Silly Season-bloggen: Pato vägrar flytt till PSG – Öppnar för Tevez till Inter?

KVÄLLENS UPPDATERING 22:55

Lampard stannar i Chelsea
Efter veckor av spekulationer och rykten om flytt till bland annat Manchester United, och tystnad från Chelsea så har managern André Villas-Boas gått ut och meddelat att Chelsea-ikonen inte ska någonstans. – Han stannar här med all säkerhet. Ja, över en lång tid också, säger Villas Boas.
[Goal.com]

På SvenskaFans


Pato stannar och Tevez går inte till Milan
Runt klocken 16:00 svensk tid så small det ner en bomb om att Tevez skulle vara på väg till Milan då man hade sålt Pato till Paris för cirka €35M. Då gick Milan ut på sin hemsida och meddelade att Pato ska stanna och att Tevez INTE kommer gå till Milan. Den affären är avskriven. Enligt Galliani är det Pato som hindrar en flytt för Tevez till Milan. - Pato's beslut att tacka nej till PSG blockerar argentinarens övergång till Milan. Tevez skulle komma enbart i utbyte mot Pato. Han kommer inte komma till oss, nu kan han gå till konkurrenterna, ska Galliani ha sagt. Då återstår frågan, vart hamnar Carlos Tevez? PSG kan mycket väl rikta in sig på Tevez nu när man gick miste om Pato. Blir det helt enkelt en kamp emellan Inter och PSG från och med nu? Detta kommer nog att gå till historien som en av de mest uppmärksammade transferhistorierna genom tiderna. Tre klubbar, Milan, Inter och PSG och två spelare Alexander Pato och Carlos Tevez. Vart spelar alla efter januaris slut?
[Galliani "Tevez går till konkurrenterna]
[Milan-red "Är det verkligen över?"]

Övrig media:


Amauri öppen för både Roma och Fiorentina
Juventus försöker bli av med sin brasse Amauri som köptes till klubben för närmare 20 miljoner euro under sommaren 2008. Sedan dess har han inte gjort mycket nytta och nu finns det intresse från Roma och Fiorentina. – Jag har ryktats till både Fiorentina och Roma, och jag har aldrig sagt att jag föredrar den ena över den andra, jag vill bara gå någonstans där jag får speltid igen, säger Amauri.  
[Goal.com]

EFTERMIDDAGENS UPPDATERING 15:15

Robbie Keane klar för Aston Villa

Idag kring lunchtid blev Robbie Keane officiellt klar för Aston Villa. Han lånas ut från LA Galaxy till Aston Villa till och med 25 februari. – Villa är en fantastisk klubb med stor historia och Villa Park är en av de finaste arenorna jag har spelat på, säger Robbie Keane om flytten till Aston Villa.
[SkySports]

På SvenskaFans:

Mascara klar för Novara
Tiden i Napoli blev inte långvarig för den före detta Catania-spelaren. Brist på speltid har fått honom attt vilja söka sig vidare medan han har några år kvar på karriären. Då valde Mascara Novara som han nu är helt officiellt klar för. 32-åringen han göra tre mål på 14 matcher i Napoli.
[Silly Season Napoli: Mascara klar för Novara]

Blackburns Samba vill flytta
Den ryktesomspunna mittbacken Christopher Samba har nu själv gått ut och sagt att han gärna ser en flytt ifrån Blackburn. Han vill gå till en klubb som matchar hans ambitioner. Det är en hel del klubbar som är intresserade av mittbacken, men främst Tottenham och QPR som sägs betala kring 6-8 miljoner pund för hans tjänster.
[Blackburns Silly Season]

Övrig media:

Fiorentina har hittat Gilardinos ersättare?
Efter försäljning av Alberto Gilardino till Genoa måste nu Fiorentina få in någon ersättare. Enligt tribalfootball så har man öppnat samtal med Arsenal om Marouane Chamakh. En spelare som Arsenal med all säkerhet gärna blir av med eftersom han varit en stor flopp och nu mest får utstå skämt från Arsenalfansen om hans misslyckanden. Chamakh ser nog gärna själv en nystart i ett annat land.
[TribalFootball]

Alex närmar sig QPR?
Enligt SkySports har QPR lagt ett bud på Chelseas mittback Alex. Mittbacken har sedan December månad endast fått träna med reservlaget och en flytt är högaktuell. Chelseas manager bekräftar nu att det kommit ett bud på honom. – Vi har fått ett bud på honom, från en annan Premier League club. Det är ju en spelare som vi har accepterat en transferbegären ifrån så självklart kommer vi lyssna på buden, säger Andre Villas-Boas.
[SkySports]

FÖRMIDDAGENS UPPDATERING 10:35

Chelsea vill ha svar från Cahill

Det har nu gått över två veckor sedan Chelseas bud på Gary Cahill accepterades. Det sas redan i somras att han skulle bli svår att sälja då han skulle ha massiva lönekrav. Det verkar stämma. Nu sägs det att Chelsea har tröttnat och vill möta backstjärnan idag, för att kräva ett svar. Annars tänker man titta på andra mittbacksalternativ.
[Mirror]

På SvenskaFans:

Barcelona bekräftar: Maxwell till PSG
De senaste dagarna har det kommit fram att Maxwell är sugen på att lämna Barcelona. Vi fick direkt se intresse från PSG. Nu meddelar Barcelona att man är överens om spelarens transfersumma som landar på €4M och nu har PSG gått ut och meddelat att man ska ha en presskonferens idag 12:30. Allt tyder på att det är Maxwell som presenteras.
[Maxwell till Pars Saint-Germain]

Örebro riktar in sig på Bamberg?
Det sägs att Örebro letar mittfältsförstärkningar och Daniel Bamberg är ett namn som ska finnas på klubbens önskelista. Norrköpings före detta mittfältsstjärna trivs inte i Norge. I alla fall inte socialt. Sportsligt har det gått väldigt bra med åtta mål och tio assist i Tippeligan. - Jag vill gärna bort. Det har varit tufft att finna sig till rätta i Norge och min agent och Asbjörn Helgeland jobbar med att hitta en lösning, säger Bamberg.
[Norgebrasse förstärker ÖSK?]

Dusan Djuric till Valenciennes
Under gårdagen meddelande Valenciennes tränare att Dusan Djuric var nära klubben. Nu skriver FC Zürich på sin hemsida att en övergång är klar. Det sas även att han var nära att hamna i Montpellier  men så blev det alltså inte då Djuric nu är klar för Valenciennes och kan vara med rdedan i helgen mot Bordeaux.  
[Djuric klar för Valenciennes]

Övrig media:


Ronaldinho på väg tillbaka till Europa?
Ronaldinho ligger i konflikt med sin klubb Flamengo och har gått utan lön i fem månader. Händer inget före den 25 januari kommer han att vägra fortsatt spel i klubben.
- Han är i toppform och har ett kontraktsförslag från Italien, ett från Spanien och ett från en annan brasiliansk klubb som spelar Copa Libertadores, meddelar hans bror/agent.
[L'Equipe]

Everton satsar på Gibson?
24-årige Darron Gibson är en av de unga spelarna som inte alls lyckats i Manchester United. Just därför var han oerhört nära en flytt till Sunderland i somras men affären blev aldrig av. Nu sägs det att Everton har riktat in sig på Gibson under januari och är villiga att betala £2.5M för honom. Detta känns som ett realistiskt rykte, det enda som är oklart är hur ekonomiskt hårt ansatta Everton ska skaka fram £2.5M.
[Mirror]
[Darron Gibson till Everton?]

Robin Fredriksson2012-01-12 22:55:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen