fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhornan
Besökare: 17525 | Inloggade: 44 | Antal medlemmar: 178980
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Intervju med Geoff Cameron, nyckelspelare i Houston Dynamo
  Geoff Cameron, Houston Dynamo.

  Intervju med Geoff Cameron, nyckelspelare i Houston Dynamo

  Geoff Cameron har, sin relativa orutin till trots, vuxit ut till en av Houston Dynamos bästa och viktigaste spelare. 2009 togs han ut i "Årets lag" i MLS och nominerades även till utmärkelsen "MLS Defender of the Year". I februari i år debuterade han för det amerikanska landslaget och experter runt om i USA nämner honom som ett namn för VM-truppen 2014. MLS-sidan här på Svenska Fans har gjort en intervju med Geoff Cameron.

  Med hjälp av ett (uppenbarligen) välformulerat mail till Jonathan Yardley på Houston Dynamos mediaavdelning lyckades jag få iland en intervju med Geoff Cameron, mittback/innermittfältare och en av de viktigaste spelarna i det nämnda laget.
   
  Lite kort bakgrundsfakta om Geoff Cameron är att han är 25 år gammal och kommer ursprungligen från Attleboro, Massachusetts. Efter studier vid och fotbollsspelande för West Virginia University och University of Rhode Island draftades han som nummer 42 totalt i 2008 års MLS SuperDraft. Under sin första säsong som professionell spelare fick han skapligt med speltid, dock främst som inhoppare. Säsongen 2009 blev hans stora genombrott och det till följd av att han klev ned från sin mittfältsposition och började spela mittback. Han spelade alla matcher utom en i grundserien och togs efter säsongen ut i MLS Best XI och nominerades även till MLS Defender of the Year (en utmärkelse som Chad Marshall från Columbus Crew vann). Dessutom spelade han i All Star-matchen mot Everton under sommaren. I februari i år fick han debutera för USA:s landslag i en träningsmatch mot El Salvador. Den gångna säsongen gick, precis som för hela Houston Dynamo, lite tyngre för Cameron, som då återigen klev upp på det centrala mittfältet. En knäskada i slutet av april gjorde att han missade stora delar av den första halvan av säsongen och han spelade bara sexton ligamatcher (av totalt trettio) under 2010. Helt uppenbart, att döma av vad han har att säga, ser han dock ljust på framtiden både för sig själv och för laget!
   
  Till att börja med, berätta lite om din tid som ungdoms- och collegespelare!
   
  Jag växte upp utanför Boston och spelade i ett mångkulturellt område med många olika fotbollskulturer, med folk som pratade spanska, portugisiska och engelska. Jag växte upp i en riktig fotbollsmiljö, spelade klubbfotboll för Bayside United och sen hade jag turen att rekryteras till två bra fotbollsskolor, West Virginia University och University of Rhode Island, för collegespel.
   
  Du draftades av Houston Dynamo inför säsongen 2008, ett lag som hade tagit två raka MLS-titlar. Hur var det att inleda sin professionella karriär i ett sånt starkt och framgångsrikt lag?
   
  Det var kanon, eftersom det fanns flera äldre veteraner som var ledargestalter och de vet vad som krävs för att vinna mästerskap och vad som krävs för att få en lång karriär inom professionell fotboll. Att ha veteraner som ger en råd är till stor hjälp för att komma in i ett lag.
   
  När du nu ser tillbaka på 2008, ditt första år som proffs, vad tänker du om det nu?
   
  Jag lärde mig att tiden flyger förbi. Säsonger går fort och man får inte haka upp sig på en dålig match. Man måste gå vidare, för det kommer snabbt nya matcher. Man måste försöka bevisa något varje match och på träning varje dag och man måste vilja förbättras varje år.
   
  Under 2009 spelade du mest som mittback, en position som du inte hade någon tidigare erfarenhet av (rätta mig om jag har fel). Trots det gjorde du en kanonsäsong och var nominerad till MLS Defender of the Year. Varför gick det så bra, och blev du på något sätt överraskad av dina egna prestationer?
   
  Jag blev överraskad över hur bra allt gick under 2009, men mycket berodde på de färdigheter jag fått som mittfältare. Eftersom jag hade spelat mittfältare var jag van vid att ha bollen vid fötterna och att vara under press, och jag kunde delvis använda mig av det som mittback. Att läsa spelat var något kunde tack vare att jag spelat innermittfältare, det gör man även som mittback. Skillnaden är att man har allting framför sig och man kan se hela planen. Det var stundtals svårt, för jag ville hela tiden vara en del av spelet med boll, men som mittback är man alltid delaktig i spelet på ett annat sätt, genom att organisera och placera sig och andra i rätt positioner.
   
  Houston hade ett bra år under 2009, men den här säsongen var väldigt dålig. Vad är din förklaring till det? Hur mycket kan förklaras av förlusten av Ricardo Clark och Stuart Holden?
   
  ”Stu” och ”Rico” var helt klart två väldigt bra landslagsspelare, så vi saknade dem. Vi kände ändå att vi hade tillräcklig kvalitet för att ersätta dem. Men det var mycket ”mentala misstag” och ojämnhet och otursamma situationer där vi inte kunde avgöra matcher. Så fort vi gjorde ett misstag blev vi straffade. Tidigare år, när vi gjort misstag, har det alltid funnits någon som täckt upp. Jag tror dock att det här året kommer att göra oss bättre, för många av de yngre spelarna blev tvungna att kliva fram och det gav dem mer speltid, så nu har de mer erfarenhet inför nästa år.
   
  Även om den gångna säsongen var undermålig, tycker du att några av dina lagkamrater gjorde bra ifrån sig? Och vad tycker du om ditt eget spel under säsongen? Jag antar att knäskadan var ett ordentligt bakslag för dig?
   
  Jag tycker nog att de jämnaste spelarna var Lovel Palmer och Andrew Hainault, speciellt Lovel som är ny i ligan och som gick igenom en övergångsperiod för att förstå att spelet här är annorlunda. Gällande min egen insats så tycker jag att den var rätt bra, i synnerhet i inledningen av säsongen innan jag blev skadad. Efter skadan tycker jag att jag kom tillbaka bra och avslutade starkt.
   
  Vad måste göras av Houston för att få en bättre säsong 2011?
   
  Till att börja med måste vi vara positiva. Vi hade det tungt stundtals den gångna säsongen, men jag tycker att vi lärde oss att övervinna svårigheterna under säsongens gång, och vi avslutade året med en av våra bästa insatser mot Seattle (vinst med 2-1, efter att just Geoff gjort 1-0, min anm.). Så vi måste ta med oss det spelet in i försäsongen och till inledningen av nästa säsong.
   
  Vad kan du säga om Dominic Kinnear som tränare?
   
  Han är en väldigt bra tränare och han är rakt på sak. Han ger yngre spelare chansen och han är en ”spelarnas tränare”. Han förstår spelare eftersom han själv var en och han vet hur man får ut det bästa ur en.
   
  När du spelar mittback, vem tycker du är den svåraste anfallaren i MLS att spela mot?
   
  Jag tycker att Juan Pablo Ángel är en av de svåraste att spela mot, eftersom hans rörelse i och runt straffområdet är väldigt, väldigt bra. Man tror att man har honom i ett ögonblick, och så plötsligt har man det inte. Omar Cummings är också svår att möta eftersom han är så snabb.
   
  När du spelar innermittfältare, vem tycker du är svårast att spela mot då?
   
  En spelare som jag jämför mig med och som är en bra spelare, och som jag gillar att spela mot, är Osvaldo Alonso från Seattle. Han är en bra, rejäl spelare. För mig är han en av de svåraste motståndarna, eftersom han kan allt och har bra arbetskapacitet.
   
  Ser du dig själv som mittfältare eller försvarare nu? Vilken position föredrar du?
   
  Jag gillar båda positionerna. Mot slutet av min karriär tror jag att jag kommer att bli mittback enbart, men för tillfället kan jag utnyttja mina styrkor, som min arbetskapacitet och min teknik, som innermittfältare. Men jag har inga problem med att spela mittback. Jag känner mig bekväm där, i synnerhet när jag spelar med Bobby Boswell. Vi har bra förståelse för varandras styrkor och svagheter, och jag tycker att vi visade det under 2009.
   
  Hur skulle du beskriva dig själv som spelare för någon som aldrig har sett dig spela?
   
  På planen är jag lång, hårt arbetande, jag har bra arbetskapacitet, jag är teknisk och kreativ med bollen. Dessutom hatar jag att förlora. Jag har ett driv som jag tror är speciellt eftersom jag har fått jobba för allt i livet och jag vet hur svårt det kan vara. Det får mig att uppskatta allt som har hänt och alla möjligheter jag har fått. Så jag vill ge allt på planen, och även om jag har en dålig match så arbetar jag arslet av mig.
   
  Du debuterade i landslaget i februari i år. Vad tror du om dina chanser att etablera dig i landslaget?
   
  Jag skulle verkligen vilja vara med i det amerikanska laget i Gold Cup nästa år. Det är ett mål som jag har, och förhoppningsvis får jag den chansen. Men jag ska koncentrera mig på mig själv och göra bra ifrån mig för mitt klubblag och se till att prestera regelbundet, då kommer resten att ta hand om sig själv.
   
  Om du skulle lämna MLS, vilket land (och eventuellt vilken klubb) skulle du vilja spela i då?
   
  Jag skulle gärna spela i någon av de stora europeiska ligorna. Bundesliga, Premier League, Italien, Spanien, Portugal… Var som helst där klassen är hög.
   
  Många stora namn har kommit till MLS på senare tid. Vad tycker du om den utvecklingen? Är det enbart positivt för ligan och amerikansk fotboll eller finns det några nackdelar?
   
  Det är bra att ta in de här spelarna, för det drar folk till läktarna och gör ligan mer känd i USA, vilket är bra för ligan. Det medför också lite ”drama”, för många säger att de här spelarna är på väg nedåt och på väg att lägga av. Jag tycker inte att det stämmer överhuvudtaget.
   
  Los Angeles Galaxy och New York Red Bulls tog in stora namn som är kända över hela världen och de tog sig inte ens till finalen. Vi har riktigt bra konkurrens här och de spelarna skulle hålla med om att amerikansk fotboll har tagit kliv framåt och håller bra klass.
   
  MLS fick en del uppmärksamhet i svensk media efter Fredrik Ljungbergs flytt till Seattle (och senare Chicago). Vad tycker du om hans insatser i MLS?
   
  Jag tycker att han gjorde bra ifrån sig under sitt första år i Seattle. Jag spelade med honom i All Star-matchen mot Everton, och han verkar vara en trevlig kille och en bra spelare. Jag har inte full koll på vad som hände det gångna året, men helt klart gick inte saker och ting lika bra för honom.
   
  Du spelade under en och en halv säsong med Chris Wondolowski, när han spelade för Houston. Är du lika förvånad som alla andra över hans fantastiska säsong 2010, eller trodde du att han var kapabel till detta?
   
  Jag är inte ett dugg förvånad. Han var alltid vår bästa avslutare på träningar och jobbade alltid hårt. Jag tror att han behövde byta lag och få en nystart. Han förtjänade det här och jag tror att många i laget är glada för hans skull.
   
  Hur är fotbollsklimatet i Texas i allmänhet och i Houston i synnerhet? Är det annorlunda jämfört med där du växte upp i Massachusetts?
   
  Jag tycker att det är ganska lika, för båda är mångkulturella områden och det finns många olika etniciteter. Boston är kanske mer mångkulturellt, det finns så många olika kulturer runtom i Bostonregionen. Under min uppväxt spelade jag i ett lag med spelare från fyra eller fem olika platser, och alla hade olika fotbollsbakgrund med olika spelstilar. Jag spelade med killar från Centralamerika, Portugal, Skottland och USA och det gjorde det hela väldigt unikt. Här i Houston är det en stor fördel att man kan spela utomhus året runt, medan man uppe i norr bara kan spela utomhus några månader för att sedan spela inomhus, vilket är helt annorlunda.
   
  Vad anser du måste göras för att göra MLS till en än bättre liga?
   
  Jag skulle vilja att vi ändrar spelschemat (till höst-vår, min anm.), så att vi ligger på samma ”tidslinje” som de andra länderna. Jag tror att vi skulle kunna hantera biten med det kalla vädret för det lyckas de med i Europa, med minusgrader i England och Tyskland. Vi skulle då kunna spela mer mot europeiska lag i träningsmatcher eftersom alla skulle försäsongsträna samtidigt. MLS-lagen skulle bli mer tillgängliga för att spela mot europeiska lag.
   
  Till sist, om någon som inte följer MLS läser den här intervjun, berätta varför han/hon ska börja göra det!
   
  Jag tycker att MLS är en jättebra liga eftersom det är bra skicklighetsnivå och ligan är på frammarsch. Väletablerade spelare spelar här och det flyttar även spelare härifrån till några av toppligorna i världen, så man kan se stjärnor födas i MLS innan de går till stora klubbar. Jag tycker att vi är minst lika bra som de skandinaviska ligorna, och det har vi visat några gånger i försäsongsmatcher, så jag tycker att alla skandinaviska fotbollsfans ska kolla in MLS!
   
  Vi tackar Geoff Cameron för att han tog sig tid, och ett stort tack även till Jonathan Yardley som drog i trådarna och gjorde så att intervjun blev av! För övrigt ska det nämnas att Houston nu på onsdagskvällen meddelade att Cameron har förlängt kontraktet till och med säsongen 2014.


  0 KOMMENTARER      3746 VISNINGAR
  JOHAN DYKHOFF
  2010-12-16 10:00:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om USA

  Sammanfattning, omgång 27
  USA Här följer en sammanfattning av omgång 27 av MLS, en omgång som bl.a. innehöll en Atlantaseger när de invigde sin nya hemmaarena, Nemanja Nikolics första mål efter nio raka mållösa matcher och en förlust för Houston Dynamo i deras första hemmamatch sedan Hurricane Harvey.
  2017-09-12 22:50:00

  Sammanfattning, omgång 26
  USA Här följer en sammanfattning av omgång 26 i MLS, en omgång som på grund av VM-kvalmatcherna bara innehöll fyra matcher. Bl.a. gjorde Kei Kamara sitt första hattrick i MLS och både Chicago Fire och Los Angeles Galaxy bröt förlustsviter.
  2017-09-06 09:30:00

  Hemmaförlust mot Costa Rica för USA
  USA USA rådde inte på Costa Rica hemma på Red Bull Arena i VM-kvalet i CONCACAF. Costa Rica vann med 2-0 efter att San Jose Earthquakes anfallare Marco Ureña gjort båda målen. Costa Rica tog därmed ett jättekliv mot en säkrad VM-plats, medan USA får göra upp om den tredje direktplatsen i konkurrens med Honduras och Panama.
  2017-09-02 15:15:00

  Sammanfattning, omgång 25
  USA Här följer en sammanfattning av omgång 25 i MLS, en omgång som bl.a. innehöll nya förluster för Los Angeles Galaxy samt ett kryss i New York-derbyt.
  2017-08-30 08:20:00

  Fem toppar och fem floppar under MLS-säsongen 2017
  USA Johan Dykhoff listar fem toppar och fem floppar under MLS-säsongen 2017. Bland annat nämns Toronto FC, som är på väg mot den bästa säsongen någonsin i MLS:s grundserie.
  2017-08-29 21:15:00

  Sammanfattning, omgång 24
  USA Här följer en kortfattad sammanfattning av omgång 24 i MLS, en omgång som bl.a. innehöll Chicago Fires första hemmaförlust för säsongen, ytterligare ett mål av David Villa som därmed utökade sin ledning i skytteligan samt ett bisarrt och matchavgörande självmål i matchen mellan Colorado Rapids och D.C. United.
  2017-08-22 09:00:00

  Los Angeles Galaxys lagkapten flyttar hem till Belgien
  USA Los Angeles Galaxys mittbacksbjässe och lagkapten Jelle Van Damme flyttar hem till Belgien och Royal Antwerp. Van Damme kom till Galaxy inför fjolårssäsongen och gjorde stor succé sin första säsong, som slutade med att han kom med i "Årets lag" och nominerades till "Defender of the Year"-utmärkelsen. Galaxy får motsvarande $235,000 för försäljningen av Van Damme.
  2017-08-19 12:16:00

  Intervju med Mark Verso, "Säsongens lag"-anfallare i PDL
  USA Johan Dykhoff intervjuar Mark Verso, anfallare i FC Golden State Force som kom med i "Säsongens lag" i Premier Development League den gångna säsongen efter att ha öst in poäng.
  2017-08-19 11:50:00

  Colorado Rapids sparkar tränaren
  USA Colorado Rapids, som ligger näst sist i Western Conference med tio poäng upp till slutspelsstrecket, sparkar tränaren Pablo Mastroeni. Mastroeni var inne på sin fjärde säsong som huvudtränare för Colorado och ersätts på interimsbasis av den tidigare assisterande tränaren Steve Cooke. I Colorado Rapids finns bl.a. svenskarna Axel Sjöberg och Mohammed Saeid.
  2017-08-16 08:43:00

  Sammanfattning, omgång 23
  USA Här följer en sammanfattning av omgång 23 av MLS, en omgång som bland annat innehöll Clint Dempseys 50:e mål för Seattle, ett rött kort för Kaká och ytterligare en förlust för Los Angeles Galaxy.
  2017-08-15 20:18:00

  ANNONS:
  ANNONS:
  Senaste nytt på SvenskaFans.com
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Bologna ville mest – och Inter föll
  Snart dags för World Cup
  Hubocan flyttar till Trabzonspor
  Lindström avgjorde för Skellefteå
  Tack och hej för den här gången
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM FSport Prylhörnan Leovegas
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies