Stora Valla, 2022-08-14 17:30

Degerfors - Varbergs BoIS

Inför Degerfors: Alias Albin Winbo
Vem tar nu rollen?

Inför Degerfors: Alias Albin Winbo

Kan nyförvärven frälsa BoIS?

Båda nyförvärven Filip Bohman och Filipe Sissé finns med i Varbergs trupp mot Degerfors. Det ska bli spännande att se dem. Kan det bli de nycklar som kan öppna upp det som varit Varbergs stora problem i år - offensiven? Det återstår att se men skulle vara välbehövligt. Jag vet inte efter hur många matcher man hört i år att "Varberg var bra första 25" för att sedan tappa på grund av att man inte kunnat få in bollen. 

I och med Helsingborgs poäng idag ligger Degerfors åter på nedflyttningsplats. Men en seger mot BoIS skulle innebära att gapet mellan lagen minskas till endast 4 poäng. Då förstår man också vikten av morgondagens match.

På Stora valla är "Degen" seriens sämsta hemmalag hittills medan Varberg ligger på samma plats både hemma och borta som man gör totalt, det vill säga tolva. Men senaste hemmamatchen mot Kalmar vann Degerfors med 2-1. Formmässigt är lagen lika svaga med 4 poäng på de fem senaste matcherna. 

I sommarfönstret har Degerfors tappat offensive Abdelrahman Saidi till Hammarby. Till klubben har bland annat förre boisaren Albin Mörfelt värvats och på lån, Elfsborgs mittbacklöfte Gustaf Lagerbielke. En annan ex-boisare, Daniel Krezic, har inte fått många minuter sedan han kom till Degerfors i år och är liksom Nikola Djurdic heller inte med i morgondagens trupp. 

Hos BoIS är Simon Karlsson Adjei och Hampus Zackrisson fortsatt indisponibla och det finns frågetecken för Tobias Carlsson och Anton Liljenbäck. 

Matcherna lagen emellan i allsvenskan har varit jämna historier. Två gånger kryss i fjol och i år Albin Winbos sena frisparksavgörande på övertid hemma på vallen. En direkt repris imorgon är dock omöjlig med tanke på Albins utlåning till Sandefjord. Men någon annan får gärna ta den huvudrollen - Alias Albin Winbo. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2022-08-13 23:03:53
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS