Möt höstens praktikant på SvenskaFans

Möt höstens praktikant på SvenskaFans

Under hösten och vintern kommer Fredrik de Ron, som till vardags studerar journalistik på Södertörns högskola, att ha sin praktik hos oss på SvenskaFans. Nu kan du få lära känna honom.

Hej Fredrik! Vad kul att ha dig hos oss och att du ville göra din praktik hos oss. Skulle du kunna berätta lite kort om dig?
- Hej! Jag är en sportintresserad journaliststudent från Stockholmsförorten Ekerö. Hjärtat bultar lite extra för den svenska fotbollen, men jag brinner för allt som heter sport. Efter många år i restaurangbranschen landade jag under pandemin på Södertörns journalistutbildning för att jaga mitt andra stora intresse: att skriva. Nu får jag kombinera mina två största intressen. Vilken dröm!

Varför ville du göra din praktik på SvenskaFans?
- SvenskaFans är en unik del av den svenska mediescenen enligt mig, och som den sportfåne jag är har jag länge varit en återkommande konsument. Vad som främst fick mig att välja SvenskaFans som praktikplats var att jag kände att det fanns en stor entusiasm till att jag skulle ansluta från SvenskaFans del. Jag lova er att det inte är helt vanligt när man söker en praktikantplats.   

Hur har det gått nu under dina första veckor?
- Det har gått bra tycker jag! Det är såklart mycket nya intryck hela tiden och mycket att ta in och lära sig, men jag känner att jag tar kliv frammåt varje dag. Sakta men säkert börjar jag komma in i det. Jag känner också att jag hela tiden får stort förtroende och frihet att testa mig fram och lära mig vad som fungerar bäst för mig.  

Vad hoppas du få ut av praktiken och vad hoppas du få göra?
- Först och främst hoppas jag få riktig praktisk erfarenhet i allt som SvenskaFans gör. Det betyder allt från redaktörstjänstgöring till att skriva egna texter och artiklar, arbete med bildbehandling och rörlig bild och ljud. Jag ser min praktik som ett sätt att komma ut i den ”riktiga” världen och få lära mig sådant som jag inte kan lära mig bakom skolbänken på högskolan. 

Vem eller vilka är dina favoritspelare?
- Jag har egentligen aldrig varit mycket för favoritspelare, men en spelare som ligger mig mycket varmt om hjärtat är Marco Reus anno 2014-2016. Jag har ingen koppling till vare sig Dortmund eller Tyskland men Reus i sin ”prime” kunde verkligen få vem som helst på fall. Synd med alla skador!

Har du något favoritminne när det kommer till sport som du skulle kunna dela med dig av? 
- Oj, svår fråga! Det finns mycket minnen, både bra och dåliga. Champions League-semin 2019 mellan Tottenham och Ajax, när Lucas Moura sätter den i sista tilläggssekunden, är ett fantastiskt minne. 

Är det något mer du skulle vilja säga till SvenskaFans läsare och skribenter?
- Då vill jag avsluta med att säga att jag är extremt taggad på att komma igång och jag hoppas att jag kan bidra till att SvenskaFans fortsätter att vara den fantastiska platform som den är. Vi ses! 

SvenskaFans.com2023-09-14 18:00:00
Author

Fler artiklar om SvenskaFans