Påskbergsvallen, 2023-10-08 17:30

Varbergs BoIS - Djurgården
0 - 1

Inför Varbergs BoIS – Djurgårdens IF
Manges mannar möter jumbon Varberg på söndagskvällen.

Inför Varbergs BoIS – Djurgårdens IF

Djurgården åker västerut för ett möte med den hopplösa jumbon Varberg. Forum 1891 ger er förutsättningarna inför en match som Blåränderna bara ska vinna!

Varberg har gjort en urusel säsong och ligger hopplöst sist i den allsvenska tabellen på 14 poäng när fem matcher återstår. Faktum är att Varberg behöver vinna samtliga av sina fem sista matcher för att ha någon som helst teoretisk chans att stanna kvar i Allsvenskan. Laget förlorade sin senaste match borta mot topplaget Elfsborg med 2-1 och man ska inte sticka under stolen med att laget är i en mycket dyster situation. Joakim Persson lämnade laget tidigare under säsongen. Till en början tog Martin Skogman tillfälligt över tränaransvaret i laget, men eftersom han saknar UEFA-Prolicens så har sportchefen Thomas Askebrand formellt tagit över huvudtränarrollen i klubben. Varberg har en klar huvudtränare till nästa säsong redan i den förre landslagsmittfältaren Tobias Linderoth, men Askebrand och Skogman leder alltså laget säsongen ut.

Det grönsvarta laget kommer till matchen som ett bottenlag gör för det mesta. Med svag form. På de senaste åtta matcherna i Allsvenskan har laget förlorat sju av dessa och har den förödande målskillnaden 5-25. Den senaste vinsten kom för en månad sedan mot ett annat formsvagt lag, BP, med 4-3. Lagets bästa målskytt den här säsongen är Dion Krasniqi som har gjort fem mål.

Tränare Thomas Lagerlöf kommenterade motståndet till dif.se:

– Varberg har haft kniven mot strupen ganska länge och resultaten har studsat emot dem. De behöver ju poäng hela tiden och det alltid tufft att komma till Påskbergsvallen. Förra året fick vi ett kryss därnere och har lyckats vinna någon gång. Men det finns inga lag som åker dit och vinner enkelt, de två sista matcherna har Varberg mött Hammarby och Elfsborg och förlorat med uddamålet. Så trots att de ligger skrynkligt till i tabellen har de inte blivit överkörda, de är nära nästan hela tiden och många av matcherna har inte gått deras väg. Så helt klart en tuff bortamatch för oss som väntar och man ska alltid ha respekt för Varberg på Påskbergsvallen.

Förändringar i startelvan
Djurgården kommer till matchen mot Varberg med en relativt svag form. Förvisso tog Blåränderna en seger mot Halmstad på Tele2 Arena förra veckan, men segern var krampaktig och knappast imponerande överhuvudtaget. En bild som även Lagerlöf delade:

– Läget i laget känns bra och det är ingen hemlighet att det var en viktig seger senast. Det var lite krampaktigt och svårt att bryta ner ett disciplinerat och väldigt lågt stående Halmstad, men det bygger lite självförtroende att vinna fotbollsmatcher, säger Lagerlöf till dif.se.

Matchhjälte blev den inhoppande supertalangen Lucas Bergvall med sitt första mål i Allsvenskan. Bergvall förväntas starta i och med Hampus Finndells avstängning inför matchen mot Varberg. Missar matchen, och kanske till och med resten av säsongen, gör även norske yttern Gustav Wikheim. Wikheim drog en bristning i baksida lår i vinstmatchen mot Halmstad och väntas vara borta i tre till fem veckor.

Djurgården förväntas ställa upp med Jacob Widell Zetterström i mål. Med en backlinje bestående av Piotr Johansson, Marcus Danielson, Jacob Une Larsson (trots sin svaga form) och succényförvärvet på vänsterbacksplatsen Samuel Dahl. Rasmus Schüller väntas starta som vanligt i sin defensiva balansroll på mittfältet med den tidigare nämnde Bergvall samt lagkapten Magnus Eriksson framför sig. Besard Sabovic finns även han som alternativ men lär ha både Eriksson och Bergvall framför sig i rangordningen. I anfallet bör Oskar Fallenius starta som en av två yttrar tillsammans med trotjänaren Haris Radetinac. Centralt i anfallet lär Musa Gurbanli få fortsatt förtroende. Även Felix Vá och Noel Milleskog finns som tänkbara alternativ för tränarna där speciellt Felix Vá visat fina tendenser den senaste tiden trots lagets svaga form.

”Tolle” kommenterade vilken matchbild han ser framför sig samt hur han tycker Blåränderna bör spela till dif.se:

–Varberg har ofta pressat ganska högt på hemmaplan, det kan vi säkert få ser en del av. Sedan brukar de bli väldigt låga i sitt försvarsspel när pressen inte biter, så det ska vi också vara förberedda på. Från vår sida hoppas jag att vi kan spela snabbt framåt när vi har chansen och inte hålla på och passa runt bollen så mycket. I övrigt vill jag se att vi har intensitet i vårt presspel så att vi kan vinna bollen när vi har inte närmare till målet. Då slipper vi starta anfallen mot elva spelare på rätt sida. Det tror jag är en nyckel - att ha variation med väldigt långa anfall varvat med snabba anfall ibland.

Flertalet spelare riskerar avstängning mot Hammarby vid gult kort mot Varberg, bland annat Danielson, Eriksson, Schüller samt spanjoren Moros Gracia.

Matchstart: 17:30
Plats: Varberg Energi Arena
Sänds på: Discovery+
Domare: Adi Aganovic

***

Hur bör Djurgården ställa upp? Vad slutar matchen? Diskutera gärna i kommentarsfältet men tänk på att hålla en god ton.
 

Eric Caballero Häyhtiö@Sanmir12342023-10-07 17:40:00
Author

Fler artiklar om Djurgården