fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 21630 | Inloggade: 142 | Antal medlemmar: 179234
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Spelarbetyg Atlético besökte sitt förflutna BC

  Spelarbetyg: Atlético besökte sitt förflutna BC

  Atlético åkte ur Copa del Rey efter okaraktäristiska misstag mot Celta Vigo.

  Atlético de Madrid gjorde en fullständigt genomusel insats mot ett taggat Celta Vigo som vilat mängder av spelare helgen innan för att ge det egna laget optimala förutsättningar att ta sig vidare till semifinalen av Copa del Rey. Den spanska huvudstadsklubben förlorade med 2-3 efter en väldigt platt insats av lagets centrallinje. Det var som att skruva tillbaka tiden till BC (before Cholo) där balansen i laget liknade något taget ur Abel Resinos tid i klubben.


  Du måste logga in för att kunna rösta!

  Miguel Ángel Moyà Betyg: 1 (red) - Snittbetyg: 1
  Inger ingen säkerhet som gör att backlinjen känner sig osäker med honom mellan stolparna. Kan visserligen inte göra särskilt mycket på Pablo Hernández inledande mål, men han får inte släppa in John Guidettis distansskott. Har dels en oerhört märklig utgångsposition och har därefter inte räckvidden för att förhindra skottet från att gå i mål. Man kan inte lasta Moyà för det tredje målet heller, men det är just det som är skillnaden mellan Moyà och en målvakt som vinner matcher. En målvakt som vinner matcher ser också till att kommunicera med sina medspelare för att undvika att vissa situationer uppstår och då kan han som i exempelvis Oblaks fall göra matchavgörande räddningar. Att rotera målvakter är ingen bra visa, men alla måste också känna sig delaktiga.
  100% 1 (1 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 0% 5 (0 st)
  1 röster


  Juanfran Betyg: 1 (red) - Snittbetyg: 1
  Han har ingen större kväll i anfallsspelet. Lyckas väldigt sällan ta sig förbi via sin kant och verkar ha tappat förmågan att göra det individuellt. Juanfran såg ganska trög ut när laget anföll. I defensiven hade han vissa problem när Celta kontrade och laget såg som sämst ut i mitten av andra halvlek. Ganska platt insats i övrigt.
  100% 1 (1 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 0% 5 (0 st)
  1 röster


  José María Giménez Betyg: 1 (red) - Snittbetyg: 5
  Ingen vidare insats av Giménez heller. Han gör visserligen en bra mycket bättre insats än exempelvis sin mittbackskollega, men det är ingen tröst i sig. Egentligen bara inblandad i Celtas tredje mål, men undertecknad vill ändå inte lasta honom för det urusla agerandet vid inlägget då han hamnar mellan två spelare och inte vet vem han skall markera. Måste dock kommunicera mycket bättre med Godín, men också Koke och Gabi i den situationen. Slog alldeles för många långbollar istället för att försöka hålla bollen längs marken vilket han kan. Fick också spela en hel felvänd när Celta tilläts kontraslå Atlético vilket gjorde det individuella försvarsspelet betydligt svårare. I slutet är han riktigt irriterad och manglar Guidetti vid ett flertal tillfällen.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Diego Godín Betyg: 0 (red)
  Godíns lägstanivå är oerhört imponerande sedan Simeone ankomst till klubben, men under onsdagskvällen valde han ett dåligt tillfälle att sänka densamma. Det här var uruguyanens sämsta insats i Atlético-tröjan under Simeones ledning. Han gjorde inte ett rätt i de avgörande situationerna och det stod laget mycket, mycket dyrt. Dels hade han problem med Guidettis spel med ryggen mot mål, därefter låter han Pablo Hernández göra två nickmål efter markeringsmissar. Vid det första målet blir han bolltittare och glömmer bort den naturaliserade chilenaren så att Gabi blockerar Godín i upphoppet. Vid det tredje målet är han ännu mer bolltittare och missar dels i positionsspelet, men också i markeringsspelet och kommunikationen med sina medspelare när samme Pablo Hernández gör 1-3. Guidetti får dessutom ett friläge innan Celtas tredje mål eftersom Godín bjuder på ytan mellan honom och Filipe Luís. Som om det inte vore nog slutar han spela när Guidetti spelar in bollen och Celta gör mål, men den gången räddas han av domarna som tar ett regelrätt beslut. Hör och häpna, men Godín var en fullständig katastrof mot galicierna. En produkt av att han spelat alldeles för mycket den här säsongen?
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Filipe Luis Betyg: 1 (red) - Snittbetyg: 5
  Högst medioker insats av Filipe Luís som ändå gör en godkänd första halvlek, men i vanlig ordning har han enorma problem med inläggsspelet. Det är sällan man skådat en spelare som kommer så lätt till motståndarnas ena kant och straffområde, men där samtliga anfall dör ut eftersom han inte är tillräckligt rak i sin spelstil eller slår alldels för dåliga inlägg såväl längs marken som i luftrummet. Måste variera sitt anfallsspel med skott emellanåt också annars blir det för ensidigt. I andra halvlek tvingas han försvara oerhört mycket individuellt eftersom Atlético öppnar upp sig, men det är sällan som han blir bortsprungen. Tyvärr är han alldeles för slarvig med bollen vid fötterna och springer för ofta i samma spår vilket också blir för lättläst för motståndarna i anfallsspelet. Ingen vidare kvalité i samspelet med Carrasco eller någon av de andra anfallsspelarna.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Gabi Betyg: 0 (red) - Snittbetyg: 1
  Inblandad i alla tre målen på ett eller annat sätt. Liksom Godín gör lagkaptenen en genomusel insats mot Celta där det ser ut som om han inte har spelat på flera månader. Dels är det han som inte lyckas markera Pablo Hernández vid 0-1-målet sedan Godín gått bort sig, därefter är det Saúl och han som inte kommer överens om vem som skall ha bollen vid Guidettis mål och vid det tredje är kommunikationen mellan Godín, Koke och Gabi utomordentligt usel. Såg seg och kraftlös ut på lagets centrala mittfält vilket också gjorde att laget inte vann särskilt mycket 50-50-dueller eller andra bollar. Deltog inte heller i närheten så mycket som laget behövde honom i speluppbyggnaden. Såg riktigt trött ut och så kan man inte spela på den typen av position.
  100% 1 (1 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 0% 5 (0 st)
  1 röster


  Koke Betyg: 0 (red) - Snittbetyg: 5
  Om det är något som Koke bidrar med match efter match, oavsett form och status så är det balans och bollvinster. Det såg vi inte röken av mot Celta. Dels såg han oerhört sliten, trött och långsam ut, men i den här matchen saknades det också positionsspel och förmåga att hålla i boll när laget behövde det som mest. Kommunikationen med resten av centrallinjen där framförallt Gabis och Godíns insatser sticker ut var obefintlig, såväl vid målen som i samband med Celtas snabbt orkestrerade kontringar. Tappar helt mittfältet ihop med Gabi och lyckas inte hitta ett sätt att hjälpa laget ur den tillfälliga krisen i den här delen av matchen då densamma också avgörs. Gör uppriktigt sagt en riktig skitinsats, men det kanske också är att vänta med tanke på hur många matcher Koke spelar och antalet löpmeter som han täcker. Missar även ett bra läge att göra mål på i inledningen som kunde ha förändrat matchutgången med tanke på Celtas taktiska upplägg.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Saúl Ñíguez Betyg: 1 (red)
  Saúl är Atléticos bästa spelare i första halvlek och är till skillnad från såväl Gabi som Koke den enda spelaren som verkligen går in och vinner 50-50-duellerna och andra bollarna. Han spelar med en väldigt god energi (något som de redan nämnda spelarna inte gör) och har gott om fart i sitt spel. Utöver det fyller han på väl i andra våg. Får inte till det i nyckelmomenten som exempelvis när han kommer via högerkanten och inte lyckas spela in bollen centralt mot Vietto eftersom han får en dålig touch. Tappar även bollen huvudlöst på mittfältet när Guidetti gör Celtas andra mål från distans. Bra insats, men hans prestation i nyckelmomenten drar ner betyget. Plus i kanten dock.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Yannick Carrasco Betyg: 1 (red) - Snittbetyg: 1
  Belgaren får inte heller han till det mot Celta. Dels är samarbetet med Filipe Luís alldeles för lättläst, men han går inte heller tillräckligt rakt på mål. När han väl gör det gör Atlético mål eftersom han försöker skjuta utifrån, vilket inte de andra spelarna gör. Carrasco blir också alldeles för ensam i anfallsspelet då understödet saknas helt från Kokes sida, men även Filipe som kör fast i sina löpningar utan boll när Celta överbelastar kanterna. Hans individuella förmåga hade säkerligen varit till stor nytta om han hade spelat på en högre nivå. Nu gör han det inte..
  100% 1 (1 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 0% 5 (0 st)
  1 röster


  Luciano Vietto Betyg: 1 (red)
  Vietto gör sitt yttersta i anfallsspelet. Han letar ytor mellan motståndarnas lagdelar, försöker kombinationsspela och får flera lägen att skjuta på mål. Tyvärr är hans alldeles för omständig. Istället för att försöka gå rakt på mål ska det kombinationsspelas, spelas hem och på något konstigt vänster hamnar han nästan alltid felvänd p.g.a. allt detta plottrande. Måste gå mycket rakare på mål och om det är något som han bör slipa på så är det avsluten. I stort sett alla hans skottförsök är enkla fösare som de båda Celta-målvakterna kan göra enklare räddningar på. Måste också försöka utnyttja sin individuella skicklighet och gå rakare på mål med hjälp av densamma. Spelar visserigen fram Correa till ett friläge, men det räcker inte för att få godkänt. Det skall sägas att han är katastrofal på de fasta situationerna. Står och sover vid tre tillfällen när Celta kör samma hörnvariant i första halvlek och får slå inlägg obehindrat och gör detsamma en fjärde gång i andra halvlek.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Antoine Griezmann Betyg: 1 (red)
  När Simeone säger att Griezmann inte är bland de bästa spelarna i världen gör han det av en anledning. Det blir visserligen ett viktigt mål mot Celta i just det skedet av matchen, men problemet är att fransmannen försvinner när det verkligen bränner till. Mycket p.g.a. det faktum att han ligger för långt ned i planen och ska försöka kombinationsspela till sig lägen att komma in i sista tredjedelen, men också för att laget inte vill spela bollen via mittfältet. Det är en kombination av båda. Griezmann måste röra sig betydligt mer i sista tredjedelen och utnyttja sin individuella förmåga istället för att harva runt längre ner och kombinationsspela på totalt ofarliga ytor. Ett plus i kanten för hans effektivitet åtminstone.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Ángel Correa Betyg: 3 (red)
  Atléticos bästa spelare gjorde en halvtimme på planen och skapade trots det fler chanser på egen hand än vad laget hade under tiden som han var på bänken. Correas individuella förmåga och "gambeta" blandat med farten och bollkontrollen gör det mycket svårt för Celta-försvararna att stoppa honom. Han gör ett mål efter en fin placering i Sérgio Álvarez vänstra hörn, men måste göra mål på friläget vid ställningen 1-2. I det läget lever matchen i högsta grad. Är inte heller särskilt bra med i defensiven när Celta gör 1-3-målet.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Óliver Torres Betyg: 2 (red)
  Atlético fick någorlunda "pausa" i samband med Ólivers inhopp. Dels är han duktig på att spela bollen på ett tillslag genom att använda sig av sin förmåga att kombinera med sina medspelare, men han visar också upp en fin förmåga i vändningarna. Behöver dock vara betydligt rakare i sitt anfallsspel. Försvarar inte överdrivet bra vid 1-3-målet, men Atlético ska å andra sidan inte släppa in ett mål när Pablo Hernández är omringad av sex röd-vitrandiga spelare. Gör ett godkänt inhopp.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster
  0 KOMMENTARER      1089 VISNINGAR
  ZORAN ZORIC
  zoranzoric@gmail.com
  På Twitter: zoranzoric
  2016-01-28 00:55:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Atlético

  Inför Celta Vigo - Atlético de Madrid
  Atlético Atléti reser till Vigo på jakt efter sin första seger efter fyra raka matcher utan vinst.
  2017-10-22 00:39:00

  Inför Qarabag – Atlético de Madrid
  Atlético Atlético reser till ett svårspelat Azerbajdzjan för första gången någonsin i hopp om att vinna sin första match i gruppen.
  2017-10-18 12:28:00

  Spelschema 2017/18
  Atlético
  2017-10-15 11:00:00

  Simeone:"En bra match vi fick se"
  Atlético MADRID. Det blev inte tre poäng denna gången heller för Atlético Madrid mot Barcelona. Simeone har ännu inte vunnit Barca i ligaspelet men denna gång fick man iallafall med sig en poäng.
  2017-10-15 00:09:22

  Atlético tappade ledningen mot Barcelona
  Atlético Ett Atlético som blandade och gav tog en tidig ledning men bjöd in Barcelona i andra halvlek med ett tidvis slarvigt försvarsspel.
  2017-10-14 23:15:00

  Inför Atlético de Madrid - FC Barcelona
  Atlético Atlético tar emot Barca som hade en minst sagt svajig försäsong men nu ser starka ut. Ska Atlético fortsatt vara med i toppen och eventuellt en titelstrid har man inte råd att förlora ikväll.
  2017-10-14 10:48:00

  Inför Leganés - Atlético de Madrid
  Atlético Atlético reser till utkanten av Madrid, närmare bestämt Leganés för att spela ett miniderby. En intressant match som kräver att Atlético återhämtat sig från senast.
  2017-09-30 11:40:00

  Simeone:"Chelsea vann välförtjänt"
  Atlético MADRID. På onsdagskvällen spelades stormatchen mellan Atlético Madrid och Chelsea. Det blev engelsmännen som drog det längsta strået tillslut, något Simeone tyckte var rättvist.
  2017-09-28 00:11:00

  Inför Atlético de Madrid - Chelsea FC
  Atlético Toppmöte väntar på Wanda Metropolitano när Atlético tar emot Chelsa FC. En måste match för Atlético som riskerar att hamna efter vid poängtapp.
  2017-09-27 13:53:00

  Simeone: "De är världens bästa målvakter"
  Atlético MADRID. På tisdagskvällen var det dags för presskonferens för Simeone. Argentinaren fick framför allt frågor om Diego Costa, något han inte riktigt ville svara på.
  2017-09-26 22:30:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Lightning utklassade Penguins
  Röda Bollens 20-årsjubileum
  ”Givetvis en hel del Messi”
  Ett steg närmare Europafiasko
  Barcelona slog tabelljumbon
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies