Silly Season-bloggen: Reyes klar för Sevilla – De Rossi väljer Roma?

De Rossi väljer Roma?
Enligt De Rossis agent har nu Roma-sonen lyssnat till sitt hjärta och bestämt sig för att stanna i Rom och Roma. Trots luktraktiva bud från Manchester City. Nu hoppas De Rossi och hans representanter på en lösning med Roma.  – Min känsla är at vi kommer komma överens, det vi inte är överens om är prislappen på minimumklausulen som vi vill ha in i kontraktet till sommaren så vi kan omvärdera situationen då, säger De Rossis agent.
[SkySports]
[De Rossi - Den vita röken kommer idag]

På SvenskaFans:

David Pizarro till Juventus?
Enligt Gazzetta dello sport ska det skurits sig rejält mellan Roma och David Pizarro och chilenaren ska ha lämnat Romas träning utan tillstånd mitt i en övning. Juventus sägs bevaka situationen noga och har ett stort intresse för mittfältaren.
[Pizarro åker hem till Chile]
[Pizarro bråkar sig närmare Juventus?]

Reyes klar för Sevilla
Det har varit på gång i månader, men nu är det helt klart att Jose Antonio Reyes återvänder hem till Sevilla där han en gång spelade under hela sin ungdomskarriär fram tills han blev 21 år då Arsenal lockade. Men nu återvänder han 28 år gammal till klubben som fostrade honom. Transfersumman från Atletico sägs ligga på 3,5 miljoner euro och kontraktet mellan Reyes och Sevilla sträcker sig över sommaren 2015.
[Sevillas Silly Season]

Petr Cech ser ut att bli kvar i Chelsea
Trots svag form under året ser det ut att bli en förläning i Chelsea för Petr Cech. Som varit i Chelsea och sju år och gjort 240 ligamatcher, han medger dock att han lockas av att testa vingarna i en annan liga. - Jag har varit här i sju år och har varit mer eller mindre given i startelvan, så jag stannar mer än gärna. Ända sedan jag var ung har jag velat spela i en klubb som är bland dem bästa i världen och Chelsea är med i världens bästa turnering, så jag har ingen anledning att lämna. Om jag skulle vilja testa något nytt, är det i något lag som är på samma nivå som Chelsea, säger Cech.
[Cech nära en förlängning]

Övrig media:

McLeish: Vi har inte hört något från Liverpool
Ett av de starkaste ryktena under början på januari har varit Darren Bent till Liverpool. Bent är en målskytt, och Liverpool har problem med den biten och har gillat att värva brittiskt sedan Kenny Dalglish intåg och därför har media lagt ihop 1+1 eller så finns det substans i ryktet. Men Aston Villa säger i alla fall att man inte hört något från Liverpool. – Vi har inte hört något från Liverpool, och de kan nog Bent och LFC bekräfta också. Men även om det fanns intresse så skulle vi inte sälja honom, säger McLeish.
[Mirror]


EFTERMIDDAGENS UPPDATERING 15:15

Robbie Keane till Aston Villa?

Det har blivit väldigt populärt vad det verkar att låna in MLS-spelare under januari, nu när säsongen i USA har sitt uppehåll. Vi har sett det ske med Thierry Henry och Landon Donovan. Är näste man på tur Robbie Keane till Aston Villa? Ryktet säger att Villa vill låna anfallaren av LA Galaxy under sex stycken matcher och betala LA Galaxy en summa mellan £500.000 och £750.000. Dock har undertecknad som utomstående svårt att se behovet i Aston Villa för en spelare som Robbie Keane vars glansdagar verkligen är förbi.
[Robbie Keane på ingång]

På SvenskaFans:

Fenerbahce jagar anfallare
Av alla rykten som florerar i media just nu går det att utläsa en sak tydligt, att Fenerbahce helt klart jagar en anfallare. Det snackas om Moussa Sow från Lille för 10 miljoner euro. Neymars anfallspartner Borges som skulle kosta cirka 2-3 miljoner euro. Sedan ryktas det också om högeryttern Milos Krasic på lån.
[Fenerbahces Silly Season]

Jakob Olsson till GAIS
För bara några år sedan var Örgryte en allsvensk klubb. Nu harvar man i division 1, lokalkonkurrenten och ”mindre klubben” Gais ligger i topp i Allsvenskan och har nu värvat Jakob Olsson ifrån ÖIS. Han var på provspel hos Gais och imponerade stort. Olsson stod för 12 mål på 16 matcher ifjol och har nu skrivit på ett avtal med Gais som sträcker sig över 2015.
[Officiellt: Jakob Olsson till GAIS]

Övrig media:


Manchester City måste sälja
På senare år har vi vant oss att alla dyrare spelare ryktas till Manchester City, och en del hamnar där också. För det är där pengarna finns. Men det verkar det vara slut med. FIFAs kommande Financial Fair Play-regler har gjort så att alla klubbar för tänka noga på sina affärer. Mancini medger att City kan värva, men måste göra sig av med spelare först. – Vi behöver sälja tre eller fyra spelare i januari, sedan kan vi kanske ta in någon, men vi måste sälja först, säger Mancini. Carlos Tevez är förstås viktig att bli av med, vi har Nedum Onuoha som är på väg. Sedan finns ju fortfarande Wayne Bridge kvar i klubben och kommer nog första att hämta ut sin lön på cirka en miljon kronor i veckan så länge han kan.
[Mirror]

Sneijder ser ut att bli kvar i Inter
Så fort transferfönstret öppnade igen så började ryktena om Manchester United och Wesley Sneijder. Klubben saknar kreativitet på innermittfältet och Sneijder skulle vara en perfekt lösning för klubben. Men enligt Sneijder så ser det ut som att han blir kvar. – Om jag måste säga hur stora chanserna är så skulle jag säga att det är 90% chans att jag blir kvar, jag trivs här och sedan har jag inget att val (om inte klubben accepterar ett bud), jag kan ju inte säga att jag är 100% säker för oväntade saker sker alltid, säger Sneijder.
[SkySports]


FÖRMIDDAGENS UPPDATERING 10:10

Nikica Jelavic lockas av Liverpool

Den kroatiska anfallaren som spelar för Glasgow Rangers lockas av intresset från Liverpool, som jagar en anfallare, och Jelavic ska finnas på deras lista. Kroaten ska enligt många vara skotska ligans bästa anfallare sedan en viss Henrik Larsson, men är han tillräckligt bra för Liverpool? – Självklart är jag smickrad av intresset, men jag vet ju inte ens om det är sant. Liverpool är en fantastisk klubb men som jag sa, jag vet ju inte om det stämmer att det är intresserade, varje dag ryktas jag till nya klubbar så nu fokuserar jag bara på Rangers, säger Jelavic.
[Goal.com]

På SvenskaFans:

West Ham höjer budet på Rhodes
Enligt Daily Mail ska West Ham ha höjt sitt bud på Jordan Rhodes till cirka £4M. Anfallaren som är född 1990 spelar i Huddersfield i League 1 där han gör stor succé och West Ham ser honom som en långsiktig satsning. Det ryktas även att West Ham försöker låna in Vedran Corluka och Sebastian Bassong. Dock inte för att man ska släppas James Tomkins, det är en spelare man vill ha kvar till varje pris.
[West Hams Silly Season]

Brescia lånar från Inter
Inters talangfulla mittback Luca Caldirola ses som ett av Italiens stora löften. Han har spelat i alla ungdomslandslag sedan han var väldigt ung och alltid gjort väl ifrån sig. Nu har han fyllt 20 år och behöver speltid på A-lagsnivå och har därför gått med på att bli utlånad till Brescia. Det var inte ens en månad sedan som Caldirola debuterade för Inter i Champions League.
[Brescia lånar in italiensk landslagsback]

Dirk Kuyt till Galatasaray?
Börjar holländaren Dirk Kuyt sjunga på sista versen? Han har den här säsongen gjort noll mål för Liverpool och ser ej längre ut som den maskinen på planen han en gång var. Galatasaray ska ha anmält sitt intresse. Liverpool vill dock ha £15M vilket förstås är helt orimligt för en spelare i hans ålder. Galatasaray säger sig kunna sträcka sig nära £10M vilket undertecknad tror att man i slutändan skulle acceptera.
[Galatasarays Silly Season]

Övrig media:

Junior Hoilett offras i Blackburn?
Blackburns manager Steve Kean vill bygga sitt eget lag och vill ha in Andy Johnson, Nedum Onuoha och Chris Gunter. Men är det något som Blackburn saknar så är det vettiga ägare och för att finansiera dessa så måste Kean sälja av någon spelare. Då ser det ut som att Junior Hoilett ligger illa till som vägrat skriva under nytt kontrakt och måste säljas nu i januari om Blackburn ska ha en chans att casha in. Huvudintressenterna ska vara Liverpool och Tottenham och en prislapp tros landa kring £7M.
[Mirror]

Robin Fredriksson2012-01-05 19:35:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen