirationsteorierna som spreds igår var att Barcelona kunde förvänta sig upp till två års avstängning från Champions Leauge, vilket självklart var ett dåligt försök att beskylla klubben för de affärer som Rosell är ansvarig för. Först och främst lär det ta ett tag för såväl de domstolar som nu ska undersöka fallet, sen är ju som bekant ett åtal ingen kortlivad process, så vi får nog sätta oss bekvämt och vänta ett tag på att få fram sanningen. Vi kan väl sikta in oss på en CL-titel under tiden?
   
   
  Det började med sponsorer på tröjan och nu ryktas Qatar vara beredda att betala 350 miljoner euro för att döpa om Camp Nou till Qatar Camp Nou Stadium. Barcelonas ledning har dementerat att man tänker sälja namnrättigheterna, men utesluter inte att lägga till ett sponsornamn efter det befintliga namnet som ett "efternamn". Håller ledningen på att förvandla Barcelona till en alltför kommersialiserad klubb?

  Emily
  - Money talks. Tyvärr. Så enkelt är det. Rosell är en affärsman och har därmed drivit klubben som ett företag och det är en linje som hela ledningen verkar vara inne på. Att sälja namnrättigheterna eller att lägga till ett sponsornamn efter det befintliga namnet är för mig samma sak och båda är lika illa. På något sätt känns det som att den befintliga ledningen, med Rosell i spetsen, håller på att rucka på Barcelonas grundvärderingar och grundideologi. Naturligtvis behöver klubben ha intäkter, och stora sådana, för att kunna gå runt och för att kunna konkurrera i toppen, både i Spanien och ute i Europa. Samtidigt vet vi av erfarenhet att det har gått alldeles utmärkt utan sponsorer på tröjan och utan att sälja namnrättigheter till Camp Nou under de senaste drygt hundra åren, även om klubben dragit på sig en hel del skulder på vägen. Att Barcelona behövde reducera sina skulder rejält ifrågasätter jag inte, jag menar bara att man borde ha försökt göra det på ett annat sätt och kanske lite mer långsiktigt istället för att sälja ut klubben och på så sätt förgöra Barcelonas själ bit för bit. Att Barcelona, som bland annat samarbetar med Unicef för att skapa en bättre värld för alla barn, gör affärer och ingår sponsoravtal med ett land som Qatar rimmar minst sagt illa.
   
  Till sist måste man också kliva ur den egna blaugranabubblan och göra en liten omvärldsanalys. Marknaden har förändrats rejält, bland annat när det gäller spelarköp och det beror till stor del på alla ”nyrika” klubbar som gång efter annan viftar med sina oljepengar och betalar överpris för, i många fall mediokra, spelare. Detta driver upp priset till sinnessjuka summor och medlemsägda klubbar (och klubbar utan svinrika ägare) får svårt att konkurrera på marknaden, vilket innebär att de måste få in pengar på något sätt för att inte bli ifrånsprungna. Så det tror jag också är en aspekt som spelar in i de beslut som Rosell och ledningen har tagit när det gäller sponsoravtal och liknande. Att det både är fel och sjukt att det har blivit såhär är en annan diskussion.
   
  Taher
  - Både ja och nej. Alltså folk vill alltid ha hela kakan och samtidigt inte vill betala för den. Om FC Barcelona vill på allvar konkurrera med toppklubbarna som finns långsiktigt måste man kunna värva riktigt bra spelare som kompletterar sin underbara cantera. Precis som man har gjort under de sista 20 åren. Självaste Cruyff som anses vara gudfadern till Barças filosofi agerade på samma sätt. Problemet med Rosell och den nuvarande ledningen är att de har förlorat sin trovärdighet. Först lovades ”Grada Joven” som sedan inte genomfördes. Sedan gjorde man något historiskt som att sätta sponsorn på tröjan och kallade det för ”Qatar Foundations” så att det på något märkligt sätt inte skulle vara så långt borta från UNICEF med tanke på att det är en NGO. Sedan ändrades det till Qatar Airways och nu pratas det om ett namnbyte av arenan till samma sponsor. Som sagt innan, Barcelona behöver säkerligen ha mer intäkter för alla skulder man har, men man måste välja och antingen förklara det på ett ärligt och klart sätt, eller välja att ha skulder och inte ta sponsor och liknande. Man kan inte leva i ett slags mellanläge som man gör nu.
   
  Enligt mig är FC Barcelona en kommersialiserad klubb som vilken annan storklubb som helst, men samtidigt har klubben en själ och styrs av sina medlemmar. Klubben representerar något både institutionellt och även på senare år även genom sin fantastiska spelfilosofi. En underbar men också explosiv kombination och frågan är hur länge detta kommer att hålla.
   
  Marcus
  - Ur en ekonomisk synvinkel, nej. Fans och medlemmar måste acceptera och förstå att utgifterna år efter år fortfarande är mer än inkomsterna. Det betyder i ett längre perspektiv att värvningar som exempelvis Neymar eller en ny mittbacks stjärna är omöjlig. Det kommer då behöva bli nedskärningar, kanske till och med behöva sänka spelares löner som då också kommer titta efter andra klubbar. Det är lätt att som ett fan säga nej till ett reklam namn på den respekterade tröjan men svårare att säga nej till en ny mittback eller en upprustad arena. Tyvärr behöver man välja och min åsikt är att ledningen är inne på rätt spår. Ingenting är gratis. Men att höja inkomsterna så att Barcelona kan fortsätta vara världens bästa klubb under 2000 talet som är att föredra snarare än dess motsats. Dock bör man välja sin sponsor väl eftersom det lär finnas en hel del att välja på, både acceptabla och otänkbara. 
   
  Michael
  - Jag brukar tydligen vara väldigt svart och vit i mina åsikter, så när jag å en sidan starkt ogillar att ens behöva se något annat än Unicef på tröjan så måste jag samtidigt inse att det Barcelona gjorde långt in på 2000-talet var unikt men inte modernt. Ska vi fortsätta utmana på den internationella scenen och samtidigt följa Uefas hårdare regelverk så är sponsorer en bra port, även om det finns saker som jag hellre ser än ett flygbolag från Qatar. Om klubben måste kommersialiseras så ska det inte bara vara företag som vill ses ihop med Barcelona, utan även företag som klubben själva vill ses tillsammans med.
   
   
  På tal om Camp Nou, i dagarna blev det klart att Camp Nou kommer att renoveras, under förutsättning att medlemmarna röstar igenom förslaget. Kalaset beräknas gå loss på totalt 600 miljoner euro och den renoverade arenan kommer att stå klar år 2021. Vad är dina tankar om detta?
   
  Emily
  - Nu får vi väl se vad som händer med det, men personligen är jag glad åt att det blev en renovering och inte en ny arena. Vad som är konstigt är dock att ledningen inte visar några bilder på hur Camp Nou kommer att se ut efter renoveringen utan vad jag förstått har det bara visats modeller på hur det skulle kunna se ut men att man menar att det inte nödvändigtvis är så det kommer att se ut. Det känns lite som att man får rösta i blindo då man egentligen bara vet att man röstar för eller emot en renovering av arenan, men inte får veta hur den kommer att se ut. Nåja, i och med Rosells avgång kanske det här projektet läggs på is, vi får se hur det utvecklar sig. Men jag föredrar helt klart en renovering av Camp Nou framför en nybyggd arena.
   
  Taher
  - Hmm, med allt som har hänt i dagarna kanske vi måste vänta lite och se hur det först blir. Samtidigt kommer arbetet endast att börja år 2017 så hela det här förslaget kommer röstas på nytt efter presidentvalen året innan. Men enligt mig är det nödvändigt och renovera arenan som är väldigt gammal och med tanke på att det är nog den arena som har flest besökare från hela världen så vore en renovering inte helt fel. Priset? Låter helt otroligt men så länge man verkligen kan visa var pengarna har satsats så är det säkert något som klubben i längden kommer få tillbaka.
   
  Marcus
  - Jag tror de flesta tänker "det var på tiden", även om det dröjer 7 år innan det är färdigt. Det ska också tilläggas att en hel del kan och kommer hända under de åren. Det är inte första gången ett sådant här förslag har kommit upp till ytan. Jag tycker att det är bra att man renoverar den befintliga arenan än att bygga en helt ny som var det andra förslaget. Jag hoppas dock att man lyckas modernisera den tillräckligt mycket för att kunna bli den bästa arenan i Europa och inte bara den största. Det bör handla lika mycket om kvalité som kvantitet, inte minst med tanke på vilka som spelar på arenan. 
   
  Michael
  - Även om jag gissar att planerna lagts lite på is i och med gårdens händelser som får man ju det positiva i att man beslutat sig för att göra någonting åt Camp Nou. Jag har själv inte varit där på snart 10 år och vill inte lyssna alltför mycket på kritiker, men med tanke på att diskussionen gick mellan att bygga en ny stadion eller fräscha upp Camp Nou så tycker jag det är roligt att man väljer att bevara en så historiskt viktigt arena och visa att man tror på en fortsatt expansion av klubben då man planerar över 100.000 sittplatser. Men 600 miljoner euro är ju en otrolig summa - kanske får vi be Rosell komma tillbaka och fixa ekonomin? Nej skämt åsido, ser medlemmarna det som en bra, långsiktig lösningar tycker jag att idén är fantastisk.


  5 KOMMENTARER      2658 VISNINGAR
  BARCELONAREDAKTIONEN
  2014-01-24 22:55:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Camp Nou:
  Kostnaden blir så pass stor eftersom det i princip handlar om att bygga en ny arena på den gamla strukturen. Allt ska bytas ut förutom just stommen.
  Tumme upp 2014-01-25 20:36:08
  D:
  Såg nu att det är 420 miljoner för arenan men frågan kvarstår.
  Tumme upp 2014-01-25 20:27:26

  D:
  Hur kan det kosta 600 milj Euro att renovera arenan när t.ex. Allianz Arena kostade 340 milj Euro att bygga från grunden? Visst är Camp Nou mycket större men den står redan där. Det som behövs är ett ansiktslyft.
  Tumme upp 2014-01-25 20:25:14
  KarmaIsAKaranka:
  18 månader* R&D ... inte 18 år hahaha! xD
  1 Tumme upp 2014-01-25 19:53:18

  KarmaIsAKaranka:
  Korrigering och tillägg för den nyfikne:

  1. Renovering av Camp Nou kostar 420 miljoner euro att renovera. (byggs maj 2017 till feb 2021)
  2. Nybyggnation av Palau ligger på 90 miljoner euro och ska byggas på samma plats där Mini Estadi är idag. Byggtid 2017-2019.
  3. Övriga faciliteter + nya parkeringsplatser ligger på 90 miljoner euro.

  Slutsumma: 600 miljoner euro.

  *Betalningsplanen för de 600 miljoner eurona ska, enligt ledningen, finansieras perioden 2016-2024 dvs en 8-årsperiod.
  *Ledningen arbetade med Research & Developement under 18 års period innan de äntligen presenterade sitt förslag i veckan.
  *Kan tillägga att arkitekter kommer tävla om att designa arenans utsida, tak samt "details" (vad det nu än är) som ledningen vagt beskrev i sin presentation. Vinnande bidrag presenteras någon gång under våren (april om jag minns rätt). Då kommer också modeller/design på den nyrenoverade arenan presenteras för allmänheten.

  Hoppas ni fick er lite kul och informativ (?) läsning. Visca Barca y Visca Catalunya!

  1 Tumme upp 2014-01-25 19:52:14
  ANNONS:

  Fler artiklar om Barcelona

  FC Barcelona - Málaga 2-0: (Domar)seger!
  Barcelona Tre poäng. Varken mer eller mindre. Lite så är känslan, efter lördagens drabbning med Málaga. Utan att imponera – och med lite hjälp av domaren – kammade Barça hem tre nya poäng i jakten på ligaguldet.
  2017-10-22 00:58:00

  Més que un podd - avsnitt 5!
  Barcelona I avsnitt fem av Barcaredaktionens podcast granskar de medverkande omstruktureringar i styrelsen, ligakonkurrenterna analyseras och så blir det givetvis en hel del Lionel Messi.
  2017-10-21 16:00:00

  Inför: FC Barcelona - Málaga
  Barcelona Toppen mot botten. Efter poängtappet i Madrd söker Barça att under lördagen hitta tillbaka till vinnarspåret, och ytterligare befästa sin serieledning. Gästar gör inga mindre än Málaga – krislaget som återfinns i nedersta botten av tabellen.
  2017-10-20 18:30:00

  FC Barcelona - Olympiakos 3-1
  Barcelona Det historiska mötet slutade i dur för hemmalaget Barcelona, det 45 minuter långa numerära underläget till trots. Storfavoriterna levde upp till förväntningarna och kontrollerade matchen från första spark när gästande Olympiakos avfärdades med 3-1.
  2017-10-18 23:41:42

  Skador och avstängningar: Jordi Alba hamstring-skadad
  Barcelona I denna artikel, som vi hoppas inte ska behöva uppdateras alltför ofta, finner ni information om skadade och avstängda spelare.
  2017-10-18 15:11:00

  Inför: FC Barcelona - Olympiakos
  Barcelona Historia kommer att skrivas under onsdagskvällen då FC Barcelona och Olympiakos drabbar samman för första gången någonsin. Grekiskt motstånd har Blaugrana stött på genom åren men aldrig har det varit Greklands största klubb, sett till vunna titlar, som stått på andra sidan gräset. Kokkinoi(De Röda) kommer med ett mål i sikte, att störa giganterna från Katalonien.
  2017-10-17 12:00:00

  Skytte- och assistliga för säsongen 2017/2018
  Barcelona
  2017-10-16 15:41:00

  La Setmana Blaugrana - vecka 41: Vidal, omstruktureringar och nya Camp Nou
  Barcelona I veckans La Setmana Blaugrana granskar vi bland annat kaoset i ledningen, Vidals situation och nya Camp Nou.
  2017-10-16 08:00:00

  Matchrapport: Atlético de Madrid - FC Barcelona 1-1
  Barcelona En på förhand superhet match blev med facit i hand en välspelad, intressant och lagom het match. Atléticofansen visade alla att övergången till nya arenan inte kommer bli några problem. Barca visade att detta trots allt är ett lagbygge som återigen kommer att vara med och slåss om samtliga titlar.
  2017-10-15 10:51:24

  Inför: Atlético de Madrid - FC Barcelona
  Barcelona Svunnen är tiden då detta möte var tre säkra poäng, troligtvis 4-6 mål och något enstaka insläppt som troligtvis gjordes av en ung capitáno i form av Torres. Svunnen är tiden då de rödvita var mer ett skämt än ett fotbollslag. Det är HT 2017 och Atléti tar emot Barca med, får vi anta, full tro på seger och att sätta någon slags nivå på Metropolitano. Barca hälsar på huvudstadens andra lag med en 15:e raka triumf i sikte och att faktiskt, åtminstone lite i smyg, haka av Atléti från titelsnacket.
  2017-10-14 00:07:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  ”Acceptabelt men inte lysande”
  ”Givetvis en hel del Messi”
  ”Nu är det kris i Brynäs”
  Dags för Le Classique
  Bra insats men poängen uteblev
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies