fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 20760 | Inloggade: 288 | Antal medlemmar: 179221
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Estació Blaugrana v. 45
  Inte ens en friande dom kan få dessa två herrar att stoppa häxjakten på Laporta.

  Estació Blaugrana v. 45

  Med förstärkning i form av forumräven el Flaco diskuterar redaktionen Laportas friande dom, Piqués beteende, förlusten mot Celta Vigo och kritiken mot Luis Enrique samt Barcelonas mittfält.

  Medverkande
   
  Taher Mortezaie: redaktör Barcelona
  Marcus Rossheim: skribent Barcelona
  Michael Cedqvist: skribent Barcelona
  Emily Ottosson: skribent Barcelona
  Markus Inanoglu: skribent Barcelona
  el Flaco: forumräv och gästkrönikör Barcelona
   
   
  När Sandro Rosell tog över presidentposten sommaren 2010 och kontrollerade bokföringen anklagade han Joan Laportas ledning för att ha fifflat med siffrorna. Den drygt 11 miljoner euro stora vinsten Laporta hade rapporterat var enligt Rosell i själva verket en förlust på närmare 80 miljoner euro. Rosell och hans junta stämde Laporta och 16 andra styrelseledamöter och i förra veckan kom domslutet som friade den forne presidenten. Bartomeu har nu bekräftat att klubben kommer att överklaga domen. Vad tycker du om hela den här soppan, som i grund och botten tycks vara en personlig vendetta mellan Rosell och Laporta? Gör klubben rätt som fortsätter häxjakten på Laporta eller bör man släppa anklagelserna?
   
  Taher
  – Uff, det är en jobbig och svår fråga. Igår kväll besökte självaste Laporta det populära programmet ”Efectivament” och där bland många andra saker diskuterades just denna fråga. Personligen tycker jag att det är väldigt svårt och veta exakt vem av de som har rätt och därför gör det hela ännu svårare och ha någon åsikt om det.

  Men rent generellt tycker jag att det är för mycket snack om Barça som tyvärr inte handlar om fotbollen på sistone. Det verkar liksom aldrig ta slut och kanske borde ledningen ha valt och inte gå vidare med denna uttjatade fråga. Man ska komma ihåg att processen med värvningen av Neymar är fortfarande inte avklarat och FIFAs straff på att Barça inte kan värva spelare, håller fortfarande i sig. Med tanke på allt detta så kanske man borde koncentrera sig på det som verkligen intresserar, själva fotbollen.
   
  Marcus R
  – Det har varit många turen om detta. Vad som är sant och falskt beror på vilket sida av myntet man tittar på, eller president man lyssnar på. Den forne har sin, den nuvarande sin. Jag har själv inte gått igenom domen, men om den förra ledningen har frikänts så bör det räcka så. Den enda anledningen att fortsätta är om man är helt säker på sin sak. Men det är inget som nuvarande ledning bör avgöra utan då borde man anlitat en oberoende rådgivare som får bedöma det hela och ge sin rekommendation offentligt för klubbens medlemmar. Allt annat är bara helt enkelt ovärdigt Barcelona. 
   
  Michael
  – Med mina begränsade kunskaper inom ekonomi har jag inte mycket att tillföra om vem som har rätt eller inte, men känslan är ju definitiv att Rosell och co. behövde ett svart får att skylla på. Självklart tror jag vi kan utgå från att någonting fuffens pågick under Laportas tid, men frågan är vad det är klubben skall uppnå med en överklagan. Jag ställer mig frågande till om det inte skadar klubbmärket mer än det kan gynna klubben.
   
  Emily
  – Om det nu är så att Rosell hade starka bevis på att Laporta fifflat med siffrorna är det inget snack om att den gode Joan ska ta konsekvenserna. Personligen tvivlar jag på att Rosells anklagelser är sanna eftersom vi vet att han ogillar Laporta starkt och gör allt för att försöka smutskasta den president som varit en bidragande faktor till Barcelonas bästa era någonsin. Det är klart det sticker i ögonen på Rosell, som själv inte gjort annat än att förstöra allt som Laporta byggt upp.
   
  Uppenbarligen höll inte Rosells ”bevis” i och med att Laporta friades och den enda som skadas i den här soppan är klubben. Trots att Rosell är borta sedan länge spökar hans ande fortfarande i form av Bartomeu och det är faktiskt riktigt beklagligt att den ovalde presidenten nu väljer att dra detta vidare och överklaga domen. Laporta har friats, det är bara att svälja stoltheten och gå vidare. Men nej då, den här inkompetenta ledningen ska greppa alla halmstrån man kan för att försöka smutskasta Laporta. Problemet är ju bara att när han har blivit friad skämmer Bartomeu ut både sig själv och klubben när han inte bara kan släppa det här och erkänna att han har förlorat. Det är ofta så när det är personligt – man gör vad som helst för att få rätt och för att få den andra på fall. I Bartomeus och Rosells fall verkar det dock inte spela någon roll om klubben dras med i fallet.
   
  Markus I
  – Den här smått skandalösa rättstvisten mellan Sandro Rosell och Joan Laporta är naturligtvis olycklig för Barcelona. Tyvärr är det i regel svårt för allmänheten att veta hur personer som sitter på mycket makt egentligen hanterar vissa arbetsuppgifter. Många makthavare blir förmodligen fartblinda och frestade att utnyttja sin ställning på ett otillbörligt sätt. Dels i strävan efter att att framstå i en så positiv dager som möjligt, dels av ren och skär pengagirighet.
   
  Barcelonas nuvarande ledning förefaller vara övertygade om att Laporta har fifflat med bokföringen och då är det rimligt att man överklagar den friande domen. Det ser inte snyggt ut och gagnar kanske inte Barcelona som varumärke när klubben ställer sin dåvarande president inför rätta. Ändå agerar man nog rätt med att gå vidare i ärendet. Särskilt Barcelonafansen förtjänar nämligen att rättvisa skipas.
   
  el Flaco
  – Det är ironiskt hur styrelsen har försökt dödsförklara Laporta under hela den här tiden, men istället grävt sina egna gravar. I sin desperata försök att smutskasta Laportas rykte har man nu istället rengjort hans namn i och med den här rättegången. En domare har äntligen klargjort att det ekonomiska arvet från den förra styrelsen var långt ifrån lika katastrofalt som Rosell hävdade i 2010. Laporta kommer ut ur det här starkare än på länge och man kunde se vilket självförtroende han hade under sin presskonferens förra veckan. I Bartomeus fall är det raka motsatsen. Detta var det sista han behövde. Det enda som kan rädda honom är om laget presterar och tar hem någon stor titel. Om ens det. I omröstningar på Sports hemsida är det en brutal majoritet som kräver att det ska hållas val nästa sommar, att styrelsen inte borde överklagar domen som friade Laporta och att man hade gärna sett ex-presidenten återvända.
   
  Det som står klar är att det är klubben som blir lidande av detta inbördeskrig. Att ställa presidenter och direktörer till svars för sitt agerande är inte fel och framför allt om det gäller slarv med ekonomin. Krävs det stämningar och rättegångar så må det ske. Problemet är när detta sker utifrån en personlig vendetta som det har varit i det här fallet. Bartomeu fortsätter att gräva sig ner i en djupare grop för varje dag som han envisas med att fortsätta vidare med rättegången, men det vore lika illa från Laportas sida om han skulle gå för hårt och hämnas tillbaka om han skulle vinna nästa presidentval. Barças intresse går före allt annat.
   
   
  Gerard Piqué har varit i hetluften på sistone. Först skrek han åt polisen och förolämpade dem efter att hans bror fått parkeringsböter. Förra veckan satt han och lekte med sin telefon på bänken när Barcelona mötte Espanyol i Katalanska supercupen och betedde sig allmänt barnsligt under straffläggningen. Vad sysslar Piqué med egentligen? Borde klubben vidta åtgärder för att få honom att skärpa till sig?
   
  Taher
  – Ännu en fråga där det diskuteras mer om det som sker utanför planen och det var just det jag var inne på i mitt svar längre upp. Det är för mycket väsen runt laget som inte har med själva spelet och göra och det är inte endast ledningen som är ansvariga för det. I Piques fall tycker jag att det är en blandning av att pressen ”jagar” honom mer än andra spelare, som exempelsvis också sker med Dani Alves, men det känns att ofta verkar det som om Pique själv inte alls ogillar det heller.

  I brassens fall är det i slutändan oftast videor där han dansar eller liknande medan Pique verkar vara mer inblandad i saker som är svårare och försvara. Att sitta och leka med mobilen (Whatsapp?) när man sitter på bänken är faktiskt väldigt respektslös. Jag tycker att mer än att klubben borde vidta åtgärder så borde Luis Enrique ha en längre pratstund med honom (Helt säker på att de redan har haft minst några gånger). Han är trots allt väldigt viktig i laget och man kanske borde se från tränarstaben ifall Pique själv kommer orka med allt som händer runt omkring honom i längden och lyckas hålla sig koncentrerad på fotbollsplanen. Något som exempelsvis Dani Alves gör med stor professionalitet.
   
  Marcus R
  – Ja! Om Messi, tidernas målskytt och världens bäste, rättar sig i ledet så bör Piqué göra detsamma. Oavsett vad hans flickvän heter och vem han anser sig vara. Han har potential att vara världens bästa mittback men beter sig som Barcelonas största barnunge, skärpning! Samtidigt kan man lägga ihop att han har blivit mycket bänkad och blev också väldigt kritiserad i VM. Han har det inte lätt just nu men det gör inte att hans beteende är rätt. 
   
  Michael
  – Det har inte riktigt gått att sätta fingret på Piqué den senaste säsongen. Under våra framgångsår var det tydligt hur gott inflytande vår legend Puyol hade på den då unge Piqué, men när Puyol alltjämnt var borta under förra säsongen såg Piqué åter ut som bambi på hal is. Spelarna har alltid miljoner ögon på sig som bedömer varje liten sak de gör, men personligen oroar jag mig mest för hans fotbollsspelande och den arroganta attityd han ofta visar upp på planen. Just nu behöver vi en ledare i vårt försvar, och med Vermaelen (som tydligen köptes in för att testa hur bra våra fysioterapueter är) konstant skadad saknar vi en sådan gestalt. Piqué visar med sitt beteende inget intresse för att vara den spelaren, och någonting är uppenbarligen inte som det ska.
   
  Emily
  – De senaste årens framgångar, både sportsligt med Barcelona och Spanien men också privat med Shakira, verkar ha stigit Piqué åt huvudet. Jag har ständigt försökt försvara Piqué, men börjar verkligen tröttna på hans beteende och jag tror faktiskt att hans beteende på allvar börjar gå ut över de övriga spelarna i laget. Piqué är en skojare och en clown och sådana människor behövs absolut i en grupp, men jag undrar om det inte börjar gå till överdrift med Piqué nu. Han är så otroligt oprofessionell och det verkar smitta av sig – kolla bara hur Pedro rycktes med under straffläggningen mot Espanyol. Nu var det visserligen inget annat än en plojmatch, men man beter sig ändå inte så som Piqué gjorde och det är inte första gången han sitter på bänken och leker med sin telefon.
   
  Har Piqué drabbats av storhetsvansinne? Kanske. Klart är i alla fall att han verkar tro att allt är en lek och att han kan glida fram på en räkmacka. Utan Puyol som skriker på honom tycks Piqué ha tappat allt, inte bara på plan utan även utanför och det är dags att klubben gör något åt hans beteende. Man kan börja med att peta honom ur truppen och jag skulle gärna se att klubben ger honom böter om han sitter på bänken och leker med mobilen igen.
   
  Markus I
  – Rimligtvis är Gerard Pique frustrerad över att han inte är självskriven i startelvan längre. Å andra sidan har han alltid varit ganska spontan och emellanåt uppfört sig kontroversiellt. Klubben kan inte acceptera att spelarna beter sig hur olämpligt som helst. Kanske är det på sin plats att Luis Enrique tar ett utvecklingssamtal med Pique och stämmer av läget med mittbacken.
   
  Som läget är nu tycker jag inte att klubben ska vidta några drastiska åtgärder mot Pique. Han har nu oväntat nog inte fått spela två matcher i följd. Det ligger nära till hands att misstänka att det är en markering från Enrique att Pique måste spotta upp sig på alla plan. Om så är fallet räcker det som straff.
   
  el Flaco
  – Piqué har, i mina ögon, varit ett förlorat fall sedan länge. Kan inte se hur han ska vända på den negativa trenden och bli den mittbacken han trots allt har förutsättningarna att bli. Han har all talang i världen, men tar inte vara på det. Med andra ord, raka motsatsen till den store Carles Puyol. Piqué borde ha sålts, men eftersom ledningen köpte in Mathieu och Vermaelen är vi tvungna att ha kvar katalanen i brist på annat. Och med tanke på FIFA-domen fasar man inför tanken att se Piqué i klubben i ytterligare någon säsong.
   
   
  Det blev ett nytt bottennapp för Barcelona när man förlorade hemma mot Celta Vigo förra helgen. Förlusten tycks ha delat culés i två olika läger – de som menar att förlusten berodde på otur och ineffektivitet och de som tycker att förlusten är Luis Enriques fel. Var står du i frågan? Är det rättvist att Luis Enrique får så mycket kritik med tanke på den fenomenala inledningen på säsongen?
   
  Taher
  – Först av allt tycker jag att många culés bör komma ihåg att Pep Guardiola var unik och det som skedde i klubben när han var ansvarig kommer bli mycket svårt och upprepa. Det känns på något sätt att denna tanke är något som många fortfarande har i skallen som något slags referens som man jämför all de olika versionerna av Barça som vi har sett under de senaste åren med. Detta gör att så fort vi ser ett lag som spelar bra jämför vi det med de bästa stunderna som Peps Barça spelade på och när det går dåligt börjar vi tycka att laget är helt värdelös. Det funkar inte på det sättet.

  Med detta sagt så tycker jag personligen att Luis Enrique är en intressant tränare som helt klart redan sagt sin prägel på laget samtidigt som man bör ha lite tålamod för att se hur det kommer funka under en längre period. Han har helt klart sina svagheter och som alla andra tränare gör misstag. Enligt mig så startade han fel mot Madrid och samtidigt är jag inte heller så positivt till att Luis Suarez har direkt kommit in i startelvan, både för laget oh även för han själv där han kan börja känna en press på sig själv direkt från start.

  Samtidigt tycker jag att det enda dåliga match som laget har gjort hittills är i matchen mot Madrid. Mot PSG och Celta spelade laget rätt bra offensivt sätt. Defensiven var inte det bästa under dessa matcher men samtidigt tycker jag inte att laget förtjänade och förlora i någon av dessa två matcher. Jag håller fortfarande vid att FC Barcelona har det bästa laget i Spanien och i längden kommer vi och se det, speciellt i ligaspelet. I Champions kan det kanske bli svårare då det gäller och prestera på topp när det verkligen behövs. Jag gillade även Tata men tycker att Lucho kan helt klart införa lite nya idéer i laget.
   
  Marcus R
  – Frågar man Luis själv svarar han nog säkert att han bär det största ansvaret. Men jag tror laget har en svacka. Man förlorade stingen redan mot PSG och mot Real Madrid var man rent underlägsna. Ibland har man en sämre prestations kurva. Det beror på många faktorer. Att alls spelare inte når max nivå, att tränaren inte väljer rätt spelare som är i bäst form och kombinerar dem tillräckligt bra tillsammans. Även i Barca så kanske vissa inte fungerar så bra ihop. 
   
  Michael
  – Otur är en del av spelet, visst hade vi gott om lägen att avgöra mot Celta men ineffektiviteten grundade istället för ytterligare en tung förlust. Jag tycker att det var spelarnas prestationer som var undermåliga, visst fanns det positiva delar och totalt sett var det inte något bottennapp, men en matchen hemma mot Celta Vigo ska inte innebära en förlust och de pressen lyckades laget inte att leva upp till. Att kritisera Luis känns som att sparka i luften, han har trots allt visat tendenser som vi har skrikit efter i flera säsongen och då är det ändå samtidigt som laget genomgått den största renoveringen sedan Guardiolas inträde. Jag fortsätter hylla Enrique, men kraven på honom och laget blir absolut inte mindre i och med de senaste resultaten.
   
  Emily
  – Om man skyller förra helgens förlust på Luis Enrique kan man inte ha sett samma match som jag såg. Visst funkade inte mittfältet så bra med tanke på att både Rakitic och Rafinha såg ut att spela alldeles för brett isär, men det var inte därför Barcelona förlorade. Ett individuellt misstag och bra spel av Celta ledde till att galicierna kunde göra mål medan målramen och en briljant Sergio Álvarez hindrade Barcelona från att göra mål. Ibland har man inte marginalerna på sin sida och jag anser att förlusten grundar sig i otur, inte att Luis Enrique gjorde något fel. Däremot får Lucho bära det största ansvaret för förlusten mot Real Madrid helgen, där han med facit i hand valde fel startelva och kanske laborerade lite väl mycket med till exempel Mathieu som vänsterback utan att tidigare ha spelat honom där i några längre perioder. Men att anklaga honom för förlusten mot Celta känns inte alls rättvist, även om en tränare tyvärr ofta får skulden för allt och lite till när fansen vill hitta en syndabock.
   
  Markus I
  – När en klubb av Barcelonas höga standard inte spelar tillräckligt bra och framför allt inte levererar de resultat man förväntar sig så är det rimligt med kritik. Nu när Barcelona har två förluster efter varandra i ligan är det således givet med en del klagosång. Däremot ska man inte dramatisera situationen och dra för stora växlar av det hela. Även de bästa klubbarna kan då och då underprestera, ha otur, ha svackor och förlora. De som redan har plockat fram motorsågen och är beredda att såga sönder Luis Enrique som tränare i tusen bitar bör besinna sig. Han behöver mer tid på sig med sitt projekt.
   
  I varje fall så har inte spelet varit på en tillfredsställande nivå de senaste veckorna. Vissa spelare verkar inte vara i bästa slag. Sergio Busquets, Ivan Rakitic, Dani Alves, Jordi Alba förväntar jag mig mer av. För att nämna några namn. I upptakten av säsongen visade katalanerna en härlig attityd och hög kvalité. Förhoppningsvis kan Enrique få sitt lag att prestera stor fotboll så snart som möjligt igen.
   
  el Flaco
  – Även om jag var oerhört besviken över Luis Enriques experimenterande i el Clásico kan jag inte döma ut honom än helt och hållet. Man ska komma ihåg att Luis Enrique kommer in i klubben i ett väldigt kritiskt skedde, han tar över ett lag som utan självförtroende. Ett lag som tränade lite och dåligt. Han måste få tid på sig att få ordning på laget och med tanke på vissa av nyförvärven kommer det inte bli lätt.
   
  Att han blir kritiserad när det går dåligt är en del av jobbet och ännu mer när man tränar ett topplag som Barça där allt annat än vinst i varje match är en tragedi. Men man ska komma ihåg att Barcelona har haft det jobbigt långt innan Lucho kom in i bilden och därför ska man inte tro att han är roten till alla problem.
   
   
  Barcelonas mittfält var för några år bland det bästa i världen, men på senare tid har bristerna blottats rejält – inte minst mot Real Madrid och PSG. Mot Celta Vigo var mittfältarna inte särskilt delaktiga i spelet och bollen pendlade mest mellan anfall och försvar. Hur ska man komma tillrätta med problemen på mittfältet?
   
  Taher
  – En mycket bra fråga. Jag tycker att mittfältet med Xavi, Iniesta och Busi var helt överlägsen i världen under flera år. Alla dessa tre herrar var på topp i sina karriärer. För närvarande känns Xavi som en gammal mästare som fortfarande kan illustrera oss alla och som visar sina magier då och då men kan självklart inte visa upp det kontinuerligt.
   
  Iniesta spelar för närvarande på ett sätt som man inte riktigt vet vad man ska räkna med honom. Ena dagen är han helt fantastiskför att en annan match vara lite mer tillbakadragen och frånvarande på mitten.
  Busi i sin tur har enligt mig helt klart inlett sin svagaste säsong så här långt samtidigt som Masche gör förmodligen sin bästa säsong när han får spela som defensiv mittfältare.
   
  Även Rakitic inledde otroligt starkt men på sistone har han inte heller lyckats hålla samma höga nivå som i början samtidigt som han ofta spelar för mycket på högerkanten. Alla dessa anledningar tycker jag har gjort att mittfältet inte längre känns så självklar som det gjorde förut. Varken Busi, Xavi eller ens Iniesta känns som självklara i startelvan och det kanske har gjort att spelet på samma gång har sett mer tveksam ut. I det här fallet tycker jag faktiskt att det är upp till spelarna själva som måste prestera bättre individuellt för att på så sätt lyfta hela mittfältet. Från Luchos sida kanske han ibland borde bänka dessa ikoner ifall en annan spelare har en bättre form (Läs Masche borde ha startat istället för Busi i el Clásico). Men jag litar på att Lucho till slut kommer fixa till mittfältet och förhoppningsvis då kommer vi se ett starkare Barça i de viktiga matcherna.
   
  Marcus R
  – Xavi måste lämna över till sin ersättare. Allt har "alltid" gått genom honom. Han håller inte nivån över tid men ingen annan har heller axlat hans roll än. Är jag ensam om att sakna Fabregas och Thiago? Nej, tror inte det. Men tyvärr heter alternativen något annat. Inget fel med dem i sig, men för att kunna lyckas så behöver man misslyckas. Tyvärr kostar det oss en säsong utan några titlar. 
   
  Michael
  – Det är en svår balansgång som laget försöker sig på, spelare som Xavi och Busquets har länge varit grundläggande för att tiqi-takan skall fungera och med den ene på bänken och den andre ur form blir hela laget lidande. Samtidigt kan man inte dela in Barcelona på samma sätt som du gör med många andra lag, vår högerback ligger tidvis högst upp i banan, vår 9:a hämtar bollar mellan mittbackarna etc. Problemet ligger snarare i kortpassningsspelet, och det när det gäller att skapa trianglarna som det bygger på måste flera av spelarna höja sig några snäpp och göra sina lagkamrater bättre.
   
  Jag vill gärna så större rotationer, jag vill se Xavi lösa av Busquets som pivote om Lucho nu enträget vill ha Mascherano som mittback, jag vill se Rafinha och Roberto få mer speltid och jag vill mer än gärna se Messi på bänken när vi inte behöver honom. 27 år gammal och snart flest mål i Champions Leauge, då är det klubbens ansvar att se till att han kan spela längre än till 30...
   
  Emily
  – Först och främst tror jag att Luis Enriques filosofi att spela väldigt brett med mittfältarna inte riktigt fungerar, åtminstone inte än. Jag vet inte riktigt vad han vill få ut av att låta mittfältarna stundtals slicka kanterna, men faktum är att det blir stora hål i mitten av plan som Busquets i princip ensam får försöka täcka. Även Messi ser ut att alldeles för ofta få komma ner till mittcirkeln för att hämta boll och sätta fart framåt och på så sätt försöka agera både mittfältare och anfallare. Inte helt optimalt alltså. Nu tror jag inte att lösningen är så enkel som att spela mittfältarna i mer centrala roller, men det är åtminstone en bra början.
   
  Ett annat problem med mittfältarna är att de inte längre verkar kunna kontrollera matcherna på samma sätt som tidigare och ofta bli ifrånsprungna av motståndarna. Om det beror på dålig fysisk form eller inte har jag ingen aning om, men visst är det lite väl mycket duttande och slarvande i närkampsspelet. Jag tror definitivt att det har ett samband, när Barcelona dominerar bollinnehavet och har full kontroll på matchen på mitten blir det inte särskilt mycket närkamper eftersom spelarna förflyttar bollen snabbare än motståndarna hinner röra sig.  När det däremot handlar om att vinna tillbaka bollen från en motståndare som kommer i full fart hänger Barçaspelarna inte med och det har egentligen alltid varit ett problem, även om det inte varit lika synligt förut eftersom Barcelona i princip alltid har haft kontroll på matcherna.
   
  Jag har inget recept på hur man ska lösa problemen, men en start skulle i alla fall kunna vara att återinföra det höga presspelet och låta mittfältarna spela närmare varandra – då tror jag att mycket är vunnet.
   
  Markus I
  – Mittfältet i Barcelona har på senare tid inte övertygat nämnvärt. Mittfältarna har inte sett ut att vara i sprudlande form. Jag skulle inte ha något emot om Sergio Busquets och Javier Mascherano fick kampera ihop på mitten ibland. Försvarsmässigt skulle laget bli tryggare med den defensivt skickliga duon på det centrala mittfältet. Sedan skulle man kunna ha en desto mer kreativ mittfältare på plan också. Dessutom brukar ju Lionel Messi hjälpa mittfältarna med det konstruktiva anfallsspelet. Hur som helst är det av vikt att Luis Enrique ger spelare som för tillfället är i bästa slag chansen.
   
  el Flaco
  – För det första måste man se till att träna rätt så att man kan orka springa i 90 minuter. I drabbningen mot Madrid orkade man endast i 20 minuter för att sedan kollapsa helt i andra halvleken. Jag har alltid trott att det man ser på planen är en återspegling av det som sker på träningarna. Ända sedan Pep lämnade har man fått läsa att spelarna inte anstränger sig tillräckligt på träningarna och att det kan ha varit en av förklaringarna till att laget alltid gjort usla insatser framför allt på vårkanten.
   
  För det andra måste Lucho våga spela de som är i bäst form och bänka de som underpresterar. I el Clásico var jag väldigt förvånad att se Rakitic, en av våra bästa spelare under säsongsinledningen på bänken. Den heliga trion med Busquets, Xavi och Iniesta presterar inte på sin normala nivå och då måste drastiska beslut fattas. För spelarnas eget bästa måste de acceptera att sitta på bänken för att vila och återhämta sig. Endast så kommer de kunna hitta tillbaks till sin gamla form.
   
  För det tredje måste det bli bättre samspel och mindre avstånd mellan de olika lagdelarna. Detta kommer automatiskt förbättra mittfältet där man endast har tre spelare som får täcka alltför stora ytor om de andra inte tar det defensiva jobbet och vice versa. 

   


  0 KOMMENTARER      3497 VISNINGAR
  BARCELONAREDAKTIONEN
  2014-11-07 17:10:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  ANNONS:

  Fler artiklar om Barcelona

  FC Barcelona - Olympiakos 3-1
  Barcelona Det historiska mötet slutade i dur för hemmalaget Barcelona, det 45 minuter långa numerära underläget till trots. Storfavoriterna levde upp till förväntningarna och kontrollerade matchen från första spark när gästande Olympiakos avfärdades med 3-1.
  2017-10-18 23:41:42

  Skador och avstängningar: Jordi Alba hamstring-skadad
  Barcelona I denna artikel, som vi hoppas inte ska behöva uppdateras alltför ofta, finner ni information om skadade och avstängda spelare.
  2017-10-18 15:11:00

  Inför: FC Barcelona - Olympiakos
  Barcelona Historia kommer att skrivas under onsdagskvällen då FC Barcelona och Olympiakos drabbar samman för första gången någonsin. Grekiskt motstånd har Blaugrana stött på genom åren men aldrig har det varit Greklands största klubb, sett till vunna titlar, som stått på andra sidan gräset. Kokkinoi(De Röda) kommer med ett mål i sikte, att störa giganterna från Katalonien.
  2017-10-17 12:00:00

  Skytte- och assistliga för säsongen 2017/2018
  Barcelona
  2017-10-16 15:41:00

  La Setmana Blaugrana - vecka 41: Vidal, omstruktureringar och nya Camp Nou
  Barcelona I veckans La Setmana Blaugrana granskar vi bland annat kaoset i ledningen, Vidals situation och nya Camp Nou.
  2017-10-16 08:00:00

  Matchrapport: Atlético de Madrid - FC Barcelona 1-1
  Barcelona En på förhand superhet match blev med facit i hand en välspelad, intressant och lagom het match. Atléticofansen visade alla att övergången till nya arenan inte kommer bli några problem. Barca visade att detta trots allt är ett lagbygge som återigen kommer att vara med och slåss om samtliga titlar.
  2017-10-15 10:51:24

  Inför: Atlético de Madrid - FC Barcelona
  Barcelona Svunnen är tiden då detta möte var tre säkra poäng, troligtvis 4-6 mål och något enstaka insläppt som troligtvis gjordes av en ung capitáno i form av Torres. Svunnen är tiden då de rödvita var mer ett skämt än ett fotbollslag. Det är HT 2017 och Atléti tar emot Barca med, får vi anta, full tro på seger och att sätta någon slags nivå på Metropolitano. Barca hälsar på huvudstadens andra lag med en 15:e raka triumf i sikte och att faktiskt, åtminstone lite i smyg, haka av Atléti från titelsnacket.
  2017-10-14 00:07:00

  Barçabloggen: Landslag, Atletí, yttrar och Oscar Grau.
  Barcelona Bloggen tar denna vecka tempen på det gångna landslagsuppehållet, nästkommande match, alternativ på högersidan och Barças VD Oscar Grau.
  2017-10-13 13:18:00

  La Setmana Blaugrana vecka 39: Dialog, respekt och sport
  Barcelona Svepet rullar vidare, och följer naturligtvis upp frågan kring Barças roll i den katalanska frågan. Dessutom utvärderar vi Beneditos misstroendeförklaring, och tar tempen på en av B-lagets starkast lysande stjärnor. Detta, och mer, i veckans La Setmana Blaugrana!
  2017-10-09 11:00:00

  Officiellt: Iniesta förlänger!
  Barcelona InIesta 4ever! Efter många om och men står det klart att Andrés Iniesta blir kvar i Katalonien. Under fredagen avslöjade klubben överenskommelsen, som innebär att Iniesta förblir en Barçaspelare karriären ut!
  2017-10-06 12:46:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  CL-hymnen som nationalsång
  ”Snedträffen har en viss magi”
  Corinthians försprång ointagligt?
  Missa VM? Finns inte i tanken
  Domarskandaler och knäböj
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies