fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 24705 | Inloggade: 181 | Antal medlemmar: 179198
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Spelarbetyg från Mestalla Imponerande Atleti

  Spelarbetyg från Mestalla: Imponerande Atleti

  Atlético de Madrid besegrade Valencia med 1-3 på Mestalla efter mål av Antoine Griezmann, Fernando Torres och Yannick Carrasco. Det borde dock ha blivit ännu mer med tanke på hur spelet såg ut.

  Den spanska huvudstadsklubben åkte till Valencia under lördagen, förberedde sig för matchen under kvällen och söndagen. Fick ledargestalten Diego Godín matförgiftad, kastade in Lucas Hernández och gick sedan ut på Mestalla för att bevisa vem det är som bestämmer.  Jan Oblak vaktade målet i sedvanlig ordning, men precis som undertecknad nämnt tidigare så fick alltså Diego Simeone och hans tränarstab använda sig av ett mittbackslås som inte ens kommer upp i argentinarens ålder tillsammans. José María Giménez, 21 år gammal fick sällskap av Lucas Hernández, 20 år gammal. De båda flankerades av Juanfran och Filipe Luís. I Augusto Fernández frånvaro bestämde sig Simeone för att ge Matías Kranevitter chansen från start, den tog han sannerligen. "Cholo" satsade på "Colo" som ensam defensiv mittfältare med Gabi som stöd. Koke intog högerkanten, Saúl spelade till vänster, men i vanlig ordning rörde sig framförallt den förstnämnde fritt. 

  Antoine Griezmann gjorde antagligen sin bästa match för säsongen och som om det inte vore nog spelade han i tre olika positioner. Han började som släpande anfallare, rörde sig fritt mellan Valencias lagdelar, gick ner som "enganche" (Messis position i Barcelona) när laget jagade ett ledningsmål och spelade därefter på vänsterkanten. Mångsidighet, minst sagt. Luciano Vietto gjorde fransmannen sällskap i anfallet och även han var riktigt bra i samtliga moment förutom..just det, avsluten. 

  Viktigast av allt var kanske det faktum att Atlético aldrig misströstade att man inte gjorde mål på alla sina målchanser samtidigt som Valencia var betydligt mer effektiva. Känslan var att man skulle vinna matchen, det gällde bara att ha lite fingertoppskänslan från bänken och det hade Simeone. Fernando Torres gjorde 1-2 och Yannick Carrasco dödade matchen med 1-3.


  Du måste logga in för att kunna rösta!

  Jan Oblak Betyg: 2 (red)
  Det blev en ganska lugn kväll för Oblak då Atlético var det betydligt bättre laget under söndagskvällen, men han fick ändå kallas in i aktion på allvar två gånger under matchens gång. Första gången gjorde han en strålande enhandsräddning på Denys Cheryshevs volleyskott. Andra gången fick han kapitulera på ryssens mycket distinkta avslut som innebar 1-1. Utöver det har han inte särskilt mycket att stå i. Det är Valencias enda skott på mål. Säker i luftrummet de gånger han tvingas ut och ser också till att dirigera laget så de inte faller alldeles för långt ned i banan.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Juanfran Betyg: 3 (red)
  Atlético balanserade upp spelet på så vis att Juanfran fick en mindre roll i anfallsspelet i jämförelse med Filipe Luís, men de få gånger han kom med i anfallsspelet kombinerade han väl. Han gör ett bra jobb i defensiven: snabb in i duellerna, bra timing i tacklingarna och aggressiv. Håller i boll väl under press och väljer rätt alternativ. Förvånansvärt bra i luftrummet!
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  José María Giménez Betyg: 4 (red)
  Att ge en 21-åring ansvaret för vad som är Europas bästa defensiva enhet är en sak i sig, men när Godín inte kan spela mot Valencia kliver också Giménez fram och gör en riktigt bra insats. Aggressiv, snabb in i duellerna, väldigt bra positionsmässigt och han vet precis när han ska göra vad. Komplicerar inte till det i uppspelsfasen. Spelar lätt. Bra i luftrummet och leder Lucas ofta väl. I slutändan är det just Giménez som tvingar fram ledningsmålet via en hörna sedan han nickat bollen vidare till Torres. Väldigt komplett insats.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Lucas Hernández Betyg: 3 (red)
  Försvarsgestalten matförgiftad och tredje mittbacksvalet skadad, men vad gör det? Inte särskilt mycket i slutändan. Lucas får gå in med kort varsel, men gör ett fint jobb i Godíns frånvaro. Är liksom Giménez aggressiv (om än mindre), snabb in i duellerna och fysisk, men det han inte gör är att kommunicera och ta rätt beslut i precis varje situation. Därför gör också Valencia mål i första halvlek. Efter det målet gör han dock en prickfri insats. Står ofta rätt i avgörande situationer. Minus i kanten för baklängesmålet dock.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Filipe Luis Betyg: 4 (red) - Snittbetyg: 5
  Väldigt bra insats av Filipe Luís. Vänsterbacken är bra i defensiven: snabb in i duellerna, aggressiv, intensiv och framförallt så låter han inte motståndarna vända upp. Gör ett mycket bra jobb 1-mot-1 också. I anfallsspelet är han en riktig katalysator. Dels håller han i boll oerhört bra, men sedan kombinerar och samspelar med sina lagkamrater på ett sätt som gör att Atlético är det betydligt bättre laget. tar sig också ur trånga situationer på egen hand. Inläggen var även de bättre idag, dels de i luftren, men också de längs marken. Är den spelaren som skapar flest målchanser med sitt fantastiska passningsspel.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Matías Kranevitter Betyg: 3 (red) - Snittbetyg: 5
  Ersätter Augusto Fernández på ett strålande sätt. Kranevitter är oerhört bra på att läsa spelet för att befinna sig i rätt typ av yta för att stoppa upp motståndarnas anfall, men han ser också till att vara snabb in i presspelet. Ser ut att ha spelat i Atléticos defensiva system under flera säsongers tid, men faktum är att han bara varit i klubben i två månader. Bra med boll också även om han spelar ganska enkelt och motståndarna är dåliga i det egna återerövringsspelet. Kan dock kommunicera bättre med Lucas vid baklängesmålet. Byts ut för att Atlético jagar ett ledningsmål. Kommer bli en riktig defensiv specialist inom sinom tid.
  0% 1 (0 st) 0% 2 (0 st) 0% 3 (0 st) 0% 4 (0 st) 100% 5 (1 st)
  1 röster


  Gabi Betyg: 4 (red)
  Gabis nivå den senaste veckan är oerhört imponerande. Fungerar utmärkt i lagets spelsystem och gör ett väldigt viktig jobb utan boll i återerövringsspelet genom att läsa vilka ytor Valencia kommer spela bollen i uppspelsfas. Aggressiv, intensiv och ser väldigt fräsch ut. Imponerande rent taktiskt hur han låser motståndarna. Utöver det deltar han också väldigt mycket i lagets egna speluppbyggnad. Slår ofta första passningen framåt i banan under Kranevitters tid på planen.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Koke Betyg: 4 (red)
  Koke, liksom Gabi gör en av sina bästa insatser på länge den senaste veckan. Nyckeln till att få ut så mycket som möjligt av Koke är att ge honom lite mer fria tyglar, men också få honom att spela närmare lagets skickligare kombinationsspelare. Rör sig väldigt väl i ytorna där det kan uppstå fara och överbelastar rätt ytor med sitt passningsspel och närvaro. Väldigt involverad i framförallt sista tredjedelen, men också i lagets speluppbyggnad och emellanåt kommer han även in i andra våg. Slår flertalet avgörande passningar som resulterar i målchanser och får en assist på det första målet.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Saúl Ñíguez Betyg: 3 (red)
  Saúl började ganska bra och var framförallt delaktig i lagets speluppbyggnad längre upp i planen. Han gör ett bra jobb när han löper sig loss på ytor. Försöker dock dribbla lite för mycket med boll vilket ofta resulterar i misslyckade räder. Rent spelmässigt är han som sagt involverad i sista tredjedelen när laget anfaller och kombinerar där han faktiskt är ganska bekväm. Har en jättechans som han inte gör mål på när han nickar utanför mål. Den negativa biten i Saúls spel är att han inte riktigt gör jobbet i defensiven längs sin kant. Där kan han göra mycket bättre ifrån sig.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Antoine Griezmann Betyg: 5 (red)
  Fransmannen gör antagligen sin bästa insats för säsongen mot Valencia. Inblandad i stort sett allt: speluppbyggnaden går via just honom såväl genom mittfältet som i sista tredjedelen. Han ser till att alltid försöka spela på ett tillslag. Rör sig extremt bra, inte bara mellan motståndarnas lagdelar, men också längs kanterna. Kombinerar, driver boll, löper utan densamma, tar emot, spelar med fart under fötterna och är framförallt oerhört mångsidig. Tre positioner spelar Griezmann i under matchen! Den mest intressanta var säkerligen när Griezmann föll ner som central mittfältare för att sköta speluppbyggnaden. Lite likt den positionen som Lionel Messi har i Barcelona. Dessutom blir han målskytt. Vilket avslut. Magnifik insats.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Luciano Vietto Betyg: 3 (red)
  Argentinaren växer allt mer in i Atléticos spelsystem. Väldigt aktiv i sista tredjedelen med hjälp av sitt spel med ryggen mot mål, kombinationsspel och spel på en touch. Imponerar dessutom i med sitt rörelsemönster. Löper en del i djupet för att vara ett alternativ i den typen av spel också. Det enda som saknas hos Vietto är att hans avslut blir bättre. Han kunde gjort åtminstone två mål mot Valencia, men får inte till det. Annars tvingas han bytas ut i mitten av andra halvlek mot Fernando Torres.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Fernando Torres Betyg: 3 (red)
  Det som gör att Atléticos tränarstab ofta skiljer sig från andra tränarstaber är att de hela tiden letar lösningar för att vinna matcher och inte byter på måfå. När Torres skickades in i matchen gjordes det bytet med ett klart budskap: det saknas spets, Torres kan ge oss den spetsen. Det var precis vad Torres gjorde när han avgjorde matchen via en hörnspark. Påpassligt framme som i fornstora dagar. Stort plus till Cholo att han inte involverar Torres i speluppbyggnaden likt Vietto. På så vis får man en bättre närvaro i boxen. Bravo Fernando!
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Yannick Carrasco Betyg: 3 (red)
  Ännu ett byte som slår ut perfekt. Carrascos återkomst är efterlängtad. Han spelar precis som tidigare mot Valencia och gör än en gång mål mot laget som var väldigt nära att värva honom förra sommaren. Det är dock en prakttabbe av Diego Alves. Borde ha spelat ut bollen till vänster i slutet av matchen så att Atleti kunde gjort ett fjärde mål.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Óliver Torres Betyg: 0 (red)
  Óliver byts in enbart för att ge Griezmann lite vila. Målet är mer eller mindre att hålla i boll. Det är Óli en expert på. Spelar dock för kort tid för att betygsättas.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster
  0 KOMMENTARER      1477 VISNINGAR
  ZORAN ZORIC
  zoranzoric@gmail.com
  På Twitter: zoranzoric
  2016-03-06 23:30:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Atlético

  Spelschema 2017/18
  Atlético
  2017-10-15 11:00:00

  Simeone:"En bra match vi fick se"
  Atlético MADRID. Det blev inte tre poäng denna gången heller för Atlético Madrid mot Barcelona. Simeone har ännu inte vunnit Barca i ligaspelet men denna gång fick man iallafall med sig en poäng.
  2017-10-15 00:09:22

  Atlético tappade ledningen mot Barcelona
  Atlético Ett Atlético som blandade och gav tog en tidig ledning men bjöd in Barcelona i andra halvlek med ett tidvis slarvigt försvarsspel.
  2017-10-14 23:15:00

  Inför Atlético de Madrid - FC Barcelona
  Atlético Atlético tar emot Barca som hade en minst sagt svajig försäsong men nu ser starka ut. Ska Atlético fortsatt vara med i toppen och eventuellt en titelstrid har man inte råd att förlora ikväll.
  2017-10-14 10:48:00

  Inför Leganés - Atlético de Madrid
  Atlético Atlético reser till utkanten av Madrid, närmare bestämt Leganés för att spela ett miniderby. En intressant match som kräver att Atlético återhämtat sig från senast.
  2017-09-30 11:40:00

  Simeone:"Chelsea vann välförtjänt"
  Atlético MADRID. På onsdagskvällen spelades stormatchen mellan Atlético Madrid och Chelsea. Det blev engelsmännen som drog det längsta strået tillslut, något Simeone tyckte var rättvist.
  2017-09-28 00:11:00

  Inför Atlético de Madrid - Chelsea FC
  Atlético Toppmöte väntar på Wanda Metropolitano när Atlético tar emot Chelsa FC. En måste match för Atlético som riskerar att hamna efter vid poängtapp.
  2017-09-27 13:53:00

  Simeone: "De är världens bästa målvakter"
  Atlético MADRID. På tisdagskvällen var det dags för presskonferens för Simeone. Argentinaren fick framför allt frågor om Diego Costa, något han inte riktigt ville svara på.
  2017-09-26 22:30:00

  Simeone: "Det gör ont i själen"
  Atlético MADRID. På lördagen tog Atlëtico Madrid sin andra hemmavinst för säsongen, detta mot Sevilla med 2-0. Simeone var nöjd med resultatet och på presskonferensen efter matchen gav argentinaren sin syn på dagens tillställning.
  2017-09-23 20:37:00

  Inför Atlético de Madrid - Sevilla
  Atlético Tungviktsmöte väntar på nya Wanda Metropolitano. Atlético tar emot Sevilla när båda lagen vill förlänga sin fina form och inte tappa mark i toppen.
  2017-09-23 09:50:20

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Ledley Kings Knä: Harald Treutiger
  10 saker att ha koll på inför premiären
  Rusnák - en av de bästa i MLS
  Vinst i Sörensens debut
  Hockeyzon:   Vinst i Sörensens debut
  Hubocan flyttar till Trabzonspor
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies