Silly Season - Benfica 23/24

Silly Season - Benfica 23/24

När dammet från det 38:e ligaguldet lagt sig för Benfica har det återigen blivit dags för ett vidöppet sommarfönster och den så älskade silly season. Flera spelare i truppen omges av rykten och många har spått att det kommer bli ett aktivt transferfönster för mästarna från Lissabon. Under fönstret än så länge har man redan tappat två spelare och även plockat in två nya spelare. Här nedan går vi igenom de övergångar som är klara och senare i veckan kommer vi att publicera de rykten som är aktu

Klara ut:
Alejandro Grimaldo till Bayern Leverkusen
Den vindsnabbe vänsterbacken som är fostrad i Barcelona, men som har varit en konstant i Benfica i åtta säsonger, lämnar klubben den 1 juli. Den nya adressen blir Tyskland, Bundesliga och Bayern Leverkusen. Efter lång och trogen tjänst lämnar spelaren klubben på free transfer efter att kontraktet gått ut.

Julian Weigl till Borussia Mönchengladbach
Den defensiva mittfältaren Julian Weigl tar även han klivet till Tyskland och Bundesliga. Efter att ha varit utlånad till klubben under säsongen så väljer Mönchengladbach att göra flytten permanent för den tyskfödda mittfältaren. Övergångssumman det pratats om är runt 7 miljoner Euro och blir en bra förstärkning för Borussia kommande säsong.

Klara in:
Joshua Wynder från Louisville City 
Många höjde nog på ögonbrynen över denna värvning när den blev officiell. Den unge mittbacken som huserar i USAs U-20 lag sägs vara den största övergången i USL historia. Benfica sägs betala 1.2 miljoner dollar och även en vidareförsäljningsklausul på runt 20 procent ska vara inbakad i affären. Tanken är att Wynder ska inleda i reservlaget för att försöka etablera sig i A-laget på sikt. 

Orkun Kökcu från Feyenoord
Benfica sägs länge ha haft ögonen på Feyenoords kapten och slutförde tidigt i fönstret en affär med Rotterdamklubben. Kökcu var en nyckelspelare för Feyenoord då de vann ligan och väntas bli ett riktigt bra tillskott till klubben. Summan för övergången ska ha varit runt 25 miljoner Euro, men kan också öka i form av diverse bonusar. Det ska även finnas en utköpsklausul i kontraktet på 150 miljoner som kan utnyttjas av andra klubbar i framtiden.
Förutom dessa övergångar så avslutas ett antal lån:

Vincius, Tiago Dantas, Joao Victor, Haris Seferovic & Paolo Bernardo återkommer och Julian Draxler återvänder tillbaka till PSG.

Mio Mattssonbenficaswe2023-06-29 18:21:00
Author

Fler artiklar om Benfica