Rantzauklippan: 6 miljoner skäl att stanna
Två svenska förbundskaptener, varav den ene verkar trivas rätt bra med att vara "på anda sidan" nu.

Rantzauklippan: 6 miljoner skäl att stanna

och några till skäl att det kan vara dags att gå.

"Har du fortfarande förtroende för Janne Andersson" Frågan ställs av viaplays reporter till Robin Olsen efter gårdagens degradering till Nations Leagues C-division. 
-100 procent svara Olsen för att sedan för säkerhets skull korrigera upp siffran till egentligen omöjliga 110 procent. 

Och Jannes chef Håkan Sjöstrand har en närmast raljant ton när han före match deklarerar att det tidigare livstidskontraktet nu är utbytt till orubbat förtroende. 

I podcasten Rondo menar Noa Bachner att det är så väldigt känsligt att säga att någon gjort ett dåligt jobb i det här landet. 

Fast måste det egentligen handla om minskat förtroende och mindre bra utfört arbete? Kan det inte bara vara så att tiderna och förtutsättningar förändras och det helt enkelt är dags att gå vidare, att det behövs något nytt?  Då var då och nu är nu som Janne brukar säga. Och ingen kan ju påstå att Janne Andersson på det stora hela gjort det dåligt under sina sex år som förbundskapten, fram till förra sommaren var väl resultatet till och med mer än väl godkänt. 

Men pressen lär ju inte minska på Janne Andersson inför EM-kvalet när nu Sverige troligen kommer att seedas i den tredje seedningsgruppen. Så det blir kniven mot strupen från start så att säga. Det kan också var en anledning till att det vore på sin plats med ett byte nu. 

En annat skäl kan vara Anderssons allt mer försämrade relation till svensk press under det senaste året. Efter att under lång tid hanterat journalisternas frågor med bravur har han hamnat där hans företrädare Lasse lagerbäck och Erik Hamrén länge befann sig och där alla svenska förbundskaptener under 2000-talet verkar hamna till slut - i en ständig konflikt med media. Ja man skulle till och med kunna påstå att Janne på senare tid hanterat media ännu sämre än Lagerbäck och Hamrén med sitt raljerande över journalsternas fotbollskunnande för inte allt för länge sedan.

Och även om Janne Andersson enligt uppgift har runt 6 miljoner skäl att stanna kvar på jobbet så är frågan om det verkligen är det som är bäst för landslagets fortsatta utveckling?  

 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2022-09-28 19:15:36
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS