fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 32740 | Inloggade: 390 | Antal medlemmar: 179013
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Gästkrönika Messis verkliga storhet

  Gästkrönika: Messis verkliga storhet

  Lionel Messi är en av få originella fotbollsspelare som finns kvar idag, men sällan får man höra något om det. Starka kommersiella och massmediala intressen gör istället allt för att upprätthålla en polariserande batalj mellan Messi och Ronaldo. Debatten tycks ha intagit orimliga proportioner och framstår numer mest som en överglorifierad superhjältekamp där allt annat hamnar i skymundan. Vem som är världens bästa spelare avgörs numer av vem som har starkast lobby bakom sig.

  Fotbollens explosionsartade ökning i popularitet de senaste 20 åren har sammanfallit med snabb teknologisk utveckling. Radio, TV, tidningar, magasin och internet tävlar med varandra för att förse oss med information. Tyvärr så är det mesta av det rappakalja där kvantitet över kvalitet är normen.

  Hundratals källor som repeterar en cykel av spekulation och hyperbol som kombineras för att skapa en falsk realitet där alla vet allting och ingen vet någonting. Fotbollsfans talar i truismer; ”X behöver en ny mittback”, ”Y borde få sparken”, ”Z kommer bli nästa tränare” o.s.v. Alla har en åsikt.

  Man kapitaliserar på fotbollen och mjölkar den för allt vad det är värt och fokus läggs på kortsiktig vinst istället för långsiktiga positiva återverkningar.

  Det är beklagligt att se en sport förlora sin själ på detta vis, och följaktligen ser vi också fans behandla hela styrandet av en fotbollsklubb som en TV-show. De vill helt enkelt se $80M värvningar och fuskbyggen där hjärta, själ och solidaritet spelat ut sin roll.

  Publicitet lockar sällan äkta supportrar, utan skapar uppmärksamhet, konsumenter, tv pengar och varuförsäljningar. De mest välbärgade lagen har alltid den största publiciteten och marknadsföringen, och får i gengäld tillbaka den största ”supporten”. Folk följer ofta lag som blivit marknadsförda åt dem. Om en viss typ av spelare inte köps in ser vi ”fans” helt plötsligt sluta följa ett lag, och här kan man urskilja förväntningarna och synsättet som dessa likasinnade människor har på fotboll. De vill bli uppvaktade och underhållna. De gillar nödvändigtvis inte ens fotboll men hetsas upp av dramat kring sporten. Fotboll är deras favorit TV-såpopera. Fotbollsspelarna är också påverkade och gör allt för att dra åt sig rampljuset och hamna på löpsedlarnas förstasidor.

  Det finns dock vissa undantag, och en av dem råkar vara världens bästa spelare. Lionel Messi är en av få originella fotbollsspelare som finns kvar idag, men sällan får man höra något om det. Starka kommersiella och massmediala intressen gör istället allt för att upprätthålla en polariserande batalj mellan Messi och Ronaldo. Debatten tycks ha intagit orimliga proportioner och framstår numer mest som en överglorifierad superhjältekamp där allt annat hamnar i skymundan. Vem som är världens bästa spelare avgörs numer av vem som har starkast lobby bakom sig, och många relevanta spelare sorteras bort i allehanda världs-elvor.

  För mig som värderar fotboll högt blir denna utveckling enerverande problematisk. Jag ser inte fotboll enbart som en företagsverksamhet, utan som en samhällsförenande gemenskap med en stark inneboende kraft, och värderar den lika högt som andra religiösa människor gör med sin tro. Fotboll är en plattform för delaktighet; en gemenskap som bygger på gemensamma värderingar. Fotboll attraherar stora kluster av män – samhällsbärare – och dessa kan enas tillsammans för att uttrycka kärlek, hopp, misstro eller förändring via en gemensam lojalitet.

  Utöver det är fotboll världens vackraste och mest uttrycksfulla sport. De som inte förstår fotboll p.g.a. bristande kännedom och snävt perspektiv kallar den ofta nedsättande för ”män som springer efter en boll”. Även om de flesta fotbollsspelare idag fördummats till att passa in i just den benämningen, så finns dock så mycket djupare mening än så. Förutom att fotbollen är ett högst estetiskt tilltalande konstverk, där varje spelares unika fysiska och mentala egenskaper kommer till uttryck i minsta detalj, så är fotboll framförallt ett kollektivt och gruppsykologiskt taktiskt och strategiskt system. Människor är flockdjur, och genom en tränare som flockledare som lär sin flock att samarbeta så är fotboll tack vare sitt speldjup en av de mest stimulerande och utvecklande verksamheter som finns. De allra bästa fotbollsspelarna är levande bevis på hur stor en människa kan bli om man följer sitt hjärta och gör det man är bra på.

  Jag tror på fotboll som religion därför att jag tror på människor och deras enorma potential att skapa. Lionel Messi personifierar den potentialen. Jag må låta som en partisk culé men jag blir förolämpad varje gång jag hör någon jämföra Leo med en aktiv fotbollsspelare. Eftersom debatten är ständigt återkommande så tänker jag också döda den en gång för alla, åtminstone för egen del. Inte för att jämföra dessa, men för att försvara vår Messias och påtala hans storhet som få tycks förstå.

  Det är egentligen ganska enkelt. När Messi spelar fotboll gör han det i symbios med Gud. Han spelar inte fotboll för att tillfredsställa sitt ego; han gör det lika naturligt som ett lejon som jagar sitt byte. Han försöker inte ens utan spelar på ren instinkt och låter Gud bära honom. Han har insett människans fulla potential och släppt sitt ego för att förenas med det universellt gudomliga. I kombination med sin talang spelar han därför på en omatchad nivå. Han överglänser i allt väsentligt som bollkontroll i fart och på små ytor, passningar, långa som korta, markburna som luftburna, första-touch, balans och placeringsförmåga.

  Köpmännens kommers – vare sig det gäller spelbolag, tv-bolag, reklam eller Real Madrid – ser dock ett värde i att upprätthålla en polarisering mellan Ronaldo och Messi. I enlighet med nuvarande trend vill man skapa två läger och en kommersialiserad superhjälte-scen, där individen lyfts fram och lagspelet glöms bort. Mål är det enda som räknas, och Messis verkliga storhet förringas.

  Detta är bara till skada för fotbollen, och framförallt en otjänst mot Messi. Gud opererar genom människan, och Messi är ett av hans finaste verk. Hans kritiker vill mena på att han är på nedgång, men det bästa står ännu på tröskeln. Förra säsongen såg vi en tämligen ointresserad Leo, men det var bara en övergångsfas till legenden han kommer att bli. Det är imponerande hur han vuxit sig starkare från VM-final-förlusten, och det kan komma att bli hans välsignelse. Messi vill inte tävla med någon och spelar endast för klubbmärket. Om han inte gör lika mycket mål längre så njuter han desto mer av att utvecklas till lagets spelmotor som serverar sina lagkamrater. Idag är han Barcas tredjekapten, men jag ser en framtid där Leo bär Senyera armbandet i varje match. Jag ser Leo leda en ung generation och cementera sitt arv inte bara som den största Barca spelaren, utan som FC Barcelona själv.

  Som Barcelona-supportrar har vi senaste åren haft nöjet att följa ett Barca där flertalet egna produkter burit laget till stora framgångar. Denna väg bör vi aldrig överge, och Messis verkliga storhet bör vi aldrig låta glömmas.


  26 KOMMENTARER      6887 VISNINGAR
  COACH PEP
  2014-12-22 11:00:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  mehranm:
  Gio Style. Min passion för fotboll har du ingen aning om för det första. För det andra kommer fanatism alltid att nedvärderas, NO MATTER WHAT. Det är inte hälsosamt och det finns inget positivt med det. Så sluta försvara fanatiker. Om man blir arg när någon jämförs med din favoritspelare då måste man fan ha en skruv lös. Detta är bara löjligt och inget annat.

  Nej nu har den här dagis artikeln fått så mycket uppmärksamhet men den kan nog lätt koras till en av dem sämsta artiklarna någonsin på den här sidan.

  1 Tumme upp 2014-12-24 00:29:18
  Gio Style:
  mehranm:

  "Jag lovordar Messi, jag skriver inte en krönika där han beskrivs som gud eller som om han vore min pappa. Återigen visar du att du bara är Messifans och inte Barcafans. Gå och lägg dig nu och sluta skriva skit. "

  Nej, det han visar är att han har betydligt mer passion för fotbollen än vad du har.
  Du vet uppenbarligen inte hur det är att vara fotbollsromantiker nivå 999.
  Nedvärdera inte bara för att du inte har samma kärlek för fotbollen som han, oavsett vad du nu än svarar så har du gjort rätt tydligt på skillnaden mellan honom och dig.

  4 Tumme upp 2014-12-23 23:41:40

  Gio Style:
  mehranm:

  Det är du och ett till Realfan som anser att han "skämt" ut sig, medans många andra tycker om den passionerade texten. Möjligtvis att någon som är troende och inte barcafan ställer sig kritisk till texten.
  Jag är inte religiös men kan likställa fotbollen med något nästintill religionsliknande.
  Så jag gillar texten!

  |Talle 02-14| Honor | Pride | Love |:

  Messis storhet har Coach Pep förklarat ganska bra.
  Och jag har också fastställt varför jag anser att Messi är bättre, och det är inte målen vilket framgick ganska tydligt.
  Anledningen till att jag tog upp hans 91 mål var för att markera, kanske lite otydligt, för dem som stirrar sig blinda på Ronaldos mål. Att han skulle vara historiens bästa för att han pangat in mål dem senaste säsongerna men likväl är ca 30 mål efter Messis rekordnotering visar på hur jävla bra Messi har varit när han var i sin prime och hur orättvist det är att skrika att Ronaldo är den bästa i historien.

  Jag har aldrig sagt att Ronaldo är en dålig spelare heller, för det är inte det jag vill få fram.
  Men för mig så är Messi överlägsen när det kommer till fotbollen.
  Det handlar om hur lätt han kroppsfintar sig förbi spelare, det går på instinkt, hans förmåga att värdera situationer osv. En Messi i form är facit och omöjlig att försvara sig mot.

  I länktips har du en intressant artikel som går in i dem allra minsta detaljerna och visar Messis storhet. Det är lång läsning och på engelska. Så jag förstår om du väljer att inte titta på den då ämnet i sig inte intresserar dig heller. Har du tid och ork, läs :)  Länktips: http://fivethirtyeight.com/features/lion....
  7 Tumme upp 2014-12-23 23:39:44
  the cameroonians:
  San-Iker

  Du ställde frågan, här kommer svaret! God Jul!


  Länktips: http://www.svenskafans.com/spanien/28202....
  13 Tumme upp 2014-12-23 23:13:44

  San-iker:
  Största skämten till artikel i SF historia?
  2 Tumme upp 2014-12-23 22:58:24
  mehranm:
  Du har skämt ut dig. Sluta skriv trams som du gör och gå vidare nu. Hoppas att du lärt dig något av allt detta. Man kan nästan tro att Messi är din pappa. Lugna ner dig och sluta vara så fanatisk.

  Om du blir förolämpad av okunskap och ignorans, hur fan tål du dig själv? Du måste vara den mest blåsta skribenten någonsin. Men inget chockar på Barca SF och dess redaktion.

  Jag lovordar Messi, jag skriver inte en krönika där han beskrivs som gud eller som om han vore min pappa. Återigen visar du att du bara är Messifans och inte Barcafans. Gå och lägg dig nu och sluta skriva skit.

  3 Tumme upp 2014-12-23 20:46:01

  Coach Pep.:
  mehranm

  1.. Jag har inte "flippat ur" någonstans. Jag är tydlig i krönikan med att jag håller fotboll som en religion och ser därför inget problem med att nämna Gud i samma mening som världens bästa spelare. Det är en hyllning till Gud, fotboll och Messi.

  2. Absolut, jag hade blivit orolig om sådana som dig tyckt om texten. Då hade det varit något fel.

  3. Det är inte en fanatisk krönika, det är en partisk och defensiv krönika. Varför skulle det vara fanatiskt att hylla en spelare samtidigt som man kritiserar den moderna fotbollen? Däremot är du högst fanatisk eftersom du inte tolererar att man prisar Messi, annars hade du hållit med mig.

  4. Ja, jag blir förolämpad av okunskap och ignorans.

  5. Du behöver inte" passa på" att lovorda Messi, den rätten har du redan förbrukat. Man kan inte både ha kvar kakan och äta den.

  5 Tumme upp 2014-12-23 19:35:07
  mehranm:
  1. Återigen vet man att du har totalt flippat ur som skribent/krönikör när du pratar om Gud och en fotbollsspelare.

  2. Bara för att du har fått mycket kritik och att folk reagerar negativt på din artikel så betyder det att du gjort någonting rätt? Wow en underbar logik från din sida.

  3. Den är inte skriven ur en supporterperspektiv utan det är bara en fanatisk krönika.

  4. Du blir förolämpad när någon jämför en aktiv fotbollsspelare med Messi? Där förlorar du all sorts form av trovärdighet som en supporter. Du är en fanatiker.

  Vill passa på att även tillägga att jag tycker att Messi är en fantastisk fotbollspelare och är en av dem bästa spelarna genom tiderna i den här generationen. Men vad du gör är bara löjligt och du skämmer bara ut dig och Barca SF. Konstigt att dem valde att publicera den här artikeln. Supporter en sak, fanatism en sak.

  2 Tumme upp 2014-12-23 17:28:52

  Coach Pep.:
  Pippi De Lena/Talle

  Tack för kritiken. Jag håller med om att krönikan kunde varit mer välskriven då den var aningen hastigt författad, men likväl innehåller den ett budskap som jag i egenskap av culé kände mig förpliktigad att förmedla. Att krönikan gav upphov till kräkreflexer hos dig tolkar jag som något positivt så länge poängen framgick. Texten är rakt av ett försvarstal i Messis räkning och jag förbehåller mig därför rätten att agera pretentiöst i sammanhanget. Med tanke på hur mycket skitsnack som omgärdar fotbollen idag och den osmakliga Messi vs. Ronaldo dikotomin ser jag inget fel i att väga upp det med lite andlighet för att visa att vi culés inte kompromissar med Messi. Jag är medveten om att jantebarometern slår i taket när man börjar väga in Gud, men åk till Argentina så får ni se hur man behandlar Messi, Mascherano och Tevez där. Det är bättre att gudaförklara sina spelare i ett naturligt supporterförhållande än att behandla dem som Big Brother/MTV-coverboys likt slaskmedia och den genomsnittlige supportern gör idag.

  mehranm

  Jag ser att krönikan har rört upp dina känslor. Det måste betyda att jag har gjort någonting rätt. Jag tänker inte sitta här och ursäkta mig för din bristande tolknings- och slutledningsförmåga. Krönikan är skriven ur supporterperspektiv och på inget sätt skriven med reservationen att stryka lättkränkta rivalfans medhårs.

  7 Tumme upp 2014-12-23 15:28:15
  mehranm:
  Z_Z.

  Messi tidernas bästa? LOL. Ingen poäng att diskutera. Alla vet vad som är vad när det gäller den här artikeln, les rambles och alla skribenter på Barca SF.

  Peace!

  1 Tumme upp 2014-12-23 01:10:53

  |Talle 02-14| Honor | Pride | Love |:
  Brukar vanligtvis inte kommentera Barcas artiklar men verkar blivit rätt omdiskuterat och vill åtminstone bidra med en förhoppningsvis sansad kommentar:P.

  Till Gio Style
  Inte för att vara den som är den men lite motsägelsefullt att du tycker det är löjligt att Realfans bland annat använder Ronaldos målgörande som en måttstock för huruvida han är bäst i världen och försöka hävda annat sen går rakt in på att Messi gjorde 91 mål på ett kalenderår för att själv hävda samma sak :S.

  Till Coach Pep:
  Är lite inne på det som Pippi de Lena skrev; Att hylla och, ur en subjektiv vinkel, hävda Messis status som kanske den främste idag, kanske i historien är väl förståeligt då du dels är Barcelona-fan och dels skrivit en krönika till deras sida. Men att blanda in med en sådan pretentiös snack kombinerat med hela Guds-aspekten kändes bara sjukt överdriven. Men men, just my two cents, inget att tillägga där mer egentligen. Respekterar din åsikt i grund o botten även om inte jag tänker hålla med dig alls om det.

  Mer generellt:
  Sen förstår jag inte nödvändigtvis hetsen att konstant tvinga / kora fram en vinnare mellan två av denna generations främsta spelare egentligen. Spelar det roll om det är talang eller en person som har otrolig disciplin och hunger att konstant träna upp sig? Faktum är att båda spelare slår rekord till både höger och vänster om sig och själv är väl man nöjd att man fått uppleva detta under nutid och har berättelser till framtida avkomma att berätta. Smaksak men men.

  PS: Hade Ronaldo varit talanglös så hade han aldrig nått hit vart han är idag utan talang måste man ha, odla och jobba för att bibehålla. Messi var egentligen aldrig mer annorlunda om man jämför hans spel under Riijkard och Ronaldinho åren jämfört med efter Pep Guardiola som införde striktare disciplin och fokus i sina spelare. Messi hade aldrig varit den han är idag om inte han hade haft lika mycket hunger eller disciplin i sitt spel. Så oavsett vilken jävla talang man har (för båda spelare) så gäller det att ha hård disciplin, målfokus och hunger för att uppnå det.

  7 Tumme upp 2014-12-23 01:09:21
  Z_Z:
  Mehranm:

  Visst är det många Barcafans som skriver om Messi precis som det är många Realfans som skriver om Ronaldo mestadels. Men det har ju mycket att göra med hur vital han är och har varit för Barcelona senaste årtiondet snart. Går inte att komma ifrån att han är Barcas och spansk fotbolls bästa spelare genom tiderna (för att inte tala om världens). Men kan lova att flertalet av de som kommenterar på Les Rambles har följt laget långt innan Messi började och kommer följa laget långt efter han slutar.

  Om du anser att 90% är Messifans så får du nog ta och erkänna att desamma gäller för Reals forum gällande Ronaldo. För finns minst lika många troll på Puertan. Något som dock är återkommande överlag bland Realfans likt dig själv är att ni kommer med påståenden som om det vore en sanning men ni klarar aldrig av att presentera något som stöder de ni skriver.


  7 Tumme upp 2014-12-23 00:43:28

  mehranm:
  Ja precis Gio. :)
  1 Tumme upp 2014-12-23 00:28:38
  Gio Style:
  Riktigt fin artikel.
  Tycker att det är så konstigt att folk inte ser vilken skillnad det är på talang mellan Messi och samtliga andra spelare just nu.
  För Ronaldo räcker det med att göra massa mål och sätta en massa straffar för att ena lägret ska skandera "Han är överlägsen, bäst i historien!".
  Sen att han inte ens kommer upp till knäna på Messi rent spelmässigt är en annan femma.

  Messi har lyckats göra 91 mål på ett kalenderår, det är helt absurt och det lär ingen annan spelare någonsin slå.

  mehranm:

  Ibland kan det vara bra att ta en titt i spegeln.

  9 Tumme upp 2014-12-22 23:29:42

  mehranm:
  Kom inte med det där skitsnacket Z_Z. 90 procent är Messifans. Allt man hör är hur bra han är och allt man ser är penaldo penaldo penaldo. Så fort Ronaldo gör många mål eller får något med sig så är det PENALDO PENALDO PENALDO. 90 procent kan inte klubbens historia. Att läsa på Les Rambles är lika med MESSI. Gör ronaldo mål så ska messi göra 1000 till. Jag säger inte att alla madrid fans är perfekta men inte fan är det tusen inlägg om snubben så fort han gör något.

  Ronaldo är ett centralt huvudämne i Les Rambles och Barca SF. Utan Ronaldo vore Les Rambles tom. Skämmigt att publicera en artikel som denna och det måste nog dem flesta hålla med om.

  2 Tumme upp 2014-12-22 22:38:01
  Z_Z:
  mehranm: Lägg gärna fram beviset du sitter på som påvisar att 90% av SF Barca är Messifans.
  Det som är tragiskt är när personer som dig med flera alltid håller på och slänger fram "bevis" som inte har någon som helst verklighetsförankring och likväl pratar om det som en självklarhet.

  7 Tumme upp 2014-12-22 21:51:41

  Pippi De Lena:
  Till "Coach PEP"

  Hade du inte kladdat så mycket med massa pretentiöst skitsnack så hade din artikel varit väldigt läsvärd eftersom jag håller med dig i din poäng om Messi.
  Han är unik i sitt sätt att spela fotboll och som madridista så håller jag motvilligt honom som historiens främste.

  Nu fick jag lite kräkreflexer istället av att läsa dyngan. Ska du blanda in Gud och religion, så gör det med lite mer finess. Känns som en högstadieelev som postat denna.


  13 Tumme upp 2014-12-22 18:27:26
  mehranm:
  Ronaldinho, allt du hade och komma med? 90 procent av SF Barca är messi fans. Det är bevisat.

  Live with it.

  3 Tumme upp 2014-12-22 18:14:16

  Ronaldinho Gaucho:
  mehranm:

  Du särskriver. Alltså är du inte i ställning att predika för andra om kunnig- och okunnighet.

  13 Tumme upp 2014-12-22 18:06:10
  mehranm:
  Messi ska inte jämföras med en aktiv fotbollsspelare? Hahaha den var bra. Han förtjänar att knappt vara bland topp 5 i år. Uselt år och ett helt okej VM. Finns flera fotbollsspelare som var mycket bättre. Att Messi kom topp 3 var endast FIFA sätt att gulla och få till en medie uppmärksamhet.
  7 Tumme upp 2014-12-22 17:58:53

  mehranm:
  Du som skribent skämmer ut dig. Att SF väljer att publicera den här artikeln är ett stort skämt och återigen visar Barca SF att alla skribenter/krönikörer är okunniga. 90 procent på SF är mer Messi fans än Barca fans. Tragiskt.


  31 Tumme upp 2014-12-22 17:55:50
  Black Bat:
  Messi måste väl vara den bästa spelaren i hela historien. Ronaldo är en mycket bra spelare men han är inte lika bra som Messi. Nej, jag är absolut inte Barca-fan om ni tror det.
  20 Tumme upp 2014-12-22 14:44:38

  Ronaldinho Gaucho:
  ---2014 i klubb och landslag---

  Messi: 58 mål 21 assist
  Ronaldo: 61 mål 22 assist

  Ronaldo har haft det bästa kalenderåret i karriären. Vunnit 4 titlar bl a men floppade i VM.
  Messi har haft ett mediokert år. Snubblade på mållinjen i samtliga tävlingar (inklusive VM) och vann inget.

  Ändå är han alltså jämsides med Ronaldo rent statistiskt trots att han skjuter ett dussintal straffar färre per år och inte har längden för att konkurrera i luftrummet.

  Grande Messi!

  14 Tumme upp 2014-12-22 14:02:52
  Profe Ortega:
  Rafa Alcantara - 12:

  Haha, Neuer är inte rätt person att dissa Ronaldo för att portugisen poserar i kalsonger (titta på länktipset vetja).  Länktips: http://as.com/videos/2014/11/17/portada/....
  4 Tumme upp 2014-12-22 12:43:45

  tikitaka:
  Du beskrev precis mina tankar och känslor som jag själv har haft svårt att uttrycka! Helt underbart och korrekt skrivet. Big Up!!
  7 Tumme upp 2014-12-22 12:42:57
  Rafa Alcantara - 12:
  Mycket, mycket bra artikel! Mitt i prick och visar på ett bra sätt Messis överlägsenhet gentemot övriga fotbollsvärlden. Även att vissa fantastiska spelare inte tas med i s.k. drömelvor p.g.a. att de bara spelar fotboll, inte har en imagetävling. Tänker på t.ex. Philiph Lahm, men även Manuel Neuer som uttryckte sig så här om sina chanser att vinna Balon D'or : " Jag är inte den sortens kille som poserar i kalsonger", då han självfallet tänkte på en viss portugis. Keep up the good work och återkom gärna Coach Pep!
  Postat via SvenskaFans-appen
  13 Tumme upp 2014-12-22 12:35:20

  ANNONS:

  Fler artiklar om Barcelona

  Inför Girona FC – FC Barcelona: katalanskt derby!
  Barcelona Barcelona reser knappt tio mil norrut längs den spanska östkusten för att för första gången någonsin i ligasammanhang ställas mot Girona FC. Med fem segrar på fem matcher hittills är Barça ute efter att förlänga sin segersvit i ligaspelet och fortsätta att hålla konkurrenterna bakom sig.
  2017-09-22 20:45:00

  Més que un podd rullar vidare – lyssna på det tredje avsnittet här!
  Barcelona I veckans avsnitt diskuteras inledningen av ligaspelet, Valverdes ankomst och hans påverkan på laget, Suárez formdipp och massvis med annat Barcarelaterat. Välkommen in och lyssna!
  2017-09-22 05:00:00

  Barçabloggen: Domedagsstämpel, Nélson Semedo och José Ramón Alexanco
  Barcelona I och med följande text är det dags att återintroducera ett gammalt segment på FC Barcelonas Svenska Fans-sida, nämligen Barçabloggen. Jag, Marcus, kommer att hålla i spakarna och dela med mig av mina tankar om allt möjligt rörande Barça, och lite till. Bear with me, så åker vi!
  2017-09-20 13:35:00

  Barça tog femte raka när Eibar besegrades med tennissiffror
  Barcelona En bedrövlig första halvlek följdes upp av en bättre andra halvlek för Barcelona mot Eibar under tisdagskvällen. Tio smått kaotiska minuter tidigt i andra halvlek, då Barça gjorde tre mål och Eibar ett mål, avgjorde matchen. Och så har vi ju Messi förstås.
  2017-09-20 01:10:00

  Skador och avstängningar: Dembélé opererad, Arda Turan tillbaka
  Barcelona I denna artikel, som vi hoppas inte ska behöva uppdateras alltför ofta, finner ni information om skadade och avstängda spelare.
  2017-09-19 19:03:00

  Inför: FC Barcelona - Eibar
  Barcelona David mot Goliat. Med siktet inställt på ligatiteln – och med segersviten intakt – tar Barcelona under tisdagskvällen emot Eibar i den femte omgången av La Liga. Medan hemmalaget söker att ytterligare bygga momentum, hoppas gästerna kunna ställa till med stordåd.
  2017-09-18 22:00:00

  La Setmana Blaugrana – vecka 37: Framåt marsch!
  Barcelona Ny vecka, samma käpphästar. I veckans La Setmana Blaugrana tar vi bland annat tempen på den rådande misstroendeförklaringen, navigerar oss genom Messis kontraktssituation och dissekerar lagets säsongsupptakt. Häng med!
  2017-09-18 10:15:00

  Getafe – Barcelona 1-2: Paulinho to the rescue!
  Barcelona Sviten lever! Inför ett välfyllt Coliseum Alfonso Peréz vände Barcelona underläge till ledning, och kammade tre värdefulla poäng i jakten på ligaguldet. Tungan på vågen blev Paulinho, som avgjorde matchen med sitt första mål i Barça-tröjan.
  2017-09-16 20:15:00

  Inför Getafe - Barcelona
  Barcelona Efter en lysande insats i Champions League mot Juventus, åker Barcelona till Madrid för att ta sig an nykomlingarna Getafe.
  2017-09-16 04:11:00

  FC Barcelona – Juventus 3-0
  Barcelona Den på förhand ovissa matchen mellan fjolårsfinalisten Juventus och FC Barcelona blev i slutändan allt annan än en jämn tillställning, beskyll Lionel Messi för det. Den lilla argentinaren var inblandad i det mesta när Juve avfärdades med klara 3-0 på Camp Nou.
  2017-09-13 01:21:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Ingen Lawan med till västkusten
  Hubocan flyttar till Trabzonspor
  Två desperados gör upp
  City mot ny önskemotståndare
  ”Måste upp på hästen igen”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies