Stora Valla, 2022-07-30 15:00

Degerfors - Kalmar FF

Inför Kalmar - Degerfors | Stoppa Oliver Berg

Inför Kalmar - Degerfors | Stoppa Oliver Berg

Degerfors måste få stopp på Oliver Berg och dessutom ta vara på lägena mot Kalmar. Då kan vi rå på det hårt jobbande laget från Småland.

Kalmar
Kalmar återfinns så här långt på en stark 6:e plats och är med 24 poäng det lag som leder mittensektionen av tabellen då MFF står på 30 poäng på 5:e platsen. Det är ett starkt hemmalag som tagit 16 av de inspelade poängen hemma på Guldfågeln Arena och enbart 8 på bortaplan. Senaste omgången besegrade de Elfsborg och bröt därmed en vinstfri svit på tre matcher. Kalmar har tappat unge anfallaren Isak Jansson som bryter sitt kontrakt och går som bosman till segunda division i Spanien men har ändå flera tongivande spelare kvar, inte minst Oliver Berg som tydligen trivs bra mot spelande lag. VIll ni höra mer om hur han ser på matchen finns det en intervju här: https://kalmarff.se/kff-tv/oliver-berg-infor-lordagens-match-mot-degerfors/

Placering 2021: 6:a
Nuvarande placering: 6:a
Bästa målskytt: Lars Saetra och Oliver Berg, 3 mål var. Oliver har dessutom gjort 5 assist.
Tränare: Henrik Rydström
Arena: Guldfågeln Arena

Senaste matcher:
Kalmar - Elfsborg 1- 0
AIK - Kalmar 1- 0
Kalmar - Sirius 1- 1

Profilen
Svårt att säga någon annan är Oliver Berg som gjort mål i varje möte mellan lagen i Allsvenskan och dess för innan även gjorde mål för sin gamla klubb GIF Sundsvall mot just DIF. 

Degerfors IF
Degerfors fortsätter att förstärka truppen och efter tre pigga prestationer från nykomlingar i förra matchen så hoppas vi att även nyförvärv nr. 4 Albin Mörfelt kommer in och gör skillnad. I förra matchen fick även Dijan göra sitt första allsvenska mål och vi hoppas att det kan bli mer, nu när han ställt in siktet. Saknas gör Joe Guay som är avstängd efter sin bryska tackling i förra matchen. Motståndet Kalmar är väl typ sämsta möjliga för att DIF ska vända detta nu. För hur många gånger på sistone har vi gått från en match mot de röda från Småland och varit förbannade på att smålänningarna lyckas freda sitt mål och själva gör ett eller fler mål från ingenstans. Men någon gång ska det vända. I strålande sol, på ett vackert Stora Valla. Vi tror på det!

Interna skytteligan
Abdelrahman Saidi, 5 mål

Senaste matcher
Mjällby - Degerfors 2- 1
Sirius - Degerfors 2- 0 
Degerfors - Norrköping 1- 1

Profilen
Någon måste stoppa Oliver Berg och denne någon är Rasmus Örqvist. Sätt en man-man markering på Oliver och DIF kommer segra och Rasmus kommer få utmärkelsen matchens lirare.

Matchtrupp
Alfie Whiteman, Gustav Granath, Sean Sabetkar, Sebastian Ohlsson, Diego Campos, Johan Bertilsson, Dijan Vukojevic, Erik Lindell, Daniel Krezic, Gustaf Lagerbielke, Rasmus Örqvist, Albin Mörfelt, Omar Faraj, Elyas Bouzaiene, Adam Carlén, Justin Salmon, Adhavan Rajamohan, Jeff Gal.

Matchfakta
Degerfors IF - Kalmar FF
Klockan 15:00
Stora Valla

Forza Rödvitt! 

Linus Härenstam2022-07-29 22:40:09
Author

Fler artiklar om Degerfors