fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 89010 | Inloggade: 372 | Antal medlemmar: 184392
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Özils tragiska slut ger en skrämmande inblick
  Det är över, du behöver inte ta mer skit nu.

  Özils tragiska slut ger en skrämmande inblick

  En krönika om Mesut Özil, hur han behandlats och vad det här betyder för den tyska fotbollen.

  Mesut Özil satte sig under söndagen ner, iklädd Goethe-peruk och med fjäderpenna i högerhand, färskt bläck på sitt ekbord och skrev ner en text som ger en skrämmande inblick i vad han fått utstå, vad DFB har gjort och hur det tyska samhället ännu ser ut. Jag måste mer eller mindre ta tillbaka det positiva jag skrev efter VM- Den tyska fotbollen mår inte alls bra. Inte alls. 

  Jag skrev för en knapp månad sedan en text om kritiken mot Mesut Özil och hur den var helt oberättigad. Jag förklarade hur kritiken ofta drivs av xenofobi och rasism istället för saklighet och reson. Arga kommentarer haglade in, vilket jag njöt av till fullo, som ansåg att jag hade fel på de allra underligaste sätt. Mesut Özil bekräftade just det jag sade, han förklarade just det ni alla tvekade på. Det har handlat om xenofobi och rasis, mer än någonting annat. 

  På sociala medier lade han uut en lång text, uppdelad i fyra, där han först förklarade sin bild med Erdogan med att han hyser respekt för presidentskapet i Turkietoch står bakom personen bakom presidenten, liksom han gör med Tysklands president. Där slog han ner alla som menar att bilden hade en politisk mening- Özil bryr sig inte om det politiska, han är fotbollsspelare och ska inte stå till svars för mer än sina prestationer på planen. Huruvida detta kan anses bära dygd eller ej är en knepig fråga, vi måste dra in "idolskap" i frågan och då blir det snårigt, men han har en poäng i sin förklaring oavsett. 

  Sedan fortsatte han med att lotsa oss genom sin sommar och allt som hände runt bilden med Turkiets kontroversiella president Erdogan. Han hade blivit inkallad till Reinhard Grindel, DFBs president, där han fått förklara sig. men istället för att få chansen att förklara sig hade Grindel tryckt ner Özil med sina egna rena högeråsikter (som Özil insinuerar), åsikter som Grindel vädrat redan 2004 när han som medlem av det tyska parlamentet ville få genom lagar mot immigration och dubbelt medborgarskap. Özil menar att agendan från Grindel var och är tydlig. 

  Den smutskastning som han sedan fick utstå under VM där han beskrevs som syndabocken för hela fiaskot, trots att statistiken visar att han var en av gruppspelets mest kreativa generatorer, drev honom till gränsen. Nu var slutet nära, snart hade Tyskland tappat sin största råtalng sedan 50-talet. Media fortsatte, DFB stoppade inte utan bara drev på än mer mot Mesut som nu, denna regniga helg (i Tyskland i alla fall) i juli, fick nog. Efter långa tankar och funderingar bestämde han sig för att skriva ner sina upplevelser och sitt beslut på sociala medier, texter som mycket väl kan bli en ren vändpunkt i den tyska fotbollshistorien. 

  Tyskland har förlorat sin största råtalang sedan Fritz Walter. De har förlorat sin främsta kreatör någonsin och en av de bästa mittfältarna landet någonsin sett. De har inte tappat honom på grund av ålder eller på grund av skada, utan på grund av institutionell xenofobi och anti-turkisk agenda från höga ämbetsmän i riksdagen och inom DFB. Det här är en skrämmande inblick i Tyskland 2018, ett land där AfD växer sig starkare varje dag, där de som ännu minns xenofobins fara långsamt faller i graven och där historiens tunga kyss långsamt faller i glömska. Lyckligtvis finns där ännu starka krafter som slåss för rätt sak, men i Özils fall vann den relativa ondskan. 

  Den tyska fotbollen kanske inte mår så bra ändå. Ty DFB har fler bränder att släcka än Svea Rike och här kommer inga polska brandmän och hjälper. Men måste släcka dem en efter en, men först måste de lokaliseras. De som kanske ryker allra mest står på den högsta posten- Reinhard Grindel. Att kicka honom måste vara första steget mot räddningen, ty om han inte flyger ut med huvudet före kommer elden spridas och spridas och spridas och när den är klar med landet kommer bara ruiner av världens en gång största fotbollsmakt stå kvar. 

  Det är dags att skrida till verket, DFB. Hoppas ni vet att ni ska göra. Annars är det visaste ni kan göra att investera i en stor spegel. 


  34 KOMMENTARER      6104 VISNINGAR
  AXEL FALK
  instafalk@outlook.com
  På Twitter: @Falkfurt
  2018-07-22 21:02:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  FBSK:
  Fantastiskt skrivet Axel Falk! Tragiskt slut på Özils karriär i landslaget, men hoppas att hans beslut kan förändra tysk fotboll eller mer än förändring i de som styr fotbollen som du nämner. Tyskland som vid varje tillfälle de kan kritiserar Turkiet, borde fixa sina egna problem med rasism och islamofobi innan de kritiserar andra länder...
  5 Tumme upp 2018-07-23 11:28:49
  El Gordo:
  Tragiskt att det ska bli såhär. Özil är ju en lirare som berör och man kan bli tokig på honom när det inte går som han vill. Hans gestikulerande och hängiga huvud är frustrerande att se ibland och man önskar att det istället brann till i skallen och att han tog ett onödigt kort eller liknande. Förhoppningsvis använder han detta beslut som tändvätska och gör en grym säsong under Emery.
  1 Tumme upp 2018-07-23 10:23:57

  Falk:
  En sista sak// Tror du har en poäng. Men stängas av på livstid? Har inte andra fotbollsspelare tagit bilder med diktatorer? Matthäus med Putin till exempel, en bild som ingen talar om. Låt oss inte inbilla oss att tyska ämbetsmän inom fotbollen inte tagit bilder och fraterniserat med despoter.

  Cord// Rasism ska aldrig accepteras och alla förtjänar bättre än osaklig kritik (ja, även jag). Ändamålet helgar inte medlen. Men jag har aldrig varit sinneslagsetiker

  Ossian// Tyvärr är din kommentar trångsynt och naiv. Varför kan inte rika människor ha känslor? Varför kan de inte vara offer? Menar du att pengar ger automatisk lycka? Menar du alltså att människor med pengar inte ska kunna känna sig kränkta och påhoppade? Kommentarer som denna mynnar i slutändan ut i att fotbollsspelare (bland andra) mår psykiskt dåligt då de inte får uttrycka sin olycka eftersom de har pengar och ska vara glada över sina priviligierade små liv. Snälla applicera Kants kategoriska imperativ innan du kommenterar. Du har dock en poäng i att han relativiserar Erdogan, vilket är synnerligen kasst.

  NB: Jag ger kommentarer tills klockan 13, sedan stänger jag fältet så det inte blir för mycket. Efter det hänvisar jag till min mejl eller Twitter.

  Tumme upp 2018-07-23 10:04:47
  Ossian:
  Att klä en vuxen människa som är ofantligt rik och känd i någon form av offerkofta är bara.... för jävla mycket. Att sedan avgöra hur bra VM han gjorde med statistik... låter om varje säsong i Arsenal på sistone. En spelare i Özils klass ska ALDRIG behöva använda statistik för att bevisa hur bra man spelat.

  Han är inget offer, han är en aktiv arbetare i Erdogans kampanj. Han är en stor anledning till att de 2,8 miljoner turkarna som lever i Tyskland blir utsatta för politisk propaganda. Sen realitiviserar han kring det och målar upp Erdogan som vilken annan president eller ledare i Europa som helst. Özil är en skam för fotbollen och en skam för Tyskland. Kritiken grundar sig även djupt i Tyskar då många som lever idag är första generationen vars föräldrar deltog/stödde Naziregimen.

  Sorglig krönika, du är naiv och trångsynt.

  13 Tumme upp 2018-07-23 09:07:41

  Cord:
  Dina två artiklar handlar ändå främst om att Özil blivit illa behandlad och förtjänar bättre. Efter vad han har gjort förtjänar han inte att tas i försvar precis som en svensk spelare inte skulle förtjäna att tas i försvar om han ständigt umgicks med Jimmie Åkesson. Ingen skulle drömma om att försvara en spelare som tar bilder med en öppet rasistisk politiker så varför skriva två artiklar som ändå främst utmålar Özil som ett offer?
  2 Tumme upp 2018-07-23 02:56:42
  En sista sak:
  Özil förtjänar absolut inte att bli rasistiskt behandlad absolut inte. Däremot förtjänar han mer kritik än dem flesta andra i det tyska laget. Precis som Ronaldo, Neymar och Messi förtjänar mer kritik för deras länders misslyckande. De största spelarna blir alltid hårdare kritiserade och det måste han ta åt sig av, så är det när man är stjärna.

  Han förtjänar kritik för alla sina möten med Erdogan och det är knappast så att han känner sig tvingad till att träffa honom gång på gång. Tyska fotbollsförbundet skulle stängt av Özil på livstid för alla hans möten med Erdogan, han förtjänade inte att spela VM så att han nu slutar av fri vilja är mer än vad han förtjänar. Det är minst lika tragiskt att han fick spela i landslaget så länge som han fick. Jag är absolut emot rasism men bara för att Özil blir utsatt för rasism betyder inte det att han själv inte är en person som alla borde ta klart och tydligt avstånd från! Att han blir ett offer för rasism gör honom inte till en bra människa.

  7 Tumme upp 2018-07-23 02:39:43

  Falk:
  Jonas//
  Jag håller med, jag är övertygad. Tack för en nyanserad och välgrundad utläggning.
  Men jag har kritiserat hans bild. Jag beskrev det som ett hemskt beslut i min förra artikel om situationen, bland annat.

  @falskt// Du har en klar poäng. Statistik är vilseledande, men ofta kan det vara repet som släpar en upp sista biten av ett dimmigt Mt. Kenya. Men förstår inte alls hur du lyckas sno ihop den idén. Erdogan är hemsk, jag beskrev hans bild som ett hemsk beslut i en annan artikel. Du gör en helstekt höna av uppenbara gåsfjädrar. Ändamålen helgar inte medlen heller, det ska och kan det aldrig göra. Rasistiska påhopp är aldrig OK, oavsett mål.

  Tumme upp 2018-07-23 02:31:07
  @falsk:
  Stirrar vi blint på statistik så är tex Modric inte top 5, trots att han är världens bästa mittfältare.

  Sen så.. med din logik så går alltså en diktator som smyg-radikaliserar landets religion samt begår etnisk rensning mer värd än att folk buar åt en fotbollsspelare som verkar ha 2 hjärtan men ingen hjärna att tänka med. Detta är vad som framgår i din text.

  Det är skitsamma om Erdogan kan fängsla släkt, Özil har råd att flytta dom om han verkligen bryr sig om deras välbefinnande samt rasismen. Hycklare utav rang.

  Billigt försök i att plocka poäng utav en spelare som ALLTID skiter ner sig när det väl gäller.

  Att han blir ledsen efter rasistiska påhopp pga att han poserat med någon som bedriver etnisk rensning är lite som att kasta frihetsgudinnor i glashus. Hans ursäkt har ingen dygd, alls.

  Och vem var det som sa att politik och fotboll INTE går hand i hand? (Inte riktat mot någon)

  7 Tumme upp 2018-07-23 02:20:38

  Jonas:
  Jag förstår inte hur du kan ta så lätt på Özils poserande med Erdogan. En icke demokratisk president som fängslar kritiker och tar livet av icke önskvärda etniska grupper. Gundogan bad om ursäkt när han insåg hur bilden uppfattades. Özil vägrade. Posera nöjt med en rasistisk diktator och vägra ta avstånd från valet att kopplas ihop med den typen av värderingar. Kontroversiellt? Inte tillräckligt enligt Axel Falk. Beror det på var det rasistiska våldet riktas? Eller är det viktigare att skydda Özil än att ta avstånd från Erdogans vidriga värderingar?

  Under Almdedalen pratade ett antal erkända journalister om den så kallade åsiktskorridoren. Hur man lät bli att skriva om vissa grupper och valde att inte kritisera andra. Rädslan att bli stämplad som rasist var det största faktorn till detta klimat. Journalister för Sveriges största tidningar höll alla med om att den ängsligheten och rädslan existerade. Vissa mer, vissa mindre. Med andra ord medgav journalister att kritik mot vissa grupper uppfattades som rasism, oavsett hur saklig den var. Urholkningen av begreppet rasism är med andra ord relativt omfattande i Sverige. Och rädslan är total.

  SVT, som du säkert känner till, ifrågasätter information om invandring för att den kan användas i fel syfte. SVT som definitivt är opartiska. Eller hur? Man får naurligtvis ha vilken åsikt man vill. Men som alltid är det anklagelser om "huvudet i sanden" när man inte köper resonemang om att rasism är grunden till all kritik mot personer med invandrarbakgrund. I Özils fall finns det massor med anledningar till befogad kritk. Jag utesluter inte att rasism kan bidra. Att det skulle vara den enskilt största faktorn är däremot inte särskilt troligt.

  Självklart finns rasism. Özil har säkert blivit drabbad. Valet att posera med en extremt kontroversiell diktator och vägra be om ursäkt får nog en hel del att tappa allt förtroende för Özil. Där spelar det mindre roll var han är född eller vilken religion han tillhör. Sluta se genom fingrarna när det gäller Erdogan. Bara poseringen borde ha slutat med uteslutning.

  9 Tumme upp 2018-07-23 02:19:25
  Falk:
  En allra sista sak//
  ”/.../ kan jag förstå ilskan mot fotot, det var ett hemskt beslut av både Özil och Gündogan, /.../” från min förra artikel om händelsen. Rättrådigt och modigt, inte rättfärdigat. Modigt är neutralt i min mening. Jag stöttar inte beslutet. Men jag förstår hans motivering. Du har rätt i att han inte accepterat någon kritik, men jag har kritiserat bilden, som du kan se ovan. Erdogan är hemsk, jag har aldrig sagt någonting annat heller. Dessutom, klyv inte mina ord är du snäll, för alla ord är försiktigt valda.

  Pablo// Du har helt rätt! En sak jag inte tänkt på faktiskt, bra poäng!

  åhallå//
  Nåväl, tedde sig vara en tydlig pik. Får be om ursäkt för misstolkningen. Visst, det kanske det gör. Jag sågade sättet att kasta ur sig en ganska rejält omvälvande teori utan något empiriskt bevis, inte nödvändigtvis teorin i sig. Teorin kanske bär dygd, det har jag inte kollat upp. Men skriker hellre ’rasist’ än gräver huvudet i sanden. En mittenväg vore optimalt, men det finns sällan (och drar inga läsare).

  1 Tumme upp 2018-07-23 01:58:55

  åhallå:
  Inte alls. Jag skrev vänster, inte ditt namn. Det var ingen pik till dig

  Men du sågade Jonas åsikt, jag tyckte inte det var helt sjysst när han sa något som ligger i linje med verkligheten som jag ser det.

  Tumme upp 2018-07-23 01:51:27
  Pablo:
  Falk// Jag tror ochså som du säger att han genuint hyser respekt. Men vad jag försöker förklara för andra är att neka Erdogan speciellt om du är Turk, är inte lika enkelt som folk tror. Han har makten att anklaga vem som helst för att vara gulenister och låsa in deras familjer. Även om man är anti Erdogan så är det inte särskillt enkelt som turkisk idrottare att gå ut och säga detta eller neka honom att ta foto då man vet vilka konsekvenser det kan ha för deras släkt i Turkiet. Det är så diktaturer fungerar.
  1 Tumme upp 2018-07-23 01:46:20

  En sista sak:
  Men hur går det ihop? Om du tycker hans försvar till varför han tog bilden var rättfärdigat och modigt, hur kan du då samtidigt hävda att du inte stöttar Özil i hans beslut att ta bilden med Erdogan?

  I viss mån missat att ta emot kritik för bilden? Han har inte tagit åt sig någonting av kritiken, finns inte en enda mening där han ens antyder att han gjort fel som tagit bilden med Erodgan. Man kan inte annat än att dra slutsatsen att varken du eller Özil verkar tycka att Erdogan är en politiker värd att kritisera mer än Stefan Löven, en politiker precis som vilken annan politiker som helst. Du säger hela tiden att du inte sagt att bilden var okej men du säger heller aldrig tydligt att den inte var okej. Hade en spelare tagit en bild med AfD hade du knappast varit lika diplomatisk. Du tar väldigt tydligt avstånd från rasistiska ledare men inte mot Erdogan, varför inte? Förklara snälla varför??

  6 Tumme upp 2018-07-23 01:45:18
  Falk:
  hallå axel.:// Tänk så skev din världsbild blir nu när jag säger att jag är ”höger”. Synd att du använder din åsiktsfrihet till kommentarer som dessa, men det är ditt val.

  Pablo// Bra poäng. Men tror genuint Özil hyser respekt, vilket jag inte kan förstå. Kanske på grund av en djupt rotad turkisk identitet genom sin mamma, som han beskrev i texterna.

  Tumme upp 2018-07-23 01:38:34

  Pablo:
  Moosie, amerikanska idrottare kan neka att träffa Donald Trump utan att deras familjer blir fängslade. Hade Özil nekat att träffa Erdogan och ta foto med honom, så hade Erdogan kanske gått ut och sagt att Özils släkt i Turkiet är gulen anhängare. Då hade de blivit fängslade en efter en. Vill Erdogan ta en bild med en turkisk idrottare då har de nog inget val om de nu inte vill se sina familjer bli stämplade som gulenister och fiender till den turkiska staten.
  Tumme upp 2018-07-23 01:32:52
  hallå axel.:
  Alla vet att vänsterjournalister gillar att skrika "rasister!" Då gäller tydligen inte åsiktsfriheten osv längre. Och en nyanserad diskussion om hurvida özil va helkass eller överlägset bäst i landslaget är omöjlig.


  3 Tumme upp 2018-07-23 01:27:56

  Falk:
  Moosie// Exakt. Kritik blir till rasistiska påhopp när det slutar vara sakligt och börjar handla om ursprung och ras. Vilket hela grejen har mynnat ut i. Stor skillnad mellan kritik och påhopp, man måste se till varje situation. Men i denna krönika skriver jag om rasistiska påhopp och hur detta lett till att han slutar. Hans bild och (ofta rimliga!) kritiken mot den har jag, mig veterligen, redan avhandlat.

  Verkar som om folk helt tittar bort från alla gånger jag explicit sagt att bilden var väldigt tveksam och rakt felaktig. Aldrig kul att tas ur kontext.

  1 Tumme upp 2018-07-23 01:25:19
  Falk:
  Jon//
  Det är faktiskt svart på vitt att Özil får tampas med rasism. Men din poäng är bra, håller med dig. Notera att jag aldrig sade att bilden var okej. Jag bara repeterade vad Özil skrev.

  Jonas//
  Jag har presenterat empiri för xenofobi (AfDs kommentarer om härvan bland annat). Var är ditt för motsatsen? Klimatet i svensk journalistik skulle jag vilja höra mer om, är det en teori eller har du empiri på det också? Tror för övrigt det är bättre att leta efter rasism och xenofobi än att vara en struts.

  En sista sak// Kontext är viktigt. Jag sade för övrigt INGET om att bilden var legitim. Jag repeterade Özils svar och sade att det finns en viss dygd i detta svar. Läs på om dygd, skulle jag säga. Jag menar aldrig att det var rätt att ta bild, menar bara att han förklaring är rättrådig och modig i den rådande situationen. Men genuint, han är en människa med fria val. Men måste även vara redo att ta kritik för sina val, vilket han i viss män missat att göra. Men påhoppen har slutat handla om det. AfDs påhopp är rent rasistiska.

  porter//
  Bra fråga. Turkar har under de senaste decennierna haft en speciellt utsatt position i Tyskland. En westfalisk politiker med turkisk bakgrund vittnade om detta i en intervju med Zeit något år tillbaka, att han får mer rasististiska påhopp än sina kollegor från andra länder. Khedira är tysk-tunis och Boateng är ju tysk-ghanan.

  1 Tumme upp 2018-07-23 01:21:09

  Moosie:
  "Om du var amerikan och fick chansen att hyllas av och prata med Donald Trump, skulle du säga nej? "

  Det är väl precis det som flera amerikaner gjort.


  "Att ta en bild med Erdogan legitimerar inte att bli rasistiskt påhoppad av tusentals"

  Är väl ingen som påstått det heller. Att bli kritiserad behöver inte betyda att man blir rasistiskt påhoppad.

  7 Tumme upp 2018-07-23 01:19:22
  porter:
  Om kritiken mot Özil inte alls har med mötet med Erdogan att göra utan bara handlar om rasism på grund av Tysklands VM flopp, varför är inte Boateng och Khedira ännu mer utsatta för rasism än Özil då, om Özil dessutom var bästa tyska spelare som du säger? Borde inte Boateng och Khedira vara mer uppenbara hatobjekt?
  4 Tumme upp 2018-07-23 00:59:25

  En sista sak:
  "Mesut Özil bekräftade just det jag sade, han förklarade just det ni alla tvekade på. Det har handlat om xenofobi och rasis, mer än någonting annat."

  Så för att Özil bekräftar det du sagt så måste det stämma. Det är som att en Erdogan supporter skulle säga att Erdogan får oförtjänt mycket kritik och att han inte alls är så farlig som alla säger och hänvisa till en artikel där Erdogan säger det.

  Och att fotbollsspelare inte bör ta något ansvar alls om dem tar bilder med fascistiska politiker kan du väll inte på allvar hävda? Du är emot rasism men samtidigt ser du inget fel på att umgås med en fascist som Erdogan? Hur går det ihop?


  8 Tumme upp 2018-07-23 00:44:43
  Jonas:
  Tydligt att du letar efter anledningar att legitimera ditt förra inlägg i denna sörja. Visst, Özil kan absolut ha fått mer kritik än förtjänat. Men det beror på så mycket mer än hans ursprung. Förstår att du så gärna vill att det enbart ska vara rasism, Tyvärr är det inte så, hur mycket du än försöker. Som tidigare nämnt, hade en svensk spelare poserat med Donald Trump hade samtliga journalister varit tvugna att kritisera spelaren. Dessutom gjort det med glädje. Lägg till att Özil är en av de lojaste spelarna i fotbollseuropa, som aldrig levererar när han behövs som mest, och du har en ytterst befogad kritik.

  Klimatet i svensk journalistik är tydlig här. Kritk mot en enskild person. Har personen utländsk bakrund? Om svaret är ja är kritiken rasism. Är personen kvinna är det sexism.

  10 Tumme upp 2018-07-23 00:20:58

  Jon:
  Özil må vara utsatt för rasism i Tyskland, det är mycket möjligt. Men det gör det inte okej för honom att posera med Erdogan och det bör absolut kritiseras, att säga att bilden inte har något med politik och göra utan att Erdogan bara är en person Özil respekterar och tycker om att träffa är ingen godtagbar ursäkt. Det är inte rätt att Özil får bära skulden för Tysklands fiasko även om de bästa spelarna alltid får bära skulden.

  Men Özil borde aldrig fått spela VM efter ha tagit bilden med Erdogan. Det finns inget Özil kan säga som ursäktar en sådan bild. Hade en svensk spelare med syrisk bakgrund stolt poserat med Bachir Al Asaad tror jag ingen hade sagt, aja det är ju hans president och han stöttar honom inte, han bara respekterar honom. Özil har gjort fel också.

  15 Tumme upp 2018-07-22 23:58:59
  Pablo :
  Vill Erdogan ta bild med Özil och Gundogan så hade de nog inget val än att säga ja. Hade de nekat honom så hade Erdogans folk säkerligen spridit rykten om att Özil och Gundogan samt deras familjer är gulenister. Deras familjer som bor i Turkiet hade blivit fängslade en efter en.
  3 Tumme upp 2018-07-22 23:53:30

  Falk:
  Edin///
  ”/.../ he was far more interested in speaking about his own political views /.../” Svårtolkat, men med tanke på de åsikter Grindel presenterat innan fanns nog med minimal tvekan rejäl agenda i det.

  KaffetKokar och McInally//
  (Se länktips) Det här är vad jag menar med institutionell xenofobi och rasism. Jag legitimiserar inte bilden med Erdogan, även om jag anser hans förklaring bära viss dygd, inte heller tror jag ni vill legitimisera detta.

  KaffetKokar// 2.0: Kan jag få din adress så kan jag skicka ett spektrum, fri frakt och porto betalt- du verkar behöva lite nyans.


  Länktips: https://twitter.com/ftamsut/status/10210....
  2 Tumme upp 2018-07-22 23:10:09
  McInally:
  Erdogan fängslar journalister plus en massa annan skit. Ställ inte upp på bild med vidriga människor så blir du nog inte så hårt kritiserad.
  11 Tumme upp 2018-07-22 22:56:21

  KaffetKokar:
  Jag är invandrare. Det är så synd om mig. Bittra människor hittar alltid något att skylla på.
  4 Tumme upp 2018-07-22 22:48:19
  Edin Bajramovic:
  Hur utläste du från Özils text att det var "rena högeråsikter" som Grindel försökte pracka på honom i deras samtal? Och inte saker som att det är fel att fotas med en antidemokratisk diktator? När jag läste Özils text fick jag intrycket att Grindels högersynpunkter var något som Özil grävt fram i ett senare skede.
  5 Tumme upp 2018-07-22 22:46:45

  Jan Johansson:
  Utan att veta ett dugg om enskilda Spelare som personer. Kroppspråk på pla'n säger en del. Personligen gillar jag Andres Iniesta skarpt. No moviestar. Fjantar som Neymar önskar man att han fick dubbla ledbandskador i tre knän och blev frisör. Özil ser tråkig ut. Han är ingen skönhet i grunden men varför ser han så olycklig ut? En kille utrustad med sådan talang? Vafan har han att klaga på?
  5 Tumme upp 2018-07-22 21:55:53
  foreveryoung:
  Detta är inte pågrund av en bild. Özil sa det själv. ”När vi vinner är jag tysk och när vi förlorar är jag invandrare”. Fotboll är en lagsport men människor med invandrar bakgrund är de första som försvinner ur ”laget”. Helt rätt gjort av Özil, VM titeln är i fickan så det finns inget mer att hämta på ett personligt plan. Och det är ingen idé att kämpa för ett land som inte kämpar för dig!
  Postat via SvenskaFans-appen
  1 Tumme upp 2018-07-22 21:47:55

  foreveryoung:
  Detta är inte pågrund av en bild. Özil sa det själv. ”När vi vinner är jag tysk och när vi förlorar är jag invandrare”. Fotboll är en lagsport men människor med invandrar bakgrund är de första som försvinner ur ”laget”. Helt rätt gjort av Özil, VM titeln är i fickan så det finns inget mer att hämta på ett personligt plan. Och det är ingen idé att kämpa för ett land som inte kämpar för dig!
  Postat via SvenskaFans-appen
  9 Tumme upp 2018-07-22 21:47:52
  Axel Falk:
  Jon//

  Det slutade handla om Erdogan någonstans under matchen mot Mexiko. Han har alltid fått skit, även innan bilden, så det är tydligt att ”kritiken” han får inte alls (åtminstone inte bara) handlar om det. Ändamålet helgar inte medlen- Att ta en bild med Erdogan legitimerar inte att bli rasistiskt påhoppad av tusentals. Eller menar du motsatsen?

  Vi är för blinda. Vill inte ens se tydlig xenofobi när det dinglar framför våra ögon. Özils val att ta en bild med Erdogan legitimiseras av en turks vilja att ta en bild med sin president. Osmart ur ett publicistiskt perspektiv, men inte ur ett personligt. Om du var amerikan och fick chansen att hyllas av och prata med Donald Trump, skulle du säga nej?

  4 Tumme upp 2018-07-22 21:47:31

  Jon:
  Hade du sagt samma sak om han tagit en bild tillsammans med Donald Trump, Bashir Al Asaad eller Vladimir Putin. Det har inget med rasism att göra, alla spelare som är korkade nog att ta bilder med Erodgan hade fått kritik oavsett nationalitet. Vad varken du eller Özil verkar förstå är hur djupt kritiserad Erdogan är. Att säga att det inte är politiskt utan bara en person som han respekterar gör inte saken bättre.

  Det är som att hylla Robert Mugabe och kalla alla som kritiserar en för rasister!

  23 Tumme upp 2018-07-22 21:27:07
  ANNONS:

  Fler artiklar om Tyskland

  Inför: Tyskland – Serbien
  Tyskland Tyskland ställs under kvällen mot Serbien i en viktig och intressant värdemätare inför söndagens rafflande EM-kvalmatch mot rivalen Holland borta i Amsterdam.
  2019-03-20 11:30:00

  Krönika: RB Leipzigs osäkra framtid
  Tyskland Stöd är ju kul, men vad händer när stödhjulen tas bort?
  2019-02-22 22:39:15

  Die Fankneipe: VfL Wolfsburg enligt Behnors Ohady
  Tyskland Av fans, för fans. I denna artikelserie intervjuar redaktör Axel Falk olika tyska lags supportrar. De får berätta sin historia och vi lyssnar.
  2019-02-12 07:00:00

  Die Fankneipe: Hertha Berlin enligt Joakim Sparr
  Tyskland Av fans, för fans. I denna artikelserie intervjuar redaktör Axel Falk olika tyska lags supportrar. De får berätta sin historia och vi lyssnar.
  2019-02-05 07:00:00

  Exklusiv intervju med Linus Wahlqvist
  Tyskland Något försenad intervju med Norrköpingsonen Linus Wahlqvist i Dresden. Om livet i Tyskland, skillnader mellan Zweite Bundesliga och Allsvenskan och om man har grädde i carbonara.
  2019-02-04 07:00:00

  Bayersk dominans positiv för den tyska fotbollen
  Tyskland Maktskifte? Måhända, men snart är det business as usual. En analys av 2010-talet och en framtidsgissning.
  2019-01-30 15:04:50

  Adventskalender: Lucke #24
  Tyskland Julafton! Upplösning! Människans godhet!
  2018-12-24 00:01:00

  Adventskalender: Lucke #23
  Tyskland Dan före dopparedan. Död före dopparedan. Lucka 23 i SvenskaFans Tysklands julsaga om Flandern 1914.
  2018-12-23 19:14:00

  Adventskalender : Lucke #22
  Tyskland Medveten försening, blott en timme innan första delen av upplösningen. För alla er som följt- här är lucka 22.
  2018-12-23 17:40:22

  Adventskalender : Lucke #21
  Tyskland Förberedelse för en slutgiltig stridighet i ingenmansland, Karl målar upp en fotbollsinspirerad taktik för överlevnad.
  2018-12-21 23:52:26

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Tysk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Católica besegrade Colo-Colo
  ”Siktet inställt mot Europa”
  Vem tar hem Rookie of the year?
  Vägen till finalerna ska lottas
  Champions League:   Vägen till finalerna ska lottas
  Tampa Bay vinner grundserien
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies