Boisabagen: Igor Krulj stärker tesen
Igor Krulj som spelare i SV Wilhelmshaven, tyska Regionalliga Nord.

Boisabagen: Igor Krulj stärker tesen

När Varbergs BoIS summerar en "misslyckad" vårsäsong.

Analytikern Igor Krulj summerar Varbergs vårsäsong i senaste avsnittet av Fotbollsstudion och bekräftar i princip min egen slutsats av densamma, att BoIS de facto har plockat fler poäng än vad man egentligen förtjänar samt att lösningen på vårens bekymmer framför allt inte stavas nyförvärv.  

Sett till den samlade statistiken har Varberg inte presterat bättre än att det förväntade resultatet borde vara en näst sista plats i tabellen enligt Krulj. Att man ändå ligger 12:a tycker jag stärker tesen att det grundläggande problemet inte är spelarmaterialet. Den som inte håller med kan förslagsvis studera laguppställningarna hos ett par av de lag som i stora delar spelat ut oss på vår hemmaplan Påskbergsvallen. 

De många skadorna till trots har vi ändå i de flesta matcher lyckats ställa en startelva på plan som känts helt OK för den här nivån. Så det är faktiskt ganska anmärkningsvärt att laget rent spelmässigt inte förmått prestera bättre. Speciellt när Tobias Linderoth i princip handplockat flera tidigare spelare på vissa positioner. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2024-07-02 10:31:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS