Bravida Arena, 2023-10-22 17:30

Häcken - IFK Norrköping

Inför Häcken borta: Intervju med en riktig supporterkung från Hisingen
Arnor jublar efter 1-1 i matchen senast hemma mot Häcken.

Inför Häcken borta: Intervju med en riktig supporterkung från Hisingen

Sam bor egentligen bedövande vackert på Styrsö. Men han tar färjan väldigt ofta till fastlandet och tar bilen till Hisingen där han har sin flickvän och sitt älskade Häcken.


Sam Kalin Hisingens kanske mest kända Häcken supporter

Här har Sam för en gång skull lämnat Hisingen när han är på semester på Rhodos. Som en grekisk gud stiger han upp från havet. Han underhåller sin atletiska kropp 4 gånger i veckan på gymmet. 

En presentation av Sam är att han är trogen Hisingen lämnar i princip aldrig den stadsdelen förutom då han åker på bortamatcher. Fast nästa vecka blir det en 80 mil enkel lång resa med bil norr om polcirkeln då Häcken möter Molde i Conference League. När allas vår Guldmakare Janne Andersson var manager för Peking intervjuade jag honom många gånger. Sam och Janne har faktiskt en likhet, de är båda som självspelande pianon. Ställ en inledande fråga sen kommer allting av sig själv utan att man behöver säga så mycket mer själv! Jag har lärt känna denna sköna människa genom att vi båda två ringt in till fotbollspodden Fans Corner flera gånger. Där får man prata med Pär Hansson och Alexander Axén i direktsändning.

Berätta lite mer vad du har för relation till laget…
-  När man är supporter till Häcken kan man komma laget riktigt nära om man går på träningarna som alltid är öppna för oss supportrar. Man kan snacka med spelarna efter träningarna och efter matcherna också för den delen. Häckens träningsanläggning heter Gothia Park Academy. Den är fantastisk fin och jag är där så ofta jag kan! 

Ni ligger trea i tabellen sålde ni inte bort era guldchanser i somras…
- Jo det gjorde vi nog. Vi sålde Traore och Sadiq för drygt 100 miljoner tillsammans. Europaspelet kommer också ge väldigt många miljoner in. Så även om vi inte kommer kunna försvara guldet i år, står vi väldigt starkt rustade för nästa år. Men det vi  kan konstatera att de vi fick in som ersättare i anfallet inte håller samma höga klass. Det vi tog in var blott 20 åriga serben Srdjan Hrstic. Han gjorde det bra i kvalet till Europa men efter det inte fått ut så mycket. Sen tog vi Edward Chilufya på lån från Danmark. Men han är borta för mig och många andra supportrar. När man går ut och säger att man hellre hade velat gå till Djurgården. Inte nog med det när vi vann mot AIK så var han glad för Djurgårdens skull. Sen lånade vi även in er före detta spelare Abdulrazak Ishaq, även han från Danmark. Han har fått spela ytterback vilket som du vet inte är hans naturliga position. Men han gör det bra han är väldigt ung och kan bli hur bra som helst!

Men jag kan säga så mycket som så att vi har garanterat Sveriges bästa mittfält med bröderna Gustafsson och Mikkel Rygard. Häcken har länge stått för en underhållande och rolig fotboll, men man har saknat vinnarinstinkten. Den fick vi när bröderna Gustafsson kom och även när vår tränare Högmo tog över. Tvillingbröderna Samuel och Simon är något av bohemer. För dem är inte pengarna det viktigaste de hade kunnat stannat utomlands längre. Nej de tror på Häcken och det projektet som klubben vill bygga och det vill dem vara en del av.

Vi fick en dipp i somras i formen när vi förlorade mot IFK Göteborg och Degerfors borta. Men nu tror jag laget och grabbarna är väldigt taggade då det har ett litet uppehåll och fått en vila från tuffa matcher. Det är många experter som säger att Häcken har den högsta högsta nivån i hela allsvenskan och då är vi inte att leka med. Det är klart att jag tror att vi har en bra segerchans mot ditt lag. Men inte nog med det jag sticker ut hakan och säger att vi kommer hjälpa till att spela hem guldet till Elfsborg. För vi ska slå Malmö hemma. Vi är allsvenskan bästa hemmalag!

Det låter ju bra Sam, alla måste göra sitt för att hålla Malmö borta från guldet! Ni har ju Malmö i nästa sista omgången och vi har dem hemma i nästa omgång. Det vore underbart om båda våra lag vinner. Lite svårare för mitt lag kanske men inte omöjligt bollen är rund. Tack för samtalet och kör försiktigt till Norge. Hoppas vi ses någon gång nästa år...
- Tack själv Göran det var riktigt roligt att prata med dig. Om du kommer till Bravida arena så ska jag ordna bästa platsen för dig i en lounge. Har varit på de flesta arenorna i Sverige men faktiskt aldrig på gamla Parken eller Platinumcars arena som ni säger.

Då ska jag ordna en bra plats till dig också om du kommer dit. Sen kommer du till Stockholm nästa år så måste vi försöka synas där!

IFK Norrköping

Vad ska man säga mer efter att ha pratat med herr Kalin? Att gamla Pekings segerchanser inte kan vara så stora. I förra mötet på hemmaplan blev det ju faktiskt en poäng då det blev 2-2 och Peking hade faktiskt ledningen ett tag med 2-1 efter mål av Viktor Lind och Arnor Traustasson. Men som som så oändligt många gånger förut den här säsongen så kunde inte laget hålla sin ledning. Det blev 2-2 som sagt då just den av Sam så hyllade Samuel Gustafsson gjorde 2-2. Häckens första mål gjordes av Hovland som så många vet att även IFK Norrköping var ute efter. Honom lär vi slippa då han är skadad. I Norrköping kommer inte Jesper Ceesay spela i returmötet då han är avstängd. I förra matchen borta mot Värnamo så var Pekings bästa spelare Arnor Traustasson avstängd, han är tillbaka nu. Matchen mot Värnamo förlorades med 2-1 efter att IFK haft ledningen efter ett tidigt mål av isländska tonåringen Sigurgeirsson. Vi får väl sätta oss ner och räkna när säsongen är slut hur många matcher som gamla Snoka tappat poäng i andra halvlek. Glen har klagat på att man inte haft någon kontinuitet då man hittills aldrig haft samma startelva två matcher i rad. Det är också något som bör analyseras och i möjligaste mån åtgärdas när säsongen är slut. Eftersom startelvan ändras hela tiden avstår jag från att spekulera i den. Jag är inställd på en förlust imorgon men hoppas förstås på ett mirakel!

KAMRATER KÄMPA FÖR DEN BLÅ STJÄRNAN PÅ BRÖSTET!     

Exilsnokarna ser som vanligt matchen på Pitchers Regeringsgatan 113. 

Göran Modeengoran.modeen@gmail.com2023-10-21 19:35:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Höstrysaren fortsätter för Peking!
Bottenbetyg efter bottennappet mot Blåvitt
Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås