Silly Season-bloggen: West Ham intresserade av Jonas Olsson – Juventus lägger ett bud på Fernando Torres?

EFTERMIDDAGENS UPPDATERING 17:00

Juventus budar på Torres

Enligt goal.com så har Juventus Fernando Torres som andraval på sin lista över anfallare i sommar. Man ska ha lagt ett bud på £24M på spanjoren, vilket motsvarar cirka €30M. Cavani blir för svår att köpa loss och man får rikta in sig på andra spelare. Undertecknad har lite svårt att tro på dessa uppgifter. Särskilt eftersom Van Persie varit på besök i Juventus och verkar vara tillgänglig på marknaden.
[Goal.com]

På SvenskaFans:

Romarios son till Barcelona?
Den gamla legenden Romario har i dagarna gått ut själv och sagt att hans son, Romarinho, kommer att lämna Vasco da Gama för att spel i Barcelona B. Direkt efter Romarihos uttalande så meddelar katalansk press att ingenting är klart mellan parterna än så länge.
[Barcelonas Silly Season]

Kirch klar för Dortmund
Den 29-årige mittfältaren Oliver Kirch är klar för Dortmund. Ett kontrakt på två år är signerat och övergångssumman sägs landa på cirka 400.000 euro. Han är i grunden en mittfältare men kommer också ses som en back up till högerbacken Piszczek.
[Kirch klar för Dortmund]

Övrig media:

Andy Johnson till QPR
Queens Park Rangers har bekräftat att man värvat Fulhams anfallare Andy Johnson på ett kontrakt som sträcker sig över två säsonger. Johnson kommer på free transfer. I samma veva så bekräftar klubben värvningen av Ryan Nelsen.
[SkySports]

Bilbao släpper inte Llorente
Athletic Bilbao vägrar släppa anfallare Fernando Llorente för billigare än vad hans utköpsklausul säger. Den ligger idag på £29M (€36M). – Han är en nyckelspelare och vi skulle aldrig acceptera mindre, våra supportrar skulle aldrig acceptera mindre, säger president Jose Urrutia. Faktum är att det är många klubbar som vill ha Llorente och det där en prislapp som många förmodligen är redo att betala.
[SkySports]

West Ham riktar in sig på Olsson?

Jonas Olssons kontrakt med West Bromwich går ut i sommar och han har valt att se sig om efter alternativ innan han tar ställning till om han verkligen vill vara kvar i West Brom eller inte. Enligt SkySports har nu West Ham verkligen fått upp ögonen för den svenska mittbacken. Tottenham sades vara efter honom. Men efter att Redknapp har lämnat verkar intresset svalnat. Aston Villa, Fulham, Everton och Galatasaray har också kopplats ihop med Olsson.
[SkySports]

FÖRMIDDAGENS UPPDATERING 09:00

Modric nära flytt till Real Madrid

Medan Modric spelar EM för Kroatien så pågår flyttryktena för fullt i England. Modric har velat bort länge och kan klubben hålla fast honom nu när Redknapp är borta? Enligt Daily Mail leder Real Madrid jakten på honom. Modric lagkamrat Mate Bilic pratar friskt om sin väns framtid. – Jag är mycket god vän med Modric. Han vill spela i Spanien. Han älskar Premier League men vill spela i Spanien och är mycket nära en flytt, säger Bilic.
[DailyMail]

På SvenskaFans:

André Villas-Boas presenteras idag?
Den hetaste kandideten till tränarjobbet i Spurs heter André Villas-Boas. De senaste ryktena säger att han kommer presenteras idag (måndag) och italiensk media meddelar att han kommer att få ett kontrakt på tre säsonger. Samtidigt sägs det att Vertonghen kommer presenteras på onsdagen.
[Spurs transferblogg]

Danny Murphy lämnar Fulham
Fulham har tagit beslutet att inte erbjuda trotjänaren Danny Murphy ett nytt kontrakt. Den kreativa innermittfältaren har spelat i Premier League sedan 1997 då han värvades till Liverpool. Men nu verkar det vara slut för 35-åringen. Det är ännu oklart om han kommer spela vidare eller lägga skorna på hyllan.
[Murphy lämnar Fulham]

Övrig media:

Rosenberg till Premier League?
Markus Rosenberg har besökt de flesta ligorna i Europa. Men nu ryktas han till en liga där han inte spelat förut. Premier League. Michael Laudrup sägs vara riktigt sugen på svensken till sin nya klubb Swansea. Enligt Daily Mail ska Southampton och Reading också vara intresserade.
[DailyMail]

Vertonghen: Jag går till Spurs
Efter att Harry Redknapp lämnade Spurs har det höjts en del frågetecken kring om övergången med Jan Vertonghen kommer att gå i hamn. Men enligt belgaren själv är det inga problem. – Ja, jag vet vart jag vill gå. Jag är ett stort fan av Premier League, sa Vertonghen själv för några veckor sedan. Nu backar hans agent, Mustapha Nakhli upp snacket. – Inget har förändrats. Jan kommer fortfarande gåt till Spurs. Klart det är tråkigt att inte Redknapp är kvar, men tränare kommer och går, och vi har ett bra relation med Daniel Levy, säger Nakhli till Mirror.
[Mirror]

Robin Fredriksson2012-06-18 17:00:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen