"En av Ettans finaste högerfötter fick vi in med den värvningen"

"En av Ettans finaste högerfötter fick vi in med den värvningen"

Det är dryga tre veckor till seriepremiär och som uppladdning inför seriestart har vi tagit ett snack med SAIK-skribenterna Simon Lindgren och Gustav Hendén Fälth.

Vad är din känsla inför årets säsong?
Simon: Känslan är ändå rätt positiv! Resultaten har inte gått som man hoppats nu under försäsongen men spelet har till stora delar sett bra ut, framför allt i cupen! När våra nyförvärv väl har spelat in sig och lär känna resten av truppen tror jag det kan bli en bra säsong i år också, även om vi kanske inte är med och slåss om en plats i Allsvenskan.

Gustav: Om man bara ser till resultaten vi har haft under försäsongen och dom spelarna som lämnat oss är det klart att det inte ser superljust ut men om man kollar lite djupare så är jag ändå optimistisk inför stundande säsong. Resultaten i träningsmatcherna och cup matcherna har varit missvisande i min mening då laget i många matcher stått för en bra prestation utan att målen har trillat in. Att toppa förra säsongen kommer bli väldigt svårt och det skulle det vara även om alla spelare som lämnat varit kvar därmed tror jag mycket på en placering på övre halvan.

Vilket nyförvärv ser du mest fram emot att följa i SAIK?
Simon: Hampus Söderström. En av Ettans finaste högerfötter fick vi in med den värvningen och det ska bli intressant att se hur han och Elmar kommer styra mittfältet. Sen ska det ju bli kul att se om han lyckas sätta ett par frisparkar, han har ett grymt tillslag!

Gustav: Alla nyförvärv som kommit in tycker jag har sett bra ut på försäsongen men den som överraskat mest hos mig är Lukas Rhöse. Från att inte ha spelat startat en match på ungefär två år så har han blivit given på vänsterback platsen och dessutom stått för väldigt bra matcher. jag är mest imponerad över matchen i Malmö där han hade stenkoll på Moustafa Zeidan tills han blev utbytt redan i den 52'a minuten.

Vem är mest saknad från i fjol?
Simon: Här är det frestande att svara Gustav Friberg med tanke på hur stor del av vårat spel kretsade kring de långa inkasten. Men på vänsterbackspositionen har vi ändå fått in en mycket bra ersättare i Lukas Rhöse. Därför tror jag nog att tappet av Villiam Granath kommer vara det spelartapp som märks tydligast. Han gjorde ett enormt jobb på högerkanten, Ville. Dessutom är det faktiskt riktigt ledsamt att inte längre ha någon Granath kvar i truppen…

Gustav: Cooper Loves mål och eviga djupledslöpande kommer vara saknat men överlag anser jag att Villiam Granath kommer lämna ett stort tomrum efter sig. han var en av dom spelarna som sprang absolut mest i Superettan den gångna säsongen och bidrog alltid med någonting. Han hade tillhört klubben under en lång period och visste exakt vad hans uppgift var i varje match. Han är en mycket mångsidig spelare vilket gjorde att han klarade av utmaningarna som alla dom olika matcherna erbjöd.

Vem är din personliga favoritspelare i årets spelartupp?
Simon: Det är en oerhört svår fråga! Men för mig får det nog bli Markus Fröjd. Han har varit med oss hela resan ända från Division 2 och har vuxit för varje säsong. Sen är jag ju oerhört svag för både David Engelbrektsson och Oscar Haglund. Det är något särskilt med spelare som varit i klubben sen bollskoj!

Gustav: Jag har tidigare sagt att Elmar Abraham är lagets viktigaste och bästa spelare och det har stärkts hos mig efter denna försäsong. Han är en ledare på planen som aldrig backar undan och är mycket mångsidig. I matchen mot Malmö FF så visar han verkligen detta. Han backar inte undan när det blir lite tjafs och Malmöspelarna vill hävda sig framför hemmapubliken första gången för säsongen. Han har också en bra fysik och orkar 90 minuter allt som oftast.

Hur går det i premiären mot Utstiken?
Simon: Stabil 0-2 seger! Schyberg och Fellrath målskyttar!  

Gustav: Premiären ser enligt mig ljus ut för alla rödvita. Utsikten har haft en tuff försäsong där dom än så länge inte lyckats vinna en match än och då har dom ändå mött ett gäng Division 1-lag. I cupen hade dom det också tufft med ett poäng sammanlagt. Förra året blev det lika båda matcherna mot göteborgarna men nu tror jag att detta bryts och Skövde vinner med 2-0 

Johan Videll@johan_videll2023-03-16 22:09:33
Author

Fler artiklar om Skövde AIK