fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 21615 | Inloggade: 228 | Antal medlemmar: 179182
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Spelarbetyg från Ipurua Fernando Torres+Ángel Correa
  Ángel Correa och Fernando Torres hittade varandra två gånger om. Det gav också tre poäng.

  Spelarbetyg från Ipurua: Fernando Torres+Ángel Correa

  Den spanska huvudstadsklubben tog tre nya poäng när man slog Eibar med 0-2 under lördagskvällen. Segerorganisatörer den här gången? Fernando Torres och Ángel Correa.

  Atlético de Madrid slog Eibar med 0-2 på Ipurua under lördagskvällen. 

  Diego Simeone ställde upp med Jan Oblak mellan stolparna. Den slovenske landslagsmannen hade en fyrbackslinje med Juanfran till höger, José María Giménez och Diego Godín i mittlåset samtidigt som Filipe Luís återvände efter skadefrånvaro. Brasilianaren spelade till vänster. Atlético använde sig av ett flexibelt 4-4-2-system som förändrades till 4-3-3 beroende på spelarnas utgångspositioner under delar av matchen. Tiago tog hand om rollen som lagets ankare och var återigen väldigt bra förutom en period på ungefär 10 minuter där han inte riktigt kom in i matchen. Lagkapten Gabi spelade i en central mittfältsroll. Atlético ställde upp med Antoine Griezmann och Koke med utgångspositioner på kanterna, men Simeone gav återigen fransmannen gott om frihet i anfallsspelet, något som också resulterade i att han rörde sig över stora ytor i sista tredjedelen. Framförallt mellan Eibars lagdelar där hans primära roll blev något av en spelfördelare i första halvlek. Luciano Vietto spelade ihop med Jackson Martínez i Atléticos anfall, men ingen av de skulle komma att ha en särskilt lyckad kväll. 

  Atlético gjorde en bra första halvlek sett till det kollektiva press, försvars och anfallsspelet även om det saknades lite krut i sista tredjedelen. Jackson Martínez lyckades inte ta vara på sina målchanser och de båda anfallarna byttes ut redan i halvtid. I colombianens fall hade det säkerligen en hel del att göra med att den här matchen behövde andra karaktärsdrag. In kom Óliver Torres och Fernando Torres. När slutsignalen ljöd hade den sistnämnde stått för ett mål och en framspelning, men det var Ángel Correa som öppnade målskyttet strax efter att han bytts in i andra halvlek..mot Koke. 

  Kontrollerad insats av de röd-vitrandiga i slutändan, men det krävde ändå att man tog sig ur en baskisk storm i början av andra halvlek trots att de inte haft något innan dess. 


  Du måste logga in för att kunna rösta!

  Jan Oblak Betyg: 2 (red)
  Det blev en väldigt lugn kväll för Oblak som inte behövde förta sig i gästernas mål, men det betyder inte att han inte tvingades hålla upp koncentrationen mellan den 50-60 minuten när Eibar verkligen kom in i matchen på allvar. Han gjorde tre räddningar och det rörde sig inte om överkurs i något av fallen, men det gäller även att vara på sin vakt och det var precis vad slovenen var. Det är egentligen bara Saúl Berjons skott från nära håll i början av andra halvlek som utmanar Oblak. Säker i luftrummet när han väl tvingades ut för att plocka bollar och gjorde sitt jobb i vanlig ordning en kväll som denna. Den enda negativa punkten i Oblaks spel är kanske en enstaka rensning som hamnade hos motståndarna, men långt ifrån det egna målet. Han kommunicerade dessutom inte särskilt väl med Juanfran i slutet av matchen och det kunde ha slutat med ett självmål.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Juanfran Betyg: 2 (red)
  En av segerorganisatörerna mot Galatasaray i veckan fick en något mer balanserad roll i Baskien. Juanfran gjorde en ganska bra första halvlek, men hans inlägg hittade sällan in till medspelarna. I andra halvlek balanserade Atlético upp spelet längs kanterna genom att ge Óliver bollen centralt i planen vilket gjorde att Juanfran sällan dök upp längs sin högerkant. Han gjorde dock en väldigt positiv insats i defensiven och stod alltid rätt positionerad. I slutet av matchen var han nära att göra ett självmål, men det löste sig i slutändan. Måste kommunicera bättre med Oblak i den situationen.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  José María Giménez Betyg: 2 (red)
  Den uruguyanske landslagsmannen gör återigen en godkänd insats ihop med Diego Godín i mittlåset. Behövde sällan gå upp för att vinna nickdueller med Sergi Enrich, istället blev huvuduppgiften att vara snabbt in i duellerna längs marken för att på så vis avstyra potentiella farligheter. Aggressiv, följsam och bra i positionsspelet, men kan ibland bli lite väl övermodig vilket också leder till mer tilltrasslade situationer än vad de egentligen bör vara. Med det sagt räddade han Tiago i början av andra halvlek sedan Eibar fått ett jätteläge att kontra bort Atlético. Viktig situation i sig som uruguyanen löste väl individuellt. Plus i kanten.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Diego Godín Betyg: 3 (red)
  Stor, stark, fysisk och väldigt bra i luftrummet. Godín neutraliserade Sergi Enrichs styrka i luften genom att vinna många nickdueller och framförallt vann han de högre upp i planen med en felvänd Eibar-anfallare. Aggressiv och snabb in i duellspelet. Väldigt säker i passningsspelet och slog sällan bort bollen i onödan. Fick även en halvchans att göra mål, men den gången klarade han inte av att överlista Asier Riesgo.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Filipe Luis Betyg: 2 (red)
  Vänsterbacken var tillbaka i laget efter skadefrånvaron mitt i veckan och han gjorde en ganska balanserad insats mot Eibar. Laget anföll via båda kanterna inledningsvis, men ingen av ytterbackarna lyckades hitta in med tillräckligt bra inlägg för att skapa avgörande lägen inne i straffområdet. Filipes inläggsspel fortsätter att vara precis som förut, dvs. att det lämnar mycket att önska i övrigt. Han slarvade i ett par situationer mot Keko som kunde ha kostat laget ett baklängesmål. Framförallt i den 27:e minuten där medspelare löste upp situationen ihop med brasilianaren efter att han blivit ifrånsprungen av Eibars yrväder. Filipe kunde dock ha blivit målskytt, men hans skott räddades av Riesgo. Det positiva i Filipes spel var dock att han bidrog med gott om bredd och kombinationsspel i anfallsspelet. Hans aggressiva, intensiva och ettriga försvarsspel gjorde också att Eibar sällan fick etablera något anfallsspel längs Atléticos vänsterkant.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Tiago Betyg: 3 (red)
  Med undantag för ett tiotal minuter i andra halvlek gjorde Tiago en väldigt komplett insats mot Eibar. Styr spelet från sin sittande position när laget har boll och är väldigt positionssäker i spelet utan densamma. Mycket intelligent och vet precis när han ska stöta och när han ska stå i zonspela. Väldigt bra i duellspelet, snabb in i 50-50-situationerna och relativt bra i luftrummet. Ser till att laget håller bollen i rullning väl. Försvinner dock under ett tiotal minuter i andra halvlek där Atlético genomgår sin svåraste period i matchen. Slår dessutom en riktig indianare till motståndare som leder till kontring, men Giménez reder upp situationen.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Gabi Betyg: 3 (red)
  Lagkaptenen gjorde återigen en stark insats på Atléticos centrala mittfält. Aggressiv, intensiv och ettrig i sitt presspel, men det är framförallt kvickheten in i duellerna som fäller avgörandet för hans spelarbetyg. Det gör också att han sällan drar på sig frisparkar och Eibar-spelarna inte får vila med boll eller vid avblåsningar. Mycket god precision i den delen av spelet. Vet liksom Tiago precis när han ska stöta och stå i position för att zonspela. Under vissa delar av första halvlek slog han bort bollen lite väl mycket, men då var också Eibar väldigt bra i det kollektiva presspelet. Det gäller att ta vara på Gabi för att få återse den gamle lagkaptenen i aktion. Ikväll var en sån där kväll när man fick se prov på ligaguld Gabi. Stark trea.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Koke Betyg: 1 (red)
  Koke gjorde en godkänd insats i defensiven mot Eibar då han ständigt pressade och stod rätt i positionsspelet när motståndarna försökte ta sig igenom Atléticos presslinje som skyddade mittförsvararna väl. Koke lyckades dock inte i anfallsspelet. Han hittade visserligen in till Jackson Martínez efter 23 minuters spel där colombianen kanske borde ha gjort mål, men rent generellt hade Koke problem i sista tredjedelen. Kombinationsspelet fungerade till viss del, men det gav sällan några chanser att hitta in till medspelare i sista tredjedelen. Hans fasta situationer var dessutom under all kritik.Såg trött och sliten ut. Simeone bytte ut honom efter 62 minuters spel för att satsa på fart och individuell förmåga.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Antoine Griezmann Betyg: 3 (red)
  Fransmannen var Atléticos överlägset bästa spelare i första halvlek och det kändes ganska naturligt. Gjorde det bra mellan Eibars lagdelar under stora delar av första halvlek, skapade ytor, spelade på ett tillslag och hittade dessutom sina lagkamrater med utmärkta passningar (som den till Jackson Martínez i första halvlek). Gjorde en ganska komplett insats under de första 45 minuterna, men hade sällan någon att samspela med vilket gjorde det svårare att ändra på resultatet. Hans inläggsspel var dessutom ganska bra vilket inte brukar höra till vanligheterna. Griezmann försvinner dock från händelsernas centrum i sista tredjedelen i andra halvlek, men fortsätter att bidra starkt till lagets presspel med sin fina aggressivitet och intensitet.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Luciano Vietto Betyg: 1 (red)
  Vietto fick återigen chansen från start ihop med Griezmann och Jackson Martínez, men det skulle bara bli en halvlek på planen. Försökte röra sig mellan Eibars lagdelar, men där var det trångt och Griezmann tog upp mycket av platsen i de ytorna. När han väl hittade ytor mellan Eibars mittfält och backlinje fick han dock sällan bollen. Kom aldrig riktigt in i matchen och även om han inte var direkt dålig så var det inte riktigt en match för honom. Det förstod Simeone i halvtid och därför bytte han in spelare med annorlunda karaktärsdrag.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Jackson Martínez Betyg: 1 (red)
  Det blev en väldigt konstig match för Jackson Martínez som bara spelade 45 minuter. Han var ganska involverad i Atléticos anfallsspel i första halvlek och kom dessutom fram till lägen, men det var avsluten som inte höll måttet mot Eibar. Han hade tre bra lägen inom loppet av 45 minuter, men han missade samtliga. Bra i passningsspelet och relativt duktig i spelet med ryggen mot mål, men den här matchen behövde en annan typ av spelare för att kunna vinnas och det är precis vad som hände när Simeone bytte ut colombianen och Vietto i halvtid. Jackson Martínez saknar självförtroende i vissa situationer framför mål och det syns, men det här är något som säkerligen kommer bättras på med tiden.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Fernando Torres Betyg: 4 (red)
  Fernando Torres individuella fysträning under semestern och försäsongen ger resultat. Anfallaren kommer in i halvtid och visar prov på goda intentioner under de första fem minuterna, sedan genomgår Atlético en tuffare period under tio minuter för att Torres löpvilja och spets skall komma att bli avgörande för slutresultatet. En enastående löpning i djupet och fin framspelning till Correa (som visserligen gör mycket av jobbet själv) när Atlético gör 0-1. Sedan gör Torres 0-2 själv på passning av Correa. De båda kombinerar fart, djupledshot och Correa bidrar dessutom med en finess som Torres drar nytta av. Såg mycket vass ut och var en avgörande orsak till att Atlético vann matchen mot Eibar.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Óliver Torres Betyg: 3 (red)
  Höll till rätt mycket på en kant i inledningen av sitt inhopp, men efter att Koke bytts ut blev Óliver Torres en allt mer central figur i Atléticos anfallsspel. Mycket bra med bollen vid fötterna. Fin finess i vändningar och passningsspel. Tog snabbt hand om taktpinnen när han fick en något centralare roll och såg till att hålla igång passningsspelet så att Atleti dessutom kunde reda ut den där tio minuter långa stormen man befann sig i när Eibar började komma in i matchen på allvar. Såg väldigt mogen ut i sitt spel med boll. Visar väldigt positiva tecken. Stark trea.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Ángel Correa Betyg: 4 (red)
  Under halvtidsvilan diskuterade delar av Atlético-redaktionen vem som skulle kunna komma in för att förändra matchbilden. Undertecknad nämnde dels Óliver Torres och Ángel Correa. Det hann väl inte gå mer än en minut innan Correa hoppat in innan han gjorde 0-1 till Atlético efter att först ha lurat en motståndare med en kroppsfint och sedan lagt bollen i nät bakom Asier Riesgo. Gav sedemera tillbaka till Fernando Torres genom att spela fram spanjoren till 0-2. Hans individuella skicklighet gör att han bryter mönstret. Matchavgörande inhopp.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster
  0 KOMMENTARER      1908 VISNINGAR
  ZORAN ZORIC
  zoranzoric@gmail.com
  På Twitter: zoranzoric
  2015-09-20 00:55:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Atlético

  Spelschema 2017/18
  Atlético
  2017-10-15 11:00:00

  Simeone:"En bra match vi fick se"
  Atlético MADRID. Det blev inte tre poäng denna gången heller för Atlético Madrid mot Barcelona. Simeone har ännu inte vunnit Barca i ligaspelet men denna gång fick man iallafall med sig en poäng.
  2017-10-15 00:09:22

  Atlético tappade ledningen mot Barcelona
  Atlético Ett Atlético som blandade och gav tog en tidig ledning men bjöd in Barcelona i andra halvlek med ett tidvis slarvigt försvarsspel.
  2017-10-14 23:15:00

  Inför Atlético de Madrid - FC Barcelona
  Atlético Atlético tar emot Barca som hade en minst sagt svajig försäsong men nu ser starka ut. Ska Atlético fortsatt vara med i toppen och eventuellt en titelstrid har man inte råd att förlora ikväll.
  2017-10-14 10:48:00

  Inför Leganés - Atlético de Madrid
  Atlético Atlético reser till utkanten av Madrid, närmare bestämt Leganés för att spela ett miniderby. En intressant match som kräver att Atlético återhämtat sig från senast.
  2017-09-30 11:40:00

  Simeone:"Chelsea vann välförtjänt"
  Atlético MADRID. På onsdagskvällen spelades stormatchen mellan Atlético Madrid och Chelsea. Det blev engelsmännen som drog det längsta strået tillslut, något Simeone tyckte var rättvist.
  2017-09-28 00:11:00

  Inför Atlético de Madrid - Chelsea FC
  Atlético Toppmöte väntar på Wanda Metropolitano när Atlético tar emot Chelsa FC. En måste match för Atlético som riskerar att hamna efter vid poängtapp.
  2017-09-27 13:53:00

  Simeone: "De är världens bästa målvakter"
  Atlético MADRID. På tisdagskvällen var det dags för presskonferens för Simeone. Argentinaren fick framför allt frågor om Diego Costa, något han inte riktigt ville svara på.
  2017-09-26 22:30:00

  Simeone: "Det gör ont i själen"
  Atlético MADRID. På lördagen tog Atlëtico Madrid sin andra hemmavinst för säsongen, detta mot Sevilla med 2-0. Simeone var nöjd med resultatet och på presskonferensen efter matchen gav argentinaren sin syn på dagens tillställning.
  2017-09-23 20:37:00

  Inför Atlético de Madrid - Sevilla
  Atlético Tungviktsmöte väntar på nya Wanda Metropolitano. Atlético tar emot Sevilla när båda lagen vill förlänga sin fina form och inte tappa mark i toppen.
  2017-09-23 09:50:20

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  En bra halvlek räckte inte
  ”Ett kritiskt läge för Linköping”
  Diego sänkte Chapecoense
  Utvisning knäckte Hertha Berlin
  Newcastle är till salu
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies