fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 25645 | Inloggade: 31 | Antal medlemmar: 179041
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Spelarbetyg från Vicente Calderón

  Spelarbetyg från Vicente Calderón

  Atlético spelade oavgjort mot Chelsea i det första av två möten när UEFA Champions Leagues semifinaler avgörs. Returen om en vecka i London.

  Atlético de Madrid spelade oavgjort mot Chelsea på Vicente Calderón under tisdagskvällen.

  Det var en match där gästerna visade oerhörd respekt för sina motståndare och fick med sig det enda som de var intresserade av: 0-0. Matchen präglades dock av spelavbrott, spelförstörelse och skador där Chelsea drabbades hårt i den aspekten. Även om de själva inte var intresserade av att gå till anfall när de återerövrat bollen så gjorde engelsmännen en stark insats defensivt.

  Å andra sidan är ju inte Atléticos styrka att föra matcherna.

  Vill man åstadkomma någonting så måste man även ta sig an alla typer av lag, spelsystem och taktiska varianter. Avgörandet sker i varje fall på Stamford Bridge, precis som väntat.


  Du måste logga in för att kunna rösta!

  Thibaut Courtois Betyg: 2 (red)
  Courtois hade en väldigt lugn tisdagskväll. Klubben som äger honom var totalt ointresserade av att anfalla och gjorde det inte ens när de vann tillbaka bollen. Han fick bara ingripa två gånger: ena gången var det Fernando Torres som sköt rakt på honom och andra gången var det Frank Lampard som testade skott utifrån med fel fot. Annars var det en väldigt lugn afton för belgaren som skötte sig mycket bra i luftrummet när Chelsea fick fasta situationer matchen igenom.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Juanfran Betyg: 2 (red)
  Atlético koncentrerade större delen av sina anfall med inlägg längs Chelseas vänsterkant vilket gjorde att Juanfran skulle få en ganska viktig roll. Han slog massvis med inlägg när han kom in i position, men bara en dryg fjärdedel resulterade i att de nådde Atlético-spelarna. Det i sig får ändå ses som godkänt med tanke på att han hittade såväl Diego Costa i första halvlek efter en nickskarv av Chelsea-försvarare och Arda på bortre stolpen i slutet av matchen. Dessa var två av Atléticos bästa målchanser, men ingen av medspelarna tog vara på de. Man skulle önska sig en större variation i inläggsspelet från Alicante-sonen och att han tar sig an sina motståndare i 1-mot-1-situationerna oftare. Det var sällan han gjorde det på ett ordentligt sätt. Han hade i stort sett ingenting att göra i defensiven förutom när han snubblade på mittplan efter att återerövrat bollen och Ramires drog iväg på en kontring som sedemera inte resulterade i någonting.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  João Miranda Betyg: 2 (red)
  Med tanke på att Chelsea inte överhuvudtaget var intresserade av att anfalla är det ganska svårt att betygsätta mittförsvararen. Miranda gjorde en godkänd insats och svepte undan det mesta då Torres var så isolerad under stora delar av matchen. Det skall dock sägas att brasilianaren hade vissa bekymmer i luftrummet mot Torres som positionerade sig mycket väl och tog ned bollen till sina medspelare flertalet gånger. I det individuella försvarsspelet blev han bortgjord av Torres vid ett tillfälle och det i sig resulterade i en varning mot slutet av matchen. Den här riktiga aggressiviteten och intensiteten i försvarsspelet saknades.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Diego Godín Betyg: 2 (red)
  Den uruguyanske landslagsmannen gjorde liksom sin mittbackskollega en godkänd insats under tisdagskvällen, men han var inte riktigt på topp i vissa 1-mot-1-situationer. Liksom resten av sina lagkamrater tvingades han jaga Torres i vissa situationer när anfallare trampade igång med bollen vid fötterna. Han klarade sig bättre i luftrummet än Miranda mot just Torres, men drog också på sig en farlig frispark i slutet av första halvlek som kunde resulterat i ett mål för gästerna. Generellt så blev det inget slarvande med boll, även om han försökte ta sig upp i anfall någon enstaka gång sedan han erövrat densamma på egen planhalva. Betydligt mer aggressiv än Miranda.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Filipe Luis Betyg: 2 (red)
  Det mesta av Atléticos anfallsspel under den första halvan av första halvlek var koncentrerat till Filipe Luís vänsterkant. Han slog flertalet bra inlägg mot Raúl García och Diego Costa inne i straffområdet där framförallt anfallaren fick sig ett läge att spräcka nollan efter 18 minuters spel. Det blev även ett inlägg mot Raúl García under de sista tio minuterna av samma halvlek där Navarra-sonen inte riktigt kom upp i luftrummet. Ju längre minuterna gick jämnades Atléticos anfallsförsök ut sig. Filipe började få till kombinationsspelet på ett bättre sätt när Arda kom in i matchen. Tillsammans med turken och Diego Costa kombinerade de till sig överlägen på vänsterkanten där Filipe emellanåt även kom in i straffområdet, men det var den sista passningen eller det låga inlägget som inte riktigt höll klassen. Försvarsmässigt hade han ingenting att göra matchen igenom. Allt handlade om att anfalla.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Mario Suárez Betyg: 2 (red)
  Simeone bestämde sig för lite mer fysik när han valde att spela med Mario tillsammans med Gabi på Atléticos mittfält. Redan efter en kvarts spel kunde man se att Chelsea-spelarna gav Mario gott om utrymme med bollen vid fötterna ungefär 30-35 meter från mål. Uppenbarligen för att han inte är särskilt bra i spelförande form så kanske hade det varit smartare att starta med Tiago i den här positionen. Mario bröt dock mönstret någon gång genom att försöka skjuta på mål istället för att fortsätta leta öppningar i Chelseas försvarsmur. I den 34:e hade han ett skott som gick precis utanför Mark Schwarzers vänstra stolpe. Det var ganska bra tryck i det. Annars handlade det mesta om att vinna tillbaka och fördela boll till lagkamraterna när Chelsea försökte kontra, vilket de gjorde väldigt sällan. I den aspekten skötte han sig exemplariskt.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Gabi Betyg: 2 (red)
  Det blev en annorlunda typ av match för Atléticos lagkapten under tisdagskvällen. På förhand skämtade Gabi om att Atlético skulle ge tillbaka bollen till Chelsea om de bestämde sig för att enbart försvara, men så blev inte fallet. Gabi blev ironiskt nog spelförande på Atléticos mittfält under vissa perioder, speciellt efter att Diego utgått. Det centrala hotet kom ofta från just Gabi i de situationerna och det var rakare än när brasilianaren försökte hitta öppningar. Gabi slog en hel del inlägg från centrala positioner till Raúl García och Diego Costa inne i straffområdet där de fick gå upp i kamp om bollen med 3-4 motståndarsförsvarare. Ett av dessa resulterade nästan i att Schwarzer gjorde bort sig. Under de sista 20 minuterna sprejade han boll på boll till kanterna om det inte var inlägg eller passningar för att behålla densamma. Han hittade ofta Juanfran. Utöver det här så har han ett skott som räddas av Schwarzer till en resultatlös hörna sedan frisparken som han slagit tagit sig igenom Chelsea mur. Han får minus för att han drar på sig en fullständigt onödig varning efter ett bråk med César Azpilicueta.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Koke Betyg: 2 (red)
  Det var ingen av Kokes större kvällar på Vicente Calderón, men han var ändå ganska delaktig i spelet. I inledningen av matchen försökte han framförallt att skapa numerära överlägen längs kanterna, men det resulterade sällan i några möjligheter att bryta sig igenom Chelseas försvarslinje då löpningarna utan boll var för få. Det var dock en detalj som blev bättre i andra halvlek när Arda kom in på planen. Då kunde Atlético överbelasta längs Chelseas högerkant och involvera Koke, Arda, Filipe Luís och Diego Costa så att man slutligen vann mark. Koke behövde egentligen aldrig försvara särskilt mycket utan boll då Chelsea stod på egen planhalva långa stunder, men han gjorde ändå en godkänd insats i den delen av spelet. Däremot var de fasta situationerna under all kritik. Det var alldeles för många korta varianter (antagligen på begäran av Simeone) som inte gick hem. Den enda gången det egentligen blev farligt på hörnor var när Koke själv nästan skruvade in ett ledningsmål och Cech skadade sig. Det behövs en bättring på de fasta situationerna och när det gäller att hitta öppningar med boll mot Valencia.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Diego Ribas Betyg: 2 (red)
  Brasilianaren blev den "stora" överraskningen, även om de flesta röd-vitrandiga supportrar visste att han skulle starta istället för David Villa då Simeone ville ha en extra spelare på mittfältet. Mycket av Atléticos spel kretsade kring Diego. Det var för just den här typen av matcher som Simeone tog in honom från Wolfsburg. Det syns att Diego gillar att styra spelet, men under tisdagskvällen blev det återigen för omständigt. Framförallt så blev det ett par moment för mycket när han skulle ta emot bollen, titta upp och sedan ändra sig flertalet gånger eftersom Chelsea-försvaret hade stängt spelytorna så väl. I vissa situationer lyfte han inte heller upp blicken tillräckligt ofta då det fanns spelare fria på kanterna. Bolltempot blev helt enkelt för lågt. Ska man spela på det viset så måste man också vara beredd att slå ut sina motståndare individuellt. Det skall dock sägas att han gör rätt i att skjuta så mycket utifrån då det är det enda sättet att tvinga ut Chelsea-försvararna ur sina positioner. Han hade två målchanser i matchen, men båda gångerna sköt han rakt på Schwarzer. En gång från distans. Den andra gången sedan Schwarzer mäktat med att ta sig in i position i sista stund efter en dålig utrusning. Han såg mäkta besviken ut över att bli utbytt, men behöver inte alls skämmas över sin insats. Han gjorde det godkänt.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Raúl García Betyg: 2 (red)
  Det behövs egentligen ingen större utläggning om Raúl Garcías insats, trots att han är en av spelarna som är mest involverade inne i straffområdet när det gäller målchanser. Man kan säga att han spelade snarare som anfallare än den släpande varianten som vi gjort oss vana vid att se. Han gjorde många löpningar utan boll som ofta gick obemärkta förbi, men han kommer ändå in ganska bra i straffområdet. Det var mycket inlägg och därmed skulle han försöka nicka bollen på mål, men han lyckades sällan med några bra avslut. Antingen var avsluten med huvudet för lösa eller så seglade de högt över ribban. Timingen fanns inte riktigt där, men en stor anledning till detta är att motståndarförsvararna är mycket bra i luftrummet också och då saknade man Ivanovic. Rent spelmässigt bidrar han inte med särskilt mycket, men det är vi ju vana vid att se. Det är inte heller hans styrka.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Diego Costa Betyg: 2 (red)
  Anfallaren hade väldigt lite framgång under tisdagskvällen, men det var inte så mycket pg.a. hans oförmåga att skapa målchanser, det hade snarare med det faktum att Chelsea är bra defensivt och Atlético inte tycker om att föra spelet att göra. Han fick dock ett antal målchanser. Diego Costa nickade exempelvis utanför mål efter att Filipe Luís skickat in bollen i boxen under de första 20 minuterna, men anfallaren nickade utanför i ett ganska bra läge, dock trängd. Sedan tog han ned en boll efter att Chelsea-spelare nickskarvat Juanfrans inlägg till honom, men Azpilicueta gjorde en enastående blockering på det skottet. Det var anfallarens bästa målchans. Han skapade sig en del utrymme ju längre matchklockan gick och deltog en hel del i ett kombinationsspel mellan honom själv, Koke, Arda och Filipe Luís på vänsterkanten i andra halvlek. Det var en annan taktisk disposition. I slutminuterna hade han ett läge att göra mål sedan Gabi slagit ett inlägg centralt, men bollen räddades av Schwarzer. Generellt så kom inte Diego Costa med mycket i spelet i första halvlek, men efter den taktiska dispositionen att överbelasta vänsterkanten med Ardas intåg på planen så blev han mer aktiv. Tyvärr gav det inget resultat.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  Arda Turan Betyg: 2 (red)
  Atlético-supportrarna kan vara väldigt glada över att Arda är tillbaka från sina ljumskproblem. Framförallt så blev vi återigen påminda om vad det är vi har saknat i hans spel och hur Atlético blir ett bättre lag spelmässigt med honom på planen. Så fort han kom in i andra halvlek så började Atlético att överbelasta kanterna med fler spelare och Arda var ofta huvudpersonen i de flesta försöken att ta sig igenom Chelseas mur. Det är framförallt hans förmåga att hålla i boll under press som gör att Atlético alltid kan lita på att han inte heller tappar den trots markering i rygg. Han är involverad och hittar sina medspelare i öppna lägen vilket också gör att Chelsea tvingas försvara något mer desperat. Förutom samarbetet på vänsterkanten har han även ett samspel med Juanfran som stämmer ganska bra. När det gäller målchanser så har han ett skott som borrar sig bort från Schwarzers högra kryss.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  José Ernesto Sosa Betyg: 0 (red)
  Det blev ett ganska kort inhopp för argentinaren och tanken med det hela var någonstans att försöka få övertag längs högerkanten för att på så vis frigöra Juanfran med löpningar utan boll. Simeone var visserligen nöjd på presskonferensen, men det gick väl i ärlighetens namn så där. Det skall dock sägas att Sosa och Juanfran kombinerade rätt väl varje gång Gabi lyckades hitta högerbacken med svepande diagonaler på högerkanten. Sosa spelade även fram Raúl García till ett läge i slutet av matchen som Navarra-sonen missade. Annars fick han inte utnyttja sin största styrka: de fasta situationerna. Spelade dock för kort tid för att betygsättas.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster


  David Villa Betyg: 0 (red)
  Det finns inte så mycket att säga om David Villas inhopp. Han fick ju bara spela knappt tio minuter. Kan inte betygsättas pg.a. det.
  ¤¤¤% 1 (0 st) ¤¤¤% 2 (0 st) ¤¤¤% 3 (0 st) ¤¤¤% 4 (0 st) ¤¤¤% 5 (0 st)
  0 röster
  0 KOMMENTARER      1418 VISNINGAR
  ZORAN ZORIC
  zoranzoric@gmail.com
  På Twitter: zoranzoric
  2014-04-23 14:00:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Atlético

  Simeone: "Det gör ont i själen"
  Atlético MADRID. På lördagen tog Atlëtico Madrid sin andra hemmavinst för säsongen, detta mot Sevilla med 2-0. Simeone var nöjd med resultatet och på presskonferensen efter matchen gav argentinaren sin syn på dagens tillställning.
  2017-09-23 20:37:00

  Spelschema 2017/18
  Atlético
  2017-09-23 17:50:00

  Inför Atlético de Madrid - Sevilla
  Atlético Tungviktsmöte väntar på nya Wanda Metropolitano. Atlético tar emot Sevilla när båda lagen vill förlänga sin fina form och inte tappa mark i toppen.
  2017-09-23 09:50:20

  ALTAS Y BAJAS 2017: Diego Costa väntas flyga till Madrid på lördag
  Atlético Välkommen till Atlético-redaktionens "ALTAS y BAJAS", en sammanfattning av alla rykten som dyker upp under sommarens övergångsfönster. I denna artikeln finner Du det senaste kring de senaste ryktena. Uppdateringar sker i rött!
  2017-09-21 09:54:00

  Inför Athletic Bilbao – Atlético de Madrid
  Atlético Hemmapremiären är äntligen avklarad. Atléticos historiska säsong är nu i full gång när man åker till ett svårspelat San Mamés.
  2017-09-20 12:04:00

  Diego Simeone: "Jag kan inte föreställa mig att Athletic spelar utan Muniain, Raúl García, Aduriz och Williams"
  Atlético Cholo genomförde den sedvanliga presskonferensen innan match.
  2017-09-19 14:10:56

  Inför Atlético de Madrid - Málaga
  Atlético Estadio Wanda Metropolitano står äntligen klart. Efter tre raka bortamatcher i ligan och en bortamatch i Champions League så är bortaturnén över för Atlético som äntligen får göra debut på sin nya arena. Málaga blir det lag som får vara med och påbörja denna resa mot vad som sägs bli historisk.
  2017-09-16 10:42:00

  Diego Simeone: "Vi kommer flyga så länge supportrarna fortsätter stödja laget"
  Atlético Diego Simeone pratade inför matchen mot Málaga.
  2017-09-15 22:05:02

  Simeone:"Fortsätter vi jobba hårt kommer vi nå vårt mål"
  Atlético MADRID. På måndagskvällen höll Atlético Madrids argentinske tränare Diego Pablo Simeone presskonferens i Rom inför matchen mot AS Roma. Simeone pratade bland annat om betydelsen av Champions League, den jämna gruppen samt framtiden.
  2017-09-12 00:57:08

  Inför AS Roma - Atlético de Madrid
  Atlético Atlético Madrid inleder sin Champions League säsong borta mot AS Roma. Ett möte mellan en klubb som etablerat sig som ett topplag i Champions League och en klubb som misslyckats de senaste åren när det kommer till europeisk toppfotboll.
  2017-09-11 19:59:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Spansk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Carmelo Anthony till Oklahoma
  Komfortabel seger för Arsenal
  Hubocan flyttar till Trabzonspor
  Snart dags för World Cup
  Sur mellanmjölk på Tunavallen
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies