fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 24595 | Inloggade: 115 | Antal medlemmar: 179001
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Spelarbetyg från Camp Nou Personlighet, karaktär och onödiga misstag

  Spelarbetyg från Camp Nou: Personlighet, karaktär och onödiga misstag

  Atlético de Madrid tog ledningen, tappade densamma, hamnade efter på resultattavlan, fick en man utvisad, visade karaktär och hade en jättechans att kvittera och avslutade matchen med att hela tiden ha en chans att komma ikapp världens bästa lag trots att man spelade sista 25 minuterna med nio man.

  Atlético de Madrid gjorde en mycket bra insats mot Barcelona på Camp Nou under lördagen, men det räckte dessvärre inte till poäng. Den spanska huvudstadsklubben gjorde en väldigt stark inledning på helgens toppmatch i Primera División och tog ledningen via ett inspel från Saúl som hittade in till Koke. Canterano till canterano, en träff med högerfoten och Atlético hade tagit ledningen. Man fortsatte sedemera att spela riktigt bra och ge katalanerna ytterst få målchanser, men när dessa väl dök upp tog Barcelona vara på desamma maximalt. Först kvitterade Lionel Messi med ett oerhört kvickt vänsterskott i Jan Oblaks högra hörn samtidigt som José María Giménez tappade bort markeringen på Luis Suárez innan halvtidsvilan. Efter det här åkte Filipe Luís ut sedan han satt upp dobbarna i knähöjd på Messi och träffat argentinaren. De flesta trodde nog att Barcelona skulle köra över Atlético efter det inträffade, men Diego Simeone bytte ut Gabi mot Jesús Gámez, fortsatte använda sig av ett 4-4-1 (det var 4-4-2 innan) som sakta, men säkert hjälpte de röd-vitrandiga tillbaka in i matchen. 

  Simeones manskap gjorde det Barcelona absolut inte trodde de skulle göra i ett så utsatt läge och överraskade katalanerna genom att hålla i boll mer än någonsin. Man vilade med densamma, kombinationsspelade, rörde sig på ett väldigt bra sätt och var några centimeter från att kvittera via Antoine Griezmann. Mitt i den här positiva perioden sker dock det som inte får hända: man drar på sig ytterligare en utvisning. Den här gången Diego Godín. Nu skulle väl gästerna falla ihop som ett korthus? Nej, inte den gången heller. Istället visade man upp en väldigt fin karaktär och personlighet med och utan boll. I slutminuterna lyckas man ändå flytta in alla spelare plus Jan Oblak, men Barcelona vinner efter att ha försvarat sig väl. 

  Om Celta var ett steg i fel riktning var lördagens match två steg framåt, men utan resultatet. En "hedersam förlust" som är värd lika mycket som vilken förlust som helst, dvs. ingenting, men det positiva är åtminstone att man visade det man saknade senast. Nu gäller det att gå vidare.

  Seguimos molestando. 


  Du måste logga in för att kunna rösta!

  Jan Oblak Betyg: 2 (red)
  Atlético är en man mindre i en hel halvlek och två man mindre under de sista 25 minuterna. Ändå testas Oblak enbart vid fyra tillfällen under matchen. Han gör en reflexräddning på Barcelonas första målchans som går rakt på honom, har inte en susning på Messis närskott inne i straffområdet, men man kanske bör kräva mer av slovenen vid Luis Suárez mål. Skottet är visserligen hårt och går mellan benen på Oblak, men visst ska han kunna hålla ihop benen efter att ha positionerat sig så väl. Messi försöker också göra mål på en frispark från dålig vinkel, men den har Oblak koll på. Utöver det testas han aldrig riktigt av Barcelona, men det räcker med att vara väldigt effektiv i katalanernas fall och tyvärr var det Bravo och inte Oblak som blev den stora matchvinnaren målvakterna emellan.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Juanfran Betyg: 2 (red)
  Det var Juanfran av de båda ytterbackarna som hade problem i perioder under matchen. Juanfran blir bortspelad vid Messis kvitteringsmål sedan Alba sprungit in på öppen ytan och serverat argentinaren. Han hade också vissa problem med Neymar i det individuella försvarsspelet, något som gjorde att han även drog på sig en varning och missar nästa veckas match mot Eibar. Han löpte med väl i anfallsspelet i perioder av matchen och gjorde det bra jobb med bollen vid fötterna, speciellt när Barcelona blev en man mer. Det ledde nästan till ett kvitteringsmål. Hans försvarsspel blev bättre i andra halvlek och Neymar kom nästan aldrig förbi när de röd-vitrandiga spelade med en eller två man mindre. Ett plus i kanten för att han dessutom spelar upp sig efter en krävande inledning.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  José María Giménez Betyg: 2 (red)
  20-åringen hade dalar och toppar i sitt spel under lördagseftermiddagen. Dels stod han för en enastående blockering efter Barcelona lyckats få till ett jätteläge på hörna, men han går bort sig fullständigt vid katalanernas ledningsmål efter att Luis Suárez sprungit ifrån honom i djupet och han inte kommunicerat med Godín. Han hinner inte heller täcka skottet p.g.a. en ganska dålig stegisättning. Giménez gör en bra insats i samtliga delar av försvarsspelet förutom just förmågan att positionera sig tillräckligt snabbt för att undvika att han blir överspelad i djupet. Suárez fortsatte att dra med honom i djupet bakom ryggen på Godín gång efter annan, men resten av backlinjen löste den typen av situationer med sitt kollektiva försvarsspel. I slutet flyttades Giménez upp för att försöka vinna bollar i luftrummet och det lyckades han med ett antal gånger, men i slutändan var det just hans individuella försvarsmisstag som kostade Atlético matchen sett till slutresultatet. 2-.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Diego Godín Betyg: 1 (red)
  Godín gör en enastående insats så länge han är på planen. Visar upp en väldigt fin aggressivitet, intensitet och timing när det gäller att vinna bollen i kamp med Barcelonas anfallsspelare. Bra längs marken, uppmärksam när Barcelona försöker hitta Messi mellan honom och Filipe Luís, tar alltid ett steg i rätt riktning och ser till att stänga den farliga ytan. Tyvärr drar han på sig två varningar som han inte alls behövde. I båda fallen är det ingenting att snacka om. Han gör det också i en situation där Atlético är på väg att hitta en väg in för att nå en kvittering och det sänker hans betyg från en stark trea till en etta.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Filipe Luis Betyg: 1 (red)
  Skillnaden mellan det som visades upp på vänsterkanten fjolårets ligamatch på Camp Nou och årets gick inte att jämföra..i 44 minuter. Filipe Luís gjorde en enastående insats under sin tid på planen, men fick se andra halvlek i pressalen på Camp Nou efter att ha dragit på sig en huvudlös utvisning strax innan halvtidsvilan. Vänsterbacken var mycket aggressiv, oerhört snabb in i duellerna, hade extremt bra timing i tacklingarna och när han försökte erövra bollen av sin primära rival Messi på vänsterkanten. Han bidrog också starkt till Atléticos anfallsspel med sin förmåga att kombinationsspela och hålla i boll vilket gjorde att Barcelona var väldigt obekväma under den första halvtimmen. Tyvärr gör han en riktigt dumdristig satsning på en av ligans stjärnspelare och blir utvisad. Det är förstås inte meningen, men resultatet är förödande. Ibland kan man gå från att ha fyra i betyg till en etta. Det var en sådan kväll för Filipe..
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Augusto Fernández Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 4
  Augusto fick agera ankare på Atléticos centrala mittfält under lördagen och han gjorde ett väldigt bra arbete fram tills olyckan var framme. Dels distribuerar han bollen väl och löser de flesta situationerna under press med antingen individuell förmåga eller så hittar han med spelare i öppna lägen för att avlägsna Barcelonas presspel. Det gör också att laget kan hålla i bollen under längre perioder och vila med densamma. Han är inblandad i Barcelonas kvitteringsmål när han blir lite för mycket bolltittare och inte håller koll på Messis position i den ytan som Alba spelar in bollen på. I andra halvlek går han och laget ut och gör riktigt bra ifrån sig spelmässigt. Augusto håller i bollen väldigt väl och ser till att hitta medspelare konstant. Han vinner också gott om boll centralt i banan, men också längs högerkanten där han gärna hjälper till. Argentinaren läser spelet väldigt väl, men mitt i allt detta drar han på sig en knäskada som kan innebära att han spelat sin sista match för säsongen. Mycket bra insats. 3+
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 100% 4 (1 st) 0% 5 (0 st)
  1 röster


  Gabi Betyg: 3 (red)
  Lagkaptenen gjorde också han en fin insats mot Barcelona, men blir offrad i andra halvlek i och med Filipes utvisning. Gabi gör ett bra jobb med och utan boll under stora delar av halvleken. Han ser till att spela lätt, hålla igång bollcirkulationen och hitta medspelare längre upp med hjälp av ett okomplicerat passningsspel. Läser spelet väl gör han också. Tyvärr är så inte fallet vid Messis kvitteringsmål då Alba skickar in bollen på en annan yta bakom just Gabi och två andra Atleti-spelare då de blir lite för mycket bolltittare. Byts ut i halvtid.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Saúl Ñíguez Betyg: 3 (red)
  Canteranon var en av Atléticos allra bästa spelare på Camp Nou. Simeones drag att använda sig av Saúl på vänsterkanten gav resultat omgående. Dels såg han till att få ned långbollarna från egen backlinje för att etablera anfallsspel mot korte Alba, men han var också katalysatorn i de röd-vitrandigas anfallsspel. Han hade själv ett skott som Bravo gjorde en enastående enhandsparad på efter ett antal minuters spel och därefter assisterade han Kokes ledningsmål. Han fortsatte i samma veva fram tills att Barcelona gjorde sina mål. När laget sedemera decimerades till tio respektive nio man tog Saúl tag i saker och ting på egen hand. Han visade prov på rejäl genombrottsförmåga, kunde hålla i boll när laget behövde det och tog sig även ur trassliga situationer när Barcelona pressade honom. Han bidrog också med sin sedvanliga "llegada" i anfallsspelet, något som är ovärderligt ihop med Saúls löpkapacitet och fysiska förmåga. Bra, disciplinerat försvarsspel utan boll, men framförallt var han lugn och förhastade sig inte i svåra situationer. Gör en jättefin insats och snuddar vid en fyra. 3+.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Koke Betyg: 3 (red)
  Om det var någon som behövde höja sig för att Atlético skulle ha en chans mot Barcelona var det Koke. Han visade genast prov på mycket bättre spel i inledningen av matchen mot katalanerna genom att ge Atlético ledningen via ett fint anfall där han sprang ifrån Rakitic. Avslutet är väldigt behärskat och värdigt. Därefter deltar han väldigt mycket i lagets anfallsspel med hjälp av god rörelse och kombinationsspel. Tyvärr är det just Koke som tappar Messi vid 1-1-målet trots att han har honom nära sig. I andra halvlek växer Koke ytterligare ihop med sina medspelare och faktum är att Atlético håller i bollen väldigt väl med en man mindre trots att det inte på något sätt är något signum för de röd-vitrandiga. Koke gör en ganska komplett insats. Däremot måste han fortsätta slipa på de fasta situationerna som kunde ha blivit en nyckel i jakten på ett kvitteringsmål.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Yannick Carrasco Betyg: 4 (red)
  Mycket, mycket bra insats av belgaren som fick spela som anfallare ihop med Griezmann under lördagen. Carrasco rörde sig dels över stora ytor på planen, men han såg också till att vara delaktig i spelet med boll. Dels hade han ett bra samspel med Filipe Luís när han sprang ut på vänsterkanten, han kunde dessutom kombinationsspela med Griezmann och använde ofta sin snabbhet och genombrottsförmåga för att ta sig ur Barcelonas tighta presspel. Det man saknade ifjol i form av fart och genombrottsförmåga på Camp Nou fanns det nu plötsligt en hel del av. Vid ett tillfälle jobbade han dels väldigt hårt i defensiven för att sedan sno åt sig bollen, springa förbi tre man och ordna en hörna när Piqué med nöd och näppe hann ifatt honom. Minst sagt spektakulärt. Förmågan att se till så att laget vilar med boll är något som är mycket värdefullt på elitnivå och det såg Carrasco till att ge sina medspelare. Hans förmåga med boll kunde dessutom ha resulterat i ett kvitteringsmål sedan just Carrasco hittat in till Griezmann, men fransmannen missat en gyllene målchans. I slutet försökte han skapa målchanser på egen hand, men i slutändan fick Atleti inte till sitt andra mål. Imponerande insats.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Antoine Griezmann Betyg: 3 (red)
  Fransmannen gjorde även han en bra insats mot Barcelona. Dels var hans spel mellan katalanernas lagdelar väldigt bra, men han såg också till att delta i djupled och lugna ned när motståndarna försökte pressa Atlético till misstag. Griezmann jobbade väldigt hårt i båda delarna av planen och fick ut en hel del i anfallsväg till skillnad från mot Celta. Det skall sägas att Griezmann också håller i bollen väldigt väl och har ett fint rörelsemönster som tillåter de röd-vitrandiga att vila med boll. Han får en gyllene chans att kvittera på Bravo, men chilenaren gör en mirakelräddning som är väldigt turlig. Den blir avgörande. Väldigt synd.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Jesús Gámez Betyg: 3 (red)
  Högerbacken hoppar in i en mer eller mindre hopplös situation och får dessutom spela på fel kant, men till skillnad från ifjol gör han en mycket bättre insats. Gámez går inte på Barcelonas platsförflyttningar och löpningar in i hans yta utan boll. Det i sin tur gör att hemmalaget inte skapar överdrivet många målchanser trots att Gámez försvarar mot bollhållare och i vissa fall två spelare längs sin kant när Atlético tvingas avsluta matchen med nio man. Han gör det dock väldigt bra i försvarsspelet och släpper ytterst sällan till målchanser av rang. Det skall även sägas att han emellanåt utnyttjar sin enorma löpstyrka och hänger med i anfall för att avlasta Carrasco, men också för att laget skall behålla bollen. Bra aggressivt och intensivt försvarsspel, men framförallt starkt positionsspel av andalusiern. Positivt inhopp.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Stefan Savic Betyg: 3 (red)
  Montenegrinen ger ett väldigt säkert intryck under hans tid på planen trots att Barcelona har två man mer i 25 minuter. Savic är dels väldigt bra positionsmässigt, men också i luftrummet de få gånger Barcelona försöker gå den vägen. Det som imponerar mest är hans intelligens vilket i sin tur infriar säkerheten och därefter höjer nivån på backlinjen i det individuella försvarsspelet. Savic följer också med upp i anfall för att försöka göra mål i slutet, men är aldrig nära. Bra insats återigen även om hans förlustfria svit med Atlético inte längre är ett faktum.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Thomas Partey Betyg: 2 (red)
  Thomas hoppar in i andra halvlek efter att Augusto skadat vänster knä, men han ser till att ersätta argentinaren på ett bra sätt. Dels är han duktig med boll och han kombinationsspelar i vanlig ordning med sin medspelare för att avlägsna Barcelonas presspel. Han ser också till att hålla i boll när motståndarna pressar honom vilket är ett tecken på karaktär. Tyvärr får han aldrig chansen att utnyttja sin förmåga framför mål för i hans fall behövs det inte mycket för att få till ett mål. Gör ett godkänt inhopp.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster
  0 KOMMENTARER      1654 VISNINGAR
  ZORAN ZORIC
  zoranzoric@gmail.com
  På Twitter: zoranzoric
  2016-01-30 22:30:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Atlético

  ALTAS Y BAJAS 2017: Diego Costa väntas flyga till Madrid på lördag
  Atlético Välkommen till Atlético-redaktionens "ALTAS y BAJAS", en sammanfattning av alla rykten som dyker upp under sommarens övergångsfönster. I denna artikeln finner Du det senaste kring de senaste ryktena. Uppdateringar sker i rött!
  2017-09-21 09:54:00

  Spelschema 2017/18
  Atlético
  2017-09-20 21:55:00

  Inför Athletic Bilbao – Atlético de Madrid
  Atlético Hemmapremiären är äntligen avklarad. Atléticos historiska säsong är nu i full gång när man åker till ett svårspelat San Mamés.
  2017-09-20 12:04:00

  Diego Simeone: "Jag kan inte föreställa mig att Athletic spelar utan Muniain, Raúl García, Aduriz och Williams"
  Atlético Cholo genomförde den sedvanliga presskonferensen innan match.
  2017-09-19 14:10:56

  Inför Atlético de Madrid - Málaga
  Atlético Estadio Wanda Metropolitano står äntligen klart. Efter tre raka bortamatcher i ligan och en bortamatch i Champions League så är bortaturnén över för Atlético som äntligen får göra debut på sin nya arena. Málaga blir det lag som får vara med och påbörja denna resa mot vad som sägs bli historisk.
  2017-09-16 10:42:00

  Diego Simeone: "Vi kommer flyga så länge supportrarna fortsätter stödja laget"
  Atlético Diego Simeone pratade inför matchen mot Málaga.
  2017-09-15 22:05:02

  Simeone:"Fortsätter vi jobba hårt kommer vi nå vårt mål"
  Atlético MADRID. På måndagskvällen höll Atlético Madrids argentinske tränare Diego Pablo Simeone presskonferens i Rom inför matchen mot AS Roma. Simeone pratade bland annat om betydelsen av Champions League, den jämna gruppen samt framtiden.
  2017-09-12 00:57:08

  Inför AS Roma - Atlético de Madrid
  Atlético Atlético Madrid inleder sin Champions League säsong borta mot AS Roma. Ett möte mellan en klubb som etablerat sig som ett topplag i Champions League och en klubb som misslyckats de senaste åren när det kommer till europeisk toppfotboll.
  2017-09-11 19:59:00

  Spelarbetyg från Mestalla
  Atlético Atlético de Madrid spelade oavgjort på Mestalla under lördagseftermiddagen. Slutresultatet skrevs till 0-0.
  2017-09-09 22:25:00

  Mållöst på Mestalla
  Atlético Atlético lyckades inte få hål på Valencia och får lämna Mestalla med bara en poäng.
  2017-09-09 19:51:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Nytt publikrekord för Atlanta
  Hubocan flyttar till Trabzonspor
  Förlust och publikfiasko
  Zidane har mycket att fundera över
  ”Appies debut är den mest efterlängtade jag sett i Ajax”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies