fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 68640 | Inloggade: 139 | Antal medlemmar: 183441
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Alexis Sánchez lägger locket på och tokhyllar sina svenska lagkamrater
  För mer än 10 år sen debuterade Alexis Sánchez på Råsunda. Nu ska en mer mogen och erfaren spelare ställa sig mot Sverige på lördag.

  Alexis Sánchez lägger locket på och tokhyllar sina svenska lagkamrater  Jag befann mig på plats under träningen som var öppen för pressen. Därefter väntade en presskonferens med Alexis Sánchez. Större delen av presskonferensen ägnades åt att reda ut problemet som har uppståt då målvakten tillika lagkaptenen - Claudio Bravo - valde att inte dyka upp till landslagssamlingen trots att han var kallad. Alexis Sánchez var noga med att förklara att han, tillsammans med alla sina lagkamrater hade diskuterat frågan och kommit överens om att han skulle kliva fram och framföra deras åsikter för oss i pressen. Vidare pratade Sánchez om sina svenska lagkamrater i Manchester United, sin aktuella situation i Manchester United och sina varma känslor för de chilenska fansen i Sverige samt Sveriges betydelse för hans professionella karriär


  Det var en liten skara på cirka 5-7 journalister och reportrar, mestadels från Chile som hade samlats i Tele2 Arenas sal för presskonferens. På förhand var det endast sagt att en spelare skulle prata, men inte vilken spelare det handlade om. Nyheten att Sánchez var den utvalde spelaren togs emot med stor glädje bland alla inblandade då det har varit mycket spekulationer på sistone kring en potentiell spricka i truppen.
  När Sánchez slutligen kom in i salen för att svara på frågor från nyfikna journalister och reportrar överraskades han av det lilla antal journalister på plats, något han skämtsamt kommenterade:
  “Är det bara ni här? Jag förväntade mig att det skulle vara fullt här.”

  När Sánchez sedan hade suttit sig ner började frågorna hagla:

  Det har nästan gått 12 år sedan du debuterade med landslaget här i Sverige när du endast var 17 år. Igår när du landade togs du emot på flygplatsen som en superstjärna. Hur har dagens Alexis förändrats jämfört mot den Alexis som debuterade här som 17-åring?
  “Det har gått lång tid sedan jag debuterade här som 17-åring och det är mycket fint för mig och min karriär att återvända hit till Sverige - var jag inte har varit på väldigt länge - och återigen få träffa de människorna som har mottagit mig så väl, vilket är väldigt fint för mig. Idag är jag mer mogen och mer erfaren. ”


  Den här processen överskuggas av ett mörkt moln. Men trots det kunde man se mycket glädje idag på träningen. Hur mår gruppen?
  “Jag ska förklara: Igår kom jag under natten. Vi hade ett möte med alla spelarna och diskuterade temat om den nye tränaren, processen efter att inte ha kvalificerat till VM och det som hände med Claudio (Bravo, red. anm.). Var och en fick chansen att säga vad de själva tyckte oss spelare emellan. Vi beslöt att det inte ska pratas mer om vad som händer och sägs om Claudio. Vi stänger ämnet nu. Med lagkamraterna pratade vi om vem av oss som skulle våga komma ut hit idag och prata med er för att få ett slut på diskussionen. Alla tyckte att jag skulle ta ordet och därför är jag här och representerar mina lagkamraters röster.”


  Angående situationen med Claudio Bravo
  “Gällande Claudio - jag ringde och pratade med honom och sa ‘Claudio det är viktigt att du är med oss i processen med det nya landslaget, det är inte enkelt att vara kapten - något jag förstår mycket väl. Men jag tycker att vi måste diskutera detta i grupp’. Ingen är arg på honom, men alla vill prata ut ansikte mot ansikte - som sig bör. Alla dörrar är öppna för honom här. Vi vet att han är kaptenen, han har nått stora framgångar och lyft trofféer för Chile. De påhitt som sägs utifrån gällande bråk och liknande är något vi alla måste diskutera tillsammans för att kunna få slut på.”


  Gällande Claudio Bravos klagomål angående träningen
  “Angående det måste han komma hit och prata med er. Han är den bäst lämpade att kommentera det. Som jag sa innan, kom vi lagkamrater överens om att detta ska bli den sista gången vi pratar om Claudio. Han måste komma och prata med oss, alla dörrar är öppna. Angående vad han har sagt så är det han som måste förklara sig för er, det är hans åsikter och det är två helt olika saker. En sak är att gruppen mår bra och är lyckliga, att det bara ska pratas om fotboll. Inte om problem eller rykten.”


  Hur ska vi isåfall tolka det du bland annat har lagt upp på sociala medier då du la upp en bild på gruppen nu med caption “Familjen” och när Vidal skriver “Här är vi allihopa”?
  “Det har gått lång tid sedan vi missade VM. Vi är en familj, inklusive Claudio, och det är viktigt. Som jag sa innan har jag ringt honom och sagt att jag vill ha honom här och att han inte ska svika den nya tränaren. För den nye tränaren är det svårt att komma in när det redan finns problem i gruppen. Det är viktigt för mig att vi är som en familj. Gällande sociala medier vet vi att vi inte kan styra hur ni ska tolka det men för att få slut på spekulationerna har vi sagt ni att vi stänger ner ämnet. Vi vill inte prata mer om problem, vi vill bara prata om den kommande matchen mot Sverige på lördag, att inleda den nya processen på ett bra sätt, att underlätta för den nya tränaren.”


  Vad har förändrats i gruppen sedan Confederations Cup i Ryssland till idag?
  “När man missar VM händer mycket saker. Det blir tjafs och diskussioner. Interna saker som ni inte får reda på. Syftet när vi kom hit (till Sverige, red. anm) var att vi skulle prata ut och lösa det. Det är saker som pratas om i omklädningsrummet som inte går att berätta för er. Dörren är öppen för Claudio att komma och prata ut om allt. Vi vill prata om fotboll, den nya generationen, det nya projektet med den nya tränaren.”


  Vad har Vidal gjort för att lösa situationen?
  “Vidal hade sagt till honom att det är fundamentalt att du kommer, du är vår kapten, du är viktig. Han (Claudio Bravo, red. anm,) har nog sina anledningar och han kommer nog komma hit och sätta sig och förklara sina synpunkter för er och internet i laget.”


  Tror du han kommer tillbaka till landslaget?
  “Jag känner självklart att han kommer tillbaka. Han är en erfaren och mogen spelare. Fram tills dess får vi respektera hans beslut.”


  Nu när Bravo inte är här behöver någon av er vara kapte, hade du kunnat tänka dig att vara kapten?
  “Ja, absolut. Det finns en kapten och det är Claudio men om jag måste vara kapten någon gång är jag lycklig i det.”


  Angående sin tröga adaption i Manchester United
  “Eftersom jag ställer höga krav på mig själv förväntade jag mig mer av mig själv när jag kom till United, som är en stor klubb. Jag tvekade över att komma till landslaget eftersom det är en stor förändring att flytta, nya lakamrater, nytt kapitel i januari. Jag fick ändra allt väldigt snabbt och jag hade bett ‘El profe’ (Reinaldo Rueda, red. anm) om att få stå över dessa matcher. Men jag jag tänkte efter och pratade med Claudio och sa att vi alla måste vara där och samlade för att kunna börja en ny etapp. Det har varit en brysk förändring för mig för det är första gången jag byter klubb i januari månad och det har varit ett tufft år för mig. Vi missade VM, jag kom till min klubb som då var Arsenal och skadade mig. Det har hänt mycket i mitt liv."


  Angående frustrationen i somras vid en utebliven övergång
  “Vid ett tillfälle avbröts en övergång. Jag skulle till ett annat lag vilket inte blev av och tillsist hamnade jag i Manchester United - som är ett av de största lagen i världen.”


  I din nya klubb - Manchester United - har du två svenska lagkamrater: Zlatan Ibrahimovic och Victor Nilsson Lindelöf. Varav Victor kommer spela på lördag. Vad anser du är hans starkaste kvalitéer och har ni pratat något inför matchen?

  På grund av att jag var tvungen att ställa följande fråga på svenska för inspelningens skull blev Sánchez sittandes som ett frågetecken och sa: “Det gäller Zlatan och Victor va? Så mycket förstod jag”, samtidigt som skratt utbröt i salen. Kändes skönt att kunna bidra till en lättare stämning i salen efter att ha pratat om all tjafs runtom. Sánchez svar lydde:

  “Gällande Zlatan känner ni alla redan till vem det är, jag träffar honom varje dag på träningarna. Jag älskar att spela med honom på grund av hans kvalitéer. Han har vunnit allt inom fotbollen. Jag förväntar mig att fortsätta träna med honom och spela en match tillsammans. Gällande Victor så pratade vi och han frågade mig om jag skulle spela på lördag och jag sa: ja, jag ska spela och vi ska försöka vinna över er.”


  Anser du att Zlatan borde komma tillbaka till landslaget?
  “Jag tror att jag har tränat med Zlatan i en och en halv månad och kvalitéerna han besitter är imponerande. Vi brukar prata och ta en kopp kaffe tillsammans varje morgon. Jag tycker att det är synd för han bör fortsätta spela för sitt land.”

  Det finns många chilenska fans i sverige. Detta är onekligen en viktig match för de. Hur ser du på matchen?
  “Jag blev imponerad av alla chilenare som var här och tog emot mig igår när jag kom. Jag var här 2007 med landslaget och blev mycket varmt omhändertagna och jag förväntar mig att matchen på lördag kommer bli en mycket fin match för er som för oss.”

  Nu ville den pressansvarige, Maria Jose Vasconcelos, avsluta frågestunden och Sánchez sken upp i ett stort leende och utbrast i skämtsam ton: “Är vi överens om att vi är klara med ämnet (om Bravo)?”

  Vi hann klämma in en sista fråga och det var angående vilka känslor han har inför den nya etappen med den nya tränaren
  “Gällande den nya tränaren så hade vi precis den första träningen med nya spelare och vi måste hjälpa den nya tränaren, inte ge honom mer problem. Kunna hjälpa landslaget och de som kommer underifrån. Vi vill vinna den första matchen och bevisa att vi kan vara med i nästa Copa America i Brasilien och i VM i Qatar.”  Nästa presskonferens är inplanerad på fredag den 23:e mars, kl 12.15. Den som väntas sitta och svara på frågor är den nya förbundskaptenen - Reinaldo Rueda. Ni kan självfallet ta del av den presskonferensen live eller i efterhand via mitt Twitter-konto eller vår facebook-sida.


  0 KOMMENTARER      2467 VISNINGAR
  MARCOS RIVEROS
  marcos__andres@hotmail.com
  På Twitter: marcosriveros_
  2018-03-22 17:13:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  ANNONS:

  Fler artiklar om Chile

  Universidad Catolica är chilenska ligamästare
  Chile Till slut så är den chilenska ligan avgjord och det var Universidad Catolica som tog titeln efter vinst 1 – 2 borta mot Deportes Temuco i en match som var betydligt mer dramatisk än vad den behövde vara.
  2018-12-03 17:09:00

  Rafflande avslutning att vänta i den chilenska liga
  Chile Med endast tre omgångar kvar att spela av den chilenska högsta ligan är det mycket jämnt i toppen. Universidad Catolica kunde i den 27:e omgången i praktiken ha i stort sett säkrat ligatiteln men förlorade mot rivalerna och konkurrenterna Universidad de Chile och nu väntar istället en spännande avslutning.
  2018-10-30 10:33:00

  Chilesidans redaktion
  Chile När Chiles gyllene generation befinner sig på toppen av karriären, förtjänar dess lojala och passionerade fans aktuell läsning om de tvåfaldiga sydamerikanska mästarna. Därför har vi tagit initiativet att krita ner våra tankar i ord. Till en början består vi utav två fotbollsnördar.
  2018-08-09 17:16:00

  Spelarprofil: Paulo Díaz
  Chile
  2018-06-15 00:08:43

  Officiellt: Manuel Pellegrini ny manager för West Ham
  Chile Den välmeriterade chilenske tränaren – Manuel Pellegrini – ryktades tidigare vara en kandidat för det chilenska landslaget. Nu har han skrivit på ett treårskontrakt för West Ham United och tar över efter David Moyes.
  2018-05-22 13:10:00

  "Alexis bör spela lite annorlunda" - uttalanden efter matchen mot Danmark
  Chile Efter kvällens match mot Danmark uttalades sig flera spelare om insatsen och läget i laget. Förbundskaptenen Reinaldo Rueda passade på att poängtera att han tycker att Alexis Sánchez bör ändra sitt sätt att spela.
  2018-03-27 23:58:00

  Danmark 0:0 Chile - Oavgjort på Ålborg Portland Park
  Chile Mitt under den kyliga marskvällen tog Danmark emot Chile på Ålborg Portland Park. Matchen slutade oavgjort och det är svårt att dra några riktigt stora slutsatser efter denna match.
  2018-03-27 22:56:00

  Startelvan inför Danmark - Chile
  Chile Som väntat gör Reinaldo Rueda tre byten i Chiles startelva mor Danmark.
  2018-03-27 19:21:00

  Ett föryngrat Chile tar sig an Danmark i nästa steg av "den nya processen"
  Chile Efter att ha slagit Sverige med 1-2 i lördags på Friends Arena, tar sig nu det chilenska landslaget an det danska landslaget i nästa steg av “den nya processen” - som de själva gärna kallar det.
  2018-03-26 23:18:00

  Matchrapport: Sverige 1:2 Chile - Rueda höll sitt ord
  Chile Så var det äntligen dags för matchen vi längtat och suktat efter så länge, Sverige mot Chile på Friends Arena. En drömmatch för oss med kopplingar till de båda nationerna.
  2018-03-25 08:00:00

  ANNONS:
  ANNONS:
  Senaste nytt på SvenskaFans.com
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Bales tidiga mål säkrade tre poäng
  River Plate blev mästare
  ”Vi måste upp på vår toppnivå”
  Newcastle föll i slutminuterna
  Hoppet lever för Tottenham
  Champions League:   Hoppet lever för Tottenham
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies