fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 26755 | Inloggade: 363 | Antal medlemmar: 179205
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Diego Simeones presskonferens inför Champions League-finalen "Vi kommer spela med elva man i deras straffområde"

  Diego Simeones presskonferens inför Champions League-finalen: "Vi kommer spela med elva man i deras straffområde"

  Atlético de Madrid-tränaren genomförde sin presskonferens i samband med att det var lunchdags. Han talade om allt från identitet till vem som är viktigast i Madrid..och att det finns få platser som är bättre än den som Atlético befinner sig i inom världsfotbollen.

  Det talas mycket om förändringarna som du har gjort i förberedelserna i jämförelse med vad som var fallet i Lissabon för två år sedan. Jag antar att du inte vill gå in på detaljer, men vad finns det för sanning med alla dessa förändringar? Hur vidskeplig är Diego Simeone?
  "De som har den typen av åsikter underskattar vårt arbete. Vi tittar alltid framåt, letar alltid efter de bästa lösningar för varje situation och den som går i de här tankarna underskattar även arbetet som vi gör och har gjort. Något annat finns inte att säga om det här". 

  Kan du beskriva vilka känslor du har inför matchen imorgon? Då talar vi framförallt om de rent fotbollsmässiga. Vad förväntar du dig och vad ser du framför dig?
  "Det kommer nog vara väldigt spänt, väldigt balanserat, speciellt i inledningen av matchen. Casemiros närvaro tillåter vår motståndare att samla ihop sig på ett bättre sätt när de förlorar bollen. Samtidigt behåller de sin styrka i anfallsspelet. Den som vinner kampen på den första delen av planen kommer också kunna pressa och även ta sig ur motståndarnas press. Det är mycket möjligt att Madrid kommer kunna generera mer i öppet spel under inledningen av matchen p.g.a. sina tekniska färdigheter och det är så jag förväntar mig att matchen kommer se ut". 

  När jag pratade med en person i din tränarstab i september månad avslöjade denna person att "el Mister går för att vinna Champions League". Jag trodde inte på det personen i fråga sade till mig just då, men titta vart vi befinner oss idag. Vad fick dig att tro att ni skulle befinna er där ni befinner er redan då?
  "Det faktum att vi tränat med samma passion, hopp, tävlingsinstinkt och den intensitet som har gjort den här gruppen till det de är idag från och med Lissabon". 

  Ni har tagit er till två Champions League-finaler inom loppet av tre säsonger. Den som precis börjat titta på fotboll tror att det är lätt att ta sig hit. Gabi var inne på hur svårt det egentligen är. Vad skulle du säga har varit det svåraste med att ta sig till årets finalen?
  "Jag kommenterade just det här i samband med presskonferensen som jag höll förra lördagen. Det viktigaste i mitt tycke är att klubben, spelarna och kärnan som funnits här under de senaste 4,5 åren lyckas återuppfinner sig själv kontinuerligt. I jämförelse med den andra möjligheten (finalen i Lissabon, reds. anmärkning) har vi säkert tio olika spelare och det här är det mest värdefulla som vi förfogar över. Det gäller inte bara laget, tränarstaben utan även våra klubbledare. Det gäller oss alla. Vi jobbar hela tiden mot att fortsätta växa, förbättra det vi har och det är något som vi insisterar på och precis som allt i livet så presenteras det även upp möjligheter för den som fortsätter insistera". 

  Det är förstås omöjligt att inte prata om finalen i Lissabon, än mer p.g.a. det faktum att ni spelar mot samma motståndare idag som då. Vilken erfarenhet kan ni dra nytta av från den andra möjligheten som du väljer att kalla det? Vad kan du säga om det här?
  "Det jag kan säga är att det är fantastiskt att spela en final. Att vinna finalen är enormt stort. Att ta sig till en final gör att man plockar på sig en erfarenhet som bidrar till förberedelserna och allt vad det innebäratt spela en final. Det är inte lätt och det gäller att lägga ner mycket arbete och det bästa det här laget har är att de insisterar, förbereda sig, resa sig, återvända till sitt arbete, återuppfinna sig själv, byta spelare, inte byta ut strukturen, inte byta ut systemet som vi använder oss av, inte byta ut vår identitet, inte förändra vår syn på det egna åtagandet och när man repeterar det här gång efter annan och insisterar på det du själv tror på så kan man uppnå saker". 

  Tidigare beskrev du hur du tror att matchen kommer se ut, men hur tror du att Atléticos egen match kommer se ut? Hur kommer ni ta er an uppgiften som väntar?
  "Med elva man i deras straffområde (med ett stort brett leende på läpparna, reds. anmärkning)..jag tror inte att något av lagen kommer förändras särskilt mycket. Madrid kan spela med ett lag som är väldigt likt det som vi mötte för 4,5 år sedan eftersom det mer eller mindre är samma fotbollsspelare som ingår i deras lag. Vi å andra sidan har varierat vårt lag betydligt mer, men strukturen är densamma. Sättet som lagen spelar på kommer inte variera särskilt mycket. Jag repeterar dock att Casemiros närvaro gör Madrid till ett farligare kontringslag än när de har bollen inom laget. Det var precis så här som de spelade mot Manchester City, såväl i det första som i det andra mötet. Det är inget fel med den här typen av fotboll även om vissa verkar tro att det är dåligt att spela kontringsfotboll. Jag tycker att Madrid tolkade det dubbelmötet på ett väldigt bra sätt för att få matchen dit de själva ville. Det är mycket möjligt att vi kommer få se annorlunda situationer under morgondagens match. En sak är dock säker: Madrid är väldigt farliga när de får ytor". 

  Jag tror att många fick intrycket av att Atlético var den stora överraskningen i samband med finalen i Lissabon för två år sedan. Idag anses Atlético vara en av de stora klubbarna i Europa. Hur värderar du kontinuiteten som ni har haft under de senaste åren?
  "Kontinuiteten som de sportsliga framgångarna ger positionerar en på priviligerade platser. När jag har blivit tillfrågad om vart vissa spelare skall ta vägen eller om de stannar i klubben har jag sagt en och samma sak sedan en lång tid tillbaka. Det finns väldigt få lag som är bättre än Atlético de Madrid. Möjligtvis Bayern München, Barcelona eller Real Madrid, men väldigt få andra. Här finns stabilitet, balans, en arbetsidé och en intern konkurrenssituation som är enorm om vi ser på den utifrån. Vi befinner oss idag i en priviligerad position som det gäller att ta hand om och det enda sättet att ta hand om densamma är att vinna". 

  Det talas en del om att Atlético är det laget som har störst press på sina axlar i samband med den här finalen. Hur ser du på det här och hur anser du att laget axlar den här situationen?
  "Jag älskar det faktum att vi har 113 år av erfarenhet i ryggen..jag älskar det verkligen. Jag älskar det!". 

  Ni har tvingats slå ut de bästa lagen i Europa för att ta er till finalen i Milano. Är det här något som ger er ytterligare självförtroende inför matchen imorgon?
  "Det råder inte någon tvekan om att Barcelona och Bayern München ihop med Real Madrid är de bästa lagen i världen. Vi tog oss igenom två oerhört svåra matcher såväl i Barcelona som i München, men sett till hela dubbelmötet har vi löst våra hemmamatcher mot de här lagen med en stor dos av intelligens. Det här gör också att vi numera befinner oss i den här situationen, men det faktum att vi har vunnit mot två av världens bästa lag garanterar ingenting. Däremot har vi fått chansen att spela på en arena som jag anser är en av världens bästa. Den här arenans press, ljudkuliss och atmosfär gör att en får känna av vad renodlad fotboll verkligen handlar om". 

  Man får alltid känslan av att Atlético är en familj och det gäller inte enbart de som finns i klubben för tillfället, utan även de som varit i klubben tidigare. Har Diego Costa visat sitt stöd inför lördagens final?
  "Vi tar alltid emot olika meddelanden och diverse stöd av folk som har kopplingar till klubben och det gäller såväl folk som är kopplade till klubben nu, men också folk som varit det tidigare. Inför just den här finalen har vi inte fått något meddelande av personen i fråga, men Diego gratulerade oss efter matcherna mot Barcelona och Bayern München. Jag är säker på att många av grabbarna som varit en del av vårt lag kommer se finalen framför TV:n, men med en annan tröja på sig". 

  Vad tycker du om det arbete som Zinedine Zidane har gjort i Real Madrid? En annan observation som jag tänkte komma med är det faktum att många i Brasilien beundrar det arbete som du gör med Atlético de Madrid. Många har till och med blivit supportrar till Atlético trots den rivalitet som finns mellan våra länder (Brasilien och Argentina, reds. anmärkning). Hur går dina tankar gällande det här?
  "Fotbollen är fantastisk och den gör att man kommer närmare varandra när det finns en liknande passion. Vi upplever den här idrotten med en stor passion i såväl Brasilien som Argentina och det är ett faktum att passionenen för sporten gör att man kommer närmare varandra trots att man tycker om olika typer av spelstilar eller om man är rivaler. När det gäller Zidane så har han gjort ett viktigt arbete med Madrid, precis som jag sade i förra veckan. Han har tagit på sig ansvaret att räkna med Casemiro och det är något som har förändrat hur laget har sett ut. Det har kanske inte varit fallet p.g.a. vissa situationer som uppstått i klubben och det här positionerar honom till en viktig fotbollstränare". 

  Jag märker att du nämnt Casemiro många gånger när du svarat på frågor kring Madrid. Anser ni att han är Madrids viktigaste spelare? Till och med viktigare än Cristiano Ronaldo, Karim Benzema eller Gareth Bale?
  "Om vi talar om Madrids balans så är det inget snack om saken". 

  Ni är ett lag som känner er väldigt bekväma med att spela mot väldigt bra lag, speciellt de som är riktigt bra offensivt. Det är i alla fall känslan man får. Ni hade dock betydligt större problem mot "mindre lag" som exempelvis PSV Eindhoven eller Bayer Leverkusen. Hur är det möjligt? Kan du förklara det?
  "Varje lag har sina styrkor, spelstilar och karaktärsdrag. Deras spelare känner sig betydligt mer bekväma med bollen inom laget och utan densamma". 

  Det talas mycket om Atléticos spelstil och vissa tycker om att kalla er typ av fotboll för "antifotboll" eller att ni bara spelar på kontringar. Igår gick exempelvis Ronaldo (brasilianaren, reds. anmärkning) ut och sade att han inte tycker om det du överför på dina spelare. Tycker du att det är brist på respekt att tala om er på det viset? Ni har ju spelat två finaler under de tre senaste säsongerna. Är det här något som laget irriterar sig över?
  "Nej, vi är alltid respektfulla mot alla och speciellt stora fotbollsspelare som "Ronnie". Det är åsikter och de är fullt respektabla och det är det fina med fotbollen. Alla tillåts ha en åsikt, precis som fallet är i politik eller religion. Alla är vi fria att framföra våra åsikter". 

  Vad kommer göra dig nöjd under morgondagens match förutom att ni vinner och lyfter Champions League-bucklan? Finns det ens någon omständighet som inte innebär seger som skulle kunna göra dig nöjd?
  "Nej, inget annat kommer göra mig glad förutom att vi vinner". 


  0 KOMMENTARER      1901 VISNINGAR
  ZORAN ZORIC
  zoranzoric@gmail.com
  På Twitter: zoranzoric
  2016-05-27 15:03:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Atlético

  Inför Qarabag – Atlético de Madrid
  Atlético Atlético reser till ett svårspelat Azerbajdzjan för första gången någonsin i hopp om att vinna sin första match i gruppen.
  2017-10-18 12:28:00

  Spelschema 2017/18
  Atlético
  2017-10-15 11:00:00

  Simeone:"En bra match vi fick se"
  Atlético MADRID. Det blev inte tre poäng denna gången heller för Atlético Madrid mot Barcelona. Simeone har ännu inte vunnit Barca i ligaspelet men denna gång fick man iallafall med sig en poäng.
  2017-10-15 00:09:22

  Atlético tappade ledningen mot Barcelona
  Atlético Ett Atlético som blandade och gav tog en tidig ledning men bjöd in Barcelona i andra halvlek med ett tidvis slarvigt försvarsspel.
  2017-10-14 23:15:00

  Inför Atlético de Madrid - FC Barcelona
  Atlético Atlético tar emot Barca som hade en minst sagt svajig försäsong men nu ser starka ut. Ska Atlético fortsatt vara med i toppen och eventuellt en titelstrid har man inte råd att förlora ikväll.
  2017-10-14 10:48:00

  Inför Leganés - Atlético de Madrid
  Atlético Atlético reser till utkanten av Madrid, närmare bestämt Leganés för att spela ett miniderby. En intressant match som kräver att Atlético återhämtat sig från senast.
  2017-09-30 11:40:00

  Simeone:"Chelsea vann välförtjänt"
  Atlético MADRID. På onsdagskvällen spelades stormatchen mellan Atlético Madrid och Chelsea. Det blev engelsmännen som drog det längsta strået tillslut, något Simeone tyckte var rättvist.
  2017-09-28 00:11:00

  Inför Atlético de Madrid - Chelsea FC
  Atlético Toppmöte väntar på Wanda Metropolitano när Atlético tar emot Chelsa FC. En måste match för Atlético som riskerar att hamna efter vid poängtapp.
  2017-09-27 13:53:00

  Simeone: "De är världens bästa målvakter"
  Atlético MADRID. På tisdagskvällen var det dags för presskonferens för Simeone. Argentinaren fick framför allt frågor om Diego Costa, något han inte riktigt ville svara på.
  2017-09-26 22:30:00

  Simeone: "Det gör ont i själen"
  Atlético MADRID. På lördagen tog Atlëtico Madrid sin andra hemmavinst för säsongen, detta mot Sevilla med 2-0. Simeone var nöjd med resultatet och på presskonferensen efter matchen gav argentinaren sin syn på dagens tillställning.
  2017-09-23 20:37:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Den galna matchen mot Betis
  Fem framgångsfaktorer för Ottawa
  Höstmörkret i Dalarna
  Hockeyzon:   Höstmörkret i Dalarna
  10 saker att ha koll på inför premiären
  Simeone & co jagar första segern
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies