fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 112250 | Inloggade: 444 | Antal medlemmar: 183804
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Inför finalen Tränarnas och spelarnas sista uttalanden
  Zinedine Zidane erkände att han var lite bättre än Jurgen Klopp som spelare.

  Inför finalen: Tränarnas och spelarnas sista uttalanden

  Jurgen Klopp och Zinedine Zidane svarade på några sista frågor inför matchen i sällskap av Jordan Henderson, Virgil van Dijk, Sergio Ramos och Marcelo.

  Uttalanden: Tränarna - Jurgen Klopp och Zinedine Zidane

  Inför finalen fick Klopp en del frågor angående sin rival - Zidane. Bland annat vem av de två som han skulle säga är bäst, varpå han ödmjukt svarade:

  - ”Jag kommer alltid att välja Zidane. Han var en bättre spelare och han är en bättre tränare. Jag har inga problem med att erkänna det. Mycket kan hända, vi respekterar Real Madrid  men vi tror på oss själva.“
   
  - “Många människor kan tro det (att Zidane inte vet vad han gör som tränare), men det gäller även mig. Det är roligt, att två som inte har någon aning om vad de gör når hela vägen till final (skratt). Zidane är enligt mig en av de fem bästa spelarna någonsin. Han har möjlighet att vinna sin tredje Champions i följd, något som aldrig någonsin har skett. Han är lysande, han var det som spelare och nu som tränare. Hans spelare fungerar som ett schweiziskt urverk. Det är en fantastisk fotboll de spelar. De är kaotiska när de måste vara det. Men det uppstår alltid en chans för motståndaren tillslut. Zidane är en krigare, när du föds i Marseille måste du vara det. Det syntes inte riktigt när han spelade för han var så bra… Han blir irriterad när ni frågar honom om han inte är hungrig. Samma sak gäller mig, jag kommer från en liten by i Tyskland.”

   
  Angående sin filosofi sade Jurgen Klopp:

  - “Jag har aldrig funderat över min filosofi. Vi anpassar oss hela tiden efter vår kommande motståndares nivå. Vi försöker alltid att spela den formen av fotboll som är bäst lämpad för våra spelare. Nu borde vi egentligen förbereda oss för det är inte mycket tid kvar. Imorgon kommer vi visa vad vi har lärt oss och alla detaljer vi känner till om Real Madrid. Det är möjligt, men framför allt måste vi utnyttja våra främsta styrkor och anpassa oss efter vad motståndaren kommer med. Det är 50-50.”

  Jurgen Klopp sa att matchen var “50-50”, men när han fick frågan om ifall Real Madrids erfarenhet kunde påverka matchens utfall svarade han:

  “Ögonblicket innan matchen kommer Madrid säkert ha mer självförtroende än oss men det är ingen fara för att matchen är längre än ett ögonblick. När vi analyserar deras matcher säger vi “De är verkligen starka”. Men de har aldrig spelat mot oss. Vi är ett bra lag och vi har det i vårt DNA att vinna stora saker. Vi är här för att vi är Liverpool. Vi har gjort mest mål i Champions, vi har nått exceptionella resultat… Deras erfarenhet ger de en stor fördel, självklart, men erfarenheten hjälper inte i alla matcher. Vi måste ställa till det för de så mycket som möjligt. Vi kan inte försöka spela deras spel. Taktiken är där för att reducera motståndarnas kvalitet och få ner de på vår nivå.”

   
  Senare entrade Zinedine Zidane salen för presskonferens för att svara på frågor. Bland annat ställdes frågan om vem han tänker bänka till finalen:

  - “Nej, vi får inte tänka så. Som Isco sa: det är upp till mig att fatta det tuffa beslutet, och det stämmer. Alla spelare du har nämnt (Bale, Benzema och Isco) är mycket bra och några kommer att få sitta på bänken. Spelaren har all rätt att känna sig besviken men när matchen börjar är han med och stöttar laget. Vi är som en ananas (uttryck för: sammansvetsade), en grupp. Det är alltid någon som får sitta på bänken. Men han som hamnar på bänken har ändå något att bidra till laget med som är viktigt.”
   
  - “Det är trist att behöva bänka någon. Det är det värsta med att vara tränare, dessutom i en final. En del spelare kommer inte ens få byta om till matchkläder och andra kommer inte att få spela. Men spelarna vet om det. Det är mitt ansvar.”

   
  Zinedine Zidane uttryckte även finalens, och möjligheten att vinna tre raka Champions League-titlars personliga betydelse:

  - “Det är fint. Jag lever för det, det är min passion. Jag har alltid tävlat, jag älskar att tävla. Bakom finns det en stor mängd jobb nedlagt. Inte bara från min sida, utan även spelarna. När du tycker om att tävla, att jobba hårt kan du komma så långt som vi har gjort genom att tillhöra den här klubben. Det här känns helt normalt för mig”.
   
  Vidare fick han frågan huruvida han lider under finaler:

  - “Inte idag. Vi känner oss som vi alltid gör inför en match. Jag är lycklig att få uppleva en till final. Det här tillfället, idag och imorgon, kommer vi aldrig att återuppleva. Vi kommer att uppleva många saker, men aldrig mer detta tillfället. Vi måste se till att njuta. Om jag har press på mig imorgon spelar det ingen roll. Sånt är livet. Det är mänskligt, vi är byggda på rena känslor och om jag har lite press på mig är det bara bättre, finare.”
   
  På tal om press fick han frågan om hur han ser på favoritskapet:

  - “Vi är inte favoriter. Ni kan spekulera hur mycket ni vill men vi vet att det inte stämmer. Det är ännu en final och vi har lika stora chanser som motståndarna. Varken vi eller Liverpool är favoriter, det är 50-50. Vi måste göra en bra match för att vinna. Oroa er inte för spelarna i omklädningsrummet, vi går inte runt och känner oss som favoriter.”

  Steve McMannaman hävdade att om Guardiola hade vunnit tre Champions i följd, hade han höjts till skyarna av folk. Med detta i åtanke fick Zinedine Zidane frågan om ifall han känner sig undervärderad:
   
  - “Kanske det, varför inte? Sånt är livet. Det viktiga för mig är att göra allt bra och ge allt. Sedan får vi ta hand om konsekvenserna, som inte är så viktiga. Så här brukar jag alltid säga till spelarna: ge allt, om ni ger allt, spelar resten ingen roll.”
   
  Även Zinedine Zidane blev ombedd att jämföra sig själv med Jurgen Klopp:
  “Som spelare? Hmm, då var jag nog lite bättre, men han var också bra. Som tränare har jag stor respekt för herren med all sin erfarenhet. Det han har gjort i fotbollen är fenomenalt. Sen kan jag inte komma på någon likhet vi har, varje tränare är olika. Men jag respekterar honom.”

  Avslutningsvis blev Zinedine Zidane frågad om Cristiano Ronaldo är 150% redo:
  - “Han ser bra ut. Om han är 140% gör det inget (skratt). Idag hade vi vår sista träning. Ni bör veta en sak: han lever för den här typen av matcher.”


  Uttalanden: Spelarna - Jordan Henderson, Virgil van Dijk, Sergio Ramos och Marcelo

  Jordan Henderson fick frågan om hur det känns att försöka fylla ut Liverpools före detta kapten - Steven Gerrards - skor:
   
  - “Det handlar inte om mig. Det handlar om laget. Vi tror på vår historia. Vi har gjort det jätte bra och nu vill vi ta ett till kliv. Vi vill göra det bra och vinna Champions.”

   
  Angående en revolution i Liverpool sa Jordan Henderson följande:
   
  - “Vi kan utnyttja erfarenheten efter finalförlusten mot Sevilla. Vi har använt oss av den för att ta oss vidare. Men det är viktigt att börja vinna trofféer och vi vill att den första ska komma imorgon.”
   
  Virgil van Dijk fick frågan om hur hans första period i klubben har varit:
   
  - “Hela klubben har hjälpt mig mycket sedan första dagen. De bra resultaten vi har nått hjälper också. Anfield är mitt hem och jag älskar att spela här. Klubben förtjänar att vara i final. Hoppas att det går bra. Att vinna Champions finns i Liverpools DNA och vi är på god väg att lyckas med det.”
   
  Den viktigaste matchen i hans liv:
   
  - “Det är den mest speciella. Vi ser fram emot den. Ända sen vi blev klara för final har vi längtat till matchen. Vi får se om vi lämnar Kiev med en triumf att fira.”

   
  Real Madrids kapten - Sergio Ramos - fick frågan om vilken final som har varit hans favorit:
   
  - “För mig är det min första final imorgon (lördag). Vi tycker inte om att titta bakåt. Det finns andra tillfällen för det, när man behöver dra slutsatser.”
   
  Angående vad som är speciellt med stämningen i deras omklädningsrum:
   
  - “Det viktigaste är hungern och ambitionen, bortsett från gruppen. Det finns ingen plats för ego eller utomsportsliga problem. Här har vi alltid haft ett klart mål och vi alla vet att vi är viktiga.”

   
  Angående Jurgens Klopp påstående om att Real Madrid funkar som ett schweiziskt urverk:
   
  - “Man hyllar alltid motståndarna. Det är en strategi. Enligt oss går Liverpool också som ett schweiziskt urverk. Vi måste vara på vår vakt i försvaret och lita på våra spelare i anfallet.”

   
  Angående Mohamed Salah sa Sergio Ramos följande:
   
  - “Det finns spelare som kommer och går. Det finns ingen som kan jämföras med Messi eller Cristiano, men Salah är en stor spelare. Han kommer vilja hävda sig. Jag önskar honom det bästa från och med imorgon (lördag).

   
  På tal om Mohamed Salah fick Marcelo svara på hur man försvarar sig mot egyptiern:
   
  - “Vi vet vad vi måste göra, jag vet hur jag måste spela för att hjälpa mitt lag. Liverpool är ett stort lag. Vi kan inte fokusera på 2-3 spelare, vi måste fokusera på kollektivet. Det kommer att bli väldigt svårt men det finns fler saker att tänka på än endast Salah.”
   
  Marcelo pratade även om hur man kommer att ta sig an matchen:

  - “Båda lagen är offensiva. Allt beror på hur matchen börjar. Vi vet vad vi måste göra och vi är redo. Men det är en final och allt kan hända. Det kommer att bli ett spektakel för alla fotbollsälskare.”
   
  Marcelo berättade även vad som har ändrats i laget de senaste åren:

  - “I ett lag förändras mycket med tiden. Vad som inte har förändrats är hungern. Vi fick lära oss klubbens historia, vilken är ambitionen att vinna.”


  0 KOMMENTARER      2301 VISNINGAR
  MARCOS RIVEROS
  marcos__andres@hotmail.com
  På Twitter: marcosriveros_
  2018-05-26 00:46:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  ANNONS:

  Fler artiklar om Real Madrid

  Bastardos con Gloria #53: "Isco måste anpassa sig till Solari"
  Real Madrid
  2019-01-22 19:47:53

  Plaza de Cibeles: Dansk på ingång?, Ödegaards dröm och Ancelottis tacksamhet
  Real Madrid Det är återigen dags att ta en titt på vad som har hänt under veckan i världens vackraste klubb.
  2019-01-21 07:30:00

  Matchrapport Real Madrid - Sevilla
  Real Madrid Sergio Ramos skrev dagen innan på sin instagram att vi måste vinna, lördagen kom, Sevilla stod för motståndet och skulle orden bli sanna? I slutet på första halvlek var han blodig och med bandage runt huvudet. I slutet på andra halvlek så hade han fått sista orden när han skickat bollen i nät, Luka Modric var kvällen till ära tillbaka i gott slag på Bernabeu.
  2019-01-20 10:53:40

  Inför: Real Madrid - Sevilla
  Real Madrid Ett skadedrabbat Real Madrid tar emot Sevilla och man jagar revansch efter förlusten i höstas.
  2019-01-19 12:56:25

  Officiellt: Kiko Casilla lämnar Real Madrid
  Real Madrid Spanjoren lämnar Real Madrid och ska nu hjälpa Leeds i jakten på Premier League.
  2019-01-17 19:10:00

  Real vidare i cupen
  Real Madrid Real Madrid blev klara för kvartsfinal i Copa del Rey, trots förlust i returen med 1-0 mot lokalkonkurrenten Leganés.
  2019-01-17 12:43:43

  Plaza de Cibeles: Skadekoll, Pepe, Ramos milstolpe och Deschamps petning av Benzema
  Real Madrid Det är återigen dags att ta en titt på vad som har hänt under veckan i världens vackraste klubb.
  2019-01-14 07:00:00

  Real Betis - Real Madrid 1-2
  Real Madrid I det här läget av säsongen, som den också har utvecklat sig, så finns det inga fula segrar, det är tre poäng som gäller. Något som Real Madrid i sista stund lyckades lösa. Inte genom vem som helst, utan genom den Real Betis- fostrade Dani Ceballos i den 88 minuten. Släkten är värst den här kvällen i Sevilla.
  2019-01-14 01:04:00

  En tuff uppgift väntar Real Madrid
  Real Madrid Real Madrid gästar Real Betis under sena söndagskvällen i hopp om att ta årets första seger i La Liga.
  2019-01-12 21:00:00

  Bastardos con Gloria #52: Allt handlar om inställning
  Real Madrid
  2019-01-12 19:17:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SILLY SEASON | SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US | FORUM | BETTING
  Väntad trea hemma för Juventus
  Villas segerrad är bruten
  SHL-Podden: ”De har växlat upp”
  Så lottades CL:s åttondelsfinaler
  Vem är bäst genom tiderna?
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Silly Season 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies