fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 29015 | Inloggade: 333 | Antal medlemmar: 179006
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Spelarbetyg Atlético de Madrid-Elche
  Antoine Griezmann stal visserligen rubrikerna när han gjorde sitt 21:a och 22:a ligamål för säsongen, men rent spelmässigt gjorde han ingen större insats. Ibland räcker det så..

  Spelarbetyg: Atlético de Madrid-Elche

  Atlético de Madrid besegrade Elche med 3-0 under lördagskvällen. Antoine Griezmann gjorde sitt 21:a och 22:a ligamål för säsongen, men det var andra som ledde laget till segern.  Du måste logga in för att kunna rösta!

  Jan Oblak Betyg: 2 (red)
  Atléticos slovenske landslagsman hade inte särskilt mycket att göra under de första 80 minuterna med ett undantag mellan 8-11 spelminuten. Trots det behöll han koncentrationen och gjorde precis det som krävdes i de avgörande situationerna när Elche väl skapade sina målchanser. Sammanlagt blev det tre räddningar, men ingen av de var av någon svårare karaktär även om Elche fick komma lite väl nära i slutminuterna. Det var egentligen bara Coros målchans efter 83 minuters spel som hotade någorlunda. Oblak var i vanlig ordning lugn och sansad i luftrummet. Han följde dessutom spelet väl när Elche försökte spela in bollen bakom Atléticos backlinje och även om han hade problem att hålla bollen efter en utrusning i andra halvlek så blev det aldrig särskilt farligt. Återigen en fin insats.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Jesús Gámez Betyg: 2 (red)
  Andalusiern fick spela på sin naturliga position när Juanfran vilades under lördagskvällen och även om skillnaden inte märktes i defensiven, så kunde man känna av den spanske landslagsmannens frånvaro i anfallsspelet. Jesús Gámez kom sällan med i anfallsspelet, varken när laget försökte kombinera sig till målchanser eller via överlapp. Skillnaden individuellt var också påtaglig under första halvlek. I början av andra halvlek fick Jesús Gámez byta kant då Siqueira skadat sig. Han gjorde en godkänd insats i anfallsspelet på vänsterkanten under andra halvlek, men kom trots det sällan igenom på allvar för att slå inlägg eller hitta in till sina medspelare med inspel. I defensiven var han dock prickfri och det gäller även när laget spelade sämre under de sista tio minuterna av matchen. Då stod just Gámez ivägen för vad som antagligen hade blivit ett reduceringsmål via Jonathas sedan Coro förlängt en boll på vänstra stolpen där brasilianaren hittat plats. Där visade ytterbacken god koncentration.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  José María Giménez Betyg: 2 (red)
  José María Giménez har blivit något av garantiernas man under den här säsongen och även om han var på nivån precis under vad han normalt sett brukar visa upp så gjorde han det återigen bra när João Miranda vilades mot Elche. Uruguyanen slarvade lite i vissa moment, som exempelvis rensningar och mottagningar vilket gjorde att han också tappade ut bollen till hörnor och inkast i onödan emellanåt, men förutom det var det återigen en säker insats tillsammans med Diego Godín i mittlåset. I mötet med Elche fick Giménez en ganska viktig roll i uppspelsfasen där laget gick via just uruguyanen när man försökte hitta det längre alternativet med en långboll. Han slog några riktigt bra passningar i djupet på Fernando Torres som också var nära att göra mål någon enstaka gång. I och med att det också är en högrisk strategi så slog Giménez också bort bollen flertalet gånger under matchen. Han behövde inte förta sig i luftrummet trots att Jonathas stod för motståndet under lördagskvällen och i spelet längs marken gjorde han precis det som förväntades av honom. Giménez stod också rätt rent positionsmässigt under stora delar av matchen och tvingades inte ut ur sin mittbacksposition allt för ofta. Stabil insats.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Diego Godín Betyg: 2 (red)
  Diego Godín gjorde en stabil insats i mittlåset när Atlético besegrade Elche med 3-0 under lördagskvällen. Likt Giménez behövde han sällan förta sig i försvarsspelet och hamnade i stort sett aldrig fel positionsmässigt under de första 80 minuterna av matchen med ett undantag när Elche fick till ett längre anfall i början av första halvlek. Under lördagskvällen fick Godín en lite annorlunda roll där han försökte hitta sina medspelare i djupet bakom Elches backlinje med längre bollar från egen backlinje. Det lyckades sällan och han slog bort majoriteten av dessa. Försvarsmässigt gjorde han det bra under stora delar av matchen. Positionsspelet satt väl, samarbetet med Giménez likaså och i luftrummet så blev han sällan utmanad. Under de sista tio minuterna tappade han markeringen på Coro vid ett tillfälle där Elche kunde ha gjort mål dock. Godkänd insats.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Guilherme Siqueira Betyg: 3 (red)
  Diego Simeone gav Guilherme Siqueira chansen på vänsterbacksplatsen i samband med att Juanfran vilades mot Elche och det såg riktigt bra ut för brasilianaren under den första halvleken. Det är sannerligen ingen överdrift att kalla just Siqueira en av lagets bästa spelare under hans tid på banan. Under perioden som Atlético inte lyckades göra mål på Elche så skapade man många av sina målchanser via vänsterkanten i samband med att Siqueira lyckades ta sig runt sin motståndare. Han slog 2-3 fina inlägg till sina medspelare som de inte klarade av att utnyttja. Visade prov på bra förmåga att hålla i boll och kom framförallt med fart när han överlappade. Det var just Siqueira som hittade in till Antoine Griezmann i början av andra halvlek när fransmannen fick lagets första målchans i den andra halvleken, men i samband med den situationen skadade sig även Siqueira och tvingades tyvärr utgå. Väldigt synd då han med stor sannolikhet gjorde en av sina bästa matcher i röd-vitrandigt den här säsongen.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Tiago Betyg: 3 (red)
  Portugisen parades ihop med Gabi mot Elche och det blev en fungerande kombination under lördagskvällen. Atlético hade dock problem i uppspelsfasen under första halvlek där varken Tiago eller Gabi fick särskilt mycket hjälp av sina medspelare när de befann sig i centrala position runt mittpunkten, 10 meter bak i banan och 10 meter längre fram. När man inte hittade de passningarna så valde Tiago allt som oftast att gå längs vänsterkanten där Koke och Siqueira överbelastade och skapade lagets bästa målchanser. Under de sista tio minuterna av första halvlek fick dock laget fast bollen längre upp i banan vilket också gjorde att Tiagos jobb blev enklare. I andra halvlek gjorde han det väldigt bra positionsmässigt när Gabi gav sig ut på sina pressräder. Han styrde även sina medspelare väl och såg till att laget var välplacerat vid potentiella bollvinster, men också när laget skulle försvara utan boll. Rutinerad insats av portugisen.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Gabi Betyg: 3 (red)
  Atléticos lagkapten har haft en ganska tung säsong, men under lördagskvällen visade han att han alltjämt kan bidra med ganska mycket när laget väl behöver det i en avgörande period. Gabi vinner mängder av dueller på mittfältet och är dessutom väldigt snabb in i pressen, ungefär så där som han brukade vara ifjol. Det gör också att laget kan behålla pressen på sina motståndare och därmed också spela närmare mål. Han visar väldigt god timing i tacklingarna och är trots att han går ut på sina pressräder väldigt positionssäker. Gabi hade dock en del problem i uppspelsfasen under första halvlek där hans lagkamrater sällan visade sig i varken mellanytan eller för att han skulle kunna kombinera till sig bättre positioner i anfallsspelet. Det blev dock ändring på det i och med Juanfrans intåg. Han slog också de fasta situationerna väl, vare sig det rörde sig om hörnor eller frisparkar. Väldigt komplett insats av Gabi och det glädjer undertecknad.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Koke Betyg: 3 (red)
  Ibland skulle man vilja se att Koke också får vila, men canteranon är mycket viktig för Atléticos anfallsspel och det fick vi återigen se prov på mot Elche. Rent spelmässigt inleder Koke ganska svagt för vad som normalt sett är hans lägsta nivå, men ju längre första halvlek går, desto mer involverad är han i lagets anfallsspel. Han hittar in med ett flertal hörnor och frisparkar under första halvlek där hans medspelare inte lyckas göra mål. Koke drar också till med matchens delikatess när han hittar Fernando Torres med en underbar yttersida som anfallaren bränner. Det är även Koke som drar till på ett tillslag när laget slutligen gör ledningsmålet efter 55 minuters spel, men hans skott räddas av Tyton i Elches mål. Idag fick han en något friare roll även om han drog sig ut mot vänsterkanten. Utöver kvalitéerna i anfallsspelet är Koke även mycket bra i defensiven och dessutom oerhört professionell ända fram till slutminuterna när det gäller att göra jobbet i defensiven. Han spelar med en väldigt fin intensitet, men i slutet drar han på sig en varning som är fullständigt onödig.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Raúl García Betyg: 3 (red)
  I mötet med Elche fick vi se prov på vad den gamle Gabi kan göra, detsamma kan sägas om Raúl García. Under lördagskvällen blixtrade nämligen Navarra-sonen till ett flertal gånger och han gjorde det förstås inne i straffområdet. Det är hans naturliga område. Han var ofta först på inläggen som slogs från framförallt vänsterkanten och kunde mycket väl ha gjort två mål, men lyckades sällan pricka in bollen bakom Tyton. Hans fysik och kraft i luftrummet gjorde också att Elche hade stora problem i luften. I slutändan gjorde han dock mål på ett skott från ungefär 23-24 meters avstånd. Atlético-spelarna bör försöka skjuta mer utifrån. Han skjuter bra med båda fötterna, något som är en stor fördel för Navarra-sonen. Raúl García jobbade även hårt i försvarsspelet och såg till att Elches backlinje och ytterbackar sällan fick andas särskilt mycket i uppspelsfasen under hans tid på planen. En fin insats.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Antoine Griezmann Betyg: 3 (red)
  Diego Simeone fick en hel del kritik för att han plockade av Antoine Griezmann i veckan mot Madrid och det såg faktiskt ut som om fransmannen hamnat i en liten svacka spelmässigt under 55 minuter mot Elche, men sedan gjorde han det han gjort mot Málaga och Deportivo: två mål. Han öppnade målskyttet efter att ha följt spelet på ett mycket bra sätt och tagit Tytons retur på Kokes skott. Det är ingen tillfällighet. Det är förmåga att läsa spelet och känslan för vart bollen potentiellt kan hamna. Griezmanns andra mål innebär också att han gör sin allra bästa säsong någonsin som professionell fotbollsspelare rent målmässigt. 22 ligamål. 8 mål på de senaste 5 ligamatcherna. Likt en Radamel Falcao i fornstora dagar slänger han sig framför Tyton och kämpar in 3-0. Han får en stående ovation av Vicente Calderón när Simeone byter ut honom. Han gör ingen större match rent spelmässigt och har problem i såväl närkampsspelet som förmågan att driva boll mellan motståndarnas lagdelar, men det handlar trots allt om att göra mål och den här säsongen så gör Griezmann just det, mål.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Fernando Torres Betyg: 2 (red)
  Fernando Torres fick starta mot Elche och faktum är att han också fick spela hela matchen för bara tredje gången sedan återkomsten. Inledningsvis såg han klumpig ut då han även tappade bollen lite väl lätt när medspelarna hittade honom i djupet, men ju längre matchen led, desto bättre blev också Torres. Han rörde sig framförallt bra i djupled: såväl på långbollarna från Gabi, Tiago och Giménez som när laget fick bollen i sista tredjedelen. Han gör en ganska bra insats spelmässigt, men det som har saknats hos Torres de senaste säsongerna är också att han avslutar när chanserna väl dyker upp. Det gjorde han inte mot Elche. Han hade flertalet målchanser, men tog inte vara på någon av de. Torres bidrar också till lagets presspel och han kommer ganska snabbt in i situationerna vilket gör att motståndarförsvaret får mindre tid med bollen vid fötterna under uppspelen. Han gör en bättre insats spelmässigt än Griezmann, men får ändå ett något lägre betyg p.g.a. hans oförmåga att avsluta när målchanserna dyker upp. Varningen han drar på sig är också väldigt onödig.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Juanfran Betyg: 3 (red)
  Anledningen till att Diego Simeone sällan vilar Juanfran såg vi under lördagskvällen. När högerbacken kom in i spelet fick Atlético en helt annan dimension i anfallsspelet. Juanfran bidrog med bredd, fart och individuell förmåga, något som Jesús Gámez tyvärr inte gjorde i första halvlek. Det är även hans inlägg som leder till ledningsmålet och sammanlagt skapar hans inlägg/inspel tre klara målchanser för hemmalaget. Han får bl.a. en assist till Raúl Garcías mål, även om målet är Navarra-sonens förtjänst till 90%.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Saúl Ñíguez Betyg: 2 (red)
  Diego Simeone kastade in Saúl under andra halvlek när laget redan hade gjort 2-0 på Elche, men det gjorde inte att Saúl kom in särskilt omotiverad. Hans insats i onsdags mot Real Madrid var också säkerligen en motivationsfaktor. Han slet på bra och jobbade i defensiven under hans tid på planen, men det var framförallt framspelningen till Griezmann som var höjdpunkten. Där visar Saúl upp styrka och förmåga att hålla bort sina motståndare innan han skickar in bollen framför Tyton i Elche-målet. Bra gjort. Plus i kanten för insatsen.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Raúl Jiménez Betyg: 0 (red)
  Mexikanen byttes in under de sista 20 minuterna av matchen, men då hade Atlético redan avgjort tillställningen sedan länge och man var således inte särskilt intresserade av att anfalla. Det påverkade även Raúl Jiménez som får en väldigt otacksam uppgift. Betygsätts därför inte.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster
  0 KOMMENTARER      1474 VISNINGAR
  ZORAN ZORIC
  zoranzoric@gmail.com
  På Twitter: zoranzoric
  2015-04-25 21:35:00
  Email


  ANNONS:

  Fler artiklar om Atlético

  ALTAS Y BAJAS 2017: Diego Costa väntas flyga till Madrid på lördag
  Atlético Välkommen till Atlético-redaktionens "ALTAS y BAJAS", en sammanfattning av alla rykten som dyker upp under sommarens övergångsfönster. I denna artikeln finner Du det senaste kring de senaste ryktena. Uppdateringar sker i rött!
  2017-09-21 09:54:00

  Spelschema 2017/18
  Atlético
  2017-09-20 21:55:00

  Inför Athletic Bilbao – Atlético de Madrid
  Atlético Hemmapremiären är äntligen avklarad. Atléticos historiska säsong är nu i full gång när man åker till ett svårspelat San Mamés.
  2017-09-20 12:04:00

  Diego Simeone: "Jag kan inte föreställa mig att Athletic spelar utan Muniain, Raúl García, Aduriz och Williams"
  Atlético Cholo genomförde den sedvanliga presskonferensen innan match.
  2017-09-19 14:10:56

  Inför Atlético de Madrid - Málaga
  Atlético Estadio Wanda Metropolitano står äntligen klart. Efter tre raka bortamatcher i ligan och en bortamatch i Champions League så är bortaturnén över för Atlético som äntligen får göra debut på sin nya arena. Málaga blir det lag som får vara med och påbörja denna resa mot vad som sägs bli historisk.
  2017-09-16 10:42:00

  Diego Simeone: "Vi kommer flyga så länge supportrarna fortsätter stödja laget"
  Atlético Diego Simeone pratade inför matchen mot Málaga.
  2017-09-15 22:05:02

  Simeone:"Fortsätter vi jobba hårt kommer vi nå vårt mål"
  Atlético MADRID. På måndagskvällen höll Atlético Madrids argentinske tränare Diego Pablo Simeone presskonferens i Rom inför matchen mot AS Roma. Simeone pratade bland annat om betydelsen av Champions League, den jämna gruppen samt framtiden.
  2017-09-12 00:57:08

  Inför AS Roma - Atlético de Madrid
  Atlético Atlético Madrid inleder sin Champions League säsong borta mot AS Roma. Ett möte mellan en klubb som etablerat sig som ett topplag i Champions League och en klubb som misslyckats de senaste åren när det kommer till europeisk toppfotboll.
  2017-09-11 19:59:00

  Spelarbetyg från Mestalla
  Atlético Atlético de Madrid spelade oavgjort på Mestalla under lördagseftermiddagen. Slutresultatet skrevs till 0-0.
  2017-09-09 22:25:00

  Mållöst på Mestalla
  Atlético Atlético lyckades inte få hål på Valencia och får lämna Mestalla med bara en poäng.
  2017-09-09 19:51:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Lynch tillbaka där allting började
  ”De måste börja vinna nu”
  Snart dags för World Cup
  Om Fleetwood, Gow och Southall
  Om Fleetwood, Gow och Southall
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies