Stora Valla, 2024-04-06 15:00

Degerfors - Sundsvall
2 - 0

Hemmapremiär på Stora Valla

Hemmapremiär på Stora Valla

Senast Degerfors och Sundsvall spelade i samma division vann de var sin bortamatch, och från den säsongen minns vi, förutom att Degerfors via en andraplats kvalificerade sig för Allsvenskan, att Pontus Engblom vann skytteligan med sina tjugo mål, ett före Bertilsson och två före Edvardsen. Engblom är killen att ha koll på nu på lördag, givetvis var det han som senast på övertid blev segerskytt i matchen mot Östersund.

Allsvenskan och Superettan rustar för andra omgången och som vanligt hittar vi intressanta matcher i utbudet. Självklart är det Degerfors hemmapremiär som tilldrar sig största uppmärksamheten denna gång när Sundsvallsgiffarna kommer på besök. Vi ser fram mot en hemmapremiär på ett Stora Valla i god form och hoppas att publiken strömmar till. 

GIF Sundsvall, som står för omgångens motstånd, är en anrik förening som bildades 1903 och som 1965 öppnade det allsvenska norrlandsfönstret norr om Gästriklands landskapsgräns. Det blev en kort sejour, sex poäng, tolfte och sista plats och snabb retur tillbaka till division ett. Matcherna mot Degerfors denna första säsong slutade båda med förlust för norrlänningarna. Tjugo allsvenska säsonger har det blivit hittills vilket ger en 21:a plats i maratontabellen och i Superettans maratontabell räcker tio säsonger till en fjortonde plats. Matchen att minnas mellan lagen är utan tvekan den som spelades sjunde omgången 2022. Efter sex allsvenska förluster i rad för Degerfors och ett underläge med 0-2 efter 83 minuter på NP Arena lyckas Abdelrahman Boudah(Saidi) med tre mål på elva minuter vända matchen till vinst. Senast Degerfors och Sundsvall spelade i samma division vann de var sin bortamatch, och från den säsongen minns vi, förutom att Degerfors via en andraplats kvalificerade sig för Allsvenskan, att Pontus Engblom vann skytteligan med sina tjugo mål, ett före Bertilsson och två före Edvardsen. Engblom är killen att ha koll på nu på lördag, givetvis var det han som senast på övertid blev segerskytt i matchen mot Östersund. Och tillgänglig statistik kan berätta att han på 151 matcher gjort 59 mål vilket ger ett snitt på 0,39 mål/match.

Tuff match mot Öster i tisdags och sen flera dagars kortare återhämtning än Sundsvall som spelade sin match redan i lördags. Öster och Degerfors tippas av tränare och andra så kallade experter lägga beslag på de två översta platserna men Superettan är en tuff serie där många lag är med och utmanar om en plats i Allsvenskan. Första halvlek i Växjö var säsongens bästa hittills, och det mot seriefavoriten Öster. Två tappade poäng på övertid känns förstås nästan som en förlust men jag hoppas att det är med en stark revanschlust vi nu tar oss an Sundsvall på lördag. Spelbolagen visar stort förtroende för Degerfors lördagsmatch där oddset i dag är 1.60 på hemmaseger. Vidarebefordrar ett glädjebesked från lokalpressen som berättar att Vukojevic är redo för årsdebut till veckan när U-21 möter IFK Norrköping.

Håkan Hansson 2024-04-05 16:00:16
Author

Fler artiklar om Degerfors