Intervju med Isak Vidjeskog: "Kul att få spela fotboll i klubben"

Intervju med Isak Vidjeskog: "Kul att få spela fotboll i klubben"

Vi har träffat Isak Vidjeskog, som fortfarande är senaste nyförvärvet i Skövde AIK och fått en pratstund med honom om vad han tycker om Skövde hittills samt hur han ser på sig själv som spelare och lite annat.

Skövde AIK har fått en tuff start på årets sejour i Superettan. Med två poäng inspealde på åtta matcher är det jumboplacering i tabellen och i media har man kunnat läsa att man är på jakt efter nyförvärv, något som Tobias Linderoth även bekräftat för oss här på SvenskaFans i tidigare intervjuer. Hittills har dock inget nyförvärv presneterats sedan man gjorde klart med Isak Vidjeskog på ett så kallat korttidslån från allsvenska Kalmar FF

Mittfältaren har ett kontrakt med KFF som löper ut 30/6 och det är just nu så länge hans kontrakt med SAIK sträcker sig också sett till låneavtalet med KFF.

Vi har pratat med Isak och hört oss för om framtiden, intrycket av Skövde och bett honom presentera sig som spelare.

Isak, varmt välkommen till Skövde! Hur känns det att vara här? 
Tack så mycket! Det känns väldigt bra, bemötandet har varit fantastiskt och jag uppskattar verkligen hur trevliga och nyfikna alla har varit.

Du har hunnit med tre framträdanden i SAIK-tröjan hittills och ett mål på dessa matcher. Vem är du som spelare om du får beskriva dig själv?
Ja, precis. Först och främst väldigt kul att få spela fotboll i klubben. Svårt att prata om sig själv så, men jag är en spelare som är trygg med bollen, bra med bägge fötterna och som jobbar väldigt hårt. Sliter mycket i duellspel och kan även bidra med poäng.

Vad är uppfattningen om Skövde hittills? 
- Min uppfattning om Skövde som stad och ort är att det är hyfsat lugnt här, lite som i Kalmar. Jag gillar det, trivs bra och det verkar vara en fin sommarstad. 

Det har pratats om ett korttidslån som sträcker sig juni ut, men jag hörde Micke Lindgren prata om att det ev. är på längre sikt än så, något du kan kommentera? 
Jag tänker inte på det så mycket just nu. Jag vet att jag är på lån till 30/6 och då går mitt kontrakt ut med KFF, mer än så länge vet jag inte vad som sker sedan och då lägger jag min energi på nästa träning och nästa match istället.

Ni ligger just nu i ett utsatt läge och i de två sista matcherna har du fått gult kort (både mot Gefle och Trelleborg). Är du en tuff spelare? 
Ja, alltså jag vet inte exakt vad en tuff spelare är, men jag vill såklart aldrig ha gula kort. Jag försöker vinna varje duell jag går in i och jag försöker gå in rättvist, men ibland blir det fel. Jag försöker bara mitt bästa och vill fortsätta bidra med mitt hårda duellspel, men även försöka undvika kort.

Du tillhörde Kalmar FF i Allsvenskan innan låneavtalet till SAIK blev klart. Hur har det varit att gå därifrån och hit, vad är den största skillnaden enligt dig?
- Ja, det gjorde jag. Jag hade en rolig försäsong i KFF, men kände att jag behövde speltid på seniornivå. Konkurrensen är stenhård i Kalmar och det ska den vara. Att komma hit har känts bra! Skillnaden ligger väl mest i spelsätt och även lite kvalité, men så ska det vara också. Det ska skilja lite åt från ett lag i Superettan och ett Allsvenskt lag. Skillnaden är inget drastiskt, vi snackar små detaljer här och sen finns det olika sätt att spela fotboll på och det finns heller inget facit över rätt och fel. KFF spelar annorlunda och jag anpassar mig till laget oavsett var jag spelar. 

Till sist, vad tror du om helgens bortamatch mot GIF Sundsvall?
GIF Sundsvall matchen blir tuff. Vi kommer från en hyfsad prestation mot Trelleborg, men vi behöver plocka poäng. Det finns många bra saker att ta med sig och vi har även jobbat med grejer i veckan som saknades mot TFF och hoppas kunna addera det mot GIF. Vi går för tre pinnar, avslutar Isak.

Johan Videll@johan_videll2023-05-24 13:00:23
Author

Fler artiklar om Skövde AIK