Lagbanner
Inför Djurgården - Örebro: JK- och Matchtröjans dag när DIF kör igång igen

Inför Djurgården - Örebro: JK- och Matchtröjans dag när DIF kör igång igen

Under morgondagen tar Djurgården emot Örebro på Stockholmsarenan. Dagen till ära firas även Matchtröjans dag, samt JK-dagen, vilket innebär att det kommer att bli ett ordentligt drag på läktaren. Så ta på dig din Blårandiga tröja och sjung fram DIF mot bästa möjliga start efter uppehållet!

Djurgården-Örebro i höstas blev ingen minnesvärd upplevelse för någon Djurgårdare. Örebro vann komfortabelt med 0-3, och en hel del supportrar spottade och svor på läktarna över att Djurgården spelade som Leeds. Nu väntar ett nytt möte, där Djurgården kommer från en förlustfri svit mot ett Örebro som har haft en tung vår, men som ryckte upp sig mot slutet och började ta poäng. Örebro ligger för närvarande på en kvalplats, men de flesta är överens om att laget har underpresterat kraftigt under våren. Det är, med andra ord, ingen lätt uppgift som väntar under morgondagen. 

I Djurgården kommer man från en period av träningsmatcher, där den senaste spelades på Guldfågeln Arena mot Kalmar. Blåränderna förlorade den chansfattiga matchen mot smålänningarna, men förhoppningsvis kommer DIF skaka av sig den prestation kvickt. Enligt Pelle Olsson kommer den Allsvenska nystarten på en Blårandig Stockholmsarena att inspirera.
– Det ska bli kul att starta om igen. Vi har ju haft fyra veckor utan tävlingsmatcher så det gäller att hitta den rätta tävlingsnerven igen. Det blir säkerligen en väldigt bra inramning på lördag också så vi ser fram emot att få komma igång, säger Pelle Olsson till DIF.se. Någon form av inkörningsperiod ska dock inte vara något problem enligt Pelle Olsson, som har jobbat med att spelarna inte ska känna eventuell ringrostighet nu när serien drar igång igen. 
– Vi har försökt undvika det genom att spela två matcher så att alla spelare i princip har fått känna på nittio minuter. Jag tycker att matchen senast mot Kalmar visar att det behövs. Det är en jäkla skillnad på att träna och spela match så fysiskt sett behöver vi komma upp ett snäpp jämfört med den matchen. 

Motståndarna 
Djurgården och Örebro har de senaste åren sällan slutat med ett kryss. På de senaste tio matcherna lagen emellan har det blivit fem segrar var, och en seger var per säsong har varit melodin förutom 2012, då DIF vann båda matcherna. Örebro har haft en mördrömsliknande vår, då man länge låg på jumboplatsen och såg ut att bli en slagpåse i årets Allsvenska. Men närkingarna ryckte upp sig och började mot slutet att plocka poäng, och man har faktiskt haft en förlustfri svit med två segrar mot Åtvidaberg och Gefle, samt tre kryss mot Elfsborg, Helsingborg och Halmstad. Laget slutade på en 6:e plats i fjol, och sett till formen så är det ingen lätt uppgift för Pelle Olssons mannar, som minns fjolårets match mot ÖSK.
– De var ju i ett väldigt bra slag då och hade en sådan förlustfri rad som vi haft nu på sistone. Jag tror att de vann ännu fler matcher än vi faktiskt, så att det finns kvalitet och kapacitet i laget råder det inga tvivel om. ÖSK slutade sexa i fjol och tippades som en outsider i toppstriden i år också. Men de fick ju en dålig start, som man kan få i Allsvenskan eftersom att det är så jämt mellan lagen. Sedan fick de ordning på det och har ju varit betydligt svårare att slå på slutet när de börjat hitta rätt. Så vi förväntar oss en jämn och spännande match som alltid i Allsvenskan, analyserar Pelle Olsson. 

Skadeläget 
I skrivande stund finns det, glädjande nog, inga skador att rapportera utan det är friska spelare som finns till Pelle Olssons förfogande. Däremot är Alexander Faltsetas avstängd efter sin tredje varning för säsongen, som han drog på sig mot Malmö.

När? Lördag 4 juli, 16:00
Var? Stockholmsarenan
Domare? Stefan Johannesson, Täby 

Truppen mot Örebro uppdateras när den släpps

John Aveskär2015-07-03 21:34:16
Author

Fler artiklar om Djurgården