fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 30475 | Inloggade: 349 | Antal medlemmar: 179024
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Spelarbetyg efter segern mot Elche

  Spelarbetyg efter segern mot Elche

  Atlético de Madrid besegrade Elche med 0-2 på Estadio Manuel Martínez Valero. Spelarbetygen följer nedan.

  Det var aldrig något snack när Atlético de Madrid besegrade Elche med 0-2 på Estadio Manuel Martínez Valero under lördagseftermiddagen. Den spanska huvudstadsklubben kontrollerade tillställningen från start till det att domare Iñaki Vicandi Garrido blåste av matchen och hade inga som helst problem med ett väldigt uddlöst hemmalag. Atlético tog ledningen via José María Giménez sedan de röd-vitrandiga slagit en kort hörna från vänster (lagets enda under lördagen). Koke, Arda och Siqueira kombinerade sig förbi sina motståndare och turken lade den avgörande passningen till Giménez som tog emot (samtidigt som Damián Suárez gick bort sig helt inne i straffområdet) innan han pricksköt 0-1 i Przemyslaw Tyton som inte hade en susning mellan stolparna. Det andra målet kom till efter att Atlético brytit ett anfall och Elche gått bort sig i försvarsspelet. Gabi hittade Mario Mandžukic som sprang sig loss från sin bevakare innan han satte 0-2 till höger (på närmsta stolpen) om Tyton. Polacken lade sig visserligen lite väl tidigt och borde säkerligen hållt närmsta stolpen bättre, men avslutet var av hög kvalité. Det var förövrigt Mandžukics 12:e mål i röd-vitrandigt sedan flytten från Bayern München i somras och med det är han faktiskt bättre än Diego Costa i nuläget, även om han har någon match mer i benen. 

  Atlético tog därmed sin femte raka seger och i samband med det går man även upp på 32 poäng efter 14 spelade ligaomgångar. 


  Du måste logga in för att kunna rösta!

  Miguel Ángel Moyà Betyg: 2 (red)
  Det kostade Elche väldigt mycket att ens ta sig till Atléticos straffområde under lördagskvällen och det i sin tur resulterade i att Moyà inte hade särskilt mycket att göra. Faktum är att han bara behöver ingripa två gånger under hela matchen. Ena gången var det Fajrs inlägg som var på väg in i högre gavel och andra gången försökte Elche-spelarna från distans, men bollen gick rakt på Moyà i just den situationen. Räddningen på Fajrs inlägg var dock bra. Utöver det behöver Atlético-målvakten väldigt sällan ingripa och när han väl tvingas göra det så är han säker, såväl längs marken som i luftrummet.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Juanfran Betyg: 2 (red) - Snittbetyg: 1
  Den spanske landslagsmannen gjorde en godkänd insats under lördagseftermiddagen. Juanfran behövde aldrig förta sig i varken försvars, anfalls eller presspel, men han gjorde ändå en stabil insats. Det var ganska uppenbart att Diego Simeone ville balansera upp laget genom att använda sig av Juanfran i en något mer defensiv ytterbacksroll och det fungerade väl. Juanfrans utgångsposition var något lägre ned i banan och han kom inte heller lika högt upp i banan, det gäller även löpningarna utan boll. Däremot kombinerade han väl och tappade i stort sett aldrig en enda boll. Högerbacken var mycket bra i försvarsspelet och lät sig inte passeras en enda gång under matchen. God timing i tacklingarna och framförallt bra positionsspel matchen igenom. Plus i kanten för det sistnämnda.
  100% 1 (1 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 0% 5 (0 st)
  1 röster


  José María Giménez Betyg: 4 (red) - Snittbetyg: 5
  Fjärde matchen i rad som startspelare för José María Giménez (som ersättare João Miranda vilket man inte kan tro om man inte har sett Atlético spela) och lika många segrar för de röd-vitrandiga. Den uruguyanske landslagsmannen gör antagligen sin bästa insats i Atlético-tröjan sedan övergången från Danubio för 1,5 år sedan och visar på så vis också att hårt jobb lönar sig i längden. Stark i luftrummet, säker längs marken, följsam och väldigt bra i positionsspelet. Hans kvicka, aggressiva stil in i ryggen på sina motståndare gör också att de väldigt ofta får stor tidsnöd när de skall ta emot bollen. Giménez bedömningsförmåga blir också allt bättre och det syns inte minst på hans agerande med bollen vid fötterna. Bra i den aspekten idag och vet exakt när han skall och inte skall försöka sig på svårare passningar. Ett ständigt hot på fasta situationer och som grädde på moset gör han ett riktigt snyggt mål. Väldigt komplett insats av 19-åringen.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Diego Godín Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 5
  Den uruguyanske landslagsmannen gör en väldigt komplett insats mot Elche. Felfri längs marken, omöjlig i luftrummet och mycket bra i positionsspelet. God timing i allt han gör och samarbetet med Giménez står ut. Detsamma kan sägas om Godíns kombination mellan positionsspel och aggressivitetdär han inte tar ett enda felsteg under lördagseftermiddagen. Emellanåt får han även kliva upp i banan på sitt alldeles egna vis, men Simeone får också hejda honom litegrann i början av andra halvlek.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Guilherme Siqueira Betyg: 2 (red) - Snittbetyg: 5
  Andra matchen i rad från start för Siqueira som tvingats vinna tillbaka Simeones förtroende för honom efter snedsteget i San Sebastián. Han gör en ganska bra insats mot Elche och är delaktig i Atléticos anfallsspel längs vänsterkanten. Det var framförallt kombinationsspelet med Koke, Arda och emellanåt Mandžukic som stod ut. Släpper ofta på en touch och tar ny position. Hade ett par genombrott på vänsterkanten, men hittade inte in i straffområdet med sina inlägg. Idag var han dock ganska bra i försvarsspelet också, något som är hans akilleshäl. Förutom en vansinnespassning när Atlético hade allt under kontroll i andra halvlek så gjorde Siqueira en ganska bra match. Nu har han även chansen att ta tillbaka vänsterbacksplatsen i och med Ansaldis skada.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Tiago Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 1
  Portugisen var tillbaka i Atléticos startelva och gjorde det återigen bra. Tiago balanserade upp mittfältet väl och styr dessutom sina medspelare oerhört bra. Det gäller exempelvis Giménez och Siqueira, men även när laget försöker styra spelet från lägre positioner i planen. Bra passningsspel (förutom ett par tre bortslagna passningar under de första 20 minuterna), fina kombinationer (ofta på en touch) och mycket bra i positionsspelet. Vinner dessutom mittfältskampen och lösgör Gabi som i sin tur kan styra allt mer när laget har bollen inom laget. Väldigt komplett insats av Tiago.
  100% 1 (1 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 0% 5 (0 st)
  1 röster


  Gabi Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 1
  Det syntes att Atlético hade fått tillbaka sitt sedvanliga par på det centrala mittfältet. Samarbetet mellan Gabi och Tiago var mycket bra under stora delar av matchen och det gjorde även att lagkaptenen kunde göra det han är bäst på: pressa, vinna boll och styra spelet i uppspelsfas. Han är bra med bollen vid föttera idag och visar dessutom på en oerhört fin spelförståelse. Gabi spelar dessutom fram Mandžukics mål som tar död på tillställningen.
  100% 1 (1 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 0% 5 (0 st)
  1 röster


  Koke Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 5
  Koke gör också en bra insats på Atléticos mittfält. Han har visserligen en utgångsposition till vänster, men rör sig trots det på styra ytor. Hans samspel med såväl Siqueira som Arda är mycket bra under lördagseftermiddagen och allt som oftas lyckas de tre kombinera på en touch samtidigt som de tar nya positioner. Slår den öppnande passningen till Arda vid Giménez ledningsmål. Man kan dock se att han har mycket mer att ge rent spelmässigt. När det gäller de fasta situationerna så har Atlético en enda hörna och ytterst få möjligheter på frisparkar runt straffområdet.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Raúl García Betyg: 2 (red) - Snittbetyg: 5
  Förra säsongen avgjorde Raúl García matchen mot Elche sedan han hoppat in i andra halvlek. Den här gången spelade han från start och gjorde det i 90 minuter. Navarra-sonen var inte överdrivet involverad i Atléticos anfallsspel under stora delar av matchen och några större målchanser dök inte heller upp för honom, men man kan alltid lita på att han gör en helgjuten taktisk insats. Mot Elche var han mycket disciplinerad i försvars och positionsspelet. Utöver det så visade han även prov på en förmåga att alltid finnas på plats när laget behövde det i halvtrånga situationer som kunde utmynnat i något mer. Där stod Raúl García och rensade upp. En positiv aspekt är också att han deltog i kombinationsspelet emellanåt, även om han inte alls är lika bra på den delen som när det gäller att avsluta anfall.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Arda Turan Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 5
  Den turkiske landslagsmannen gjorde återigen en bra insats när Atlético besegrade Elche. Han var framförallt väldigt delaktig i lagets kombinationsspel tillsammans med Koke och Siqueira på vänsterkanten samt Juanfran och emellanåt Mandžukic på högerkanten. Ardas förmåga att hålla i bollen är ovärderlig för Atlético och det visade han prov på gång efter annan. Det var just på vänsterkanten som han även assisterade Atléticos ledningsmål, även om han var offside. Den här gången agerade han dock mindre klassisk target, även om hans utgångsposition var som släpande anfallare. Utöver framspelningen och det goda kombinationsspelet hade han ett skott på mål som räddades av Elches målvakt. En av lagets bästa spelare fram tills att han blev utbytt.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Mario Mandžukic Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 5
  Diego Simeone använde sig visserligen av Mario Mandžukic som klar referens i anfallsspelet, men den kroatiske landslagsmannen fick en ganska intressant roll under vissa sekvensen i kombinationsspelet mellan Koke, Arda och Juanfran. Han lämnade nämligen sin position för att gå ut på högerkanten och delta i kombinationsspelet, ungefär som Diego Costa brukade göra. Mandžus påverkan på matchen i just de anfallen var dock betydligt mindre än den spanske landslagsmannen. Det är trots det en intressant detalj. Kroaten gör sitt 12:e mål i röd-vitrandigt när Gabi frispelar honom och han sätter säkert 0-2 vid närmsta stolproten. Kliniskt avslut. Försvarsmässigt är han, precis som vanligt, oerhört värdefull vid speciellt fasta situationer i luftrummet, men också när det gäller att ta taktiska löpningar och spela försvarsspel när medspelarna är ur position.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Antoine Griezmann Betyg: 2 (red) - Snittbetyg: 5
  Fransmannen hoppar in i den 73:e minuten och gör precis det som Simeone vill att han skall göra: löpa i djupet och kombinera med sina medspelare. Visar, precis som vanligt upp en väldigt fin första touch. Griezmann är också igenom ett par tre gånger, men lyckas inte få till avslutet då han trycks ur vinkeln av framförallt Enzo Roco i duellspelet. Lider, liksom Alessio Cerci gjorde mot Deportivo La Coruña, en hel del av det faktum att Atlético bara vill stänga matchen och åka därifrån så fort som möjligt för att spara sig så mycket som möjligt till en härligt utmanande vecka mot Juventus och Villarreal med start på tisdag.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Raúl Jiménez Betyg: 0 (red) - Snittbetyg: 5
  Den mexikanske landslagsmannen gör ungefär 12 minuter på planen, men lyckas aldrig få någon målchans under sin tid. Har ett par fina medtagningar som laget dessvärre inte utnyttjar när man är på väg igenom i anfallsspelet. Lider liksom Griezmann lite av det faktum att Atlético bara vill stänga igen matchen och spela av den. Spelade för kort för att betygsättas.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster
  0 KOMMENTARER      1585 VISNINGAR
  ZORAN ZORIC
  zoranzoric@gmail.com
  På Twitter: zoranzoric
  2014-12-06 19:35:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Atlético

  Simeone: "Det gör ont i själen"
  Atlético MADRID. På lördagen tog Atlëtico Madrid sin andra hemmavinst för säsongen, detta mot Sevilla med 2-0. Simeone var nöjd med resultatet och på presskonferensen efter matchen gav argentinaren sin syn på dagens tillställning.
  2017-09-23 20:37:00

  Spelschema 2017/18
  Atlético
  2017-09-23 17:50:00

  Inför Atlético de Madrid - Sevilla
  Atlético Tungviktsmöte väntar på nya Wanda Metropolitano. Atlético tar emot Sevilla när båda lagen vill förlänga sin fina form och inte tappa mark i toppen.
  2017-09-23 09:50:20

  ALTAS Y BAJAS 2017: Diego Costa väntas flyga till Madrid på lördag
  Atlético Välkommen till Atlético-redaktionens "ALTAS y BAJAS", en sammanfattning av alla rykten som dyker upp under sommarens övergångsfönster. I denna artikeln finner Du det senaste kring de senaste ryktena. Uppdateringar sker i rött!
  2017-09-21 09:54:00

  Inför Athletic Bilbao – Atlético de Madrid
  Atlético Hemmapremiären är äntligen avklarad. Atléticos historiska säsong är nu i full gång när man åker till ett svårspelat San Mamés.
  2017-09-20 12:04:00

  Diego Simeone: "Jag kan inte föreställa mig att Athletic spelar utan Muniain, Raúl García, Aduriz och Williams"
  Atlético Cholo genomförde den sedvanliga presskonferensen innan match.
  2017-09-19 14:10:56

  Inför Atlético de Madrid - Málaga
  Atlético Estadio Wanda Metropolitano står äntligen klart. Efter tre raka bortamatcher i ligan och en bortamatch i Champions League så är bortaturnén över för Atlético som äntligen får göra debut på sin nya arena. Málaga blir det lag som får vara med och påbörja denna resa mot vad som sägs bli historisk.
  2017-09-16 10:42:00

  Diego Simeone: "Vi kommer flyga så länge supportrarna fortsätter stödja laget"
  Atlético Diego Simeone pratade inför matchen mot Málaga.
  2017-09-15 22:05:02

  Simeone:"Fortsätter vi jobba hårt kommer vi nå vårt mål"
  Atlético MADRID. På måndagskvällen höll Atlético Madrids argentinske tränare Diego Pablo Simeone presskonferens i Rom inför matchen mot AS Roma. Simeone pratade bland annat om betydelsen av Champions League, den jämna gruppen samt framtiden.
  2017-09-12 00:57:08

  Inför AS Roma - Atlético de Madrid
  Atlético Atlético Madrid inleder sin Champions League säsong borta mot AS Roma. Ett möte mellan en klubb som etablerat sig som ett topplag i Champions League och en klubb som misslyckats de senaste åren när det kommer till europeisk toppfotboll.
  2017-09-11 19:59:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Allt står på spel i 08-derbyt
  Fjolårets toppduo gör upp
  Bordeaux upp på tredjeplatsen
  New England sparkar tränaren
  Oväntad matchhjälte i Real Madrid
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies