Inför Kiken - Brage: Toppmatcherna duggar tätt

Inför Kiken - Brage: Toppmatcherna duggar tätt

Måndag klockan 19:00 är det dags för ytterligare ett toppmöte i Superettan då Brage gästar Bravida arena, som kommit att bli Utsiktens hemmaarena sedan de etablerat sig som elitlag. 

Ett förväntat revanschsuget Brage är inne i säsongens tuffaste period med täta matcher mot lag som ligger i toppskiktet av tabellen. Brage kommer senast från en snöplig 0-1 förlust mot Degerfors och har bara haft tre dagar på sig att smälta nederlaget på Domnarvsvallen. Utsikten å sin sida kommer från en uddamålsseger borta mot Örebro där Filip Trpcevski nickade in matchens enda mål i den 71:a minuten efter ett fint inlägg från Robin Book. Dessa två herrar har varit göteborgslagets mest framstående offensiva spelare i år med fyra mål vardera, och kommer troligen bevakas hårt av Brages försvarare.  

Utsiktens rutinerade mittfältare - Bragebekante Alexander Faltsetas som gjorde en grönvit säsong år 2011, för att sedan fortsätta sin karriär i Gefle, Djurgården och Häcken innan han 2023 kom till Utsiktens BK - är avstängd efter att han drog på sig sitt tredje gula kort senast mot Örebro. Brage å sin sida har fortsatt Jacob Stensson på skadelistan, annars är hela truppen tillgänglig. 

Utsiktens BK som bildades 1935 är inne på
sin blott tredje säsong i Superettan, efter att ha tagit stora kliv i seriesystemet under 00- och 10-talet. Laget har trots att man imponerat sportsligt sedan inträdet i elitfotbollen haft svårt att locka någon större publik till sina matcher då det är hård konkurrens om fotbollssupportrar i Göteborgsområdet, som för tillfället har tre lag i Allsvenskan och två i Superettan. När det nu dessutom är en måndagsmatch är risken överhängande att matchen spelas på ett ekande tomt och överdimensionerat Bravida arena. 

Senast lagen möttes var i Svenska cupen i våras där Brage vann med 3-1 över ett nedtränat Utsikten som inte hade något kvar att spela för. Seriematcherna i Superettan 2023 slutade med varsin hemmavinst, 3-0 på Domnarvsvallen och 4-1 på Bravida. 

Förra året såg det länge ut som att ”Kiken” skulle ta klivet upp i Allsvenskan efter att Göteborgarna dominerat första halvan av Superettansäsongen, men när 2023 summerades hade man tappat rejält i slutspurten och laget slutade till sist på en tredjeplats. I kvalet förlorade man sedan stort mot Brommapojkarna (7-0, 0-0). 

Efter måndagens match får Brage fyra dagar på sig att återhämta sig innan det är dags att möta andraplacerade Öster hemma på Domnarvsvallen. Chansen finns att vi får se lite rotation i startelvan i en redan hårt matchad grönvit trupp. Kanske dags för Bernadini att göra säsongsdebut mellan stolparna? 

Anders Lindahl2024-05-26 21:38:00
Author

Fler artiklar om Brage