Strasbourg - Bordeaux
0 - 2

Tre enkla poäng i Strasbourg

Brassarna Pablo och Otávio målskyttar. Det är svårt att bli klok på Bordeaux.

Det blev svängigt och hårt spel direkt i Strasbourg. Efter tre minuter hade två gula kort delats ut, ett till varje lag. Tonen var nog mörkorange för båda.

Eftermiddagen var länge frustrerande. Bordeaux fick två mål bortdömda för offside. Först när Pablo skarvade Ben Arfas frispark till en fri Basic. Snabbt därefter när Oudin hittade Hwang som från nära håll styrde in bollen i nättaket.

Men kombinationen Ben Arfa – Pablo skulle ge effekt. Bordeaux playmaker placerade en frispark på mittbackens huvud. Pablo nådde högre än den feltajmade Strasbourg-målvakten och så stod det 0-1.

Strasbourg var inte ofarliga, men saknade skärpa. Det enda riktigt vassa avslutet mot Bordeaux-målet stod dock en målhet Pablo för. Costil stod för en fin reflexräddning när han räddade på linjen och undvek ett snöpligt självmål.

***

Les Girondins inledde andra halvlek med att göra sitt tredje mål som blev bortdömt för offside. Zerkane petade in bollen, men Hwang var någon decimeter offside i början av aktionen.

Hemmalaget ökade trycket och skapade halvchanser. Nästa avslut på mål var återigen Bordeaux. Oudin tvingade Kawashima att sträcka ut ordentligt. Minuten senare rann Ben Arfa igenom på vanligt manér, Kawashima var med igen.

Till slut gick Oudin loss på vänsterkanten i en omställning. Ovane målskytten Otávio följde med centralt och kunde enkelt bredsida in 0-2.

Det smällde mer. Strasbourg försökte öka trycket, men saknade idéer. De få avslut man fick på mål störde inte Costil. De bästa lägena hamnade uppe på läktarna. Bordeaux kunde otippat enkelt spela av den sista kvarten.

***

Strasbourg brukar vara ett mardrömsmotstånd. Inför matchen hade FCGB tre raka förluster mot dem. I dag var det inget snack. Två mål, flera bra avslut inom ramen och tre bortdömda offsidemål – efter två raka ligaförluster är les Girondins uppe på hästen igen i en säsong där ingenting verkar gå att förutse.

Förutom starka insatser från målskyttarna Pablo och Otávio, samt en normal klassinsats av Ben Arfa, väljer vi idag att lyfta fram Oudin. Yttern har inte gjort någon glad under den långa hösten. I dag såg han ut att ligga i fas med övriga tio medspelare. Kanske var det inte tio bortslängda miljoner euro ändå?

Strasbourg – Bordeaux 0-2 (0-1)
0-1 Pablo (38)
0-2 Otávio (66)

Bordeaux: Costil – Sabaly (Kwateng, 89), Baysse, Pablo, Benito – Otávio, Basic – Zerkane (Adli, 75), Ben Arfa (De Préville, 75), Oudin – Hwang (Briand, 67).