Boisabagen: Jubel i Simrishamn
Blir Nyarko som får jubla istället?

Boisabagen: Jubel i Simrishamn

Cuplotten klar för BoIS.

Varbergs BoIS lottades mot IFK Simrishamn i svenska cupens andra omgång. Det har föranlett förnöjsamhet i laget på Österlen som för närvarande ligger på åttonde plats i sin division 2-serie. När det nu inte blev något publiklag som Malmö FF eller IFK Göteborg tyckar man att Varberg ur ett sportsligt perspektiv var det näst bästa tänkbara efter ÖIS efterom man noterat att BoIS haft en ganska jobbig säsong i superettan hittills. 

Till Ystad Allehanda säger tränaren Charlie Hodalt: 
- Vi resonerade som så att vi antingen ville ha ett storlag som Malmö FF eller ett lag där vi har procentuellt bäst chans att gå vidare till gruppspel. Och när det inte blev MFF så var Örgryte kanske bäst och sedan Varberg med tanke på deras placering i superettan. Nu blev det Varberg och med lite tur så är det kanske ett lag vi skulle kunna ta oss förbi, men det blir såklart en väldigt tuff uppgift. 

Med tanke på BoIS läge i tabellen hoppas man också på att Tobias Linderoth ska ställa över några spelare till förmån för ligaspelet vilket då kan öka Simrishamns chanser till avancemang. 

Matchen spelas i Simrishamn någon gång under perioden 20-22 augusti. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2024-07-10 09:02:14
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS