5 snabba Värnamo - Malmö FF 0-4: Övertygande överlägsna
Kvällens enda överraskning

5 snabba Värnamo - Malmö FF 0-4: Övertygande överlägsna

Det var stabilt, det var kassaskåpssäkert, det var en solklar seger - både på plan och på läktaren. Det var Malmö FF 2024 som spelade fotboll så det står härliga till. Och vi räknar in den tredje segern av tre möjliga.

Oj! Friedrich mellan stolparna
Kvällens (enda) överraskning kom när startelvan presenterades - och ingen Johan Dahlin i målet. Inget hade läckt ut om Johans ev fysiska status så det var lite förvånande.
Innan matchen sa Rydström att det inte var några konstigheter och att man behöver rotera lite då och då - ungefär. Och att Ricardo behövde visa hur duktig han är. Fair enough, kan man ju tycka.
Oavsett så var Friedrich stabil i det lilla han fick att göra - en del dribblingar och en räddning.

Tryck och mål direkt
Det kändes som att vi var hemma på stadion, fast vi var i Värna… nej, i Borås. Klacken drog igång och utklassade “hemmaklacken” och fick med sig laget som tryckte gasen i botten från start. Och det tog bara knappt sex minuter innan Sebastian Jörgensen passar fram till Erik Botheim som slog in bollen i straffområdet från höger. Där kommer Isaac Kiese Thelin och stötte kontrollerat in 1-0 till di blåe.

Backa hem och locka upp
Flera gånger såg vi MFF sakta backa hem, med bollen, och locka upp Värnamo (ffa i första halvlek). Ett klart mer spelskickligt Malmö spelade runt bollen och backade hemåt, ibland ända ner till Friedrich som deltog i kortpassningsspelet i eget straffområde (kändes ibland lite för risky). Detta fortgick tills Värnamo blottade en lucka som MFF utnyttjade och snabbt avancerade upp i banan.

MFF:s nya BFF - fasta situationer
Om detta inte är Martin Falk-effekten, att vi numera är hyperfarliga på fasta situationer, ffa hörnor, då vet jag inte vad… Vi började se det redan under förra året, men nu är det i princip varenda match - vi har hittills gjort nio hörmål på de åtta första tävlingsmatcherna under 2024. Idag blev det två stycken.

Trenden håller i sig
Sin vana trogen den här säsongen, i många matcher i varje fall, går Malmö ut hårt i andra och dödar/stänger matchen, för att sedan spela av den. Och göra lite fler mål. Så även idag. Lide gytt. 

PS. Kasaskåpssäkert var det verkligen idag. Och vi är grymma på att vinna tillbaka bollen. 

PS2. Självförtroendet sprutar ut killarna just nu. Det är en grupp som trivs bra ihop och det syns verkligen på planen. Vi är så bra just nu. Tack för det Henrik Rydström. 

PS3. Kvalet till det europeiska gruppspelet kan bli kul i sommar. 

PS4. Sebastian Nanasi spelar med ett leende på läpparna. Och han har aldrig varit bättre. 

PS5. Vilka hjältar alla runt 700 i klacken är. Med kort varsel byte av dag, plats och tid, och ändå en stor uppslutning. Himmelsblå kärlek till alla som reser landet runt och stöttar. 

 

Fredrik Hedfredrik.hed@gmail.comTwitter: @fredrikhed2024-04-15 20:55:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Blått en Podd: Stannar Rydström?????