Fem heta hemvändare

Fem heta hemvändare

Under onsdagen gjorde Elfsborg klart med Martin Ericsson. Hemvändarna är ett återkommande inslag under Allsvenskans Silly Season. Vilka kan vi hoppas på att få återse i vinter?

1. Micke Nilsson, Panathinaikos
Intresserade: Halmstad, Malmö
Kommentar: Det råder ingen tvekan om att Micke Nilsson kommer vända hem till Allsvenskan. Frågan är bara när? Kontraktet går ut till sommaren och för en månad sedan hade han besök av Janne Andersson och det mesta talade för en flytt till Halmstad redan i januari. Nu har det tagit en helt ny vändning - Micke spelade i nästan samtliga matcher i november, även i Champions League. Malmö har också visat intresse för landslagsmannen och kommer säkerligen ge sig in i matchen, även om Halmstad är klara favoriter.

2. Daniel Nannskog, Stabaeck
Intresserade:
Malmö, Stockholmsklubbar?
Kommentar: Skyttkungen i Norge blev i höst framröstad som den bäste utlänningen i Tippeligans historia. Nannskog är egentligen sjukt underskattad i Sverige, trots sina 34 år. Han har aviserat en flytt i januari och meddelat att Stockholm ligger närmast till hands. Intresse finns på flera håll, om än inga konkreta anbud har avslöjats ännu.

3. Karl Svensson, Caen
Intresserade:
IFK Göteborg
Kommentar: Helt fast på bänken i franska Caen. Det har svängt snabbt för VM 2006-mannen. Har själv sagt att han kan tänka sig en flytt till Allsvenskan och då IFK Göteborg. Blir Blåvitt av med Sigurdsson eller Bjärsmyr är Kalle Svensson en utmärkt ersättare som går före Risp av ekonomiska skäl.

4. Goran Slavkovski, Inter
Intresserade: Malmö?
Kommentar: Efter den sensationella debuten i Inter-tröjan som lagets yngste spelare någonsin har det mest strulat för Goran. Skulle lånats ut till Hajduk Split men Inter stoppade affären i sista sekund. Besviken på sin klubb tog sig Goran till Malmö och har tränat med MFF under hösten. Dags att börja om på ny kula för 19-åringen i MFF? Kontrakt till 2010.

5. Sharbel Touma, Mönchengladbach 
Intresserade:
AIK?
Kommentar: Den förre Djurgårds-, AIK- och Halmstadmittfältaren är helt utfryst i Mönchengladbach. Tränare Meyer låter honom endast spela i reservlaget och i januari är det dags att röra på sig. Till Fotbollskanalen har 29-årige Touma sagt att han kan tänka sig Allsvenskan men då är Stockholm det enda alternativet. 1,5 år kvar på kontraktet.

Bubblare: 
Fredrik Risp, Ankaraspor - fast på bänken men ser ut att stanan till sommaren. IFK Gbg är enda alternativet.

Rade Prica, Sunderland - frysboxen. Lämnar i januari. Helsingborg tänkbart alternativ i Allsvenskan, men stannar nog i Europa ett tag till.

¤¤¤
Diskutera nedan och i vårt forum!

Linus Sunnerviklinus.sunnervik@svenskafans.com2008-12-04 14:00:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen