Behrn Arena, 2024-04-28 15:00

Örebro - Brage

Inför Örebro - Brage

Inför Örebro - Brage

Imorgon söndag puttrar bragebussen 14 mil söderut till Behrn Arena i Örebro.

Det är en av de kortare resorna som den grönvita bussen får göra den här säsongen, endast Sandviken och Gävle ligger närmare Borlänge. Att matchen dessutom spelas på en Söndag gör den här matchen till ett lätt byte för resbenägna bragesupportrar. 

I tabellen får vi scrolla ner till plats 12 innan vi hittar den anrika klubben från gnällbältets huvudstad. Örebro SK - som bildades 1908 - har 53 allsvenska säsonger under bältet varav den senaste var 2021. Året 1946 tog man sig för första gången in i fotbollens finrum och har sedan dess allt som oftast huserat just där. Inget allsvenskt guld återfinns i ÖSK:s troférum, men klubben har precis som Brage deltagit i UEFA-cupen vid flertalet tillfällen där holländska Ajax varit den mest namnkunnige motståndaren till ÖSK. 

Örebro slutade på en 11:e plats i Superettan förra säsongen - 7 poäng bakom IK Brage. Årets säsong inleddes med tre raka förluster (Skövde 0-1, Sandviken 1-2 och Öster 0-2) innan man i den senaste omgången lyckades bryta den negativa trenden genom att slå Varberg med 3-1 hemma på Behrn arena inför 2.823 åskådare. 

De vitkläddas ohotade superstar är den 31-årige anfallaren och örebrofostrade Kalle Holmberg som gjorde 13 mål på 18 superettanmatcher förra säsongen och har flera Allsvenska säsonger på meritlistan. Skytteligasegern 2017 när Kalle representerade IFK Norrköping är hans främsta personliga merit. Kalle har förutom IFK Norrköping tillhört Djurgårdens IF samt haft en kort sejour i den maltesiska högstaligan innan han 2023 återvände hem till Örebro och Superettan. 

En annan het spelare i Örebro är 33-årige Mohammed Saeid som gjorde två mål i förra omgångens 3-1-seger mot Varberg.

Avstängd i ÖSK är mittfältaren Sebastian Crona som drog på sig ett rött kort i segermatchen mot Varberg då han vid ställningen 2-1 till ÖSK tog bollen med handen för att förhindra en kontring. 

I Brage är Malte Persson ensam på frånvarolistan med sin stukade fotled. Brage har inlett säsongen med två segrar och två kryss och är en av fyra obesegrade lag i toppen av tabellen. Hetast i Brage har hittills varit Johan Arvidsson - som smällt in två baljor från sin högerkant - samt outtröttlige Henry Sletsjoe som visat högsta klass på mittfältet. Mot Örebro hoppas vi få se att det släpper för anfallaren Ieltsin Camões som hittills inte kommit upp i den nivå vi hoppas få se honom på. Intressant ska bli att få se vem han får som anfallskollega, där Kevin Nyarko och Ömür Pektas förra matchen fick se sig petade till förmån för mittfältaren Henrik Berggren. 

Matchstarten på Behrn Arena är 15:00. För de som inte ser matchen på plats så sänds den på Pitchers i Borlänge. 

Anders Lindahl2024-04-27 07:59:00
Author

Fler artiklar om Brage