Silly Season-bloggen: Juve in i kamp om Balotelli - Spurs vill värva från West Ham

Silly Season-bloggen: Juve in i kamp om Balotelli - Spurs vill värva från West Ham

KVÄLLSUPPDATERING (23.30)

Även Juve vill ha Balotelli
Sky Italia uppger i kväll att även Juventus varit i kontakt med Mario Balotellis agent Mino Raiola för att testa vattnet kring ett lån. Men Manchester City uppges fast beslutet att det är köp (cirka 25 miljoner euro) eller inget som gäller. Sedan tidigare har Milan uttryckt önskemål om att låna.
(Sky Italia-blogg)

Villas-Boas vill ha Diamé
Tottenham är ute efter West Hams Mohamed Diamé. Det skriver Daily Star i fredagens tidning, och uppger att Spurs är berett att betala utköpsklausulen på 3,5 miljoner pund för den 25-årige mittfältaren.
 
…och Espanyol vill ha Diarra
Enligt både The Times och spanska uppgifter är Espanyol intresserat av Alou Diarra. Den 31-årige mittfältaren vill bort från Londonklubben. Ett lån uppges aktuellt, men Diarras höga lön ses som ett hinder.
 
Officiellt: Liedson i Porto
Han är 35 år och har över 200 matcher för Sporting på sitt CV. Men när Liedson återvänder till Portugal från Brasilien så är det Porto veterananfallaren skrivit på för.
(Porto)
 
Backman till Serbien – eller England
Enligt serbiska uppgifter är Röda Stjärnan ute efter lån av AIK:s mittback Niklas Backman kommande säsong. Aftonbladet skriver att även en engelsk klubb visar intresse för 24-åringen.
(Aftonbladet)
 
Även Milan efter Anelka?
Nicolas Anelka har något oväntat dykt upp som eftertraktat namn i italiensk toppfotboll. Sedan 33-åringens agent besökt Milano uppgav La Gazzetta dello Sport att Anelka var ett möjligt anfallsalternativ för Juventus i januarifönstret. Mercato 365 menar nu att även Milan är ute efter spelaren, vars kontrakt med Shanghai Shenhua avslutas.
(Mercato 365)
 
Ännu ett Frankrike-bud
Newcastle kan bara inte hålla sig borta från Frankrike. Bastias ordförande Pierre-Marie Geronimi bekräftar kontakt med Arsenal om stortalangen Florian Thauvin, 19, men det enda budet kommer från norra England. ”Det kommer från Newcastle, som föreslår en övergång på tre miljoner pund med en vidareförsäljningsklausul på 15 procent, samt att Bastia får behålla spelaren till juni. Vi överväger för närvarande erbjudandet”.
(Bastia)
 

UPPDATERING 18.00

Officiellt: Sissoko i Newcastle
Så var näste fransman klar för Newcastle. Toulouse bekräftar att Moussa Sissoko lämnat klubben för spel med den franska kolonin i Newcastle. Den 22-årige mittfältaren, som hade ett halvår kvar på kontraktet, väntas kosta Premier League-klubben uppemot tre miljoner euro.
(Toulouse)

Officiellt: Llorente klar för Juventus
Då var en av det senaste årets mest långdragna övergångshistorier över. Fernando Llorente är klar för Juventus. Anfallarens kontrakt påbörjas i sommar och sträcker sig till 30 juni 2017.
(SvenskaFans)

Ingen Kaka eller Balotelli i Milan
Milans ägare Silvio Berlusconi håller hårt i pengapungen trots försäljningen av Alexandre Pato som inbringade €15M. ”Kaka och Balotelli? Nej, ingen av dem. Det är inte möjligt att spela monopol i dessa tider. Galliani är fortsatt optimistis,k men det svåra ekonomiska spelet hindrar honom från att göra hans jobb”, säger Berlusconi.
(SkySports)

Schalke nobbar nytt Tottenham-bud

Skadan på Sandro har fått Tottenham att vilja ha över Lewis Holtby redan i januari. Men Schalke har nobbat det senaste Tottenham-budet. ”Tottenham har bara marginellt förbättrat budet på Holtby, det är fortfarande oacceptabelt lågt”, säger klubbens general manager Horst Heldt.
(SkySports)

Schalke bekräftar intresse

Något bud har Schalke inte lagt på Lyon-brassen Michel Bastos men förhandlingar pågår. Det bekräftar Bundesligaklubbens vd Horst Heldt. ”Det stämmer att vi förhandlat med spelaren. Lyon är varse om det och vi har också kontakt med spelarens agent. Det finns ett intresse men det är inte mer än så. Något bud har vi inte lagt”, säger Heldt till DPA,
(Stern)

Redknapp till Portugal

Harry Redknapp reser runt i jakten på förstärkningar. Han uppgavs i går i Toulouse för att snacka med Etienne Capoue (se ”Lunchuppgifter”), i dag talas det om att Redknapp är i Portugal för att övertala Rolando att komma till London. Det är A Bola som kommer med uppgiften att QPR efter att ha fått nobben ett par gånger, låtit tränaren flyga ner i ett försök att övertala Portos 27-årige mittback.
(A Bola)

Farnerud jagas av Lazio

Enligt Gazzetta dello Sport så har Lazio ett stort intresse av att värva Alexander Farnerud som har gjort succé i Young Boys under två säsonger. Prislappen sägs ligga på cirka €2M och Farnerud själv säger sig vara redo för en ny utmaning.
(Calcio News 24)

Anelka passerar Lopez

I morse nämndes Nicolas Anelkas namn som ett anfallsalternativ bakom Lisandro Lopez (se ”Morgonens uppgifter”). Men på eftermiddagen hävdar La Gazzetta dello Sport att Nicolas Anelkas aktier stigit och att Juves sportchef Beppe Marotta träffat den 33-årige fransmannens agent. Lyon vill inte låna ut Lopez.
(Gazzetta dello Sport)

Fiorentina in i jakten på Olsson

Blackburn har hittills nobbat alla bud från Premier League-klubbar på Martin Olsson men nu ger sig Fiorentina in i jakten på spelaren. Detta uppger Fotbollskanalen idag. West Ham har kommit med bud på honom som nobbats och även Queens Park Rangers ska ha anmält sitt intresse.
(FotbollDirekt)

Diame vill stanna i West Ham

Under gårdagen rapporterade engelska medier att Mohamed Diame var beredd att anmäla West Ham till Fifa om de inte släppte honom. Men idag säger Diame själv att han gärna vill vara kvar i West ham. ”Jag vet att folk därute säger saker om mig men jag har pratat med managern och sagt att jag vill stanna här”, säger Diame.
(Goal)

Macheda tränar med Stuttgart

Häromdagen uppgav Elche att man hade en överenskommelse med Manchester United om att låna Federico Macheda. Men den 21-årige anfallare tränade i dag med Stuttgart och allt pekar på att det blir Bundesliga i stället, skriver Kicker.
(Kicker)

LUNCHUPPGIFTER (13.00)

"Bangura till Elfsborg"
Mohamed Bangura drar på sig gult och svart igen, men inte AIK:s matchställ utan Elfsborgs. Det uppger Fotbollskanalen. Boråsklubben lånar enligt uppgift den 23-årige anfallaren av Celtic.
(Fotbollskanalen)

Newcastle och Toulouse överens
Toulouse Moussa Sissoko ser ut att få som han vill: en flytt till Newcastle redan i januari. Enligt RMC Sport har klubbarna kommit överens om en övergångssumma på 2,5 miljoner euro för den 22-årige mittfältaren, vars kontrakt går ut nästa sommar.
(RMC Sport)
 
Guardiola med jättebudget
L’Equipe uppger att Uli Höness informerat aktieägarna att Bayern München kommande säsong har 278 miljoner euro (!) att handla spelare för. Mesut Özil (Real Madrid) och Falcao (Atlético Madrid) uppges stå överst på önskelistan.
(L'Equipe)
 
Zaha i United ”inom 48 timmar”
Allt fler medier (se även ”Morgonens uppgifter”) pekar på att Wilfried Zaha snart är en Manchester United-spelare. Både BBC Sport och Sky Sports uppger vid lunchtid att affären är i hamn ”inom 48 timmar”.
 
Fenerbahçe vill ha Gourcuff
Enligt franska uppgifter har Fenerbahçe vänt blickarna mot Lyons Yoann Gourcuff, sedan en värvning av Younès Belhanda från Montpellier försvårats. Lyon vill fortsätta minska sina lönekostnader och kan släppa den 26-årige mittfältaren. Intresse har enligt klubbordförande Jean-Michel Aulas häromdagen visats från bland annat Spanien.
(Mercato 365)
 
Radosevic snart i Napoli
18-årige Josip Radosevics övergång till Napoli är ytterst nära. Det bekräftar Hajduk Splits ordförande Marin Brbic. ”Detaljer återstår. Det är en spelare med stort hjärta, som Gattuso. Han kommer att göra bra ifrån sig i Napoli”, säger Brbic till Sky Sport 24.
(Sky Italia-blogg)

Redknapp träffade Capoue…
Toulouse mittfältare Etienne Capoue ska enligt franska upgifter ha träffat Queens Park Rangers tränare Harry Redknapp efter onsdagen cupmatch mot Paris SG (1-3). Mittfältaren har tidigare uppgetts nära en övergång till Everton.
(Mercato 365)

…och värvar från Sydkorea
Sydkoreanska klubben Chunam Dragons skriver i ett pressmeddelande att 22-årige mittfältaren Yun Suk-young flyttar till London. ”Han väntas skriva på för QPR när han klarat läkarundersökningen”. Yun spelade i Sydkoreas bronslag i OS i London förra sommaren.
(AFP)

Bordeaux vill ha PSG-talang
Bordeauxs ordförande Triaud medger i en intervju att klubben hoppas värva Paris SG:s 17-årige talang Adrien Rabiot. Tidigare har även West Bromwich uppgetts intresserat.
(Bordeaux på SvenskaFans)


MORGONENS UPPGIFTER (08.30)

Zaha snart klar för Manchester United...
Efter skadan på Ashley Young har Ferguson och Manchester United nu bestämt sig för att få igenom Zaha-affären. Dealen väntas landa på cirka £15M. Manchester United kommer att betala £10M direkt, och övriga £5M är prestationsbaserat. Palace kommer även få 10 procent på framtida övergångssumma.
(DailyMail)

..som är redo med bud på Wanyama
I förrgår satt Alex Ferguson på Celtic Park (Celtic-Dundee 5-1) och det var Victor Wanayama som antogs locka hans närvaro. I dag skriver The Sun att en sommarvärvning är aktuell och att Manchester United är berett att betala tio miljoner pund för den 21-årige kenyanske mittfältaren. Tidigare har även Arsenal rapporterats intresserat.
(The Sun)
 
Sissoko hoppas på Newcastle...
Moussa Sissoko bekräftar sin flyttönskan för L’Equipe: ”Newcastle lockar mig”, säger 23-åringen. Premier League-klubben väntas i dag kontakta Toulouse i ett försök att värva den defensive mittfältaren redan i januari (hans kontrakt går ut i sommar). Prislappen är tre miljoner euro.
 
…som fortfarande är ute efter Van Wolfsvinkel?
Portugisiska medier uppger på nytt att Ricky Van Wolfsvinkel finns i Newcastles sökljus. Den här gången kliver holländarens agent fram: ”Det finns stort intresse för Ricky i England”, säger Louis Laros till A Bola, och flikar in att Newcastle är en av dem.
(A Bola)
 
Hoffenheim värvar från Palermo
Palermos Afriyie Acquah är i Tyskland för att skriva ett kontrakt med Hoffenheim på fyra och ett halvt år, skriver Sky Italia. Övergångssumman uppges vara 2,5 miljoner euro. Den 21-årige mittfältaren har senast varit utlånad till Parma.
(Sky Italia-blogg)
 
Anelka ett alternativ för Juve?
Fernando Llorente väntas i dag presenteras som en sommarvärvning för Juventus. Dessutom uppges klubben nära att låna in Lyons Lisandro Lopes. Men det finns fler alternativ i januari. La Gazzetta dello Sport pekar ut Nicolas Anelka, vars agent var i Milano i går. Den 33-årige fransmannen är, till skillnad från Didier Drogba, fri från sitt kontrakt med Shanghai Shenhua.
 
Milan och Parma byter...
Både Sky Italia och La Gazzetta dello Sport uppger att Milan och Parma är mycket nära ett backbyte. Cristian Zaccardo, 31, lämnar Parma för Milan och Djamel Mesbach, 28, går i motsatt riktning.
(Sky Italia-blogg)
 
…och Parma säljer Pabon?
Dorian Pabón uppges nära en flytt till Monterrey. Den mexikanska klubben ska ha lagt ett bud på drygt sex miljoner dollar till Parma för den 26-årige colombianen.
(Fox Sport)
 
Bordeaux blickar mot West Ham…
I jakten på ersättare till Yoan Gouffran (nu Newcastle) har Bordeaux närmat sig West Hams anfallare Modibo Maïga, skriver L’Equipe. Bordeaux-tränaren Francis Gillot känner 26-åringen väl sedan tiden i Sockaux. Ett lån med köpoption uppges vara det sannolika scenariot.
 
…som blickar mot Frankrike
West Ham har varit i kontakt med Auxerre om Willy Boly, uppger L’Equipe. Den 21-årige backen var för bara några dagar sedan nära en flytt till Serie A och Parma, men förhandlingarna skar sig.
 
Inter avvisar uppgift om bud
Montpelliers ordförande Louis Nicollin påstod i år att Inter lagt ett bud på Younès Belhanda. Men Serie A-klubben ställer sig frågande. ”Vi tycker inte om att tala emot Montpelliers ordförande, men Inter har inte lagt något bud på Younès Belhanda”. Förutom Inter har främst Fenerbahçe visat intresse för mittfältaren.
(Inter)

Reina och Liverpool i möte
Målvakten Pepe Reina har tre år kvar på kontraktet med Liverpool men har enlig ryktena attraherat intresse från Barcelona. Nu ska Liverpool och Pepe Reina ha ett möte i dagarna där man ska diskutera målvaktens framtid.
(Metro)

Redknapp vill stärka försvaret

Harry Redknapp och hans Queens Park Rangers letar febrilt efter nyförvärv men har fått nobben av flertalet. Nu riktar han sina blickar mot två spelare i de lägre divisionerna. Martin Olsson och Scott Dann i Blackburn för att förstärka försvaret.
(Mirror)

Liverpool höjer budet på Coutinho

Enligt The Telegraph, The Times, och Liverpool Echo så har Liverpool nu höjt budet på Inters Coutinho till närmare £8M. Ursprungsbudet var på £5M. Southampton sägs vara redo att betala mer än Liverpool, men spelaren föredrar en flytt till Anfield. Liverpool tror och hoppas att man har en övergång klar före helgen.
(The Telegraph)

Arsenal lägger bud på Jovetic?

Enligt kroatisk medier har Arsenal ett seriöst intresse av att värva Fiorentinas Stevan Jovetic. Football Italia meddelar att Arsenal ska vara redo att betala £20M för anfallaren. Jovetic har gjort åtta mål för Fiorentina den här säsongen.
(Express.co.uk)

Norrköping vill förlänga med Thorvaldsson

Gunnar Heidar Thorvaldsson gjorde 17 mål för IFK Norrköping ifjol och de utländska klubbarnas intresse för honom lär visa sig i dagarna. Händer ingenting före februari så kommer Norrköping att öppna förhandlingar om en kontraktsförlängning för spelaren som bara har ett år kvar på kontraktet.
(FotbollDirekt)

GÅRDAGENS SENA UPPGIFTER (23.30)

Lopez nära Juve….
Tvärtemot vad Lyons ordförande Jean-Michael Aulas sa i L’Equipe i dag så uppger Sky Italia att en låneavtal för Lisandro Lopez till Juventus är nära. LYon uppges vilja ha två miljoner euro, Juve är berett att betala 700 000-800 000 euro. Även La Gazzetta dello Sport uppger att den 29-årige anfallaren är ”vicinissimo” – ”mycket nära” – att byta till svartvitt.
(Sky Italia-blogg)
 
…Drogba nära Milan
Lopez förmodade övergång till Juventus ger också Milan raka spåret till att värva Didier Drogba, skriver La Gazzetta dello Sport. I går uppgavs Milan, Juventus och även Lazio intresserat. Men Lazio har avvisat intresse och Juventus ser ut att välja andra spår. Dock kommer i kväll uppgifter om att Mario Balotellis agent Mino Raiola i morgon möter Manchester City-ledningen för att diskutera framtid. Balotelli har intensivt kopplats samman med Milan tidigare. City uppges villigt att sänka priset till 25 miljoner euro, Milan vill låna.
(La Gazzetta dello Sport)
 
Officiellt: Gouffran i Newcastle
Newcastle har officiellt bekräftat värvningen av fransmannen Yoan Gouffran. Den 26-årige anfallaren från Bordeaux har skrivit på för fyra och ett halvt år. Enligt uppgifter i L’Equipe i morse var övergångssumman 2,5 miljoner euro. Newcastle har tidigare i januarifönstret värvat landsmännen Mathieu Debuchy och Mapou Yanga-Mbiwa.
(Newcastle United)
 
Pescara intensifierar Farnerud-jakt
Alexander Farnerud fortsätter att vara i Pescaras sökljus. Trots att Young Boys sägs bestämda om att behålla sin 28-årige svenska mittfältare, så uppger Sky Italia i kväll att Pescaras sportchef Daniele Delli Carri planerar att flyga till Málaga, där Young Boys har träningsläger, för att övertala parterna om ett lån. Farnerud påstås mycket intresserad.
(Sky Italia-blogg)

Officiellt: Formica till Palermo
Palermo har värvat 24-årige argentinske mittfältaren Mauro Formica från Blackburn. Serie A-klubben uppges också intresserat av landsmannen och anfallaren Mauro Boselli.
(Sky Sports)
(Blackburn på SvenskaFans)

Engelska klubbar jagar fransk talang

Paris SG:s 17-årige mittfältare Adrien Rabiot väcker engelskt intresse. West Bromwich, West Ham och (förstås) Newcastle pekas av Sky Sports ut som intresserade av
(Sky Sport)
 
Officiellt: M’Vila i Rubin Kazan
Rennes bekräftade i kväll att Yann M’Vila skrivit på för Rubin Kazan. Övegångssumman för den 22-årige mittfältaren, som flera Premier League-klubbar uppgavs intresserade av, har uppgetts vara tolv miljoner euro.
(Rennes)
(Ryssland på SvenskaFans)

SvenskaFans.com2013-01-24 23:40:00
Author

Fler artiklar om Silly-bloggen