Silly Season-bloggen: Officiellt: Amauri klar för Fiorentina – Ridgewell tvingas kvar i Birmingham

KVÄLLENS UPPDATERING 20:45

Amauri klar för Fiorentina

Det varit på gång ett tag men nu är Juventus utfryste flopp-anfallare Amauri klar för rivalen Fiorentina på lån säsongen ut. Fiorentina har tappat Alberto Gilardino och behövde hitta en ersättare och såg då en korttidslösning i Amauri som faktiskt har bevisat att han kan göra mål i Serie A även om tiden i Juventus varit tung och anfallaren varit enormt överbetald.
[Goal.com]

På SvenskaFans:

Howson klar för Norwich
Leeds lagkapten är nu helt klar för Norwich. Det var ett par dagar sedan parterna kom överens om en tranfersumma på cirka £2M men nu är man överens om det personliga kontrakt och alla papper är underskrivna och Jonathan Howson är därmed bunden till Norwich i 3,5 år. 23-åringen har just nu en lättare skada man ska vara tillbaka snart och redo för spel.
[Howson helt klar för Norwich]

Övrig media:


Birmingham fortsätter nobba Ridgewell-bud
Liam Ridgewell har velat lämna Birmingham sedan klubben åkte ur Premier League och är definitivt tillräckligt bra för att gå till en annan Premier League klubben. Men Birmingam fortsätterna nobba buden som kommer in trots spelarens transferbegäran. Det har ryktats om Newcastle, QPR och Everton och nu sist ut West Bromwich som sägs ha fått ett bud nobbat under dagen.
[Goal.com]

Gourcuff blir kvar i Lyon
Lyons president Aulas har hela tiden nekat att mittfältaren Yoann Gourcuff skulle vara på väg till en annan klubb. Trots att sejouren i Lyon varit misslyckad. Men spekulationerna har fortsatt ändå för Gourcuff själv lär inte vara nöjd med situationen i Lyon. Men hans agent nekar nu till att en flytt är på gång. – Vi har pratat om det. Men det vore idioti att lämna. Jag kan inte se någon anledning att söka ny klubb inför ett stundade EM, säger hans agent Jean-Pierre Bernes.
[SkySports]

Marko Marin till Tottenham – nekas av agent

Werder Bremens stjärna Marko Marin missade en träning med sitt klubblag under tisdagen och direkt gick ryktena igång om att han var hos en annan klubb. Den här gången Tottenham. Men nu väljer han agent Fali Ramadani att gå ut och neka att en flytt är på gång. – Marko är i Bremen och har tränat på egen hand, säger han till Kicker.
Marko Marin har också länkats till Inter under detta transferfönster men det verkar nu som att han blir kvar i Bremen.
[Goal.com]


EFTERMIDDAGENS UPPDATERING 15:40

Raiola: Zlatan kan gå till MLS

Den svenska stjärnan Zlatan Ibrahimovic brukar få igenom sin vilja med klubbyten. Mino Raiola vet exakt hur man ska bete sig. Nu menar hans agent att Zlatan definitivt kommer avsluta sin karriär i Milan. I alla fall på högsta nivån. – Efter det vet vi inte, han skulle kunna gå till USA, jag har svårt att se honom i Kina eller Ryssland, säger Raiola. Att Zlatan kommer avsluta sin karriär i en välbetald MLS eller Qatar-klubb känns givet. Men kan verkligen klubbarna i USA erbjuda lika mycket som shejkerna i Qatar?
[SkySports]

På SvenskaFans:

Andreas Dahlén på väg till Djurgården – igen?
Frankfurts vänsterback Andreas Dahlén var på väg till Djurgården under 2010 men då blev svaret Lucho Rodriguez istället. Nu ska han vara nära klubben på nytt. Djurgården har i dagsläget två vänsterbackar i truppen så det är svårt att tro på detta rykte kanske, men samtidigt jagade DIF Branns nya vänsterback Erdin Demir väldigt länge. Så kanske vill man ha in en vänsterback i alla fall?
[Djurgårdens Silly Season]

Övrig media:


PSG ger upp hoppet om Tevez
Paris har jobbat in i det sista för att värva Carlos Tevez som vore en profilvärvning för hela klubben. Nu har man officiellt gett upp enligt sportchefen Leonardo. – Vi har avslutat förhandlingarna med Tevez för tillfället. Det fanns en möjlighet att värva honom, vi undersöka den och gav honom ett väldigt bra erbjudande men vi kunde inte komma överens. Vi kan inte erbjuda honom mer än vi gjort så vi har avslutet förhandlingarna. Det är över, säger Leonardo.
[Goal.com]

Alex och Motta kan hamna i PSG
Leonardo har bekräftat intresse för både Thiago Motta och Alex. Den sistnämnda har inte pratat med media på sista tiden så det är svårt att tolka vad han vill. Men Motta uttalar sig väldigt positivt om PSG. – Jag har pratat med Moratti och klargjort en del saker så nu får vi se vad som händer. Det är åtta dagar kvar på transferfönstret så vi får se vad som händer helt enkelt, säger Motta.
[SkySports]

FÖRMIDDAGENS UPPDATERING 09:50

Gaitan jagas av Manchester-klubbarna

Benficas mittfältare och landslagsstjärna Nicolas Gaitan har gått en mycket lovande säsong i Benfica till mötes och stort intresse finns från både Manchester United och Manchester City. Hans agent säger sig dock inte känna till detta. – Jag vet inte om det finns intresse för honom, men varje lag i världen skulle vilja ha en spelare som Gaitan. Men just nu pågår det ingenting, säger Jose Irribaran (hans agent).
[Goal.com]

På SvenskaFans:

DJ Campbell till Stoke?
Blackpools succenanfallare från ifjol har inte kommit till din rätt alls i QPR och har hittills bara varit en flopp. Campbell gjorde 14 mål på 35 matcher i år och det verkar Stoke uppenbarligen tro att han har potential att upprepa. Stoke sitter dock på många anfallare och det är svårt att se vart Campbell skulle få plats.
[Stokes Silly Season]

Övrig media:

Galatasaray intensifierar förhandlingar om Shaqiri
En av världens största talanger trodde Xherdan Shaqiri kan nu vara på väg till Galatasaray på riktigt. En klubb många trodde att han skulle nobba direkt. Men 20-åringen verkar gilla Turkiet och har sagt att han gillar ligan. Nu ska Galatasaray bara komma överens med Basel. – Förhandlingarna har officiellt börjat, allmänheten kommer att bli informerade om vad som händer, säger Galatasaray i ett uttalande. Man har redan sagt att man budat €10M men Basel vill ha uppemot €15M.
[Goal.com]

Alex nobbar QPR för PSG?

Enligt brittisk media kommer Alex att nobba en flytt till nyrika QPR och istället flytta efter sin förre detta manager, Carlo Ancelotti, till Paris. Som är redo att betala för honom också. Hans lönekrav ska inte vara några problem att matcha för varken nyrika QPR eller PSG. Men utmaningen att spela i ett topplag lär locka mer än QPR.
[Mirror]

Robin Fredriksson2012-01-24 20:40:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen