"Fuck Varberg"!

"Fuck Varberg"!

U21 vann med 2-1 i Helsingborg.

"Kolla han har Varbergskeps, fuck Varberg"! hörs plötsligt från Olympiafältets provosoriska läktare. När jag vänder blicken uppåt får jag syn på några kids som då genast vill tillägga att "nä men Varberg är bra, vi gillar Varbergs camping". 

Ja men då så. 


Det är förvånansvärt få jag känner igen av spelarna på plats. Vilmer Rönnberg, Adnan Maric, Leo Frigell Jansson och Diego Alfonsi. That´s it. Så "Docentens" kommentar till min bild på twitter (fuck X!) att det är många "äkta U21:are, ett bevis på att A-truppen tunnats ut" kan nog ha en viss bäring. Ja ja, och så Viktor Dryselius så klart, fast honom vet jag inte om jag egentligen kan säga att jag "känner igen".

Dagens lag visar sig också bestå av spelare från tre lag enligt HN: BoIS A-lag, BoIS P19-lag samt samarbetsklubben Varbergs GIF.


Eftersom jag har en helt ny karriär (?) på gång och inbokad sånglektion kan tyvärr inte stanna så länge men jag hinner i varje fall se Isak Wiman göra 0-1 efter att ha blivit prickad i skallen av Helsingborgs målvakt. 


Måljubel efter 0-1.


Jag lämnar Olympiafältet med en känsla av att är det egentligen inte detta som är "the shit"? Att få stå vid sidlinjen och kolla U21 eller någon svinkall försäsongsmatch, kanske speciellt det förstnämnda? Alternativt är det ett försök till flykt från vår nuvarande verklighet i form av den allsvenska tabellen. 



Hur som helst. Årets sista match i U21 serien vinns i varje fall av Varbergs BoIS med 2-1 efter att även Diego Alfonsi målat för de grönsvarta. Tränaren Nicholas Wallin-Nastaj var oerhört nöjd med lagets insats, säger han till HN. Speciellt det höga presspelet som bland annat låg bakom 0-1 målet. 


Inlägg på väg!


Leo Frigell Jansson in action. 



Några andra in action och linjedomaren på språng in i bild. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2023-09-26 20:35:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS