Här är utlandsproffsen som skribenterna helst ser i Allsvenskan

Här är utlandsproffsen som skribenterna helst ser i Allsvenskan

Skribenterna har valt ut ett svenskt utlandsproffs som de väldigt gärna ser flytta hem i sommar för att representera deras förening.

Varje sommar spekuleras det om att diverse utlandssvenskar ska komma hem igen och det här året är sannerligen inget undantag då vi redan har fått se några hemvändare återvända till Allsvenskan samtidigt som det ryktas om att fler är på ingång.

Av den anledningen valde undertecknad att fråga ett gäng skribenter om vilket svenskt utlandsproffs de helst hade sett komma hem i sommar för att representera deras klubb.
 



» LÄS ÄVEN: Här är skribenternas drömvärvningar från konkurrenterna
» LÄS ÄVEN: Här är spelarna som är redo för utlandet enligt skribenterna

 

Samtliga redaktioner har blivit tillfrågade att delta och svaren från de som valt att ställa upp finns att tillgå här nedan. Artikeln skapades innan Marcus Danielson och Sam Larsson genomförde sina övergångar.

Vilket utlandsproffs hade du helst sett flytta hem för att spela för din klubb?

Viktor Rundlöf – AIK-redaktionen:
- Robin Quaison. Den före detta AIK-spelaren har spenderat drygt ett år i Saudiarabien och är 28 år. Därför borde en återkomst till AIK inte vara allt för långt borta. Jag och de flesta AIK-supportrarna hyser varma känslor kring Quaison och en hemkomst till klubben i hans hjärta skulle vara enormt mäktigt att bevittna. Att eventuellt få se Quaison och Guidetti få spela ihop hade kittlat rejält.

Henrik Zackrisson – Malmö-redaktionen:
- Pontus Jansson. Jag hoppas att han kommer hem nästa sommar.

Melvin Malmberg – Häcken-redaktionen:
- Väldigt svår fråga detta. Hade förmodligen sagt Simon Gustafson om inte han redan var klar, så kan inte säga honom och jag väljer i stället att säga Robin Jansson. Mittbacken har representerat Häcken i ungdomssammanhang, men är mer känd för sitt år i AIK. Han skulle tillsammans med Even Hovland bilda en av Allsvenskans finaste mittbackspar.



Maximilian Damm – Elfsborg-redaktionen:
- Simon Hedlund hade verkligen varit roligt att se. Blixtsnabb och målfarlig.

Håkan Ericsson – Varberg-redaktionen:
- Erion Sadiku i Genoa. En Varbergskille som under ett och ett halvt år försökt slå sig fram i Genoas primaveralag. 21 år och behöver få spela seniorfotboll. Gjorde det bra den speltid han fick i Allsvenskan 2020 (24 matcher) och skulle troligen vara en än bättre spelare nu. Dessutom vill Varberg stärka den lokala förankringen i klubben. 

Adam Lannebo – Djurgården-redaktionen:
- Marcus Danielson utan tvekan. Han kommer troligtvis gå in som Allsvenskans bästa mittback och göra Djurgården till en av seriens bästa försvar.

Philip Semmler – IFK Göteborg-redaktionen:
- Samba-Sam Larsson. Han kan vara direkt avgörande i hur det går för Blåvitt under hösten. Jag tror stenhårt på att han kommer vara ett lika positivt tillskott i IFK som Marcus Berg har varit. 



Linus Härenstam – Degerfors-redaktionen:
- I dagsläget hade det inte varit fel med en defensiv härförare, säg till exempel Marcus Danielsson. Han ryktas ju återkomma till Allsvenskan och Djurgården och skulle kunna spela en viktig roll i DIF för att säkra det allsvenska kontraktet.

Jack Holm – Hammarby-redaktionen:
- Man vill ju se om sina egna och det känns som att både Emil Roback och Aimar Sher har "unfinished business" i Hammarby. Men vidgar man vyerna behöver vi en anfallare. Kanske är både Mikael Ishak och Branimir Hrgota fortfarande lite för bra för Allsvenskan, men drömma går ju. 

Sanel Topic – Värnamo-redaktionen:
- Det skulle vara kul att se Viktor Claesson tillbaka på Finnvedsvallen en dag. En av föreningens bästa spelare någonsin och en riktig kämpe. 

*  *  *

Vilket svenskt utlandsproffs hade du helst sett i Allsvenskan?
Dela gärna med dig av din åsikt i kommentarsfältet nedan, men kom ihåg att hålla god ton!

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-07-19 07:15:00
Author

Fler artiklar om Svensk Fotboll