fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 56180 | Inloggade: 342 | Antal medlemmar: 179235
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Spelarbetyg Atlético de Madrid-Celta Vigo
  Ett bra Celta, ett undermåligt Atlético och en urusel domare. Recept för katastrof på Balaídos.

  Spelarbetyg: Atlético de Madrid-Celta Vigo

  Atlético de Madrid förlorade mot Celta Vigo med 2-0 på Balaídos under söndagskvällen. Nedan följer spelarbetygen.

  Atlético de Madrid gjorde ingen stor insats mot Celta Vigo under söndagskvällen och även om så var fallet så låg flertalet ofattbara domarmissar till grunden för det som slutligen skulle bli en 2-0-seger för galicierna. Den spanska huvudstadsklubben ställde upp med Miguel Ángel Moyà mellan stolparna samtidigt som han hade en fyrbackslinje i form av Juanfran till höger framför sig. João Miranda utgjorde i vanlig ordning mittlås med Diego Godín. Vänsterbacksplatsen togs omhand av Guilherme Siqueira. Simeone hade ganska tidigt under veckan bestämt sig för att använda sig av ett 4-4-2-system mot Celta och det i sin tur innebar att Tiago tog platsen som lagets ankare samtidigt som Gabi spelade i en lite mer central mittfältsroll. De låg dock bredvid varandra i sina utgångspositioner i försvarsspelet, men framför de saknade de ytterligare en spelare som kunde ge Tiago möjligheten att täcka mellanytan på ett bättre sätt. Här rörde sig Fabián Orellana väldigt mycket i en fri roll och det skapade problem för Atlético i försvarsspelet. Antoine Griezmann startade till höger på mittfältet samtidigt som Saúl spelade till vänster för att ge Siqueira understöd. Det var dock inte där som Atlético hade de stora problemen vilket i sin tur tvingade Simeone att skifta på Saúls och Griezmanns utgångspositioner efter 20-25 minuters spel. Det ursprungliga problemet låg dock i spelsystemet där varken Fernando Torres eller Mario Mandžukic deltog aktivt i lagets presspel för att förstöra för Celta Vigos speluppläggare längre ned i banan. 

  Därför kunde såväl Michael Krohn-Dehli och Augusto Fernández styra spelet helt ostört mot resten av de röd-vitrandiga som inte alls lyckades komma åt sina motståndare. Den goda bollcirkulationen mixat med bra rörelse och dåligt spel från Atléticos sida i framförallt bollerövringar och oförmågan att behålla bollen i pressade situationer gjorde att laget försvarade konstant under de första 45 minuterna av matchen. I slutet av första halvlek bytte Simeone spelsystem till 4-5-1 där laget äntligen lyckades hitta balansen någorlunda. När Atlético väl återhämtat sig och fått igång det egna spelet med högre presspel, men också betydligt fler bollvinster började man komma in i matchen. Det var just då som domare Juan Martínez Munuera såg till att det inte blev några poäng efter att ha missat en solklar hands på Celtas planhalva som sedan ledde till en lika solklar straffspark. Efter att Nolito rullat in ledningsmålet för galicierna kom det genast en motreaktion från Atlético, men det ville sig inte framför mål för de röd-vitrandiga under söndagskvällen. Utöver att Siqueira blev rånad på en straff av Martínez Munuera hade Atlético 3-4 mycket bra målchanser som man slutligen inte tog vara på och istället kunde Celta kontra in 2-0 via Fabián Orellana. I slutändan kunde Celta även gjort ett tredje mål, men mer än så blev det inte. 


  Du måste logga in för att kunna rösta!

  Miguel Ángel Moyà Betyg: 2 (red)
  Atlético gjorde visserligen en svag insats samtidigt som Celta var bra, men faktum är att Miguel Ángel Moyà bara ställdes på prov tre gånger under hela tillställningen. Han lägger sig väldigt tidigt på Nolitos straff, men det går inte att förvänta sig en straffräddning. Vid det andra målet är skottet riktigt bra och där finns inte mycket målvakten kan göra då laget redan gått bort sig. Det tredje och sista läget dyker upp efter en kontring, men den gången gör han en fin enhandsräddning. I övrigt behövde Moyà aldrig riktigt ingripa i luftrummet, men han lugnade ned laget när det var som värst i första halvlek.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Juanfran Betyg: 1 (red)
  Atlético hade ganska stora problem på högerkanten under inledningen av matchen, något som dock inte är helt kopplat till Juanfrans individuella insats. Han fick framförallt försvara väldigt mycket 1-mot-1 när Nolito kom med fart längs kanten utan något särskilt bra understöd. Det blev dock bättre när Simeone skiftade kant på Griezmann och Saúl efter en dryg halvtimmes spel. Han var ur position när Celta fick med sig den feldömda straffsparken i andra halvlek. Dessutom är Juanfran direkt skyldig till Celtas andra mål då han står och upphäver offsidelinjen. Riktigt dålig speluppfattning. Han hade en del problem i spelet på små ytor mot såväl Nolito som Orellana där de lyckades peta bollen förbi honom flertalet gånger för att skapa målchanser. Juanfran deltog överhuvudtaget inte i Atléticos anfallsspel i första halvlek, men det blev mycket bättre i andra. Högerbacken hade exempelvis en framspelning och målchans där laget mycket väl kunde ha gjort mål, men han missade.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  João Miranda Betyg: 2 (red)
  Den brasilianske landslagsmannen höll ihop backlinjen på ett förträffligt vis under stora delar av matchen trots att laget spelade riktigt dåligt. Han gjorde några mycket viktiga brytningar och täckte upp väl fram tills Celtas ledningsmål. Miranda blir dock bortgjord av Nolito som lyckas dra tillbaka bollen vid straffsituationen. Där måste han vara något kallare. Spelet med fötterna är dock någonting som säkerligen hade behövts i den här typen av match, men det har han som bekant inte. Utöver det gör han en godkänd insats som tyvärr inte får något utslag då laget förlorar matchen.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Diego Godín Betyg: 2 (red)
  Godín spelade med en specialtillverkad mask under söndagskvällen, men han lär väl knappast behålla den som ett minne. Uruguyanen gjorde en bra match trots att resten av laget spelade riktigt dåligt och var en av två ljuspunkter under hela första halvlek med sitt resoluta försvarsspel. Fungerade mycket väl med Miranda. Tyvärr räcker det som i Mirandas fall inte långt resultatmässigt en kväll som denna. Duktig längs marken, relativt snabb in i duellspelet (till skillnad från hans lagkamrater) och bra i luftrummet. Godín är inte inblandad i något av målen.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Guilherme Siqueira Betyg: 1 (red)
  Mycket av Celta Vigos kantspel var koncentrerat till Atléticos högerkant där Nolito fanns på plats vilket gjorde att Siqueira inte hade lika mycket att stå i som exempelvis Juanfran. När Atlético sedan lyckades lösa problematiken på den egna högerkanten förlade galicierna mer av sitt spel på Siqueiras kant. Han hade lite problem till en början, men det avtog ganska snabbt. Atlético anföll oerhört lite i första halvlek, men när de väl gjorde det försökte Siqueira ge understöd i den delen av spelet. I andra halvlek gick Atlético mer till anfall och man gjorde det en hel del längs Siqueiras kant. Han var med och försökte öppna upp Celtas högerkant och lyckades flertalet gånger. Tyvärr får han varken med sig en straff när han blir nedgjord av Celta-spelare och sedan släpper han vänsterkanten alldeles för mycket så att Krohn-Dehli kan hitta Orellana vid galiciernas 2-0-mål. En av lagets bättre spelare i andra halvlek. Precis under godkänd.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Tiago Betyg: 0 (red)
  Portugisens insats mot Celta Vigo var stundtals katastrofal. Tiago lyckades inte övervaka och täcka mellanytan bakom sig där Orellana rörde sig fritt tillräckligt bra pga. spelsystemet då Atlético hela tiden var en man för lite i försvarsposition, men hans insats var riktigt dålig inom flertalet områden. Han var fruktansvärt dålig med boll, spelade helt utan intensitet och aggressivitet samtidigt som han hade problem med det mycket snabba underlaget. Som grädde på moset skadade han sig och blev dessutom utbytt efter 33 minuters spel.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Gabi Betyg: 0 (red)
  Nej, inte heller Gabi kommer undan en katastrofal insats. Hans första halvlek var väldigt lik Tiagos i många avseenden. Lagkaptenen hängde inte med när Celta Vigo satte igång bollrörelsen på mittfältet och kom framförallt inte in i duellspelet så att han kunde vinna tillbaka bollen. Det var dock spelet med boll som var en riktig katastrof. Gabi gav bort bollen stup i kvarten under första halvlek och såg i ärlighetens namn ut att vara rädd för att ha bollen vid fötterna. I och med bytena och systemskiftet kom han bättre in i andra halvlek, men det räckte föga för då fick domaren för sig att lägga sig i handlingen. Gabi blev utbytt i den 72:a minuten när laget gjorde ytterligare ett systemskifte.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Saúl Ñíguez Betyg: 2 (red)
  Saúl inledde matchen på vänsterkanten, men när Atlético fick problem på högerkanten flyttade Simeone ut honom på högerkanten för att ge Juanfran understöd. Han gjorde bra ifrån sig i defensivt syfte och laget fick något bättre balans då Nolito inte fick lika mycket fria ytor att jobba med. Saúls spel med boll var dock stundtals bedrövligt, men ändå snäppet högre än Gabi och Tiago som var helt under isen. Han försökte lösa upp Celtas presspel med att behålla bollen och springa sig ur densamma, men med väldigt lite framgång då ingen framför honom rörde sig. För många gånger i första halvlek fick han dessutom panik med bollen vid fötterna. I andra halvlek var han en av lagets bästa spelare när Atlético faktiskt spelade bra och skapade målchanser. Saúl såg nästan till att laget kvitterade omgående efter baklängesmålet när han sprang ifrån Celta-bevakningen och sköt på mål. Han hade dessutom ytterligare lägen, men lyckades inte göra mål. Insatserna måste dock vara mycket jämnare under matcherna i framtiden.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Antoine Griezmann Betyg: 1 (red)
  Fransmannen började visserligen till höger i ett 4-4-2-system, men fick snabbt byta till vänsterkanten sedan Celta förlagt stor del på Atléticos högerkant. Griezmann är inte tillräckligt bra i defensiven och är lite för fokuserad på sin spelare längs kanten. När laget sedan byter till ett 4-3-3-system som liknar ett 4-1-4-1 i försvarsspelet så bidrar Griezmann genast i lagets presspel vilket också gör att man vinner mycket mer boll samtidigt som Celta inte kan etablera anfallsspel på samma sätt och börjar slå längre bollar som Atlético sedan vinner. Han är igenom flertalet gånger i andra halvlek. Första gången är han för osjälvisk när han känner att Celta-försvararna kommer hinna ifatt honom. Andra gången missar han ett jätteläge när Saúl dragit upp ett anfall strax efter baklängesmålet, även om han är offside i skottögonblicket. Sedan är han några centimeter från att få till kvitteringen efter ett snyggt anfall längs vänsterkanten som Sérgio Álvarez slutligen räddar. Det vill sig inte för Griezmann mot Celta, men han gör en godkänd insats spelmässigt. Mycket pga. det han åstadkom i andra halvlek för i första fick han knappt vara med i anfallsspelet. Tyvärr räcker det inte för ett godkänt betyg rent generellt. Man måste göra mål på de målchanserna som Griezmann får.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Mario Mandžukic Betyg: 1 (red)
  Den kroatiske landslagsmannen fick mestadels jobba i defensiven under första halvlek, men han visste inte riktigt vart han skulle befinna sig när laget försökte erövra bollen av sina motståndare. Det var dock en spelsystemsmiss av Simeone som argentinaren dessutom erkände på presskonferensen. Med det sagt så gav han också upp alldeles för ofta för tidigt i presspelet. Han hade ett försök på mål i första halvlek, men det var ganska tamt. Mandžukic gjorde dock en bättre andra halvlek i och med att laget kom till på ett annorlunda sätt. Han hade ett par intelligenta passningar i andra halvlek som kunde slutat med mål, men den här gången blev det ingenting av det hela.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Fernando Torres Betyg: 0 (red)
  En stor del av anledningen till att Atlético inte alls kom till i mötet med Celta Vigo är sammanlänkat med Torres utgångsposition i försvarsspelet, men han blev också ett offer för det felval som Simeone gjorde när det gäller spelsystemet. Det skapades en stor lucka mellan Torres-Mandžukic samt Celta Vigos spelskickliga mittfältsspelare som enkelt kunde undvika Atléticos presspel. Torres lyckades inte heller behålla bollen längre upp i banan, till viss del för att han inte hade alternativ när han väl försökte göra det, men också för att han själv inte var tillräckligt bra på det under söndagskvällen. Han fick spela längs vänsterkanten sedan Simeone insett att hans ursprungliga plan inte var bra nog och när andra halvlek drog igång blev han även utbytt.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Mario Suárez Betyg: 1 (red)
  Atlético fick en något bättre balans med Mario på planen i slutet av första halvlek, men canteranon gör sig skyldig till Celtas ledningsmål när han drar ned Nolito helt i onödan med en mycket klumpig tackling. Han är dessutom inblandad i det andra baklängesmåle när han förlorar en 50-50-duell och hoppas på frispark istället för att springa hem och delta i försvarsspelet. Han är mycket nära att spela fram ett kvitteringsmål efter en fin aktion längs vänsterkanten, men ikväll vill det sig inte bara med spelsystem, utan även med avslut. I slutändan blir det för mycket ytor att täcka, något som gör att han inte riktigt hänger med i svängarna när Celta springer sig fram till diverse kontringar.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Cani Betyg: 2 (red)
  Simeone gav Cani chansen i andra halvlek i och med att laget skiftade spelsystem till 4-5-1 med en spelare som är betydligt mer van vid en kantposition än Torres. Faktum är att Cani sköter sig ganska väl och är nära att få med sig en framspelning sedan han hittat Griezmann snett inåt bakåt i straffområdet, men Sérgio Álvarez räddade den gången. Samspelet med Siqueira är relativt bra i anfallsspelet, men det räcker inte en kväll som denna. Canis inlägg är ibland lite väl lösa, men han bidrar med goda spelvändningar i det öppna spelet som gör att Celta får längre väg att springa för att täcka ytor.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Raúl Jiménez Betyg: 1 (red)
  Mexikanen kom in under de sista 20 minuterna och även om han inte gör ett jätteintryck så är han ändå med på ett hörn när laget skapar halvfarliga målchanser. Hans utgångspositon var framförallt tillsammans med Mandžukic, men han rörde sig också en del mot högerkanten där han bl.a. hade en fin klackpassning till Juanfran som nästan assisterade ett mål.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster
  0 KOMMENTARER      2668 VISNINGAR
  ZORAN ZORIC
  zoranzoric@gmail.com
  På Twitter: zoranzoric
  2015-02-16 00:55:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Atlético

  Spelschema 2017/18
  Atlético
  2017-10-22 19:00:00

  Inför Celta Vigo - Atlético de Madrid
  Atlético Atléti reser till Vigo på jakt efter sin första seger efter fyra raka matcher utan vinst.
  2017-10-22 00:39:00

  Inför Qarabag – Atlético de Madrid
  Atlético Atlético reser till ett svårspelat Azerbajdzjan för första gången någonsin i hopp om att vinna sin första match i gruppen.
  2017-10-18 12:28:00

  Simeone:"En bra match vi fick se"
  Atlético MADRID. Det blev inte tre poäng denna gången heller för Atlético Madrid mot Barcelona. Simeone har ännu inte vunnit Barca i ligaspelet men denna gång fick man iallafall med sig en poäng.
  2017-10-15 00:09:22

  Atlético tappade ledningen mot Barcelona
  Atlético Ett Atlético som blandade och gav tog en tidig ledning men bjöd in Barcelona i andra halvlek med ett tidvis slarvigt försvarsspel.
  2017-10-14 23:15:00

  Inför Atlético de Madrid - FC Barcelona
  Atlético Atlético tar emot Barca som hade en minst sagt svajig försäsong men nu ser starka ut. Ska Atlético fortsatt vara med i toppen och eventuellt en titelstrid har man inte råd att förlora ikväll.
  2017-10-14 10:48:00

  Inför Leganés - Atlético de Madrid
  Atlético Atlético reser till utkanten av Madrid, närmare bestämt Leganés för att spela ett miniderby. En intressant match som kräver att Atlético återhämtat sig från senast.
  2017-09-30 11:40:00

  Simeone:"Chelsea vann välförtjänt"
  Atlético MADRID. På onsdagskvällen spelades stormatchen mellan Atlético Madrid och Chelsea. Det blev engelsmännen som drog det längsta strået tillslut, något Simeone tyckte var rättvist.
  2017-09-28 00:11:00

  Inför Atlético de Madrid - Chelsea FC
  Atlético Toppmöte väntar på Wanda Metropolitano när Atlético tar emot Chelsa FC. En måste match för Atlético som riskerar att hamna efter vid poängtapp.
  2017-09-27 13:53:00

  Simeone: "De är världens bästa målvakter"
  Atlético MADRID. På tisdagskvällen var det dags för presskonferens för Simeone. Argentinaren fick framför allt frågor om Diego Costa, något han inte riktigt ville svara på.
  2017-09-26 22:30:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Hubocan flyttar till Trabzonspor
  New York, ligaspel och frysboxar
  ”Konsekvent, tydligt, utvecklande”
  Spektakulär Le Classique – en svensk målvaktstavla
  Motalas premiär närmar sig
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies