Silly Season-bloggen: Real värvar målvakt - Juve värvar anfallare

Silly Season-bloggen: Real värvar målvakt - Juve värvar anfallare

KVÄLLENS UPPGIFTER (22.00)

Real Madrid har hittat Casillas ersättare
Det spekulerades i QPR:s målvakt Julio César, men Real Madrid har nu hittat ersättaren till skadade Iker Casillas i Valencia. Enligt spanska uppgifter är Real och Valencia övergången övergång för den 31-årige Diego López. Summan landar på cirka 4 miljoner euro. Casillas väntas bli borta i upp till tre månader på grund av en fingerskada.
(Marca)
 
Anelka till Juventus

Juventus har gjort klart med anfallaren Nicolas Anelka för sex månader, enligt samstämmiga italienska uppgifter, som dock uppger att det är avhängigt att kontraktet med Shanghai Shenhua rivs. RMC Sport skriver i kväll att så redan skedde för två dagar sedan och att den 33-årige fransmannen är fri att skriva på.
(La Gazzetta dello Sport)
(RMC Sport)
 
Mourinho: ”Milan bra för Kaká”

Real Madrids tränare José Mourinho verkar se en Italien-flytt för Kaká som bästa lösning. ”Vi har inte sett det bästa av Kaká  i Real Madrid. Han behöver vara lycklig och kanske vore en flytt till Milan den bästa lösning men just nu är han en Real Madrid-spelare”.
(AS)
 
WBA stoppar stjärnans flytt
Queens Park Rangers vill ha Peter Odemwingie och den 31-årige anfallaren har begärt att få lämna West Bromwich. Men det får han inte. ”Det är beklagligt att han gjort en sådan begäran. Den fick omedelbart avslag och hat inte påverkat vår syn under januari. Peter har ett kontrakt till 2014 och vi har inget behov av att sälja våra nyckelspelare”, säger sportchefen Richard Garlick.
(Sky Sports)

Frimpong till Fulham
Arsenals Emannuel Frimpong kommer framöver att agera rivjärn på Fulhams mittfält, uppger Sky Sports. Den 21-årige ghananen lånas ut resten av säsongen.
 
Officiellt: Sissoko klar för Newcastle
Moussa Sissoko blev i dag presenterad som Newcastles fjärde värvning denna vecka. Den 23-årige mittfältaren från Toulouse har skrivit på för sex och ett halvt år.
(Newcastle)
 
Officiellt: Norrman till Rennes
Franska Ligue 1-klubben Rennes har förstärkt med en norrman. Anders Konradsen, 22-årig mittfältare från Strömsgodset, har skrivit på ett femårskontrakt.
(Rennes)
 

EFTERMIDDAGENS UPPGIFTER (17:00)

Anelka klar för Juventus?
Enligt L’Equipe så är franska anfallaren Nicolas Anelka i slutförhandlingar med Juventus och kan skriva under ett korttidskontrakt före helgen. Anelka är tänkt att ge lite fler alternativ på forwardssidan fram tills att Fernando Llorente ansluter i sommar.
(Football-Italia)

Redknapp tänker inte sälja Cesar eller Green

Harry Redknapp har hittills under sin tid i QPR använt sig av både Julio Cesar och Robert Green. Cesar har länkats ihop med en flytt till Real Madrid för att ersätta skadade Iker Casillas. Men det blir inte av om vi får tro på Redknapp. ”Jag vill inte sälja någon av dom. Det är två toppmålvakter. De är vår ryggrad. Vi måste behålla dom”, säger Redknapp.
(SkySports)

Stekelenburg söker en lösning

Maarten Stekelenburg har blivit av med jobbet som förstamålvakt och erkänner en frustration över situationen. ”Jag blev målvakt för att spela, inte sitta på bänken. Jag måste tänkte på framtiden. Varför jag blivit petad? Jag vet inte. Jag har inte fått någon förklaring från coach Zeman. Jag vet inte vad han vill att jag förbättrar.”, säger Stekelenburg.
(SkySports)

Fiorentina lånebudar på Quagliarella

Enligt goal.com så förbereder Fiorentina ett lånebud på Juventus anfallare Fabio Quagliarella för att förstärka anfallet inför slutspurten. Fiorentina signade precis Giuseppe Rossi men han plågas fortfarande av en knäskada. Juventus nobbade ett bud på Quagliarella från Wolfsburg tidigare den här vintern.
(Goal)

Insua klar för Atletico

Atletico de Madrid har köpt loss Emilliano Insua från Sporting Lissabon. 24-åringen har skrivit ett kontrakt på 3,5 år med Atletico och kostar €3.5M att köpa loss och av den summan så måste Sporting ge ungefär hälften till Liverpool som hade en vidareförsäljningsklausul på argentinaren.
(SvenskaFans)

LUNCHUPPGIFTER (12.15)

Zaha klar för United
Manchester United är överens om en övergång för Wilfried Zaha från Crystal Palace. Det meddelar klubben på sin officiella hemsida. ”Som vi gillar att göra, så värvar vi unga spelare med potential”, säger United tränare Alex Ferguson.
(Man United)
(Man United på SvenskaFans)
 
Arsenal bjuder på Jovetic?
De senaste dagarna har Arsenals intresse för Fiorentinas anfallare Stevan Jovetic uppmärksammats, och Florensbaserade La Nazione uppger att Londonklubben är beredd att betala 24 miljoner euro men att Fiorentina vill 30 miljoner.
(La Nazione)
 
Liverpool får nobben från Inter...
Ett uppgraderat bud på nio miljoner euro har lagts från Liverpool för Philippe Coutinho men Inter har avslagit det. Det uppger Liverpool Echo. Även Southampton är intresserad av brasilianaren.
(Liverpool på SvenskaFans)
 
….men är favorit till Williams
Swanseas mittback Ashley Williams har tidigare rapporterats i Arsenals, Tottenhams och Newcastles sökljus. Men Daily Mirror uppger att Liverpool, med förre Swansea-tränaren Brendan Rodgers i spetsen, är det hetaste alternativet. Liverpool uppges berett att betala tio miljoner pund.
(Daily Mirror)

MORGONENS UPPGIFTER (08.30)

Real kan shoppa i QPR
Efter Iker Casillas skada letar Real Madrid målvakt. I topp på listan finns Queens Park Rangers målvakt Julio César. Det uppger både AS och Daily Mail i dag. José Mourinho jobbade med César i Inter. AS ringar också in Mönchengladbachs målvakt Marc-André ter Stegen som främsta alternativ vid sidan av César. Andra namn tidningen nämner är Samir Handanovic (Inter), Rui Patricio (Sporting), Zeljko Brkic (Udinese), René Adler (Hamburg), Maarten Stekelenburg (Roma) och Igor Akinfejev (CSKA Moskva).
(AS)
(Daily Mirror)

QPR kan värva tre
Rolando har upprepade gånger tillbakavisat intresse från Queens Park Rangers, men Londonklubben har ändå lagt ett nytt bud på åtta miljoner euro till Porto. Det uppger The Times. Klubbens vd Phil Beard var i Portugal i går för att försöka övertala den 27-årige backen. QPR väntas också värva Yun Suk-young, även om Fulham ska ha kommit med sent intresse, och när fortfarande förhoppning om att knyta till sig West Bromwichs Peter Odemwingie, påtalar Metro.
(Metro)

Sporting nobbar Norwich

Både A Bola och Record uppger i dag Norwich gjort en förfrågan hos Sporting om Ricky van Wolfwinkel, och frestat med 7,5 miljoner euro som skulle kunna stiga till 10 milj euro beroende på antal mål. Men den portugisiska klubben har tackat nej. Även Newcastle har tidigare pekats ut som intresserat.
(A Bola)
 
Gourcuff lockar Atlético
Lyon önskar fortsatt bli av med spelare med höga löner. Yoan Gourcuff är en av dem och det finns konkret intresse – men inte för att betala. ”Atlético (Madrid) är intresserat, men är inte intresserat av ett lån med kostnad, bara om det är ett fritt lån med köpoption”, säger Nikola Franco, agent som arbetar för Atlético, till L’Equipe.
 
Montpellier nobbar West Ham
L’Equipe uppger att Montpellier tackat nej till ett bud på två miljoner euro från West Ham för 28-årige backen Henri Bedimo. Montpellier, som redan sålt Mapou Yanga-Mbiwa (Newcastle) och troligen säljer Younès Bellhanda (Inter och Tottenham hetast alternativ) i januarifönstret, vill inte sälja mer.

Isco förlänger med Malaga?
Malagas jättetalang Isco jagas av många klubbar och framför allt Manchester City. Just nu har han en utköpsklausul på £17M vilket skulle attrahera väldigt många klubbar. Malaga vill nu förlänga avtalet till 2018 och höja utköpsklausulen till £30M.
(SkySports)

Djurgården jagar målvaktstalang

Enligt uppgifter till fotbollstransfers så planerar Djurgården att köpa ut målvakten Kasper Jensen och ersätta honom med målvaktstalangen Viktor Noring som för tillfället jagar ny klubb. Just nu tränar målvakten Hampus Nilsson med Djurgården.
(Fotbollstransfers)

Norrköping tvekar på att förlänga med tränaren

Janne Andersson har gjort succé i IFK Norrköping och under sitt andra år ledde han laget till en femte placering i Allsvenskan. Men enligt uppgifter till Fotbollskanalen så tvekar IFK Norrköping att förlänga med honom. ”Vi har inte haft det snacket ännu, men det kan ske inom en snar framtiden”, säger ordföranden Peter Hunt.
(Fotbollskanalen)

Coloccini blir kvar i Newcastle

Newcastles mittback Fabricio Coloccini ser ut att göra en U-sväng och bli kvar i Newcastle. Klubben har fått honom att ändra sig honom att meddela att det kommer kosta honom £7M att köpa ut sig från sitt kontrakt. Något som Coloccini inte är beredd att göra.
(Mirror)

Arsenal intresserat av Barcelona-ytter
Barcelonas Isaac Cuenca har återigen lockat till sig intresse från Arsenal. Cuenca har ännu inte fått spela för Barcelona den här säsongen och speltid i A-laget är förstås väldigt viktigt om han ska komma i form efter sin knäskada.
(Express)
 

KVÄLLSUPPDATERING (23.30)

Även Juve vill ha Balotelli
Sky Italia uppger i kväll att även Juventus varit i kontakt med Mario Balotellis agent Mino Raiola för att testa vattnet kring ett lån. Men Manchester City uppges fast beslutet att det är köp (cirka 25 miljoner euro) eller inget som gäller. Sedan tidigare har Milan uttryckt önskemål om att låna.
(Sky Italia-blogg)

Villas-Boas vill ha Diamé
Tottenham är ute efter West Hams Mohamed Diamé. Det skriver Daily Star i fredagens tidning, och uppger att Spurs är berett att betala utköpsklausulen på 3,5 miljoner pund för den 25-årige mittfältaren.
 
…och Espanyol vill ha Diarra
Enligt både The Times och spanska uppgifter är Espanyol intresserat av Alou Diarra. Den 31-årige mittfältaren vill bort från Londonklubben. Ett lån uppges aktuellt, men Diarras höga lön ses som ett hinder.
 
Officiellt: Liedson i Porto
Han är 35 år och har över 200 matcher för Sporting på sitt CV. Men när Liedson återvänder till Portugal från Brasilien så är det Porto veterananfallaren skrivit på för.
(Porto)
 
Backman till Serbien – eller England
Enligt serbiska uppgifter är Röda Stjärnan ute efter lån av AIK:s mittback Niklas Backman kommande säsong. Aftonbladet skriver att även en engelsk klubb visar intresse för 24-åringen.
(Aftonbladet)
 
Även Milan efter Anelka?
Nicolas Anelka har något oväntat dykt upp som eftertraktat namn i italiensk toppfotboll. Sedan 33-åringens agent besökt Milano uppgav La Gazzetta dello Sport att Anelka var ett möjligt anfallsalternativ för Juventus i januarifönstret. Mercato 365 menar nu att även Milan är ute efter spelaren, vars kontrakt med Shanghai Shenhua avslutas.
(Mercato 365)
 
Ännu ett Frankrike-bud
Newcastle kan bara inte hålla sig borta från Frankrike. Bastias ordförande Pierre-Marie Geronimi bekräftar kontakt med Arsenal om stortalangen Florian Thauvin, 19, men det enda budet kommer från norra England. ”Det kommer från Newcastle, som föreslår en övergång på tre miljoner pund med en vidareförsäljningsklausul på 15 procent, samt att Bastia får behålla spelaren till juni. Vi överväger för närvarande erbjudandet”.
(Bastia)

SvenskaFans.com2013-01-25 22:00:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen