Lagbanner
OFFICIELLT: Harry Kane idag presenterad som FC Bayern spelare
Harry Kane presenterades som Bayern spelare under lördagen

OFFICIELLT: Harry Kane idag presenterad som FC Bayern spelare

Englands lagkapten och främste målskytt genom tiderna har lämnat sitt Spurs för en flytt till München i en transfer värd över en miljard svenska kronor. Bayern officiellt presenterade Kane som en Bayern spelare under lördagsmorgonen. Den engelska anfallaren är registrerad och kommer att finnas med i Tyska mästarnas trupp i Supercup finalen mot RB Leipzig ikväll

Efter en och en halv månad av känslor, draman och tre bud till Daniel Levy kan Bayern fans nu pusta ut och njuta av sin nya nummer nio. Harry Kane blev under lördagsmorgonen presenterad som Bayerns och Bundesligas dyraste övergång i historien med ett kontrakt till 2027. Harry Kane tar tröja nummer 9 och har stora skor att fylla efter namn som Robert Lewandowski, Giovane Élber och legenden Gerd Müller. 

Harry Kane är utan tvekan en av europas bästa anfallare just nu och en övergång till Bayern kommer inte stoppa honom från att fortsätta anses som en av de bästa. Fast engelsmannen rapporterades att ha gillat sessionerna under nya tränaren Ange Postecoglou så var en flytt till Bayern ett "för stort erbjudande att tacka nej till" sades det när han lämnade Londonklubben under fredagen. Efter mycket om och men med drama på flygplatsen och nya bud som krävdes så fick engelsmannen tillslut grönt ljus att lyfta från London Stansted till Oberpfaffenhofen, Münchens privat flygplats. Fotbollsfans var exalterad över hans transfer för så många som över 70.000 personer följde hans flyg via Flightradar och när han landade bemöttes han av hundratals fans på flygplatsen påväg till sin medicinska check. Det blev en lång fredag för Harry Kane. Efter att kontraktet var påskrivet, den medicinska checken var klar och bilderna togs så var klockan 02:00 tysk tid, men Harry gick runt med bra ambitioner och ett stort leende på läpparna när han äntligen tagit sitt största steg in i sin nya karriär.

Sökandet efter en ny anfallare för Bayern har hållit på ända sen i våras då man insåg mer än någonsin att måltorkan var större än någonsin. Man lät Robert Lewandowski lämna förra sommaren och gick in till säsongen utan en riktig nia längst fram. Man provade med Sadio Mané som aldrig kom in i systemet. Han var inte rätt profil för vad man ville ha och skadeproblem för senegalesen hjälpte varken hans eller Bayerns situation. Många namn diskuterades länge, bland annat Napolis Victor Osimhen, Frankfurts Randal Kolo Muani och Juventus Dusan Vlahovic med flera var namn som diskuterades tills man gick in för Harry Kane. Bayerns VD Jan-Christian Dreesen säger att Harry Kane var deras nummer ett mål för en ny nia ända från början och att det var en väldigt lång process men att alla involverade är väldigt glada att se Harry Kane i Bayerntröjan. "I love it", sade Kane själv när han drog på sig tröjan för första gången. Transfer summan slutade på €100 miljoner + €10 miljoner i match relaterade bonusar.

Bayern fans hoppas på en Harry Kane debut i Tyska Supercupen mot RB Leipzig på Allianz Arena med 75.000 ivriga fans på läktarna för att se sin nya nummer nio spela sina första minuter i Bayerntröjan. Matchstart 20:45.

Rick Sjöbergsjobergrick@gmail.com2023-08-12 18:36:00
Author

Fler artiklar om Bayern München