Bravida Arena, 2022-08-15 19:00

Häcken - Mjällby
1 - 0

Spelarbetyg efter BK Häcken - Mjällby (1-0)

Spelarbetyg efter BK Häcken - Mjällby (1-0)

Häcken tar tre blytunga poäng i guldstriden mot ett svårspelat Mjällby. Nedan finner ni spelarbetygen från måndagens vinst!

+++++ - Fläckfri
++++ - Mycket bra
+++ - Bra
++ - Godkänd 
+ - Underkänd


Peter Abrahamsson - ++
Hade inte mycket att göra sett till att Mjällby inte hade ett enda skott på mål. Slog inte insparkarna idag så det var en minst sagt lugn afton för Abrahamsson. Skönt för honom att äntligen få hålla lite nollor.

Tomas Totland - +++
En övertygande insats från Tomas Totland återigen. Det syns att han har hittat ett lugn som inte fanns där för några månader sedan, och prestationerna har bara blivit bättre. Trygg i sitt passningsspel och ordentlig i försvaret. Bra, Totland!

Johan Hammar - +++
Tvingas stångas med Mjällbys urstarke anfallare Silas Nwankwo. Blev nödgad att ta ett gult kort i första halvleken när nigerianen höll på att ta sig förbi, men annars en bra instats från Hammar där han hanterar Nwankwo på ett bra sätt. 

Even Hovland - +++
Han har tillsammans med Hammar växlat upp efter den underkända insatsen mot Elfsborg. Hans stabilitet är tillbaka och han sprider ett lugn omkring sig. 

Kristoffer Lund - ++
Godkänd. Insatsen står inte ut men han gör det jobbet han ska göra. 

Samuel Gustafson - +++
En fin insats idag från Samuel! Har fått ännu en lite större uppgift sedan Berggren lämnade när det gäller att göra mittfältet balanserat. Idag sköter han det professionellt och stoppar det mesta Mjällby har att komma med. 

Simon Gustafson (ut 90) - ++
Börjar komma upp i fysisk form nu. Det syns i vissa lägen att han inte är fullt samspelt med lagkamraterna, men man ser även hans briljans. Skickliga one-touch passningar ger ytterligare flyt till ett redan flytande mittfält. Ge det några matcher så kommer det bli succé.

Mikkel Rygaard (ut 90) - +++
Blandar och ger lite. Höll på att ge bort ett mål i mynningen av andra halvlek när han ger bort bollen en bra bit in på vår planhalva, men blir även matchens enda målskytt under måndagen. Ett monumentalt mål i toppstriden som kan betyda mycket i slutänden. 

Oscar Uddenäs - ++
En insats som liknar den han gjorde förra veckan innan hans hattrick. Tycker att han växlar upp sista tio i samband med ledningsmålet, och gör en svag insats lite bättre. 

Blair Turgott (ut 65) - +
Svag insats av Turgott som inte är samma spelartyp som Jeremejeff. Är inte lika skicklig i link-up spelet som Jeremejeff är, och det har sin påverkan på spelet idag. Verkar dock vara en väldigt sympatisk människa som spenderar tid nere vid Sektion G efter varje match!

Ibrahim Sadiq (ut 75) - ++
Han sliter på bra idag tycker jag. Hans snabbhet höll på att såra Mjällbys försvar flera gånger om, och var en hårsmån från att göra ett drömmål i första halvlek. Skönt att han inte är så iskall som jag trodde han var.

Avbytare:

Tobias Sana (in 65) - +++
Sana kommer in och gör stor skillnad i sin gulsvarta debut. Tillför definitivt något nytt på kanten, och ger oss glimtar av vad vi kan få framöver. Ett glädjetecken onekligen.

Alexander Jeremejeff (in 75)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Amane Romeo (in 90)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Erik Friberg (in 90)
Spelade för kort tid för att bedömas 

Melvin Malmberg2022-08-15 21:59:57
Author

Fler artiklar om Häcken