Silly Season-bloggen: Gaston Ramirez klar för Southampton – Dempsey närmar sig flytt

EFERMIDDAGENS UPPDATERING 17:25

Southamptons chockvärvning
Gaston Ramirez har ryktats till Tottenham, Liverpool, Inter och Manchester City. Vilka valde han? Southampton. Nykomligen i Premier League har satt sitt eget transferrekord och hostat upp närmare £12M för den offensiva mittfältaren från Uruguay. Ramirez själv bekräftar att övergången är nära efter att klubbarna kommit överens och att han är överens med Southampton. Endast detaljer återstår.
[SkySports]

På SvenskaFans:

Zenit budar på Nani

Rysk media hävdar att Nanis kontraktsförhandlingar med Manchester United har brutit samman och Zenit har lagt ett bud på mittfältaren. Zenit vägrar dock kommentera uppgifterna men Nani själv har hintat om en flytt till Ryssland.
[Zenits Silly Season]

Garrido till Norwich

Manchester Citys gamla vänsterback Javier Garrido har spenderat senaste säsongerna i Lazio, dock som andraval på vänsterbackspositionen. Nu lånas han därför ut till Norwich City. Kan Garrido nå den formen han stundtals visade upp i City så har Norwich gjort en mycket bra värvning.
[Norwich Silly Season]

Övrig media:

Dempsey närmar sig flytt

Clint Dempsey har lämnat utanför Fulhams matchtrupp inför morgondagens premiärmatch i Premier League. Martin Jol bryter därför tystnaden kring Dempsey. – Han vill inte vara här. Han vill lämna. Jag vill såklart behålla honom, men det är omöjligt. Det är en ledsam och nästintill pinsam situation, säger Jol. Dempsey har kraftigt ryktats till Liverpool som ska vara redo att betala med Charlie Adam i motsatt riktning. Men ryktet säger att Adam vägrar lämna Liverpool.
[SkySports]

Goitom in – då lämnar Crespo

Tanken var att Al Hassan Kamara, även kallad ”Crespo” skulle gå i The Banguras fotspår i AIK. Så har det inte blivit. Crespo har inte imponerat alls och efter värvningen av Henok Goitom väljer man att låna ut anfallaren till Örebro SK.
[FotbollDirekt]

FÖRMIDDAGENS UPPDATERING 08:30

Sahin väljer idag – Liverpool eller Arsenal
Enligt i stort sett alla medier skulle Liverpool presentera värvningen av Nuri Sahin igår. Men efter Barcelonas intensivare jakt på Song har Arsenal fått upp ögonen än mer för Sahin och är redo att lova honom mer speltid om en försäljning av Song sker. Ben Smith på BBC menar att Sahin kommer välja mellan Liverpool och Arsenal idag. Daily Mail menar att Sahin har gått med på att vänta med att besluta innan Alex Songs framtid i Arsenal är bestämd. Stämmer det så är det en klar indikation på att Arsenal är Sahins förstaval. Enligt Marca så var Arsenal hans förstaval, men ska ha övertalats att välja Liverpool av Xabi Alonso och José Mourinho.
[Twitter]

På SvenskaFans:

Bisevac klar för Lyon

Lyon och PSG hade en deal på gång där Milan Bisevac går till Lyon och Anthony Reveillere går i motsatt riktning. Bisevac är nu klar för Lyon men någonting gick snett under Reveilleres läkarundersökning och han blir kvar i Lyon. Då fick helt enkelt affären parterna emellan skrivas om. Lyon köper Bisevac för €2.75M. Grundtanken var att PSG köper Reveillere för €2.5M plus Bisevac. Men så blir det alltså inte.
[Bisevac klar – Reveillere stannar]

Övrig media:

Assaidi klar för Liverpool

Igår kväll presenterade Liverpool värvningen av Oussama Assaidi från Heerenveen. Utan ett endaste rykte i media slog värvingen ner som en bomb och chockade alla. Liverpool ryktas betala £2-3M för Assaidi vars kontrakt gick ut nästa sommar. Den snabba yttern har gjort 20 mål på 68 matcher i Heerenveen.
[SkySports]

De Rossi’s agent i Manchester

Enligt SkySports har Danielle De Rossis agent flugit till Manchester för att diskutera en eventuell övergång för sin klient till Manchester City. 29-åringen har länge kopplats ihop med City och vi lär få se närmaste dagarna vad som sker.
[SkySports]

Barton byts mot Mbia

QPR ville inte låna ut Joey Barton till Fleetwood i League 2. Då blir det istället Ligue 1 i Frankrike och Marseille för den smått galna mittfältaren. Låneavtalet gäller hela året och Stephane Mbia går i motsats riktning och lånas ut till QPR.
[SkySports]

Robin Fredriksson2012-08-17 17:25:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen