Marocko skall visa en bättre sida mot Sydkorea

Marocko skall visa en bättre sida mot Sydkorea

Den största diskussionen efter matchen mot Tyskland var inte resultatet utan BBCs fråga till Chebbak om det fanns homosexuella spelare i laget och hur funkar det i ett land som Marocko? Man kan tycka att reportern klev lite utanför ramen för vad man skall fråga efter och efteråt fick BBc be om ursäkt. 
Det kanske ändå var en katalysator för Marocko att gå vidare. Diskussionen om oväsentligheter fick snurra och samtidigt tog Reunaud Pedros tagi sitt lag och försökte prata igenom vad som hände mot Tyskland, 
Det var en hel del misstag. Två självmål. Två snabba inledande mål. Det var positionsfel och rädsla. Nervositet och mentala spärrar. Listan kan göras lång.
Nu har man dock spelat en match. Nu väntar nästa. Ett Sydkorea. Ett lag som fick stryck mot Colombia i första matchen, men som får ses som favoriter i denna match. Sydkorea kar under det senaste året spelat en hel del matcher med goda resultat. Man slog Haiti före VM. Haiti? Jo, det Haiti som England med nöd och näppe slog och det som KIna också krampaktigt slog. Sydkorea slog Zambia i två raka matcher och spelade jämnt med Italien. 
Förvisso kryssade Marocko mot både Schweiz och Italien före VM, men hur hårt har 0-6 tagit?

Matchen går i Adelaide och förloraren åker hem. Så enkelt måste det vara. 

Lagen
Sydkorea
För fotbollsfantaster är ju namnet Colin Bell intressant. Gillar man Manchester City så hoppar man till. Colin Bell? Mannen som har en del av arenan nämnd efter sig? Vad gör han i Sydkorea?Men icke då, det är en annan Colin Bell som är tränare för Sydkorea. Han var rädd misslyckad som spelare, men arbetat sig framåt som tränare. Han vann Champions League med Frankfurt 2014/15 och var ansvarig för Irland under några år. Nu är han ansvarig för Sydkorea. 
Under Colin Bell så försöker laget spela ett snabbt, Cruyff-inspirerat spel. Omställningar, platsförflyttningar, två-touch och fart. Typiskt står man 3-4-1-2 med rutinerade Yoon Young-Geul som målvakt.Hon var inlånad till BK Häcken under våren och fick någon match i cupen. Att se upp med är de snabba ytterbackarna Jang Sel-gi och Choo Hyo-joo. De kommer ofta i full fart och får understöd av lagets två starka mittfältare i Lee och Ji, som båda har erfarenhet från engelska superligan. 

Marocko
Reynaud Pedros har pratat om att skifta fokus för lejoninnorna från Atlasbergen. MInska misstagen, minimera felaktiga beslut och tro på lagets kunskap. Det finns starka spelare i laget. Chebbak är klassisk motor, Ayane på topp och Mrabet. 
Det är viktigt att dessa tre motorer är igång och får rull på bollen och vågar utmana motståndarna. Det kommer att bli nyckeln för laget. 


TV: Andra självmålet mot Tyskland för Marocko
 

Magnus Falk2023-07-29 21:29:00
Author

Fler artiklar om VM 2023

VM:s topp fem överraskningar
Fem avgörande insatser för Sveriges VM-brons