Veckosvepet | Träningsmatcher, Rykten och övergångar (V.29)

Veckosvepet | Träningsmatcher, Rykten och övergångar (V.29)

Det oväntade draget som kan få Joao Felix att vända tillbaka till Benfica, det skenande segertåget rullar vidare och PSG ger sig in i leken på allvar för att försöka lägga vantarna på Goncalo Ramos. Det, och mycket mer i veckans svep när vi tar oss igenom de senaste dagarnas mest uppsnackade händelser.


Vi börjar veckans svep med att ta oss till Portugal och Faro där den första träningsmatchen på hemmaplan ägde rum under torsdagen. På motståndarsidan stod ingen mindre än storstjärnan Cristiano Ronaldo tillsammans med sina lagkamrater Al-Nassr. Al-Nassr som dagarna innan åkt på en förnedrande 0-5 förlust mot Celta Vigo fick äran att mäta sig med de portugisiska mästarna och som det blev åka av.

Det saudiska laget hade inte mycket att sätta emot och efter en rungande offensiv från Benfica i första halvlek så skrevs siffrorna till 3-1 efter två mål av Goncalo Ramos och ett av Di Maria.

Dagarna innan matchen hade Ronaldo, som fostrats i bittra rivalen Sporting Lissabons akademi, stått för ett frostigt uttalande om att de europeiska klubbarna tappat väldigt mycket i kvalitet på senaste. Det blev förstås ett uppmärksammat citat som fixikonen snällt fick hacka i sig och motvilligt svälja snabbt då slutresultatet kunde skrivas till 4-1 efter ett avslutande mål av den norska talangen Andreas Schlejderup

Och inte nog med det, som en rostig krona på verket för Ronaldo fick han se sig själv bli förnedrad av Di Maria under matchen som retsamt chippade bollen över honom för att sedan rivas ned av den uppenbart frustrerade portugisiske landslagsmannen. En sekvens som blev viral och fick rejält med spridning på sociala medier till mångas förtjustning. Ingen bra vecka för Al-Nassr och ingen bra vecka för Ronaldo.

Desto bättre fortsatte veckan för Benfica som följde upp 4-1 vinsten mot Ronaldos gäng med att städa av spanska La Liga-laget Celta Vigo med en betryggande vinst med 2-0 under fredagen. Succén fortsatte för Di Maria som satte ledningsmålet på straff i slutet av matchen innan Petar Musa strax efter kunde knyta ihop säcken genom att slå in 2-0. 

Segertåget rullar fortsatt vidare och nästa anhalt blir match mot nyblivna Premier League-laget Burnley, där svenskbekantingen Hjalmar Ekdal återfinns.

Rykten, rykten, rykten. Silly Season-karusellen snurrar förstås otvunget vidare och i detta har vi har nåtts av uppgifter om att Joao Felix kan vara allt närmare en flytt till Benfica. Rykten säger att Di Maria himself ska ha lyft luren och ringt upp stjärnan i ett försök att locka hem honom. Felix sägs överväga de olika alternativen, men en del ska tala för att 23-åringen blivit allt mer sugen på att komma hem i ett försök att blåsa liv i den stagnerande karriären.

Ryktenas man, Goncalo Ramos, omgärdas alltjämt av intensiva uppgifter om en kommande flytt. PSG sägs vara den klubben som ligger närmast till hands för tillfället då andra alternativ och förhandlingar fallit samman eller gått i stå. Den portugisiske landslagsmannen och målsprutan ska nu vara det hetaste spåret för parisklubben som rustar för att förstärka anfallet inför kommande säsong. Om en övergång kommer att realiseras eller inte, är svårt att sia om, men mycket talar för att Ramos inte kommer att vara kvar i Benfica efter att transferfönstret har bommat igen.

Ett annat rykte som blossat upp i dagarna gäller den skicklige försvarsspelaren Juan Miranda. Den tidigare barcelonaspelaren ryktas vara en tänkbar transfer och många hoppas att Estadio da Luz blir nästa adress för spelaren som idag representerar Real Betis i La Liga. Transfersumman ska uppgå till €10 miljoner och klubbledningen sägs vilja se honom som en direkt ersättare till Grimaldo som nyligen lämnade klubben.

Mio Mattssonbenficaswe2023-07-24 20:35:00
Author

Fler artiklar om Benfica

Silly Season - Benfica 23/24