Damlaget Årets lag i Norrköping och Totte Nyman Årets spelare

Damlaget Årets lag i Norrköping och Totte Nyman Årets spelare

I samband med IFK Norrköpings Galakväll i lördags delade Guldköping ut två mycket fina priser. Den traditionstyngda Kristallbollen och ett stort nytt pris med en vikt på nästan 5 kilo till Årets lag!

Årets galakväll var speciell då det också var ett 125 års jubileum. Maten var som alltid utsökt och det var i år extra mycket musik förutom olika prisutdelningar. Stockholmsbandet Dom första spelade och avslutade med sin stora hit ”Stockholm lämnar sår”. Det var väldigt speciellt för undertecknad har känt två av grabbarna i bandet Erik och Kricke sedan de var 12-13 år. De spelade i Hammarby med min yngsta son Rasmus och blev sedermera Svenska Pojkmästare. Att se dem spela i min hemstad för mina två favoritlag och dess supportrar blev för mig ett minne för livet! Kvällen avslutades med dans och två speciella discjockeys, nämligen Mark Levengood och Henrik Johnsson. Eftersom programmet var synnerligen späckat, fick Guldköping dela ut sina priser utanför det officiella programmet. Men de blev väldigt uppskattade ändå. Vi börjar väl med…

# 5 Totte Nyman  

Kristallbollen går till den spelare som har det högsta genomsnittet i våra betyg och blivit betygsatt i minst hälften av årets tävlingsmatcher. När Totte fick priset berättade jag för honom att han blivit historisk som den förste spelaren att få Kristallbollen för andra gången. Men jag sa också sanningsenligt att det vilar en förbannelse över priset. Den som fick det först var Ante Johansson borta året därpå. Sen andra gången Haksabanovic som gick samma öde till mötes som Ante. Sen blev det Tottes tur som sen fick stora delar av säsongen förstörd på grund av en skada. Ifjol fick Adegbenro priset och vad som hände där vet alla som följer IFK Norrköping. Jag frågade givetvis Totte om det finns någon chans att han nu kunde bryta förbannelsen till nästa år. Han log lite snett och sa vi får se hur det igår! Inget överraskande svar hade inte förväntat mig något annat, men kände mig tvungen att fråga ändå.   
  
Damlaget

2023 blir ett historiskt år i fotbollsstaden Norrköping. För första gången finns det två allsvenska lag vilket gör att det borde bli dubbelt så roligt att följa IFK Norrköping nästa år. När jag berättade för Tor-Arne Fredheim att laget skulle få det fina priset tackade han flera gånger och log det bredaste leende man kan tänka sig. Vi lyckades samla ihop en del av laget för en bild tillsammans med priset som hölls som sig bör av lagkapten Sofia Hjern. Nästa år väntar för första gången på väldigt länge ett äkta derby mot Linköping. Under hösten hade IFK Norrköpings damlag det näst högsta publiksnittet i Sverige! Tänk er nästa år vilket drag det kommer kunna bli. Redan nu sjungs en sång där orden rullar: ”Vi ska riva hela jävla Linköping” Jag sa till tjejerna efter att de fått priset, att om vi nu ska riva hela Linköping måste vi spara Linköpings Förnicklings AB som sponsrade både deras och Tottes pris.

Nu ser vi framåt

Nu kan vi lägga det här året till handlingarna. Som någon sa på galan att herrarna underpresterade och damerna överpresterade. Men det var också en grupp till som överpresterade och det har varit den tolfte spelaren publiken och Curva Nordahl. Arnor Sigurdsson sa när han fick priset som Folkets lirare att publiken förtjänar bättre nästa år. Jag hoppas och tror att så blir fallet och att både dam och herrlaget får de förstärkningar som krävs för att hävda sig i landets högsta serie!
 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2022-11-14 15:50:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Höstrysaren fortsätter för Peking!
Bottenbetyg efter bottennappet mot Blåvitt
Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås