Stora Valla, 2023-04-30 17:30

Degerfors - Djurgården
2 - 1

DIF-derby på Stora Valla

Djurgården, denna omgång, inleder ett knippe av tuffa matcher framöver där vi bl.a. möter Häcken, AIK och Hammarby tätt efter varandra. Vi har gott självförtroende i ryggen när domaren blåser till avspark, vi vann hemmamatcherna både förra och förrförra säsongerna mot Djurgården. ???????


Allsvenskans femte omgång är färdigspelad och resterande matcher avverkas under helgen. Inledningen av årets allsvenska präglas av flera överraskande resultat. Vem trodde t.ex. att nykomlingarna Halmstads BK skulle besegra både AIK och Djurgården, eller att IFK Göteborg skulle förlora fyra matcher i följd utan att lyckas göra ett enda eget mål. Och tittar vi på Superettan så tål det att fundera över hur det över huvud taget står till i Svensk Elitfotboll. Helsingborgs IF, med 69, och Örebro SK, med 53 säsonger i allsvenskan har på tillsammans åtta spelade matcher ännu inte lyckats göra mål, vilket är anmärkningsvärt.

Mesta MÄSTARNA, så marknadsför sig Djurgårdens IF, denna anrika förening som bildades redan 1891 och således är några år äldre än rödvita Degerfors. Och det stämmer när det gäller ishockey där de nu kämpar för livet att ta sig tillbaka till finrummet SHL, men tolv svenska mästerskap i fotboll räcker inte för att var bäst i Sverige, MFF med 22 titlar toppar den listan. På Djurgårdens Svenska Fans ”FORUM 1891” beskrivs Degerfors IF som mardrömsmotståndare och supportrarna ser fram mot en tuff match på en naturgräsplan de inte känner sig bekväma med.

Degerfors tappar mark ”i kavaj” efter dagens matcher men har möjlighet att klättra ordentligt med en bra prestation och poäng mot Djurgården. Tabellplaceringar spelar ingen stor roll i inledningen av en serie men det är viktigt att vara med och plocka poäng. Djurgården, denna omgång, inleder ett knippe av tuffa matcher framöver där vi bl.a. möter Häcken, AIK och Hammarby tätt efter varandra. Lagkapten Sebastian Ohlsson har fortfarande problem med foten och är utanför truppen även denna gång. Detsamma gäller Pavlovic som senast drog på sig sin tredje varning, och det öppnar upp för förändringar i startelvan. Vi har gott självförtroende i ryggen när domaren blåser till avspark, vi vann hemmamatcherna både förra och förrförra säsongerna mot Djurgården.

Nu ser vi fram mot ett utsålt Stora Valla och en hängiven publik som sjunger fram hemmalaget till en tredje raka hemmaseger mot Djurgården. Och innan matchen börjar hoppas vi att supporterarrangemanget i Kanadaskogen blir lika framgångsrikt och uppskattat som tidigare. Så klokt att låta supportrar från olika organisationer och som älskar fotboll få träffas under ordnade former. Bra jobbat Degerfors IF.

Håkan Hansson 2023-04-30 00:09:49
Author

Fler artiklar om Degerfors