fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 69015 | Medlemmar: 183033

Kom ihåg mig
Freiburg-Panelen ”Streich är inne på slutspurten”

Freiburg-Panelen: ”Streich är inne på slutspurten”

Borde Freiburg förlänga Christian Streichs kontrakt? Vilken Freiburg-spelare kommer få sitt stora genombrott? Var slutar den sydtyska klubben i tabellen? Freiburg-Panelen ger sin syn på dessa, och många fler, frågor inför den stundande Bundesliga-säsongen.

Freiburg-Panelen består av:
 
Clarence Thunberg – Freiburg-supporter
 
Johan Orrenius – Chefredaktör på fotbollsmagasinet Offside och Freiburg-supporter
 
Ludvig Ekman – Freiburg-supporter
1. Christian Streich har varit huvudtränare i SC Freiburg sedan 2012, men nu går kontraktet ut efter den kommande säsongen. Vore det rätt av Freiburg att fortsätta satsa på den karismatiske tysken eller finns det andra tränaralternativ som skulle kunna ta Freiburg till nya nivåer?
 
Clarence: Jag tycker det vore dumt att inte skriva ett nytt kontrakt med Streich i dagsläget. Jag gillar verkligen Streich men det är inte bara för att jag gillar honom som jag vill se han stanna, utan jag tror att Streich har en utväxling till som förhoppningsvis kan resultera i mer stabila och högre platser i tabellen. Samtidigt får det inte uppstå samma situation här som i Arsenal med Wenger, där tränaren nästan blir större än klubben. Det har gått några år nu och jag ser det som att Streich är inne på slutspurten, men om det innebär 1, 2 eller 3 år vet jag inte. Men som sagt, signa nytt med honom nu och börja sedan rannsaka och planera för ersättaren.
 
Johan: Eftersom jag blev lätt förälskad i Streich när jag träffade honom förra hösten är jag part i målet. Har sällan träffat en så humanistisk tränare, bara det att han tipsade mig om en gräsdoftande bar säger något. Så jag vill så klart att Streich stannar, men frågan är vad klubben vill. Streich gör ingen hemlighet av att han äcklas av den moderna fotbollen och om Freiburg på allvar har ambitionen att ta ytterligare kliv hamnar man då i ett knepigt läge. Kan man satsa mot toppen med en tränare som egentligen inte vill vara där?
 
Ludvig: Det finns alla skäl att förlänga med Streich. Han ger allt, han har ett stort hjärta och han vill utveckla sina spelare, både som fotbollsspelare och personer. Tränarens presskonferenser är dessutom ett av de stora skälen att jag fastnade för klubben.
 
Frågan är snarare om Streich känner lust och ork för att fortsätta. Tränaren vet vad som är viktigt här i livet, och frågan är om han inte sätter lugnet som ungdomstränare högre än det mer omtumlande liv det innebär att vara tränare för en klubb i Bundesliga.
2. Under sommaren har Freiburg fått tillbaka fyra tidigare utlånade spelare, flyttat upp Dräger från reservlaget, lånat in Lienhart och Kapustka, samt köpt Terrazzino. Dessutom har tio spelare lämnat klubben. Hur tycker du att sportcheferna Saier och Hartenbach har skött sig under sommarens transferfönster? Och finns det någon specifik spelare eller en spelartyp som du gärna ser att Freiburg värvar innan transferfönstret stänger?
 
Clarence: I nuläget tycker jag dom får godkänt. Kanske snäppet högre. Om jag hade fått frågan för några veckor sedan hade den troligtvis fått ett annat svar. Då var truppen för tunn och svag för att kunna (potentiellt) konkurrera på 3 fronter (ligan, cupen och Europa League). Utan Europaspel nu så ser det dock ungefär ut som förra året tycker jag, med ett litet kvalitativt tapp i spetsen i truppen. Kempf och çaglar kommer troligtvis vara mittbacksparet under året men då jag förutsätter att söyüncü lämnar inom ett år tycker jag rekryteringen av Lienhart verkligen är perfekt. Han har stor potential men är inte redo som startspelare i Bundesliga ännu, vilket gör att han kommer få ett lugnt inlärningsår (samtidigt som han kommer få sina minuter i ligan) vilket jag tror kommer passa perfekt för han. Kapustka är en väldigt intressant värvning som jag också tror mycket på. Men trots värvningen av Kapustka och Terrazzino vill jag fortfarande se en förbättring i dom offensiva leden rent kvalitetsmässigt. Kapustka och Terrazzino är inte på samma nivå som Grifo och Philipp enligt mig.
 
Johan: Jag har dålig koll på namnen här, ska jag erkänna. Men utifrån matcherna jag såg förra säsongen hade jag gärna sett ytterligare en bollvinnartyp på mitten. Själv kommer jag att sakna Maximilian Philipp.

Ludvig: Klubben har inte råd att delta i prishetsen som finns, utan har fortsatt satsa på talanger från tidigare år, och fått tillbaka spelare som Tim Kleindienst.
 
Ändå har klubben varit aktiv på marknaden. Man var nära flera duktiga spelare, men var tvungen att lägga sig i budgivningen, där man länge var ett relevant och attraktivt alternativ trots lägre bud, vilket får ses som ett gott betyg för hur klubben styrs och fungerar.
 
Det som saknas just nu är en vänsterback, så att Günter äntligen både kan få lite konkurrens och en chans att vila någon gång. Som de senaste fem åren saknas också en riktig ytter, men det har vi klarat oss utan hittills, så varför inte fortsätta med det? 
3. Förra säsongen fick framförallt Vincenzo Grifo och Maximilian Philipp sina stora genombrott i Bundesliga, och denna säsongen kommer duon representera Mönchengladbach respektive Dortmund. Finns det någon i dagens Freiburg-trupp som kan ta Bundesliga med storm och få ett genombrott i paritet med vad Grifo och Philipp fick?
 
Clarence: Absolut, truppen innehåller många unga spelare som definitivt har potentialen. Förutom söyüncü som redan fick sitt genombrott förra året finns ju hans mittbackskollega som i och för sig redan gjort sig ett namn, alltså Marc Oliver Kempf såklart. Nu kommer han dock med ett U21-EM guld i bagaget och det känns som att Marc verkligen kan få sin breakout season i år. Annars har vi Stenzel och Haberer som troligtvis båda kommer få större roller inom laget i år. En joker finns också i truppen i form av Freiburg-fostrade anfallaren Tim Kleindienst.
 
Johan: Kanske Onur Bulut? Ska också bli intressant att se om Streich ger Nils Petersen fler matcher från start.
 
Ludvig: Klubbens tre unga mittbackar kommer att utgöra ligans kanske mest spännande trebackslinje. Annars är det Haberer, som med mindre teknik och mer taktik ska försöka ersätta Philipp. Förra säsongen gjorde den forne hoffenheimaren endast tre mål, men varje mål var ett viktigt öppningsmål vilket i mina ögon visar på ett starkt psyke. I år gör han förhoppningsvis fler.
 4. Bygget av Freiburgs nya arena kommer inledas inom en snar framtid. Om allt går väl kommer klubben spela på den nya arenan till säsongen 2019/2020. Vilka känslor har du kring att Freiburg relativt snart ska lämna Schwarzwald-Stadion?
 
Clarence: Jag har både bra och dåliga känslor kring det. Jag är väldigt nostalgisk av mig och därför kommer man såklart sakna Schwarzwald stadion. Arenan är väldigt speciell till skillnad från andra Bundesliga arenor och man har alltid känt sig nära klubben när man är där, mer gräsrotsfotboll fast på den högsta av nivåer. Det är motsatsen till att kliva in på rymdskeppet Allianz Arena till exempel och det har varit något jag gillat väldigt mycket med arenan och området runtomkring också för all del. Dock förstår jag självklart också att om klubben skall växa i framtiden är den här nya arenan en stor pusselbit i det.
 
Johan: Det är alltid speciellt att flytta från sitt hem, och för mig blev det uppenbart att klubbens själ till stor del fanns på Schwarzwald. Samtidigt var klubbrepresentanterna väldigt medvetna om ”problemet”, så jag utgår från att de gör vad de kan för att ta med sig en del av känslan. Vissa aspekter av flytten är ju också bra. Bortaläktaren på Schwarzwald är ju till exempel usel.
 
Ludvig: För något år sedan kom det ut ett officiellt dokument med tankar om hur den nya arenan skulle se ut, och om ens hälften av dessa hänger med hela vägen till byggnationen kommer arenan vara väldigt typiskt Freiburg. Det innehöll allt från att man inte skulle skilja på hemma- och bortafans till att arenan skulle byggas i trä.
 
Något som är givet är att en ny arena behövs. Matcherna är alltid slutsålda och man kan inte ha specialtillstånd hur länge som helst. Schwarzwald-Stadion må ha sin charm med berget i bakgrunden och den lugna cykelturen längs med kanalen på matchdagen, men jag ser bara fram mot den nya, som dessutom kommer ligga närmare centrum.
5. Efter ett fiaskoartat uttåg i Europa Leagues tredje kvalrunda behöver SC Freiburg enbart lägga fokus på ligan och den inhemska cupen. Vad förväntar du dig att vår sydtyska klubb åstadkommer i Bundesliga och tyska cupen denna säsongen? Och var tippar du att Freiburg slutar i Bundesliga?
 
Clarence: Jag förväntar mig ett litet bakslag från förra säsongen. Vilket också är naturligt, vi har tappat Grifo och Philipp och förra säsongen får ändå ses som en säsong där alla stjärnor stod rätt för oss. När klubbar som Schalke, Wolfsburg och Leverkusen spelar så dåligt som dom gjorde förra säsongen så öppnar det upp för chanser för klubbar av Freiburgs dignitet att komma så högt som vi gjorde förra säsongen. Jag tippar på en 13e plats, med restriktion för att det antingen kan bli en eller två placeringar upp/ ner.
 
Johan: Ingen kan väl räkna med en lika bra placering som förra året, särskilt inte med två nyckelspelare borta. Jag är lite pessimistisk här, och inte bara på grund av EL-uttåget. Nöjd om Freiburg hänger kvar med en god plan för kommande säsonger. Vore väldigt synd om laget inte är i högsta serien när flytten sker.
 
Ludvig: Plats 13 i ligan och ett uttåg mot Gladbach i kvartfinal i cupen.
 
Efter Freiburgs uttåg ur EL tog jag en tillfällig paus från att följa klubben. Men efter besvikelsen ser jag äntligen fram mot säsongens första ligamatch.
 
När man förra säsongen på hemmaplan spelade ut Leverkusen, utan att Grifo och Philipp var på plan, gick hoppet upp för mig om att vi kanske klarar oss även denna säsong. Grifos tapp känns tungt, speciellt med tanke på hur de fasta situationerna sett ut hittills.
 
Att bli av med sina bästa spelare tillhör rutin i Freiburg, och vi har snarare fått behålla ovanligt många. Laget behövs inte byggas upp, utan kan utvecklas direkt.
 
Ett väl fungerande Freiburg kommer återigen prestera riktigt bra mot de sämre klubbarna, som Hamburg, Augsburg och Hannover, och jag tror att spelet kommer se ut som förra året, men att vi kommer ha lite mer otur, där vi förra året hade mycket tur. 
6. Har du några allmänna tankar kring den kommande Bundesligasäsongen? Vilket lag vinner ligan? Vilka lag kommer slåss i bottenträsket? Vilket lag kommer överraska? Vilket lag kommer stå för den största floppen?
 
Clarence: Bayern vinner, Hannover och Mainz åker. Bottenträsket är ganska svårtippat, andra lag som jag tror kommer husera där nere är också Frankfurt, Augsburg och Hamburg. Risken är ju övervägande att vi kan behöva kriga där nere också. Vad gäller den övre halvan tror jag Hoffenheim kommer fortsätta överraska där uppe tillsammans med Stuttgart som jag tror kommer överraska mest med Hertha Berlin som bubblare. Schalke kommer vara den största besvikelsen med Dortmund som bubblare till Schalke (förutsatt att Aubameyang och Dembele lämnar).
 
Johan: Bayern lär väl ta hem det, kanske med Mönchengladbach som främsta utmanare. Är också nyfiken på Werder Bremen som gjorde en så stark vår förra säsongen. 
 
Ludvig: Efter att Bayern köpte sönder Hoffenheim tror jag att klubben från Sinsheim inte längre kan utmana om titeln. Därför finns det bara Bayern kvar som möjlig kandidat till ligaguldet.
 
Mainz, Frankfurt och Augsburg såg ovanligt svaga ut i slutet på förra säsongen, och jag hoppas att de rycker upp sig, så att Hamburg äntligen hamnar under kvalstrecket. Klubben har fortfarande på tok för få defensiva spelare, även fast det är något bättre än för ett år sedan, där flera spelare fick spela på ovana positioner för att det skulle gå ihop.
 
Min förhoppning till största flopp är Red Bull, som jag inte vill se i tysk fotbollskultur. Någon riktig motivering till varför de kommer att misslyckas har jag nog inte, de har pengar och vet hur man sak använda dem.
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Är SC Freiburg ditt favoritlag och är du intresserad av att vara med nästa gång vi sätter ihop en Freiburg-Panel? Skriv i så fall till fabian.d93@gmail.com för att meddela intresse!
 


0 KOMMENTARER      1511 VISNINGAR
FABIAN DAHLSTRÖM OCH LUDWIG DAHLSTRÖM
2017-08-17 11:27:41


Artikelkommentarer

CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

ANNONS:

Fler artiklar om Freiburg

Die Schwarzwälder Jungs
Freiburg Den ene är mer känd än den andre. Freiburgsönerna Joachim Löw och Matthias Ginter har hittills i årets VM-turnering lämnat oroväckande respektive obefintliga avtryck, men när 2018 års VM historia skall skrivas, vad kommer då våra sydtyskar ha lämnat för avtryck på turneringen?
2018-06-25 11:35:00

Freiburg-redaktionen söker nya skribenter!
Freiburg Efter tre roliga och lärorika år på SvenskaFans väljer den nuvarande konstellationen av Freiburg-redaktionen att lägga pennan på hyllan. Nu söker vi dig som vill efterträda!
2018-06-02 16:50:46

Freiburg säkrade Bundesligakontraktet efter en stabil seger mot Augsburg!
Freiburg Zweite Liga, nie mehr, nie mehr, nie mehr.
2018-05-12 18:28:00

Inför SC Freiburg – FC Augsburg
Freiburg Nu ska allting avgöras. Inför ett fullsatt och kokande Schwarzwald-Stadion har SC Freiburg chansen att säkra Bundesliga-kontraktet mot FC Augsburg.
2018-05-11 22:23:58

Omstrukturering på målvaktspositionen
Freiburg Det ser ut att bli en stor rockad i målvaktsuppsättningen för SC Freiburg till nästa säsong. Gikiewicz ser ut att lämna. Kanske även Klandt. Eller blir det Schwolow som lämnar? Kanske kommer Duisburgkeepern Flekken att ansluta? Eller är det möjligtvis Darmstadts förstemålvakt som kommer? Allt verkar bero på om Freiburg kan säkra Bundesligakontraktet eller inte.
2018-05-09 21:10:00

Vem tar getabocken vid hornen?
Freiburg I de tre senaste omgångarna har SC Freiburg stött på motstånd i bottenträsket, och samtliga tre matcher har slutat med bottennapp. Nu befinner sig Freiburg på kvalplatsen och ligger farligt nära en av nedflyttningsplatserna. Idag väntar ett uträknat FC Köln och en ny jättechans till att närma sig ett säkrat kontrakt i Bundesliga.
2018-04-28 10:49:00

Vi sjunker som en sten mot havsbotten
Freiburg Förlust mot bottenkollegan Mainz igår med 2-0. SC Freiburg är nu på kvalplatsen, och jag har aldrig varit så pessimistisk i min tro på framtiden för klubben från Schwarzwald.
2018-04-17 22:10:00

En händelserik månad i Freiburg
Freiburg Det var mycket som hände runtomkring SC Freiburg under mars månad. Både på och utanför fotbollsplanen. Här är några utvalda nyheter från den gångna månaden.
2018-04-01 17:47:24

Min absurda svaghet
Freiburg För vissa supportrar är det frejdiga dribblingsräder som gör att de börjar gilla eller älska en fotbollsspelare. För andra kan orsaken vara stenhårda tacklingar eller en oväntad aktion av lojalitet från fotbollsproffset. För egen del har jag dock märkt att det väldigt ofta är något helt annat som gör att jag börjar gilla en viss fotbollsspelare.
2018-03-30 17:44:00

Freiburg-spelarnas succé i Karlsruher SC
Freiburg Fabian Schleusener och Jonas Föhrenbach är utlånade till Karlsruher SC i Tysklands tredjeliga. Med hjälp av den enes målgaranti och den andres försvarsinsatser har den badiska klubben blandat sig i uppflyttningsstriden till 2. Bundesliga.
2018-03-11 20:35:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM SC FREIBURG
ANNONS:
SERIETABELLEN
1Dortmund75201517
2RB Leipzig7421714
3Mönchengladbach7421614
4Werder Bremen7421514
5Hertha Berlin7421514
6Bayern München7412413
7Frankfurt7313110
8Mainz 05723209
9Wolfsburg7232-19
10Augsburg722318
11Freiburg7223-48
12Nürnberg7223-98
13Hoffenheim7214-17
14Bayer Leverkusen7214-67
15Schalke 047205-46
16Hannover7124-65
17Fortuna Düsseldorf7124-65
18Stuttgart7124-75
>> Visa hela tabellen
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Calcio Amore: Fino alla fine Mats
Startfemmor och bänkspelare
”Spaniens spel är sönderläst”
Bli bandyskribent på SvenskaFans
Klasskillnad när Frölunda segrade
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies